נראה לי שכדאי לשנות את שם הפורום

inbardaf

New member
../images/Emo6.gif שאלה טובה! ../images/Emo35.gif

נראה לי שהוא מחפש נשמות אבודות..
להחזיר רותם הביתה

Berethor

New member
בדיוק מסיונר של א-מיניות, המציל נפשות אבודות

"בוא הבייתה אני כבר לא אומר אף מילה, לא היה רעה"
וגם נכנסתי בעקבות הודעה ראשית בתפוז כהרגלי, כי היה נושא שמשך לי תעין, בלי לקבל תעצה של Xylophone להפסיק.. ואז היה שם תהודעה הבולטת הזאת "חיים ללא מין", קראתי והחלטתי לשתף, אגב למה אף אחד כאן לא עונה לעניין, אם אתם חושבים שהוא א-מיני. אני משתף ואתם מתנפלים אליי
. עשיתם ברית ידעתי, חוץ מזה ידוע שהם לא מכירים בא-מיניות, ביעוצים האלה ואף אחד לא ענה לה. Duty Calls, מה גם שכאן יש גם יעוץ..לא מיני.

inbardaf

New member
ת'אמת

אם זה באמת מעניין אותך: אני לא חושבת שהוא א-מיני. אני חושבת שיש להם בעיה בזוגיות. או לפחות שזו הבעיה העיקרית. הוא נשמע כמו מישהוא שנכנס לתוך עצמו ונסגר כמו בונקר. התגובה שלו היתה גורמת גם לי לחוש תסכול. חשתי בעיקר בכאב שלה. לא חושבת שאפשר לדעת עליו משהו ממה שהיא כתבה. כן אפשר להבין שהיא מאוד לא מרוצה ולא רק מעצם העובדה שאין סקס בחייה. מקווה בשבילה שהיא תמצא פתרון / דרך להגיע אליו. אני חושבת שהיו יותר מתיחסים להודעות הנצל"ש שלך, אם הן לא היו כאלה אלא הודעות בפני עצמם.. והערתי לך לגבי זה גם בעבר. שלא תחשוב שזה חלק מהעלהום שיש כאן עכשיו בפורום.

שאלה טובה, האמת.../images/Emo54.gif

אתה תמיד טוען שפורום א-מיניים מיועד אך ורק ל-א-מיניים. האם הדבר לא תקף לגבי פורום מיניות?

Berethor

New member
גם לי יש שאלה טובה, מה הקטע עם החתולים

אני נוטה לחשוב שהתגובה מיועדת לי, למרות שכתבת אותה לXylophone , פעם אחרונה שבדקתי Berethor וXylophone הם לא ישות אחת. אבל אוליי אני טועה. בכל אופן זה נכון שהפורום מיועד לא-מיניים וא-מיניות, ולא אנטי כמו שחלק פה במייצגים, אבל לא טענתי שמיניים לא יכולים לבקר פה ולשאול שאלות, אפילו בשרשור הזה רשמתי "הפורום הזה הוא מקום שא-מיניים מדברים ועונים לאלה שבאים, תומכים בא-מיניים ובא-מיניות", את לא צריכה לנסות להציג אותי בתור מה שאני לא, אני מספיק גרוע גם ככה תאמיני לי
. אבל את עדיין יכולה לנסות. אז ככה, כפי שראיתי אין לי בעיה עם רוב המיניים שהיו כאן, כאלה ששאלו שאלות נורמליות, בלי לתקוף תא-מיניות והציג אותה כדבר שלילי וכו, או את אלה שיש להם בני זוג א-מיניים, תמיד ניסיתי לעזור ואמרתי את דעתי, לי יש בעיה רק עם אלה שתומכים במיניות ושונאים א-מינים, סוטים או כסילים למינהם שמגיעים לכאן, כאלה שלא שולטים ומרסנים תמיניות כי זה "דבר טבעי וטוב", אם מישהו תומך במניות ומגנה א-מיניות, רואה בזה דבר לא טבעי או מחלה, אני מתווכח ו'תוקף' אותו חזרה בלי קשר לאם הוא מיני או א-מיני. בקשר לפורום בקישור, התעלמת מזה שהוא פורום של טיפול מיני, בעצם הכוונה פה לטיפול במי שיש לו בעיה בתפקוד או במיניות מסיבות כאלה ואחרות, או שהוא לא מיני מסיבות כאלה ואחרות, ככה שהסכוי שהיה שם תלונות על בן זוג של א-מיני או של א-מיני שלא יודע מה הוא, גבוה. הגעתי לשם בעקבות קישור מדף הראשי של תפוז, בתור אורח, וראיתי תהודעה הזאת של 'חיים ללא מין', ככה שהחלטתי לשתף ולראות מה דעתכם. אני לא נשאר שם כי אין לי מה ליעץ או לשאול על טיפול במין, רק עזרתי.

