נראה לי שכדאי לשנות את שם הפורום

נראה לי שכדאי לשנות את שם הפורום ../images/Emo4.gif

לא יודעת מה קרה לו לאחרונה, פעם היו כאן דיונים אחרים... בחודשיים האחרונים (וזה שלא השתתפתי באופן פעיל לא אומר שלא עקבתי בשקט) נדמה לי שזה לא פורום 'א-מיניים' אלא פורום 'שונאי מיניים' (או מיניות). בשאלת "הביצה או התרנגולת" אני באמת לא יודעת מה קדם למה, הא-מיניות לתיעוב, או התיעוב לא-מיניות. למיטב הבנתי והיכרותי 'א-מיניות' פירושה חוסר צורך / רצון במין ו/או חוסר הנאה ממין, ולא תיעוב כלפי מין/ אנשים מיניים או תפיסה של מין כמשהו נמוך / בזוי / טמא / חייתי / יצר רע וכו' (מחק את המיותר). ייתכן שההגדרות שלי לא מדויקות מספיק, אבל אני מקווה שהכוונה ברורה. כך או כך, ברור לי שמי שחושב כך כלפי מין לא ירצה לעסוק בו ויהיה לו קשה (עד בלתי אפשרי) ליהנות ממנו. בזמן האחרון נדמה לי שהפורום הוא בעיקר במה לכמה מין זה רע וכמה התנזרות היא דבר מצוין ונעלה. אולי זו רק תחושה שלי, אולי אני היחידה שזה מפריע לה... אבל אותי זה מצער.

inbardaf

New member
פעם בקושי היו כאן דיונים...

"'א-מיניות' פירושה חוסר צורך / רצון במין ו/או חוסר הנאה ממין, ולא תיעוב כלפי מין/ אנשים מיניים או תפיסה של מין כמשהו נמוך / בזוי / טמא / חייתי / יצר רע וכו' (מחק את המיותר)." - צודקת. אבל זו היית את שטענת שאם אני חושבת שא-מיניות זה דבר טוב - אני יומרנית. את יכולה לחלוק עלי עם זה טוב או לא ולנהל דיון בנושא. וצר לי אם נאמרו דברים פוגעים במיוחד באופן אישי. אני חושבת שכא-מיניים יש בהחלט מקום לדבר על זה. אם אני רוצה להיות כזו או לא ואיזה עולם הייתי רוצה שיהיה בהקשר לזה - זה נושא לפורום הזה בדיוק. אני אולי עובדת עם חלאות ושמוקים ואיך שלא תקראו לזה, אבל זה העולם שסביבי. ולא טענתי לרגע שאנשים מיניים הם נתעבים. כן טענתי, שהרבה גילויים מיניים נתעבים בעיני ורק אדם מיני יכול לעשות אותם לכן עדיף שלא להיות כזה. ותפרידי בין מין כמין לבין יצר מיני. זה כמו להגיד שאוכל זה דבר רע. אוכל זה לא דבר רע. לאכול בלי הבחנה זה דבר רע. אני גם לא חושבת שלהנות זה דבר רע. אני חושבת שלהפוך את ההנאה למטרה - זה דבר רע. או ליתר דיוק שטחי ורדוד. במיוחד הנאות פיזיות. אף פעם לא הבנתי את המרדף אחרי הנאות העולם הזה. אף פעם לא הרגשתי צורך עז בהם. וזה לא קשור לחינוך שקיבלתי. אני ככה מאז שאני זוכרת את עצמי. מאז שנולדתי. אפשר להתרבות בלי יצר ואפשר לעשות מין מבלי שיהיה בזה משהו רע ובזוי. אין ספק שהדיעות האלה נובעות מתפיסת עולם רחבה הרבה יותר. ומהעובדה ששם בעצם חלוקות דיעותינו. הדיונים פה הגיעו למקומות שהגיעו, בגלל שאנשים כאן ניסו להסביר את דעתם דרך תפיסת עולם הכוללת וזה הוביל לדיונים בתפיסת עולם. "אני באמת לא יודעת מה קדם למה, הא-מיניות לתיעוב, או התיעוב לא-מיניות" - וזה משנה? למרות שלדעתי זה הא-מיניות לתיעוב. ומה פירוש א-מיני פסיכולוגי? ממה נובעת לדעתך א-מיניות? יש משהו בגוף שלנו שלא קשור לנפש?

לא כל הדברים שלי כוונו דווקא אלייך.

