נראה שכחלון מאבד שליטה...

kobra14

New member
הדרך הבטוח להעלאת מחירי השכירות -

יש פתגם שאומר
שלחתול אין מה לעשות הוא...
&nbsp
&nbsp

elvinnox

New member
יש לי מילה אחת לומר לכל אלה שטוענים שמחירי השכירות יעלו

פחחחחחחחחחחחח!!
&nbsp
מדובר רק בקבוצה של מחזיקי 3 דירות ומעלה, ואלו אולי 5% מהשוק.
אז ברור שאין להם שום דרך להשפיע גם אם נצא מההנחה שכרגע המחיר שמשלמים הוא המקסימאלי.
אם אם ירצו להעלות את המחיר, ישארו עם דירה ריקה כי יש הרבה יותר עם 2 דירות.
&nbsp
בלי קשר, זה ממש מעט מידי, ומדובר רק בגריפת מס נוסף בלי רצון אמיתי להורדת מחירי הדיור.
אם באמת היה רצון, היו שמים מס רכוש גבוה יותר ומגדילים את ההיצע. בסה"כ מדובר בעוד עושק של המדינה (למרות שבמקרה הזה הוא צודק).
&nbsp
למי שיש 3 נכסים מניבים, קנס קטן של 1000 שח לחודש לא באמת יזיז,
עדיין נדל"ן היא ההשקעה כדאית בסביבת ריבית אפסית, ובמיוחד לאור המס הנמוך.
יחד עם סיכון יחסית נמוך, ודיבידנדים כמעט בטוחים מדי חודש עם אפשרות מימון לא רואה איך זה ישפיע על המחירים (אם בכלל)
&nbsp
&nbsp

כבעל שלוש דירות להשקעה, באופן אישי אני הולך להפגע מהמס הזה,

ככה שאני מקבל אותו ברגשות מעורבים.
מצד אחד, זה יוריד לי את הפנסיה שלי מהדירות מ 9,000 ש"ח לחודש ל 8,000 ש"ח לחודש.
מצד שני, כאשר ב 2011 רכשתי את דירת הפנסיה השלישית שלי, התמורה מהדירות הייתה קצת יותר מ 7,000 ש"ח.. ובינתיים הגיעה כמעט עד 9,000 ש"ח...
ככה שלאחר פיצוץ הבועה, המשכנתא של כל ילד תהיה 2,000 ש"ח לחודש, במקום 4,000 ש"ח לחודש, אז נראה לי שעם שלושה ילדים, מבחינה משפחתית עשינו עסקה מצוינת.

ולגופו של המהלך,
המס הזה ידיר מהשוק של כל הבוגרים למיניהם של כל ה"קורסים להתעשרות מהירה"..
כל אלה שמספרים להם שהנדל"ן רק עולה ורצים למשכן את עצמם לדעת במינוף אדיר, ומשלמים מאות אלפי שקלים בשביל דירות הרוסות בבינייני רכבת מתפוררים, בלי להכיר את השוק והסביבה.

כל הצעירים האלה הם ה"משקיעים" החדשים שעדיין מתדלקים את שוק הנדל"ן. בלעדיהם, שוק הנדל"ן ימות לגמרי.

צפו לקטסטרופה.

elvinnox

New member
צריך להוציא מהחוק את כל אותם "קורסים להשקעות נדלן"

גורמים לצעירים לחשוב שנדל"ן עולה לנצח ומי שלא יקנה יפסיד.
&nbsp
יצא לי להיות בהרצאת מבוא לקורס כזה, מדובר בשטיפת מוח שכל מטרתה לדחוף עוד אנשים לקנות נכסים מתפוררים במחירים אסטרונומיים.
&nbsp
מדריכי הקורס נותנים את התחושה שאפשר להתעשר בקלות על ידי לקיחת הלוואות ומינוף מטורף. בנוסף גם מנפנפים במספרים ומתגאים בסכומים שמזכירים את ענבל אור וחבריה, המספרים יותר מדי טובים להיות מציאותיים מה שמעורר ספקות גדולים לגבי אמינות הדברים שנאמרים שם.
&nbsp
הם גם עוד טוענים שהם יחד עם הדרכה צמודה עוזרים למצוא את הנכסים ה"מתאימים" להשקעה.
&nbsp
לא אתפלא אם בצד השני של המשוואה, המדריכים מקבלים עמלה שמנה על הצלחת מכירה של נכס רעיל במחיר מנופח.
&nbsp

kobra14

New member
סטטוס קוו ! - לא יקרה שום דבר

פסטיבל מספרי סיפורים !
&nbsp
&nbsp

Snow Jon

New member
נביאי הקריסה לרוב ניסו להציג עצמם כמשקיעים מוצלחים

ובפועל ככל הנראה כחלון לא באמת יעביר את החוק והמס הנוסף לא ייצא לפועל

אבל רק הדיבור על המסים כבר יגרום להעלאת דמי השכירות למחדשים חוזה

dat nigga daz

New member
מסכנים הזוגות הצעירים.. כחלון פשוט הרס להם את החיים...