../images/Emo54.gif

אין קטע, אני פשוט שמה חתול בכל כותרת הודעה שלי. התגובה אכן היתה מיועדת לך. כתבת שהפורום מיועד ל-א-מיניים בלבד, ולא לוואנבי-מיניים או לאנשים שלא סגורים על עצמם. ושוב אני שואלת, היכן אנשים ש"לא סגורים על עצמם" יוכלו להיסגר, אם לא כאן? אני קוראת בפורום הזה כבר זמן-מה, וראיתי אותך תוקף אנשים ששאלו שאלות תמימות ומתוך סקרנות. מעבר לזאת, אני לא מבינה את הגישה שלך של תמיכה או גינוי של מיניות או א-מיניות. אני לא רואה מה יש כאן לגנות, או לתמוך. זו פשוט עובדה. זה כמו לגנות שיער חום ולתמוך בשיער ג'ינג'י. א-מיניות היא לא ניגוד של מיניות, היא היעדר, ומיניות היא אכן דבר טבעי. אני לא רומזת ש-א-מיניות היא דבר לא-טבעי, שוב - ראה השוואה לצבעי שיער. בטבע יש אופציות שונות, וכל האופציות טבעיות. דרך אגב, רוב האנשים בעולם "שולטים ומרסנים" את המיניות שלהם, וההוכחה לכך היא שלא כל האנשים בעולם אנסים.

AL212

New member
אני תמיד טענתי

שאין יותר מדי סובלנות בפורום הזה. בתור בן אדם עם משיכה מינית (או לפחות בעבר), שלא מעוניין במין, הרגשתי שלא "מאשרים" לי להגדיר את עצמי כאן כא-מיני ומנסים לכפות על כולם הגדרה אחת (עד שהגיעה קבוצה של אנשים עם אותו סטטוס של א-מיניות, והמצב השתפר בנקודה הזאת). אז לדעתי זאת בעייה כללית בפורום, חוסר קבלה של אנשים שונים, חוויות שונות. לי באופן אישי יש תיעוב ממין, אבל זאת נטייה אישית, שאין לי כוונה לכפות אותה על אחרים.

inbardaf

New member
../images/Emo45.gif כן, זה די מצחיק

שיורדים עלי רצח שהדעות שלי שוללות אחרים, בזמן שבעצם זה הם ששוללים אותי...
הפוסל, במומו פוסל. וזכותי לחלום על איזו אוטופיה שבא לי.

Xylophone

New member
../images/Emo45.gif נכון

לפני שנה שנתיים לא היו מוכנים בכלל לשמוע בפורום על סלידה ממין. גם אני הרגשתי שלא מאשרים אותי. זאת בערך הייתה הגישה הרווחת: מין היה דבר נפלא, רק שאנחנו האמיניים כאילו נוצרנו ככה שאין לנו את החשק הזה. זה לא אנחנו זה אלוהים
אם החשק יחזור, אז נחזור להיות מיניים. לא נתערב ביצרים שלנו ובשום אופן לא נשלוט בהם. שהם יעשו מה שהם רוצים. ומי שהתנגד אפילו טיפה למין ישר היו שולחים אותו לטיפול פסיכולוגי. עכשיו יש פה חבורה אחרת של אנשים והמצב השתפר. הרי ברור שלמי שהיה נסיון מר עם מיניות תהיה לו סלידה. זה טבעי. גם מי שלא קיים יחסי מין מעולם ויצא לו להיתקל בסוטים ופרסומות, טבעי שירתע ממין. טבעי גם שיבחר לא לקיים יותר יחסי מין כי נמאס לו. ויש פה כמה אנשים כאלה. היום נותנים לבנאדם כזה לנשום פה בפורום ומקבלים יפה. לפני שנה שנתיים היו ישר שולחים אותו לפסיכולוג, סקסולוג ושאר ירקות ואומרים לו שהוא לא אמיני.

...