וכן, נראה לי שרוב הזמן את דווקא מאלה שיודעים לעשות הפרדות כאלה. יש כאן אנשים אחרים שלא, כך אני חשה. ============================= הרשי לי לתקן אותך: המילה "יומרני/ת" הגיעה ממך. אני לא השתמשתי בה אפילו פעם אחת. כמו כן אין לי שום בעיה עם זה שאת חושבת שא-מיניות היא תכונה טובה. נכון, דעתי בנושא שונה, וזה בסדר, אנשים שונים תופסים תכונות שונות באופן שונה. אין לי שום השגות על כך שאת חושבת שונה ממני. התקוממתי רק כשהבנתי מדברייך שא-מיניים הם אנשים נעלים יותר מאנשים מיניים. ================================= "א-מיני פסיכולוגי"? ובכן, לא אמרתי שום דבר כזה (זו שוב הגדרה שלך) אבל אני אזרום עם זה לרגע. לפני כן אתייחס לשאלתך האחרונה: כן, יש דברים בגוף שלא בהכרח קשורים לנפש. הצורך לאכול, למשל (וכמעט כל צורך קיומי / פיזי בסיסי). כדי להבהיר את טענתי אשתמש בהומוסקסואלים (במובן הרחב, כולל גם נשים). לא ערכתי מחקר בנושא, אבל למיטב הבנתי, הדעה הרווחת כיום היא שנטייה מינית לבני המין שלך היא דבר מולד, ולא תלוי תרבות / חינוך, אנשים לא יכולים לבחור את זה, הם פשוט כאלה. בהנחה שזו טענה נכונה, נראה לי הגיוני שיהיו גם אנשים נטולי חשק/צורך מיני או שהוא מאוד נמוך אצלם. אז מה יכול להיות פסיכולוגי נטו? ובכן, אני מניחה, אנשים שלא נולדו כאלה אלא התפתחו להיות כאלה, כתוצאה מגורמים כמו: חינוך, הטרדה / תקיפה / ניצול מיניים, טראומה כלשהי, חרדות כאלה ואחרות, מחסומים פסיכולוגיים כאלה ואחרים ועוד. כמו כן יכול להיות מצב רפואי שיוציא לאדם את החשק (ולמיטב ידיעתי זה מתועד בספרות הרפואית) כמו למשל תרופות מסוימות, חוסר איזון הורמונלי ועוד. יכולות להיות בעיות פיזיות שמייצרות חוויות מיניות לא נעימות שגורמות לדחייה ממין, למשל יובש בנרתיק, וגינימוס ועוד. הבעיות האלה הן בעיות פיזיות ממשיות שמתרגמות לבעיות פסיכולוגיות, כך נראה לי. ----------- אני לא יודעת איך היית מאז שנולדת, אבל בהודעת הכניסה שלך לפורום כתבת "לפעמים חשבתי שאולי אני פשוט לא אוהבת גברים (בגלל אי אילו דברים שעברתי כילדה - אפרופו מי ששאלה אם הנטיה הזו היא כתוצאה מפגיעה מינית)." אם חווית איזושהי תקיפה / פגיעה / טראומה מינית – דבר ראשון, קבלתי את תנחומיי + חיבוק
. בהנחה שמדובר בחוייה שעברה עלייך לפני שהתנסית במין (וזה אכן המצב, אם הבנתי נכון), הרי שאני נוטה להאמין שאת לא יודעת איך היית חווה מין אלמלא מה שעבר עלייך. אם אכן היו לך חוויות לא נעימות ובנוסף את מוצאת את עצמך בחברת גברים שמתנהגים כפי שאת מתארת, אני יכולה להבין מדוע את כפי שאת, גם אם אולי לא נולדת כזו (ואולי כן, זה לא סותר). אני לא רומזת שאת צריכה להשתנות, ואני לא מנסה לסווג את הא-מיניות. כל אחד זכאי להגדיר את עצמו כראות עיניו, ולעשות מה שעושה לו טוב. אני רק טוענת שכפי שקיימים גוונים שונים של א-מיניות קיימות גם סיבות שונות לנטייה הזו. לכן גם תהיתי האם נטייה מולדת הביאה להשקפות מסוימות או שהשקפות מסוימות (שהתפתחו, למשל, בגלל אחת מהסיבות שמניתי) גרמו לאדם כלשהו להיות א-מיני.

inbardaf

New member
לא הכל, אבל הרוב..

