נראה שכחלון מאבד שליטה...

dat nigga daz

New member
Nemesis001 אתה צודק לחלוטין ... הוא סתם שקרן..

הוא סתם ממציא מחירים וחושב שכולם טיפשים..
עלק המחירים לא עלו 3 שנים חחחחחח

ספר את זה לעשרות אלפי משפחות שבכל יום שעבר הפסידו עוד ועוד כסף

יאללה, ניסיון אחרון לדבר עם נוכל, והפעם רק עובדות ומספרים

האיש כותב:
"בתור שוכר בעצמי באיזור נווה גן בפ"ת, שהוא לרוב מעט זול יותר מאשר קרית אונו, 4,700 שילמתי לפני 3 שנים וקצת, ואז זה היה נחשב למחיר טוב לאיזור. היום אני משלם 5,050".

יוצא שמחיר השכ"ד עלה באזור ה"מבוקש" שלו ב- 350 שקלים על פני שלוש שנים שלמות, שזה אומר התייקרות של 7% בשלוש שנים במחיר השכ"ד.
כן, 7% עלייה סה"כ על פני שלוש שנים שלמות!!

ישפוט הקורא הנבון האם 7% עלייה בשכ"ד בשלוש שנים זו "טיסה" למעלה במחירים וקפיצה מטורפת בכל שנה שעוברת, או שזו עלייה מינורית וקטנה שמשקפת שוק תקוע שמצליח בשלוש שנים בקושי להרים את עצמו ב- 7%.

elvinnox

New member
משהו באמת חיי בסרט שמה שרושמים זה מה שמקבלים?

תנו לי לומר לכם, ישראלים סתם מפרסמים מחיר יקר.
ברגע שמגיע משהו רציני, הם בקלות מתגמשים ומורידים מחיר בעשרות אחוזים.
&nbsp
זה בולט בדירות למכירה, להשכרה וברכב.
כבר קרה לי בעבר שסתם התעניינתי ברכב, הקונה התקשר אלי כל שבוע ורק רצה שאקח את הרכב גם ב-10K פחות.
&nbsp
בדיור להשכרה, המחיר כמעט תמיד יורד
ובקניית דירה, רואים הנחות של מאות אלפי שקלים מקבלנים, אז מדירות יד2 לא תהיה ירידה?
&nbsp
אנשים סתם רושמים מחיר כדי לדוג פראייר, מה לעשות במציאות מי שרוצה למכור מוריד. מי שסתם רוצה לבלבל את המוח, מוזמן לפנות ל dat nigga וחבריו כי מי שחכם קונה במחירי שיא ובועה וממשכן את חייב ל-30 שנה הקרובות עם עול של 7000 שח בחודש על הצוואר שישבו עכשיו חזק מאוד. מומלץ גם להתחנף לכל בוס גם אם הוא יורק לכם בפנים כי אין לכם ממש ברירה.
&nbsp
בהצלחה בחיים החדשים עם 2 עבודות, לחזור הביתה ב-22:00 בלילה ולקום כל בוקר ב- 5:00 רק כדי להחזיק את הקירות שעוד 30 שנה תוכלו לומר, איזה חיים נהדרים היו לי, הקדשתי את כולם בשביל בלוקים.
&nbsp
אה כן, אתה יכול לומר שיש לך דירה משלך. כי אתה חכם
&nbsp

Nemesis001

New member
ראה מה שכתבתי קודם

אני גר פה באיזור, והיו לי כבר שני סבבים של חיפוש דירה להשכרה.
יש כמובן הזויים שמבקשים מחיר מופרך ואז מתגמשים או שהדירה שלהם מתייבשת בלוחות חודשיים. אבל מחירי סגירה לדירת 4 חדרים סבירה באיזור שאני גר בו הם בסביבות 5,200 - 5,300 ש"ח.

4,700 ש"ח סיכוי קלוש ביותר - זו מציאה ממש.
משכירים שנאלצים להתגמש הם כאלה שהדירה שלהם נהרסה על ידי דייר קודם/ חוסר תחזוקה, ואז הדירה שלהם בולטת מאוד לרעה לעומת שאר הדירות החדשות במצב טוב, או לחלופין משכירים שנכוו משוכרים קודמים, ואז מבקשים בטחונות הרבה יותר משמעותיים ביחס לאיזור (ערבות בנקאית / פקדון מזומן בגובה מספר חודשי שכירות), שלא כל השוכרים יכולים לעמוד בהם.