פחלון מוכיח פעם אחר פעם שאף אחד לא מעניין אותו חוץ מהפנסיה שלו..

אז ככה, קודם כל במידה ויעבור קרוב ל- 100,000 דירות יהיו חייבות במיסוי (כולל הדירה הראשונה והשניה של אותו משקיע). הרוב הגדול של הדירות הללו הן בפריפריה, דירות שמושכרות ב- 1,500 עד 2,500
במצב כזה בהרבה מקרים לא יהיה שווה להחזיק דירות אלו ומשקיעים ימכרו אותם ויעברו למרכז,
מצב כזה ייתן מצב שאדם עם 5 דירות נניח מוכר את הדירות וקונה רק 2 במרכז שיתנו לו את התשואה הטובה ביותר
מצב זה גרוע ביותר לזוגות צעירים, שכן למרות שזה יוריד מחירים בפריפריה, זה יטיס למעלה את המחירים במרכז ובאזור גוש דן בכלל

והרי היכן זוגות צעירים רוצים לגור ?? אני בטוח שלא בירוחם....

הזוגות הצעירים כבר הפנימו - בחרנו כחלון, עכשיו נגור בפחון

אגב, לגבי העלאת מחירי השכירות - זה אכן יקרה - אבל רק במרכז, בפריפריה מחירי השכירות לא רק שלא יעלו, אלא יירדו ! שכן מחיר השכירות נגזר ממחיר הדירה, כמובן שעם תפוקה שולית פוחתת

TheIL

New member
לא ברור בכלל

אם יש לך 3 דירות להשקעה, איפה אתה גר ? בשכירות ?
&nbsp
&nbsp
וחלק ממי שיש לו 3+, יעביר אחת מהדירות על שם הילדים הבוגרים.
&nbsp
הדבר הכי גרוע במדינה, זה שרגולציה משתנה כל כמה שנים. וזה אחרי השינויים המהותיים ב 2014 ואחכ ב 2015.
איך בנאדם יכול להתייחס ברצינות לממשלה, שמזגזגת. איך היא תביא משקיעים מחול (ולא משנה לדיור או לנושאים אחרים)

מוסקיטר אתה תשלם 22,000 ש"ח בשנה

מוסקיטר אם יש לך 3 דירות להשקעה + דירת מגורים, משמע שיש לך 4 דירות סה"כ ואז תשלם 22,000 ש"ח בשנה= דהיינו 1,833 ש"ח בחודש.

זאת בנוסף ל- 900 ש"ח בחודש שאתה כבר אמור לשלם כל חודש, לאור כך שהכנסות השכ"ד שלך הם מעל תקרת הפטור (בהנחה שאתה לא מעלים מסים ובחרת במסלול של 10% ובהנחה שיש לך בכלל דירות שכן אילו היו לך באמת דירות היית מציין את תשלום המס הנ"ל מלכתחילה).

דהיינו סה"כ 2,733 ש"ח לחודש שזה משאיר אותך עם הכנסה נטו בסך של6,267 ש"ח.

ואולם ייתכן שקודם יורידו מההכנסה של ה- 9,000 ש"ח את ה- 1,833 ש"ח ש"ח ומהסך של 7,167 ש"ח שיוותרו תשלם מס של 10%= דהיינו 716 ש"ח.

כך שסה"כ תשלום המס יהיה 2,549 ש"ח. גם הרבה מאד שזה משאיר אותך עם הכנסה נטו בסך של 6,451 ש"ח.

כבר עדיף לרכוש דירה אחת בתל אביב, במחיר של 3 מיליון ש"ח (מחיר ששוווה לשלוש דירות להשקעה במחיר של מיליון ש"ח שכל אחת משיגה שכ"ד בסך של 3,000 ש"ח וסה"כ 9,000 ש"ח. אני מניח שעם כל דירה שלך מניבה רווח של 3,000 ש"ח לחודש הרי שהיא שווה כעת כמיליון ש"ח לפחות), להשכיר אותה בסך 7,000 ש"ח לחודש (שזה לפחות השכ"ד המקובל לדירות בתל אביב במחיר כזה), לשלם מס בשיעור של 700 ש"ח בלבד ולא את המס הנוסף על דיראות נוספות מאחר ומדובר רק בדירה אחת ולהישאר עם רווח נקי בסך של 6,300 ש"ח, שהוא זהה לרווח שלך משלו הדירות.