הרשי לי לדייק אותך: snoopytush כתבה: "לא אוהבת את המושג נעלה." מדבריה בהמשך הבנתי שהפירוש שהיא נותנת לנעלה דומה יותר לפירוש של המילים: יומרני ומתנשא. לכן עניתי: אם מסתכלים על נעלה כיומרני ומתנשא... (מכאן הגיעו המילים לראשונה) והסברתי: "לא כל דבר נעלה הוא יומרני ומתנשא, שזה לדעתי מה שמפריע לכן. אתם רואים באמירה הזו: שא-מיניות היא נעלה יותר, משהו יומרני ומתנשא. זה הפירוש הרחב שלכם שיש בו הגיון ואני בטוחה שרבים יחשבו כמוכם, אבל לא זו הכוונה. א-מיניות היא נעלה, היא גבוהה היא שלב אחד נוסף כלפי מעלה. היא לא הופכת אף אחד למושלם. אדם הוא מכלול של תכונות." ואת ענית: איך אפשר להסתכל על זה אחרת? "הרי 'נעלה' בהגדרה, הוא משהו מרומם יותר, נשגב, טוב יותר; 'התנשאות' היא לטעון שאתה טוב יותר מאחרים. מכאן נובע שאם מישהו טוען שהוא X, ורוב האנשים Y, ו-X נעלה יותר מ-Y, הרי שהוא בהגדרה, מתנשא." ואני חלקתי על הסקת המסקנות שלך, שלדעתי בלי קשר לדיון עצמו, פשוט לא נכונה. ובהמשך ניסיתי לחדד ולהסביר שוב, את ההבדל בין המילים (נעלה, יומרני ומתנשא) ומכאן את כוונותי. "התקוממתי רק כשהבנתי מדברייך שא-מיניים הם אנשים נעלים יותר מאנשים מיניים" - לא אמרתי בשום שלב שאנשים א-מיניים נעלים יותר. אמרתי שא-מיניות היא תכונה נעלה יותר. אולי לא הייתי צריכה להשתמש במילה נעלה אלא רק בטובה. אני מרגישה שזה מעורר יותר מידי אנטגוניזם וזו לא היתה הכוונה. חזרתי ואמרתי את זה כל כך הרבה פעמים שזו באמת פעם אחרונה: אני רואה בא-מיניות תכונה חיובית, טובה. ולכן שמחה על היותי כזו. (וזכותי לחשוב כך וזכותכם לחלוק עלי) מי שרוצה להסיק מכאן שאני יומרנית ומתנשאת (ואת הסק כך) ורוצה להסיק שדעתי על אנשים מיניים, שהם בזויים וחייתים - שיבוסם לו. צר לי שכך אתם חושבים עלי. אני לא רואה עצמי אדם מתנשא ואם אני כזו אז באמת חבל (על עצמי). בכל אופן, לקחתי את הדברים לתשומת ליבי, וחבל לי שאנשים בפורום מרגישים וחושבים כמו שכתבת, זה רחוק מהכוונות שלי. בפעם הבאה (אם תהיה כזו) אני אברור את המילים שלי ביתר זהירות. ========================================= דיוק נוסף: ""א-מיני פסיכולוגי"? ובכן, לא אמרתי שום דבר כזה" איך אני אמורה להבין את המשפט שלך: "קטונתי מלשפוט או לבקר, אבל אם חונכת או פיתחת כזו גישה (לגבי הנאות פיזיות של הגוף) לא מפתיע אותי שאין לך צורך ממשי באוכל או במין, ואגב, זה יכול לבוא ממקום פסיכולוגי לחלוטין." ובכוונה פניתי אליך בשאלה כדי לוודא שאני מבינה אותך נכון. (ולאור דבריך האחרונים - אכן הבנתי נכון) בעיני, גוף ונפש הם דברים כ"כ צמודים ומשולבים שקשה מאוד להגיד מה קדם למה ומה גרם למה. אני יודעת שהתפיסה הרווחת היא שאנשים נולדים ככה(עם נטיה מינית כזו או אחרת). ואני גם יודעת שבנות למשל, שעברו תקיפה מינית, הרבה פעמים הופכות ללסביות. אני חושבת שהדברים הרבה יותר מורכבים מלהגיד שמי שכך מהרגע שבחן את מיניותו - זה פיזי; ומי ששינה את נטיותיו - זה פסיכולוגי. התפתחות מינית היא דבר שמתרחש בגיל הבגרות. וכולנו מגיעים לגיל הזה אחרי מטענים של חינוך וחוויות אישיות. וגם בגיל הזה עצמו, בזמן העיצוב עצמו, אנחנו עדיין ניתנים להשפעה. וגם בעיות שנראות לכאורה, לחלוטין רפואיות ופיזיות, יכולות להתברר ככאלה שנוצרו על רקע פסיכולוגי. אני מכירה באופן מאוד אישי, אדם ש-3 מומחים שונים אמרו לו שהוא עקר חסר תקנה. ברוב יאושו הוא הלך לסדנא לחפש נחמה לחיים. (הוא היה נשוי ומאוד רצה ילדים) בסדנא הוא פגש בחורה והתאהב בה (והבין שהוא בעצם לא אהב את אישתו). הוא התגרש, התחתן ועוד לפני החופה, כבר מהפעם הראשונה שהם קיימו יחסים, היא נכנסה להריון. יש להם היום חמישה ילדים! אף רופא שבדק אותו לא העלה על דעתו שאפשר להיות עקר בצורה כ"כ פיזית, על רקע פסיכולוגי. בשורה התחתונה, מה שאני מנסה לומר הוא: מה זה בכלל חשוב? למה זה בכלל משנה? אם אני א-מינית מולדת, או א-מינית פסיכולוגית, או א-מינית מתוך התפתחות רוחנית? במיוחד, שאני לא חושבת שאפשר לקבוע בוודאות מאיפה מגיע הא-מיניות. בעיני השאלה הזו נועדה כדי להצדיק או לא להצדיק, דברים מסויימים ולכן אני מסתייגת ממנה. למשל, להומו דתי שרואה במשכב זכר דבר אסור, קל יותר לקבל את עצמו ולדרוש מהחברה לקבל אותו, אם זה נובע ממקום פיזי שלא ניתן לשינוי. ואני אומרת, למי איכפת? זה מה שהוא. ואני מאמינה שצריך לקבל אדם באשר הוא אדם. אם הוא חושב שזה רע מסיבה כזו או אחרת, אז הוא צריך להאמין שזה גם בר שינוי. אם אין לו עניין להשתנות, אז למי בכלל איכפת מאיפה זה בא? ולכן גם הערה שלך, שמשתמע ממנה שאני א-מינית על רקע פסיכולוגי, מיותרת לחלוטין בהקשר של הדיון שלנו. הדיון לא נסב מה הופך אדם למיני או א-מיני, אלא האם א-מיניות היא דבר טוב או לא וכדי להסביר את הדיעות השונות הגיע גם ה'למה' של כל אחד. אני רואה את הא-מיניות כדבר טוב, כי מין זה יצר ויצרים בעיני זה דבר שצריך להתגבר עליהם, בגלל היותינו ישויות רוחיות ולא רק פיזיות. את, אם הבנתי נכון, רואה את המין כדבר נטרלי, לא טוב ולא רע, כי הוא צורך טבעי ואנחנו חלק מהמארג הטבעי הזה. כי זה חלק מהחיים. ותרשי לי להוסיף - הביולוגיים. למה לא יכול היות בפורום מקום לשתי הדיעות האלו? למה אנשים שחושבים שזו תכונה טובה בהכרח מרחיקים אנשים מיניים ויוצרים סלידה? ממה שאני התרשמתי, לאנשים מיניים בכלל אין בעיה עם הדיעה שלי והם לא מרגישים שאני מתימרת ומתנשאת מעליהם. בזמן שאת מנסה לומר לי שבגללי הם יברחו מהפורום, הם שולחים לי הודעות לתיבת המסרים האישית. מתיעצים ושואלים שאלות. ואני לא מדברת על אדם אחד. ================ אני מצטערת שבכלל הזכרתי את נושא הפגיעה המינית שעברתי, בהודעת הפתיחה שלי. זה בכלל לא צריך לעניין אף אחד כאן וזה יצר רושם מוטעה. זה נכתב בזמן שעוד כל הנושא היה חדש לי. זה הרבה יותר מסובך ממה שאת חושבת. אני לא חושבת שאני א-מינית בגלל זה ובכל מקרה זה לא משנה לי. טוב לי ככה ואין לי עניין או צורך לשנות. שנים ניסיתי לשנות. זה רק גרם לי לעבור מחוסר עניין בסקס, לסלידה ממנו. לתחושה שסקס זה משהו מעיק. דווקא ההשלמה עם המצב עושה לי הרבה יותר קל את כל הנושא. אני גם חושבת שאם יהיה לי שוב קשר רומנטי עם אדם מיני, יהיה לי הרבה יותר קל. בכל אופן, תודה על החיבוק.

