נפלאות בוא האדם מן האות קו"ף

כתבתי את זה מתוך עצבנות

כשאנשים מדברים שטויות ולא רואים איזה נזק הם עושים זה מעצבן. הרגשתי שאני חייבת להגיב לו בחזרה ולא- אנשים אחרים יאמינו לשטויות שהוא מוציא מהפה. אם אני אגיב לפחות אנשים לא ישתכנעו ממנו אלא ממני. (יש גם אנשים מטומטמים בעולם שמאמינים לשטויות כאלו). נ.ב. איך אתה עושה את הקישורים האלו? ואת ההדגשות?

qet1

New member
אז את עדיין חושבת שזה שטויות?

את עדיין לא מבינה שאם היטלר לא היה קיים אני ועוד הרבה אנשים לא היינו נולדים? חשבתי שהתקדמנו... קישורים -בעמוד שבו כותבים את ההודעה, בין הריבוע הלבן שבו כותבים לבין הכפתור "שלח" הדגשות - הכפתורים "תחילת הדגשה" ו "סיום הדגשה".

או. קיי זה לא שטויות

אם יש אנשים שלא מבינים את חשיבות השטויות שהם מוציאים מהפה זה לא שטויות...
תודה בקשר לקישורים ולהדגשות, אבל איך אתה בוחר את הקישור? אתה הרי צריך לדפדף ולראות איזה קישור מתאים...

qet1

New member
לא ברור

את אומרת שזה לא שטויות ואז שוב את אומרת שזה שטויות
לחצן ימני על העיגול הכחול שליד ההודעה ואז "העתק קישור"

אמרתי...

שמה שהם אומרים זה שטויות, אבל עצם הידיעה שלהם שזה לא שטויות מבחינתם, זה לא שטויות. איזה עיגול כחול? זה שבצד בפורום? אבל אני בתוך ההודעה שלי... איך אכניס קישור אחר מהודעה אחרת?

qet1

New member
אה../images/Emo122.gif

אז את עדיין חושבת שאדם יכול להיוולד בלי הורים? זה ממש פלא מבחינתי איך אנשים מבוגרים עדיין יכולים לחשוב ככה בימנו... אם לפחות היית מביא נימוקים הגיוניים במקום סתם לצרוח עליי שאני מעוות ומדבר שטויות......אולי הייתי מצליח להבין יותר טוב. אולי את מוכנה להסביר לי שלב אחרי שלב, בהגיון ובצורה רגועה: איך הייתי נולד אם לא הייתה שואה? מימין לכל הודעה יש עיגול כחול...

אוי, אתה לא מבין...

תגיד, אתה צוחק? ברור שאדם לא יכול להיוולד בלי הורים, אבל לא זה מה שכתבתי... סליחה שאמרתי שאתה מעוות (אני רואה שאני נוגעת בנקודה רגישה...). מה שהתכוונתי זה שאתה יכול להגיד שלא היית נולד אם "סופות בנגב" לא היו (הסיבות למלח"הע הראשונה), ביסוס הקומוניזם, מלחמות הבולשביקים במנשביקים, מלחמת וייטנאם ושאר אסונות העולם... אתה רוצה להגיד לי שאילולא כל הקטסטרופות האלה לא היית נולד? מה שאני מנסה להגיד לך הוא שזה עניין של מזל, שבמיקרה ההורים שלך ניפגשו בלי כל קשר לשואה. אי אפשר לדעת, אולי היית נולד בנסיבות אחרות, במדינה אחרת, שכן אם לא הייתה השואה לא הייתה קמה מדינת ישראל והיהודים אולי היו מטפשטים בעולם ואז היית אולי נולד במקום אחר ובזמן אחר. אני ברורה?

qet1

New member
אה,יופי, עכשיו כשאת ברורה סוף סוף

אני יכול להגיד לך שאני באופן אישי לא הייתי נולד בוודאות מוחלטת אם לא הייתה השואה. בקשר לשאר הדברים שכתבת - אני לא בטוח בוודאות מוחלטת אם לא הייתי נולד בגלל אחד מהם, למרות שזה אפשרי (חוץ ממלחמת וייטנאם שלא סביר שהשפיעה כי היא התרחשה אחרי שההורים שלי נולדו ולא ממש השפיע עליהם). עכשיו, להגיד שמישהו אולי היה נולד במקום אחר - זה אפשרי. אבל בזמן אחר - לא. פשוט כי אותו תא זרע שיצר אותי לא התקיים יותר מ 72 (סביר להניח שהרבה פחות) ככה שבמקרה הכי קיצוני (הריון יותר ארוך/קצר) יכולתי להיוולד בהפרש של חודשים בודדים ממתי שנולדתי... אבל כאמור, במקרה הספציפי שלי גם זה לא יכל לקרות. אני לא יודע בקשר אליך אבל אני יודע שיש עוד הרבה אנשים כמוני.

Charles Darwin

New member
אתה מתון מדי...

מלחמת וייטנאם מן הסתם השפיעה מספיק. הפונקציה של 72 שעות היא רק חלק מהמשוואה. יש את מיליארדי תאי הזרע שהיו יכולים להפרות את הביצית ועוד גורמים ישירים ו/או עקיפים.

qet1

New member
אני יודע, אבל

מכיוון שלא למדתי עדיין את תורת הכאוס לעומק אין לי יכולת להוכיח עד כמה קטן השינוי הדרוש במהלך האירועים כדי להוריד את הסיכוי להיוולדותי ל 0%....לכן אני מעדיף לכתוב רק את מה שוודאי ולא את מה שעלול לדרוש ממני הוכחה שאין ביכולתי לספק.

Charles Darwin

New member
אני באמת לא רואה מה הקשר

לתורת הכאוס. זה אינטואיטיבי. בכל מקרה אי אפשר להוריד את הסיכוי לאפס; גם הטיעונים שלך לא עושים את זה. זה רק שואף לאפס (אם כי זה כמובן יכול להיות מס' מאוד קטן כמו 0.000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000001 או הרבה פחות מזה).

qet1

New member
כשאני אומר 0

אני מתכוון 0 בקירוב טוב... בוא נגיד ש 10 בחזקת 50- זה כבר 0

Charles Darwin

New member
היו הרבה סיבות לפרוץ מלה"ע ה-1

"סופות בנגב" היא ממש (אבל ממש) לא אחת מהן. מקובל לחשוב שההתנקשות בפרנץ פרדיננד, יורש העצר האוסטרי, בסרייבו, היתה הגורם הישיר (אם כי לולא האירוע הזה מן הסתם היו מוצאים סיבה אחרת..).

נכון, "סופות בנגב" היו הגורם

לעליה הראשונה, האם הוא מתכוון שאילולא "סופות בנגב" הוא לא היה נולד? (אבותיו באותה תקופה לא היו נפגשים?)

qet1

New member
אני אולי הייתי נולד גם בלי

"סופות בנגב" אבל יש אנשים אחרים שלא היו נולדים.

demoloc

New member
אני בספק

אם אבא שלך הפנה שנייה את הראש כשהוא שמע את פרוץ המלחמה. אם זה לא היה קורה , זרע אחר היה מפרה את הביצית. ואתה לא היית נולד,היה נולד אדם אחר

הוא אשר אמרתי

אני בטוחה שחלקנו היינו נולדים אילולא כל הדברים הללו. זה הכל עניין של מזל...

למעלה