רק רציתי לומר שאני מסכימה איתך נורא. ז"א, לי בעצמי יש רתיעה בלתי נמנעת ממין בעקבות פרסומות, סרטים עם סצנות מידי נועזות עבורי וכו'. אבל אני לא מגנה את כלל העולם המיני. בכלל, אין לי שום בעיה עם מיניות, חוץ מהעובדה שאני אישית לא רוצה שהיא תדחף לי לפנים בלית ברירה. מה שהפריע לי בפורום זו המחשבה שלחלק מהאנשים יש בעיה עם עצם קיום העולם המיני. כמו ביטול האנשים שכן שולטים ביצרים שלהם [שזה רוב העולם המיני, למען האמת] והכללתם בתוך קבוצה [לא-מידי-גדולה] של אנשים שרואים מין כמטרה ~יחידה~ בחיים. זה הדבר היחידי שהפריע לי. כאמור, איש באמונתו יחיה. [אבל קשה לי לומר שזה לא חבל לי, שיש שסולדים מעצם המונח - ולאו דווקא מעצם הקרבה הלא רצויה שלו לחיים שלהם. כי מין זה באמת דבר מאוד טבעי (אצל רוב האנשים).] אני מופתעת, אגב, שאת אומרת שלפני שנה-שנתיים לא היו מוכנים לשמוע בפורום על סלידה ממין. אני פעילה בפורום כבר שנתיים [וקוראת אך מעט יותר], וזה בכלל לא מה שזכור לי מהתקופה הראשונה שלי כאן. להיפך, אני דווקא זוכרת הרבה סיפורים על סלידה ממין שהתקבלו לגמרי יפה, יחד עם סיפורים על אנשים עם יצר מיני או אנשים שנמשכים במידה מועטה - שגם התקבלו יפה. אולי זיכרוני מטעה אותי.

Xylophone

New member
זוכרת את השירשורים עם ערפד טהור

שטען שהוא רוצה להיות אמיני, כי הוא שקוע עמוק בעולם המין ונגעל מעצמו. אני היחידה שאמרתי לו שאם הוא רוצה הוא יכול לנסות! הוא יכול להיותאמיני אם הוא ממש ירצה! שלא יחיה עם הגועל הזה ולא יעשה דברים שלא נעימים לו. כול השאר שלחו אותו לטיפול פסיכולוגי ואמרו לי על הדרך שגם אני צריכה. הם אמרו לו שהוא צריך ללמוד להיות מיני(!!) במידה נורמאלית. אבל הוא לא רוצה!!!!!!!!!!! הוא לא רוצה להיות מיני! מה לא היה ברור בזה! ואף אחד לא הבין איך מישהו יכול לא לרצות להיות מיני, למרות שכולם אמיניים. ושימי לב שאותה חבורה כבר נעלמה מהפורום. מי יודע אולי הם גילו שהם בעצם לא אמיניים. אם הם היו כול כך בעד מין... הייתי מביאה לך קישורים לשירשורים כאלה אבל אין לי כוח לחפש
סורי

זוכרת גם זוכרת...

אבל שוב, זה עוד אחד מהדברים שאני לא יכולה להעלים עין מכך שהם מפריעים לי. ההתייחסות האבסולוטית הזו ל"כן מיניות" או "לא מיניות". אני מאמינה שאדם צריך להיות שלם עם מי שהוא. אם הוא מיני, אז עם העובדה שהוא נמשך לאנשים ושהפן המיני הוא כנראה חלק מהחיים שלו. אם הוא א-מיני, אז עם העובדה שמין לא כל כך מעניין אותו. לדעתי אנשים לא צריכים לכפות על עצמם משהו ששונה מהטבע שלהם. ולכן אני דווקא הסכמתי עם האנשים שהציעו שיילך לפסיכולוג. כי אני מאמינה שאם אדם הוא מיני, חבל ש"יכריח" את עצמו ללכת נגד טבעו ו"להפוך" לא-מיני. ומנגד, אם הוא באמת גמר בדעתו שהוא לא רוצה, חד משמעית, להיות חלק מהעולם המיני - הוא לא יכול "להפוך" לא-מיני! מה זה להפוך לא-מיני? הרי אי אפשר באופן רצוני להפסיק לחוש משיכה מינית. המשיכה המינית [קיימת או חסרה] היא לא בשליטתנו. בשליטתנו רק מה שאנו עושים [או לא עושים] איתה. לכן מלכתחילה הוא לא יכול לבחור "להפוך" לא-מיני; הוא יכול לבחור להתנזר. אלה כל מיני הגדרות קטנות וכביכול לא-חשובות שמפריעות לי בפורום, שמפריע לי שאין יישור קו לגביהם. וגם כל הזמן מטעים אנשים בעקבות זה. כמו, למשל, כשאומרים שמישהו יכול "להפוך" לא-מיני. הוא לא יכול, כפי שא-מיני לא "יהפוך" למיני, אפילו אם הוא יהיה פעיל מינית. ההגדרה נשענת על הטבע של אותו אדם, על עצם המשיכה המינית [או החוסר בה] שהוא נולד איתה. ובפורום הרבה פעמים מייחסים את ההגדרות למעשים, מה שיכול להיות מטעה. ומבלבל.