Berethor

New member
הפתעת אותי, חשבתי שצריך לשנות לוונבי מיניים

דווקא השם כמו שהוא עכשיו מצויין, ואפילו יכולים להיות לו שני פרושים, הראשון א-מיניים, שזה אומר לא מיניים, והשני א-מיניים בדעות שזה אומרת אנטי מיניות ושלמות עצמית, מיניות וא-מיניות זה דברים מנוגדים, טבעי שמי שתומך באחד מגנה תשני, זה בדיוק מה שאת עושה, אבל הפוך, טוענת שא-מיניות היא פגם אבולוציוני ושמיניות היא טובה וחשובה. כמה יפה שאפילו שיתפת אותנו שאת לא בטוחה אם את א-מינית בכלל, ושאת רוצה להיות מינית. אל תנסי לתחכם ולהכפיש תאנשים שמתנגדים לדעות הכביכול לא פוגעות ו"טבעיות". א-מיניות זה באמת חוסר "צורך"(מרות שזה לא צורך אמיתי לאף אחד), רצון במין והנאה ממין, התיעוב למין, למיניות וראיה של זה כדבר רע זה כבר לא עניין ביולוגי, זה עניין פסיכולוגי ועניין של דעה, אבל בתור אחת שרואה תעולם רק לפי ביולוגיה אני לא מתפלא על הטעות הזאת. ברור שמי שחושב כך על מין לא ירצה לעסוק בו ? ולמה שירצו לעסוק בו אם הם במלא א-מיניים ? למה שירצו להנות ממנו שזה בכלל רגש פיזי, ולא קשור?. הפורום הוא במה לא-מיניים, לא לוונבי מיניים, או לאלה שלא סגורים אם הם א-מיניים. הפורום הזה הוא מקום שא-מיניים מדברים ועונים לאלה שבאים, תומכים בא-מיניים ובא-מיניות, ולא מקום לבכיינות על זה שאת לא מינית מספיק או למשאלות שב של להפוך למיניים. אין שום בעיה שא-מיני יראה א-מיניות כדבר טוב ונעלה, זה עוזר לו לקבל את עצמו, וזה גם נכון. כנראה שאת היחידה שמצפה לזה שזה היה פורום פרו מיני, אנשים שבאים לפה יודעים שזה א-מיני. מין זה דבר טוב ?, צריך לעשות ?, צריך להנות ? למה שלא תעברי לפורום 'סקס לנוער' ?. לא רציני באת כדי לבכות או כדי להלל תמין, דארווינאית.