יהיה לך פחות כאב ראש בהשכרה של 3 דירות, תהנה מביקוש גדול לשכירות בתל אביב ותהנה מעליית ערך קבועה ויציבה, עם אפשרות גדולה לתמ"א וכיוצ"ב.

וואלה איזה איזה חשבון מופרך, בלי הכרות ובלי הבנה

ראשית, הדירות להשקעה שלי שוות פחות משני מיליון ש"ח. לפחות על פי הבדיקה האחרונה לפני מספר חודשים שעשיתי.
ולא מדובר באיזה תשואה "חלומית".. בסך הכל פחות מ 5% מזורגגים..
כי התשואה שלי היית פעם כ 6%-7% והיום מחיר הנכס עלה, אבל התשואה באחוזים קטנה...
אבל אני באמת לא מתלונן, כי שבשקלים התשואה דווקא עלתה, ומחיר הנכס הוא סוג של פיקציה זמנית (אלה אם אני מתכוון למכור ולעזוב עם הכסף לחו"ל, אבל זה ממש לא המצב)
ובקשר לכל החישובים המטומטמים שהעלת, אל תדאג, אני כבר יודע לשחק עם העברות בעלות בשביל לא לשלם את המס כשיגיע.

על דירה ששווה כיום פחות מ- 666 אלף ש״ח אתה מקבל 3,000 ₪?

מענין, אני לא מכיר תשואות כאלו היום, תשואה על דירה במחיר של סביב 650 אלף ש״ח כיום, היא סביב 2,000 עד 2,300 ₪ לחודש לכל היותר.
&nbsp
נראה לי שאתה מעריך את הדירות שלך במחיר נמוך מדי, או שהן בכלל לא קיימות...
&nbsp
באיזה ישוב בישראל הדירות קיימות אם לא איכפת לך לענות?

ערפל10

New member
קטסטרופה ממש לא

אבל משקיעים קטנים עם דירות בפריפריה כנראה יקפיצו היצע באופן משמעותי. המשקיעים עם דירות יקרות ממרכז ירשמו אותן על שם חברות ארנק וייפגעו בשוליים.

מדובר על שני נכסים מניבים(+1 למגורים)

לי יש דירה שמושכרת ב- 1050 שקלים לחודש.
המס לא ישפיע?
אני חושב שמאז ימי מס הגולגולת לא הוטל
מס המתייחס לכמות ולא לערך.
&nbsp

womack

New member
2 דברים שלא ברורים מהצעת החוק

האם יהיה מיסוי גם על נכסים שמחזיקים בחו"ל?
והאם יהיה כפל מס - הרי כיום יש מס הכנסה על מעל 5000 ש"ח.

מישהו יודע?

d70

Well-known member
למה לא ? הרי כפל מס כבר קיים בתחום הנדלן.

kobra14

New member
לכל היושבים על הגדר קחו בחשבון דבר אחד

דירה שאתם יכולים לקנות היום יכול להיות מאוד שלא תוכלו לקנות מחר
&nbsp
ואני לא איש נדלן לא יועץ אבל אדם ראלי מאוד !
&nbsp
יכול להיות שיש ניסיון להורדת מחירי הדירות אבל מהצד זה נראה שיש ניסוי וטעייה
&nbsp
שלא מצליח וקיימת סכנה שהפוליטיקאים בלחץ הם עושים שטויות על מנת להיבחר שוב
&nbsp
טעויות שיעלו את מחירי הדירות !
&nbsp
&nbsp

elvinnox

New member
אם יושבי הגדר לא יוכלו לקנות

אז גם כל אלה שנולדו אחריהם לא יוכלו, וזה ברור לך שזה לא מצב אפשרי. בטח לא לאורך זמן.
&nbsp
אתה באמת חושב שדירה באם המושבות תעלה 4M ? או אפילו 3M ?
גם אם בחלומות הכי הזויים כן, מי בדיוק יוכל לשלם את זה?
&nbsp
זה נשמע בדיוק כמו אותם הפחדות של קבלנים, זה כולה בלוקים, בסה"כ מקום לגור בו. לא תכלית החיים ובטח שלא מטרת החיים.
&nbsp
המחירים כבר הגיעו לקצה יכולת התשלום של הרוכשים, אין מה למהר כי המחיר לא יעלה או יכפיל את עצמו. כבר עכשיו רואים את הירידה, שינוי המגמה באופק.
&nbsp

h a j b i

New member
גם יכול להיות שנהפוך למדינה עם אחוז בעלי דירות נמוך

וחיים שלמים בשכירות, כמו שמקובל בלא מעט מדינות אחרות.

למעלה