inbardaf

New member
אלו לא הגדרות קטנות בכלל

ואני חושבת: שאדם צריך להיות שלם עם חוסר שלמותו ולשאוף כל הזמן לשלמות. ואם למישהוא רע עם זה שהוא מיני, הוא לא צריך פסיכולוג, הוא צריך מורה רוחני. ובטח שאפשר להפוך לא-מיני. זו התגברות על היצר והיא אפשרית עם כל יצר. על זה מדברות כל הדתות. ואני לא מתכוונת לשליטה במעשים שלך כתוצאה מתשוקה שעולה בך. זה המינימום שכל בן אנוש צריך לעשות. אדם מיני שנמנע מלקיים יחסי מין, אבל עדיין חש צורך בהם - הוא נזיר ולא א-מיני. באותה מידה, גם אדם א-מיני, יכול להיות נזיר. אף אחד לא אמר שאם אתה א-מיני אתה לא מקיים פעילות מינית. אנשים א-מיניים יכולים לאונן ולקיים יחסי מין (בגלל פרטנר מיני או כדי להביא ילד למשל). אם הם בוחרים שלא לעשות אף אחד מהדברים האלה הם מתנזרים. א-מיניות היא חוסר חשק. לא חוסר פעילות. ולכן ליחס הגדרות למעשים יכול להיות מטעה ומבלבל. (ואני לא בטוחה שאת בעצמך לא התבלבלת, רק מהכיוון ההפוך.) ועל זה נאמר: "איבר קטן לו לאדם, מרעיבו - שבע, משביעו - רעב" "לדעתי אנשים לא צריכים לכפות על עצמם משהו ששונה מהטבע שלהם." אם אדם הוא אלים מטבעו, אז הוא צריך להיות שלם עם העובדה שאלימות היא חלק מהחיים שלו? שהיא ב'טבע' שלו? שהוא נולד ככה? אם הוא רופס ולא יודע לעמוד על שלו, הוא צריך להשלים עם זה? ואלו רק דוגמאות בודדות. "אלה כל מיני הגדרות קטנות וכביכול לא-חשובות שמפריעות לי בפורום, שמפריע לי שאין יישור קו לגביהם." ישור הקו היחידי שאני רואה, הוא העובדה שכאנשים א-מיניים, מין לא מעניין אותנו ואנחנו יכולים להסתדר בלעדיו. איך אנחנו תופסים מיניות ואיך אנחנו מרגישים עם היותינו א-מיניים, זה אישי לכל אחד ואין סיבה שכולם ירגישו ויחשבו אותו הדבר. פתיחות וקבלת האחר, היא גם לקבל שאנשים אחרים חושבים שמין זה משהו שצריך להתגבר עליו. שיש אנשים שסולדים ממין ולא רק חשים חוסר חשק. שיש אנשים שהיו מעדיפים שבעולם שלהם לא יהיה מין בכלל. ולפני שאתם צולבים אותי - לא התכוונתי להטיף פה לנזירות או לצאת נגד כל האנשים המיניים באשר הם. לדעתי, העובדה שאתם כל כך יוצאים נגד מה שאני חושבת, ולא רואים בזה עוד דיעה, קשורה להיותנו חלק מחברה מאוד מתירנית מבחינה מינית ובעלת תפיסה שרואה במיניות את פסגת האושר. חברה, שבה מי שחושב שמיניות היא דבר אינטימי ושהראוי שיעשה בחדרי חדרים ובצורה מהוגנת, ולא יהיה תלוי בפוסטרים בגודל בניין או ישתלב בכל סרט אפשרי בלי קשר - שמרני וצדקני וכזה שעוד לא התקדם מימי הבניים. ואם מישהו כ"כ רוצה להיות מיני - יש בשביל זה סקסולוגים ומטפלים במיניות. אני יכולה ברצינות להמליץ על כמה טובים. לא חסרים אביזרים ותוספי תזונה להגברה ועוררות החשק. אם יש משהו שהחברה שלנו כ"כ טובה בו, זה בפיתוח של אמצעים להעשרת חיי המין של אנשים.