inbardaf

New member
אוף איתך! ../images/Emo4.gif

אתה אומר כ"כ הרבה דברים שאני מסכימה איתם, אבל אתה אומר אותם בנימה כ"כ אישית ופוגענית שגורמת לאנשים להרגיש אוטומטית נגד. לא חייבים לרדת לפסים אישיים ולקלל. דרווינאית... היית חייב לומר את זה ככה? היא לא באה לבכות. היא באה לחלוק את רגשותיה מחשבותיה. היא מאמינה בתורת דרווין ולא שלמה עם א-מיניותה וכמו שזה נראה, סלע המחלוקת טמון כאן. לא צריך להשפיל ולפגוע. ואני מצטערת אם עשיתי את זה בעצמי. גם אני חושבת שכל מי שמאמין בתורת דרווין כמו שהיא, יראה בנו משהו פסול כמו גם בהומואים. כי הרי אנחנו סותרים את המהלך הטבעי של האבולוציה ולא מתאימים לתיאוריה. ובטח שאין מקום לפסיכולוגיה ותרבות, כי הם לא ביולוגיה נטו. (וזה נכון גם לגבי הדת היהודית, שלמרות התעסקותה הרבה בצורך לשלוט ביצרים בכלל וביצר המין בפרט, רואה חשיבות רבה בקיום יחסי אישות לצורך 'פרו ורבו' ולכן לא מוכנה לקבל כל דבר שלדעתה פוגע בקיום יחסים כאלו) אל תקלקל. אתה מקלקל לכולם.

Berethor

New member
דרווינאית זה מי שמאמינה בתודה של דרווין

מה קללה בזה, איפה אני מקלל אותה בכלל. חוץ מזה, זה שהיא מאמינה שכולם חיות וחייבים יצרים כדי לרבות, זה לא אומר שהיא לא תקבל ביקורת על כל הדברים שהיא רושמת. זה שהיא א-מינית(למרות שגם זה לא בטוח אפילו מבחינתה) והיא מתלוננת ורוצה להיות מינית, זה סוג של התבכיינות, ורצון להיות מה שאת לא, במקרה שלה מינית זה וונבי מיני. אנשים שרוצים ביולוגיה ניטו מוזמנים חיות בגן חיות, אין עוד דרך לומר את זה. זה דרווניזם קיצוני מה שהולך פה.

inbardaf

New member
הטון. הטון שבו דברים נאמרים

מותר לה להרגיש לא שלמה עם א-מיניותה. להגיד שהיא מתבכיינת, זה לומר את הדברים בצורה עוקצנית ופוגעת.

מילא הארס שנוטף לך מהמקלדת,

אבל כ"כ הרבה אי-דיוקים והנחות שגויות מבן אדם שלא מכיר אותי וללא ספק לא מצליח לפרס נכון את דבריי... שפשוט אין טעם להתחיל לענות. אותך ברור לי שאין לי סיכוי לשכנע במשהו (אפילו אם מדובר בי, ואני חושבת שאני מכירה אותי "קצת" יותר ממך), אבל לטובת אחרים שקוראים: אני ממש לא כפי ש-Berethor היקר מנסה לצייר אותי. תודה על ההקשבה.

אתה פשוט טועה.../images/Emo54.gif

לא טבעי שמי שתומך באחד יגנה את השני. אני לא א-מינית, אבל אני לא מגנה א-מיניות אלא רואה בזה פשוט עוד אופציה של הטבע. ואם אני אדם גבוה, טבעי שאני אגנה אנשים נמוכים? אני לא חושבת שא-מיניות היא פגם אבולוציוני, אבל אני גם לא חושבת שמיניות היא דבר מתועב ונחות. מאיפה הבאת את הרעיון שא-מיניות זה דבר "טוב ונעלה"? למה זה טוב ונעלה? למה מיניות זה דבר רע שיש לזלזל בו? זה פשוט עוד יצר של בני-אדם מסוימים. אם אתה כל-כך רוצה להיות טהור ומושלם, למה שלא תפסיק לאכול? הרי גם זה יצר גשמי ונחות. למה זה פחות מגעיל מסקס? וכל התיאוריות שלך על שלושת הסוגים של הא-מיניים - צר לי להגיד את זה בבוטות, אבל זה בולשיט. אני לא יודעת מאיפה הבאת את זה. בתור מי שמתעניינת בנושא הא-מיניות וקראה עליו, אני יכולה לומר לך שבשום מקום לא ראיתי את התיאוריה הזו (אפילו חיפשתי בגוגל ולא היו שום תוצאות). כנראה המצאת אותה בעצמך, והיא פשוט לא נכונה. א-מיני הוא פשוט אדם שלא רוצה לשכב עם אנשים אחרים. יכול להיות שהוא מאונן, יכול להיות שלא. יכול להיות שמין מגעיל אותו, ויכול להיות שלא. אבל אדם מיני שבוחר לא לממש את היצר שלו - הוא לא א-מיני, הוא מתנזר. וגם זה סבבה, אבל זה לא קשור. זה כמו להשוות בין אדם עם תיאבון קטן לאדם אנורקטי. יכול להיות שאדם א-מיני ירצה להיות מיני, ולו רק בגלל שזה יקל עליו בהרבה. ולמה הפורום לא מיועד לאנשים שלא בטוחים אם הם א-מיניים? היכן הם יוכלו לברר זאת אם לא כאן?

AL212

New member
בבקשה אל תגדירי אחרים.