בדירה הנוכחית שאני גר בה, המשכיר ביקש פקדון של 15,000 ש"ח ותשלום מראש כל שלושה חודשים ולא חודש בחודשו. עדיין היו כארבעה זוגות מאוד מעוניינים למרות התנאים והדירה פורסמה ימים ספורים בלבד. 5,050 זה מחיר נמוך עבור הדירה.

ערפל10

New member
האמת היא כמובן באמצע

בקרית אונו אין דירות חדשות מקבלן שמושכרות ב-4700. אפילו לא בפינוי-בינוי עם שכנים גסי רוח. אבל בבניינים ותיקים, שגם שם לא זול לקנות - זה בהחלט אפשרי. מאידך 5050 על 4 חדרים בהדר מושבות זה יקר, אולי קומה מאוד גבוה. יש לקחת בחשבון שועד בית שם בד"כ יקר למדי. כנראה העסקה נעשתה בחודשי הקיץ בהם המחירים עולים.

כך או כך, אלו תשואות עלובות מאוד, על כך אין ויכוח. נשאלת השאלה האים זה יכול להימשך לאורך זמן. תיאורטית יכול. כך למשל ישנן המקומות כגון טאיוון בהם התשואות על הדירות למגורים נמוכות עוד יותר וזה נמשך הרבה שנים.

elvinnox

New member
מחזק!

מחירי השכירות לא יעלו בשקל כי כבר היום בבאר שבע למשל, בעלי הדירות רבים על הסטודנטים.
&nbsp
אם כבר ההיפך, הסטודנטים הפכו להיות עם דרישות גבוהות וכבר לא מוכנים לגור בדירות מתקלפות, והם גם משלמים את אותו מחיר שהיו רגילים אליו.
אני רואה את זה מניסיון עם בן משפחה.
&nbsp
דרך אגב, בבאר שבע למשל, מי שפספס את עונת ההרשמה של הסטודנטים, יכול להתקע עם דירה ריקה במשך חודשים ארוכים. אז דווקא המחירים יורדים.
&nbsp
לא רואה איך אפשר עוד להעלות את שכר הדירה היום, אם כבר המגמה לאורך זמן תהיה ירידה במחירי השכירות.

dat nigga daz

New member
אם כבר אתה מסכים איתי חחחח

כפי שאמרתי - בפריפריה אכן תהיה ירידת מחירים...
באר שבע זה פריפריה..

במרכז .. זה כבר סיפור אחר... את המרכז הזוגות הצעירים יראו רק בטלוויזיה או כאשר ייצאו לבלות ..

עם עליית המחירים במרכז - יישארו בשכירות רק כאלו שיכולים להרשות לעצמם , השאר יילכו לפריפריה (באר שבע, ירוחם) איפה שהמחירים יירדו... ושם הם יחשבו טוב טוב לפני שהם בוחרים ליכוד פעם הבאה...

אגב, הטענה שלך "המגמה היא ירידה במחירי השכירות" היא נכונה , אבל לא מהסיבה שאתה חושב, אלא מהסיבה שזוגות צעירים הפנימו שעדיף לקנות ויצאו משוק השכירות...

מי שמקשיב לי - מצליח בענק, מי שמקשיב למוסקיטר - מצליח אולי לגמור את החודש חח

elvinnox

New member
נו באמת, לא קונה את זה

מה במרכז אנשים שונים מהפריפרייה?
מדובר בגזע אחר של בני אדם?
&nbsp
ישארו בשכירות רק כאלו שיכולים להרשות לעצמם? אתה רציני?
כאילו שכל השוק הולך להשתנות בגלל תקנת חוק זוטר שתשפיע אולי רק על פחות מ-4% מבעלי הנכסים? ואלה גם ככה היו בתכנון לממש את הרווחים שלהם.
&nbsp
ישראל מיצתה את העליות שלה, למי שיש לו אפשרות לממש נכס במחירי שיא, עדיף לממש ולהשקיע במדינה אחרת.
&nbsp
מי שחושב שהנדל"ן יעלה באותו קצב של השנים האחרונות הוא הזוי ולא רואה את המציאות.

h a j b i

New member
מי שפספס את עונת ההרשמה בב"ש תמיד עלול להיתקע

זה לפחות 10 שנים ככה ולא משהו חדש (יש לי שם משפחה שמשכירה לסטודנטים).

h a j b i

New member
אתה חי בסרט

שוק השכירות ממש לא קפוא.
אני מסכים שלא יצליחו לגלגל את כל ההעלאת המס לשוכרים, בעיקר מהסיבה שהדירות הללו מהוות משהו כמו 10% בלבד משוק השכירות אבל עדיין עשוייה להיות עלייה בשכירות.
&nbsp

למעלה