Berethor

New member
קיימת או חסרה. וככה רואים תגישה שלך לא-מיניות

ההתייחסות האבסולוטית היא שלך, שאת אומרת שאדם מיני חייב לפעול כך וכך או שאדם א-מיני חייב לא לעשות זה או זה, את ושכמוך בעלי התייחסות אבסולוטית בנושא, ולא להפך. נכון זה טוב אם אדם שלם עם עצמו, מיני צריך לקבל את זה שהרצון הוא חלק מהחיים שלו, למרות שזה לא אומר שהוא צריך לעשות משהו עם זה, וא-מיני שחוסר צורך זה חלק מחיים שלו, ולא שהוא חייב לא לעשות משהו רק בגלל זה. אם שלם עם עצמו אומר לעשות דברים שכביכול הוא "חייב", או אומר שהוא לא צריך לשעוף ליותר ולשפר מה שהוא רואה לנכון, אז ההשלמה העצמית הזאת שלך היא למעשה קלות ראש וחוסר אחריות, בסגנון "אני ככה וזהו". מזה הטבע שלהם מבחינתך, הגוף והרצונות של הגוף ?, נפש הרי לא נחשבת(מבחינתך) נכון, אז אם אדם לא שלם עם מה שגופו דוחף אותו, אם זה מין אם זה אכילת יתר או אם זה אלימות, אז הוא חייב לפעול רק על פי מה ש"טבעי" נכון ?. אוליי פסיכלוג יעזור לו, אבל בנושא אחר, נראה שיש לו מיניות יתר, הוא לא מצליח לשלוט ולרסן אותו, הוא צריך טיפול נגד התמכרות למין, ויש כזה, עדיף גם שילמדו אותו לחיות נכון ולראות תמין כחלק לא מרכזי בחיים, למרות היותו מיני. הוא מכריח את עצמו בכל מקרה, זה או ללכת נגד ה"טבע" או ללכת נגד הנפש, הוא לא חייב להיות א-מיני כדי להוריד תמיניות יתר המיותרת הזאת שמפריעה לו לחיות כמו שנכון בשבילו, יש מגוון דרכים שהוא יכול להוריד גם תחשק וגם לשנות גישה לחיים, ואז לחיות מה שהוא באמת רוצה לחיות, פחות מיני ויותר בעל שליטה עצמית וחיים שהוא באמת שלם אתם(ולא הגוף ו'טבע' שלמים אתם). קודם כל לא נראה היה שהוא באמת רוצה להיות א-מיני, הוא סתם התעניין, חשק וקינא בא-מיניות(ההפך מא-מיניים שענו לו וחשים ככה בדיוק למיניות). הוא ראה את כל הדברים שזה נותן, והיה נותן לו, אבל לרגע לא אמר שהוא רוצה להפוך או שאפשר להפוך. אני לא יתווכח אתך אם הוא יכול או לא יכול להפוך לא-מיני, וזה יפה שאת כל כך בטוחה שאי אפשר למרות שאין לך מוסג בזה. מה שבטוח שהוא לא צריך להיות א-מיני כדי לטפל במיניות שלו ולקבל יותר שליטה על החיים שלו. אי אפשר באופן רצוני להפסיק לחוש משיכה מינית ? את לא יודעת איזה דבר חזק יכול להיות רצון, רצון אמיתי יכול לפעמיים להפוך ת"בלתי אפשרי" לאפשרי, אבל אני לא מצפה מאלה שרק הולכים לפי הרצונות של ה"טבע" להבין את זה. חוץ מזה, אם יש רצון, והרצון עצמו לא עוזר, יש טיפולים ודרכים להפחית או לעלים את המיניות שמפריע לו, לומר שאין מה לעשות זה טעות והטעיה. משיכה מינית קיימת או "חסרה", חסרה למי, לך ? לגוף שלך ?, לבן זוג שלך, לעולם ?. משיכה קיימת או לא קיימת, היא חסרה רק למי שחושב שהיא חסרה. בגישה הפוכה אפשר גם לומר שא-מיניות חסרה להמון אנשים. יש הרבה דברים שלא בשליטתנו זה עדיין לא הופך אותם לנכונים, "טבעיים" או לגיטימים, מה אנחנו עושים איתה(עם המשיכה) או