מי שמגדיר את עצמו כא-מיני הוא א-מיני. זה לא עניין של אף אחד איזה אנרגיות זורמות לו בגוף.

../images/Emo54.gif

יש דברים שהם אכן רק פונקציה של הגדרה עצמית, ויש דברים שלא. אני יכולה להגדיר את עצמי כבלונדינית נמוכה שנורא טובה במתמטיקה ובהתעמלות קרקע, אבל זה לא אומר שאני כזאת.

hineta

New member
....

לומר שהפורום הוא במה לא-מיניים, לא לוונבי מיניים, או לאלה שלא סגורים אם הם א-מיניים, זה כמו לומר שפורום לגאים הוא במה לגאים, לא כאלה שהיו רוצים להיות סטרייטים או מתלבטים. זאת אמירה לא סובלנית לדעתי. ואם אני ממשיכה להחליף "א-מיני" ב"גאה" המשך ההודעה ייראה כך: "פורום גאה הוא מקום שגאים מדברים ועונים לאלה שבאים, תומכים בגאים ובגאווה, ולא מקום לבכיינות על זה שאת לא סטרייטית מספיק או למשאלות של להפוך לסטרייטים. אין שום בעיה שגאה יראה גאווה כדבר טוב ונעלה, זה עוזר לו לקבל את עצמו, וזה גם נכון. כנראה שאת היחידה שמצפה לזה שזה היה פורום פרו סטרייטי, אנשים שבאים לפה יודעים שזה גאה. מין עם בני המין השני זה דבר טוב ?, צריך לעשות ?, צריך להנות ? למה שלא תעברי לפורום 'בינו לבינה'?. לא רציני באת כדי לבכות או כדי להלל יחסים עם בני המין השני." זה נראה לך הגיוני? את חושבת שהיית רואה בפורום גאה הודעה שמגנה את ההומואים שלא השלימו עם נטייתם ושלמרות כל המאמצים עדיין רוצים להיות סטרייטים? את חושבת שפורום גאה לא יפתח את הדלתות למתלבטים? והאם לא כולנו נתקלים בקצת קשיים ואי נוחות עם היותנו א-סקסואליים? (אחרת לא היינו כאן, אחרת הפורום לא היה קיים) האם לא כולנו לא היינו התלבטנו באיזשהו שלב? יש פה מישהו שלא חשב פעם על האפשרות שאולי היה עדיף להיות מיני? אני לא חושבת שיש הרבה כאלה. לכן לפחות קצת התחשבות במי שבסך הכל משקף את קשיים, אי הנוחות, ההתלבטות שאת חווית.

inbardaf

New member
אמממ... למי בדיוק את עונה בהודעה הזו?

כי berethor הוא גבר, לא אישה... למקרה שזה היה מופנה אלי - לא היה בזה צורך. מלכתחילה לא הסכמתי איתו בנושא הזה ואני חושבת שאת צודקת במה שכתבת. העובדה שאני שמחה שאני א-מינית, לא אומר שאני לא חווה קשיים. גם לא אומר שאני נגד כאלה שלא שמחים עם א-מיניותם ורוצים להיות מיניים. כל אחד והקשיים שלו. והגיוני שחלק יזדהו עם קושי X ואחרים עם קושי Y. "יש פה מישהו שלא חשב פעם על האפשרות שאולי היה עדיף להיות מיני?" - כן. מעולם לא חשבתי שזה עדיף. במיוחד כשניסיתי להיות כזו. זה רק גרם לי להרגיש עד כמה אין לי עניין להיות כזו וכמה טוב לי עם מה שאני.

אני מסכימה לגמרי.

לא לגבי השם, לגבי אופי הפורום. השם מתאים מאוד למטרת הפורום - אסקסואליים זו פשוט מילה אחרת לא-מיניים; מונח אחד עברי ומונח אחד לועזי. אבל המשמעות שהודבקה לא-מיניות בפורום, לדעתי מרחיקה את הפורום בצעדי ענק מהמציאות ומהעולם המיני, שהוא רוב העולם. אני מרגישה שהאפשרות לחוש דברים נוספים מבוטלת לגמרי בפורום הזה, מתוך חשש שכל דבר שנוגע בו מין הוא למעשה טמא, חייתי וצריך להמנע ממנו. יש גם א-מיניים עם צורך מיני, למשל. לא, אין להם משיכה מינית - אבל צורך מיני קיים אצלם. חלק גם מאוננים, שמא זו מילה כל כך גסה בפורום שינדו אותי ממנו. למשל, כמו בשרשור הזה [AVEN] בפורומים של האתר הרישמי לא-מיניות בעולם. ומה אם מישהו ייכנס ויגיד שאולי הוא א-מיני, כי לא נראה לו שהוא מעולם חווה משיכה מינית - אבל הוא מאונן כמה פעמים בשבוע. התחושה שלי היא שיסקלו אותו פה! שיגרמו לו להרגיש רע לגבי זה. שלא לדבר על אדם מיני שיכנס לפורום הזה, ו-וודאי ירגיש כאילו אנו רודפים אחריו בקלשונים ודורשים ממנו להתנזר אחרת הוא לעולם לא יהיה טהור כמותנו. אני הייתי בקשר רומנטי לפני מספר חודשים, עם אדם מיני. ומן הסתם גם הרגשתי מאוד מבולבלת בנוגע לפן המיני של היחסים - ממה אני כן נהנית, ממה לא? מה הגבול שלי? למה אפשר או אי אפשר להתרגל? על מה אפשר להתפשר למען קשר? [כמובן שחיפשתי תשובות, בהתאם לתחושה ורמת חוסר המשיכה או הפתיחות האינדיבידואלית של כל אחד.] ועוד מיליון ואחת שאלות. ואפילו מעבר לתשובות, חיפשתי קצת הבנה. מישהו שיבוא ויגיד - וואי, אני כל כך מבין את זה שבזמן שמתנשקים אתה מתחיל לחשוב על מה מתחשק לך לאכול היום בצהריים! ועל הסרט שראית אתמול! ועל האריחים ברצפה! והיה לי חבל שהפורום לא היה המקום שאליו יכולתי לפנות. החברים המיניים שלי מן הסתם לא הבינו אותי [קיבלו, אבל לא הבינו. ובהחלט לא יכלו לספק לי את אותה האמפטיה וההזדהות שאדם א-מיני יכול היה]. והרגשתי שהפורום הזה מתנהל בקיצוניות ההפוכה לעולם המיני, באופן שאינו מקבל דעות אחרות. לבוא ולומר בפורום הזה - "אני א-מינית, אבל נהנית מנשיקות בצוואר" נשמע כמעשה התאבדות. כביטול האפשרות שהקרבה הפיזית יכולה לנבוע אף מרצון לקרבה רומנטית, בלי שום אספקט של משיכה מינית. ומעבר לכך - ביטול כל האפשרות שמשהו מיני [כמו יצר, למשל] יכול להתקיים אצל אדם א-מיני. שלא לדבר על להעניק לו מקום בו הוא יוכל להרגיש נורמלי, שזה בסדר להרגיש דברים כאלה במהלך קשר רומנטי. שזה בסדר לחוש מבולבל מתוך הקרבה הרומנטית שמתבטאת אצל בן-הזוג בתור קרבה מינית. בכלל דיברתי אל מישהו כאן? עוד מישהו מלבדי חווה קשר רומנטי עם אדם מיני? [לא ייתכן שאני היחידה, באמת.] ומן הסתם שרבים מהאנשים שפה [או שהיו פה ולא נשארו מתוך המחשבה שזה אינו פורום א-מיניות, כי אם פורום שונא-מיניות] שחוו דבר שכזה לא יעיזו לעולם לכתוב על כך, מתוך חשש שיגנו כל יצר מיני שעשוי היה לעלות אצלם. ואם חוויתם וחשתם דברים אחרים - שתפו! כי הפורום לאחרונה נעשה המקום בו משמיצים את העולם המיני, במקום מקום שבו ניתן לשתף אחד את השני בפתיחות ובחופש לגבי דברים שונים שאנו חשים אחרת ממיניים. ממצבים שא-מיניים מוצאים את עצמם בהם מתוך היותם א-מיניים. כי אני מאמינה שהפורום צריך להיות מקום שכזה. באופן כללי, אני מאוד ממליצה לחברי הפורום לקרוא בפורומים של אתר הא-מיניות העולמי [רק בלחיצת כפתור]. חבל לי שהפורום לא יכול להיות מקום פתוח כמו פורומים אלו, רק עבור הקהילה העברית. חבל לי שנעשנו, כפי שמיס דייזי הופקינס הגדירה נהדר - "פורום שונאי מיניים".

inbardaf

New member
דיברת אלי מאוד, גם אם זה מפתיע אותך

חבל שאתם לא מדברים על הדברים האלה. איך אפשר לבטל משהו שבכלל לא נאמר? לי חסר, שאין מספיק אנשים שמגיבים ומשתפים כאן הפורום. השארתם חלל, אז נכנס אליו משהו אחר. אני חוויתי קשר רומנטי עם אדם מיני. בכל זאת הייתי נשואה וזה התחיל באהבה מאוד גדולה. ולפני כמה חודשים היה לי קשר נוסף שנגמר כשהכרתי לו את הבנות שלי.. (הוא היה רווק והוא נלחץ) השאלות שהעלת וההבנה שחיפשת הם דברים שבהחלט הייתי שמחה להיות שותפה להם. אם היית משתפת יותר, אם אחרים היו כותבים יותר, הייתם רואים את מה שמעניין אותכם. תביאו דברים - אז הם יהיו שם. לא תביאו - אחרים יביאו. ואז, על מה התלונה? לי מאוד הפריע שיש כאן בקושי משתתפים. הפורום יהיה מה שתעשו ממנו. ואם הפורום פתוח, למה לחשוב שאין מקום לדעות כמו שלי על א-מיניות ולמה להסיק מזה שאני שונאת מיניים?

snoopytush

New member
well...