לא עושים איתה, שוב מראה תגישה המוטעה שאת מייצגת, אנשים עושים בכל מקרה, גם שלא עושים זה עושים. אדם שבוחר שלא לעשות משהו רק בגלל המשיכה, עושה תדבר הנכון בשבילו, ולא "לא עושה כלום" או "מפספס" כלום. גם אם הוא יבחר לתנזר, או סתם לרסן תמיניות ולכוון אותה לאן שנכון בשבילו, זאת מעלה מבחינתו, הבחירה היא דבר מאוד חשוב ונעלה שאדם יכול לעשות, חוסר בחירה והליכה לפי "רצונות" פיזיים או אחרים שלא באמת שלמים אתם, היא למעשה שלילית ושום הצדקה אין לדבר הזה. לכן נזיר הוא אדם נעלה בנושא הזה, לא פחות מא-מיני, ואוליי אפילו יותר, בגלל שזה מבחירה ושליטה עצמית, אצל א-מיניים זה פשוט לא קיים ואז זה בא במתנה, ולא כתוצאה מרצון בלבד. אני חושב שאת מטעה אנשים, גם בגישה שלך וגם בפרוש של אנשים אחרים. לא זכור לי שמישהו אמר בוודאות שאפשר להפוך לא-מיני, הציעו דברים שיכולים אוליי לעזור לו להיות, או לפחות לרסן תמיניות, אין דרך קלה ומהירה להפוך לא-מיני וספק אם יש, זה לא אומר שאין דרך לטפל במיניות, במיוחד עבור אנשים שהיא מפריע להם. לא צריך לתייחס לאנשים האלה בתור וונבים שגונבים לך תבכורה או בתור כאלה שחייבים לקבל את "טבעם", במקום זה אפשר להציע להם דרכים לתמודד עם הבעיה. ברור שמי "שפעיל מינית" או מקיים יחסי מין, לא הופך למיני, מהסיבה הפשוטה שאין בהגדרה של א-מיני, סעיף של התנזרות או אין-אונות, מותר לא-מיני לקיים יחסי מין אם הוא רוצה בכך, זה לא ישנה תעובדה שהוא לא צריך מין, לא חושב ומתעסק בדברים שקשורים למין שעות, ויכול לחיות טוב מאוד גם בלעדיו. ושאר הדברים שבאמת משייכים אדם לקבוצת הא-מיניים. את מטעה אנשים בזה שאת טוענת שהתנזרות זה דבר רע ו"לא טבעי", ושזה לגיטימי פחות מא-מיניות. מין מעולם לא היה צורך קיומי גם לאדם מיני, זה משהו שאנשים יכולים לחיות טוב מאוד בלעדיו(לא רק א-מיניים וזה הסיבה שיש א-מיניים), א-מיניים לא מיניים בכלל, אבל מיני שמוותר ולא רוצה במין(מכל סיבה שהיא) יכול לחיות חיים טובים מאוד ונעלים לא פחות. אני מרגיש שיש צביעות בדברים שלך, את טוענת "ובפורום הרבה פעמים מייחסים את ההגדרות למעשים", שלמעשה את בעצמך טוענת כך. אנשים לא טענו שלא-מיני אסור לקיים יחסי מין(כחלק מקשר זוגי לדוגמא), או שלמיני אסור להיות 'נזיר'. בדיוק זה דבר שנולדת איתו במחליטה אם ללכת לפי זה ואיך לחיות עם זה. זה לא 'שוויוני' כי לא-מיני אין "צורך" ולמיני יש, אז א-מיני שיחליט לתנהג כמו מיני חסר שליטה לדוגמה לא ירגיש שום רצון פיזי או סיפוק מזה אבל מיני שיחליט לוותר על מין או להפחית ולהכניס אותו למסגרת נכונה דווקא כן. "ובפורום הרבה פעמים מייחסים את ההגדרות למעשים", את טוענת שא-מיניות זה רק הגדרה ?, או שמה את חושבת שזה לא משפיע בין היתר על מעשים ודרך חיים, לא ראיתי שמישהו טען שכל המעשים של אדם מושפעים רק מהדבר הזה, טוב חוץ מפותחת הנושא ושאר החברה הטוענים שפועלים(או צריכים לפעול) רק לפי ה"טבע".