כבר ציינתי שאני מתה עלייך? ( זה כבר גובל בהטרדה חח...). לא אני פשוט אוהבת אנשים שהם לא צרי אופקים למרות שהם מחזיקים בדיעה משלהם! זכותך להחזיק באילו דיעות שאת רוצה אני חושבת שהמצב נובע משתי סיבות: קודם כל בריזר "קצת" קיצוני באיך שהוא מבטא את דיעותיו אפשר גם להקצין ולומר משתלהב ומשתלח חח... שנית כמו שאמרת בדיוק אנשים לא מספיק משתתפים ואז אנשים עם ראש דומה בנושא מסויים מראים יותר נוכחות מאחרים. לי היה חבר שהיה נכנס לדיכאון מזה שאני מוכנה לקיים איתו סקס אבל לא ממש נהנית מזה בדיעבד זה מצחיק אבל זה לא היה כל כך כייף באותו רגע כי רציתי לרצות אותו, אפילו הצעתי לו לבגוד עם אחרות והוא סירב בתוקף...נפלתי על הנאמנים מה יש לאמר. בסוף נפרדנו בעיקר על הרקע הזה ועוד מס' סיבות שלא אפרטן. אני מניחה שבקרוב גם אחפש שוב קשר זוגי בינתיים אין לי חיים עד אחרי המבחנים.

inbardaf

New member
../images/Emo45.gif ואני תמיד שמחה לקרוא אותך ../images/Emo140.gif

סוף סוף עוד קיצ'ית בפורום...
מסתבר שיש לי גם צדדים כאלה...
אפילו שאני עושה לפעמים רושם של בן-אדם קשוח
מטרידים אותי כל כך הרבה בעבודה, שההטרדה שלך כבר לא מורגשת..
"לי היה חבר שהיה נכנס לדיכאון מזה שאני מוכנה לקיים איתו סקס אבל לא ממש נהנית מזה בדיעבד זה מצחיק אבל זה לא היה כל כך כייף באותו רגע כי רציתי לרצות אותו, אפילו הצעתי לו לבגוד עם אחרות והוא סירב בתוקף...נפלתי על הנאמנים מה יש לאמר" -
בקטע הזה את בדיוק כמוני! לגרוש שלי לא ממש הפריע שאני לא נהנת, הוא בלאו הכי היה עסוק בעיקר בהנאה של עצמו...
ובנסיון לגרום לו להפסיק להטריד אותי, הצעתי לו גם 'לבגוד' עם אחרות. לא קראתי לזה ככה, כי בגידה נעשת מאחורי הגב.. הוא לא הלך. עד היום הוא לא הלך והוא לא מפסיק להטריד. נפלתי על הנאמנים - ונפלתי חזק
אבל החבר שהיה לי לפני כמה חודשים, מאוד לא אהב את הסיטואציה. הוא טען שזה לא הוגן ולא שיוויוני.
לכי תביני. ואם אני אוהבת שקוראים לי ספרים והוא לא, אז כל פעם שהוא קורא לי, זה לא שיוויוני? מיליון הצלחה במבחנים!
זה אולי נשמע ברגעים אלו אמירה שיהיה לך קשה להתחבר אליה - אבל אני מקנא בך שאת לומדת. אלו ימים עליזים, גם כשיש מבחנים.

Berethor

New member
ממתיי נאמנות הפכה לדבר רע

זה אירוניה שנשים א-מיניות 'נופלות' על נאמנים וכל כך הרבה נשים מיניות נופלות על בוגדים, לישראל יש אפילו שם עולמי בגברים בוגדים, וגם נשים לא חסר. אוליי תתחלפו ?
. ואז הגבר ילך לאחרות, יצא עם אחרות, ישכב עם אחרות, יאהב אחרות ויחזור הבייתה רק לאכול ולישון. אני למשל רואה בזה חלק בלתי נפרד מקשר זוגי אמיתי, כנראה שגם הם, זה כמובן לא קשור למיניות. אז עדיף שיעשו מין עם בן הזוג או לא יעשו בכלל. בקשר לחבר שאמר שזה לא הוגן, זה צודק מצידו, הוא התכוון לזה שהוא יבגוד ואת לא, אז כאילו אין פה שוויון. למשל יש מצבים ששני בני זוג בוגדים זה בזה. הפרדוקס שהיה לכן קשה למצוא מישהו שגם בוגד וגם לא כל כך מיני, כי זה דברים שקשורים אחד בשני. בקשר לדיכאון, זה לא ברור ממה הוא נכנס לדיכאון, מזה שאין לו מין או מזה שבת זוג שלו לא נהנת לשכב איתו, כי כביכול זה אשמתו. הסידור פה פשוט, למצוא ישראלי ממוצע שבוגד, ואתן רק תנהלו את משק הבית בשבילו
. אני בטוח שהסידור הזה יתאים לגברים רבים. אני אישית מאמין בזוגיות ללא מין, אבל לא מאמין בזוגיות בלי נאמנות, זה כבר כמו ידידות או נישואים פיקטיביים, טוב לדעת שאני לא היחיד, ויש גם הרבה מיניים כאלה
. אגב מין וספרים זה לא אותו דבר, ולקרוא ספרים זה לא לשכב. גם מותר לקרוא לכולם, מין אומנם לא חשוב ומיותר אבל הוא בשום אופן לא דבר ספונטני. מה שסיפרת באמת לא שוויוני אבל בקטנה, תפצי אותו במאכל למשל. מצד שני זה תלוי בכישורים השונים שלכם.

למעלה