Berethor

New member
דבר אחד בטוח, הוא לא ערפד טהור

הוא חצי ערפד!
. מהסיבה הפשוטה שלערפד אין תבעיה הזאת בכלל, אבל יש לחלקם בעיות אחרות, כמו אלה ששקועים עמוק בעולם הדם. עדיין זה שונה כי זה יותר כמו התמכרות לאוכל
..ולא התמכרות למשהו שלא צריך ואפשר בלעדיו, כמו אלכוהול, עדיין רוב ההתמכריות בעולם זה דבר רע בכל מקרה. מהסיבה שזה לא בשליטה וזה דוחף תאדם לעשות מה שהוא לא באמת רוצה. האמת שמעניין אותי למה יש לו תכנוי הזה, כי הוא לא ערפד ולא טהור(לא פיזית ולא רוחנית), מוזר ביותר. אני חושב שהבעיה שלו היא לא דווקא זה שהוא מיני, הבעיה שלו שהוא מכור למין(ויש טיפול נגד זה), ושהוא מקיים את זה כתעבת בשר ומין נטו, וכמו שהוא ציין רואה בפרטנר רק אובייקט מיני לסיפוק היצר. לא לכל המיניים יש תבעיה הזאת אבל זה כן אחד הגורמים. אין ספק שהוא נגעל מעצמו, אבל לא נראה שהוא באמת רוצה להפסיק ועושה מספיק. המיניות זה לא סיבה לתנהג ככה, במיוחד אם הוא מבין שזה לא נכון. בקשר לזה שהוא יכול לטפל בזה, אני בטוח שהוא יכול אם הוא רוצה מספיק, מצד שני הוא לא אמר שהוא רוצה, הוא אמר שהוא היה מעוניין להפסיק ואם הוא היה א-מיני לא הייתה לו תבעיה הזאת. זה יותר נאמר ממקום של להכיר בבעיה ולהכיר בכך שלא-מיניים לא יכולה להיות בעיה מהסוג הזה. לא דווקא ממקום שהוא מתכוון או חושב לעשות משהו בנושא. לי נראה שם שאת מרחמת עליו ומנסה לעזור לו למרות שהוא לא באמת עושה מספיק או מוכן לעשות משהו בנושא. בנוגע לכך שאותם א-מיניים יעצו לו ללכת לפסיכולוג "לטפל" דווקא ביסורי מצפון שלו ובראיה שא-מיניות היא דבר יותר נעלה(למרות שהוא לא כזה!), במקום לטפל בהתמכרות שלו למין וב"יחסיים" השטחיים שלו עם נשים, וכל הסטיוציות וההפקרות הזאת שהורגת הרבה אנשים שלא מודעים לזה אפילו(כן אפילו גברים!). בנוגע לאלה שיעצו לו להיות מיני במידה נורמאלית, הם צודקים, קודם כל כי זה כבר פיתרון טוב, ודבר שני זה בטוח יותר טוב מהמצב שהוא נמצא בו כרגע, שזה התחתית של החיים מיניים. ככה זה היה הרע במיעוטו. המצב שהוא תיאר זה אומנם מיני אבל זה לא המצב המיני של הכלל, אם הוא היה לא מכור ובמסגרת זוגית למשל אז זה לא היה כזה נורא כמו שזה עכשיו. זה לא מיניות חייתית מול א-מיניות מוחלטת, יש גם דברים באמצע, גם כאלה שלא מדרדרים ככה בגלל המין. לי אישית הפריעה שהוא השוואה מין להתמכרות לסמים, פשוט כי זה לא נכון, לא הרמה של ההתמכרות ולא הנזק(המין לא רע כשלעצמו בניגוד לסמים שתמיד רעים), הוא פשוט מוותר לעצמו ולא נלחם ביצר שלו, רק בגלל שזה "טבעי". מצד שני, אחד מאלו שהגיבו לו השווה תמין לאוכל(צורך קיומי), מה ששוב לא נכון ואפילו שיקרי. הנה ציטוט מהתגובה לטענה שמין כמו סמים "הוא לא רואה את הדברים בצורה נכונה יש לו צורך כמו שלאדם יש צורך לאכול בלי לבחור בה . זה שהוא לא בוחר או כן בוחר לא עושה את זה כדבר שלילי . גם אוכל אנחנו לא בוחרים, באופן כללי, מתי אנחנו רעבים- זה הופך את זה לשלילי? (כן אצל אנורקסיות אולי)." לא סתם אומרים שבכל שקר יש מעט מהאמת, אז זה נכון שזה "צורך" שלא בוחרים בו(מה שלא הופך את זה לדבר טוב), וזה שאם אדם בוחר או לא בוחר לעשות משהו לא הופך אוטומטית תדבר הזה לשלילי(למרות שלפעמיים זה כן הסיבה), אבל זה לא נכון שמתיי שרעבים אוכלים, רעב מופיע רק אם לא אוכלים כלום הרבה זמן והגוף מראה לו שהוא כבר באמת זקוק למזון, אדם אוכל בשעות מסויימות ומתיי שהוא רואה לנכון, כל עוד הוא לא שביע, תמיד יש לו תאפשרות לאכול משהו. רעב ושביעות הם מצבי התזונה בקיצוניים ניטו, ומדובר בצורך אמיתי וקיומי שאדם עלול למות בלעדיו. הוא גם טוען שאוכל לא בוחרים ורק אוכלים כמה שיותר מהר מתיי שרעבים, ושוב זה מראה על צרות מוחין וחוסר סלקציה, דווקא זה משותף לאוכל ומין שכן אפשר לבחור מה ועם מי וכו, אלה שלא בוחרים זה הפקרות וחוסר טעם, אבל זאת לא הנקודה. הוא השווה בין אדם שלא עוסק במין לאנורקסיה, כביכול האדם מגביל את עצמו מצורך קיומי ופוגע בעצמו מסיבה לא מוצדקת ליופי. מה שכמובן לא נכון וטיעון שיקרי. אדם יכול לחיות טוב מאוד חיים מלאים ללא מין, כי זה לא צורך קיומי לאף אחד(לא מיניים, לא א-מיניים, לא גברים, לא נשים ולא סוסי יעור). אגב מין זה בשום אופן לא סמים כמו שערפד טהור ניסה לטעון, אבל זה בטח שלא אוכל כמו שזה שהגיב לו טען(מעניין אם זה היה א-מיני מיוסר או סרסור), מין זה כמו אלכוהול, הסיבה לכך היא שכמו אלכוהול, אם שותים בכמות נכונה, בזמן נכון, במקום נכון ועם אנשים נכונים, אין בזה כמעט שום נזק, אבל אם שותים בכמות גדולה, מכורים לזה ועושים את זה עם אנשים מפוקפקים רק רע יצא מזה. ובדיוק כמו מין אפשר לחיות בלי אלכוהול, אפילו בלי בירה אחת בכל החיים ואדם לא מרגיש שחסר לו כלום. אגב אני מסכים עם זה, שאם הם כל כך נגד א-מיניות, הם בעצם לא א-מיניים(לפחות לא בנפשם). הבעיה היא לא שהם היו בעד מין, זה לא רלוונטי, הם היו בעד משיכה ופיתוי מיני, חשבו שזה חסר, ושזה דבר חיוני וטוב שאי אפשר להיות בזוגיות בלעדיו. הם היו חבורה של א-מיניים מיוסרים. מרחם עלהם.

את זוכרת נכון, גם אני זוכרת כך

ואני זוכרת שדווקא הייתה כאן סובלנות גדולה ולא סלידה מהעולם המיני, אלא באמת קבלה של האחר ו"ככה טוב לנו" ולא מין מלחמה בין המחנות של "הם" ו"אנחנו". ואני אגב לא חושבת שצריך "לשלוח" אנשים לפסיכולוג (מה זה, פנימייה?
) אבל אני כן מאמינה שיש הרבה מאוד אנשים שסולדים / נרתעים / נגעלים (השלם את החסר / מחק את המיותר) ממין מסיבות פסיכולוגיות כאלה ואחרות, וזו לא "גזרה משמים". אני למשל בן אדם שמאמין בפסיכולוגיה ואני רואה בזה כלי מקצועי שיכול לעזור בהרבה מאוד דברים (שרובם לא קשורים בכלל למין, אבל אגב, לפעמים יש בעיות אחרות בחיים שבהחלט משפיעות גם על תחומים אחרים). מי שטוב לו כפי שהוא יישאר כפי שהוא, מי שרוצה להשתנות, זה כלי שיכול לעזור. זה הכול.

Berethor

New member
../images/Emo45.gif אבל יש שיפור ניכר

פעם לא היו מקבלים א-מיניים רבים, ותעובדה שיש א-מיניות מסוגים שונים. עכשיו זה לא ככה, פעם היה שנאה עצמית ויחס לא-מיניות כדבר רע שא-מיניים נאלצים לחיות איתו, והרצון תמיד היה להיות מיני, עכשיו זה כבר לא ככה, אוליי פה ושם. היום מה שיש זה יותר גנוי למיניות וקבלה של הא-מיניות, אפילו ראיה של זה כדבר טוב ונעלה, כמו שזה באמת. זה צביעות שאנשים שנגד א-מיניות מתלוננים על זה שאחרים נגד מיניות, ומתלוננים שאין סובלנות, כאשר הם בעצמם לא סבלניים, לא כלפי עצמם ולא כלפי א-מיניים אחרים או כאלה שבעלי דעות שונות.

snoopytush

New member
אני אומנם לא נגד מיניות

אבל בראייה רטרוספקטיבית אני נזכרת עכשיו שבאמת כאשר חלקתי את סיפורי האישי בפורום אנשים הפנו אותי לפסיכולוג. חחחח..........

למעלה