נראה שכחלון מאבד שליטה...

kobra14

New member
צריך להשלים עם העובדה שהדור שלנו "נדפק וזה מה יש"

גילאי 25 -45 שנכנסו בעל כורחם לשוק הדיור (כל אחד וסיבתו הוא)
כמו שהיו את נפגעי המשכנתאות אז עכשיו זה נפגעי הדור
&nbsp
ייקח שנים רבות לשקם את המצב הזה (גם לי יש משכנתא משנת 2013)
&nbsp
ופשוט אין מה לעשות ...
&nbsp
זה המצב מי שיכול לחכות 10 -20 שנה שימתין אבל ביתנים ישלם שכירות
&nbsp
שורה תחתונה - אם יהיה שינוי זה ייקח לפחות עשור
&nbsp
זו דעתי
&nbsp

ערפל10

New member
יש להסתכל על זה באופן רחב יותר

זה לא רק חלק מצעירים בישראל שאינם בעלי ירושות שמנות. זו תופעה גלובלית. הברקזיט והטרמפ זה הרי לא כך סתם... וצריך להבין דבר אחד. זה לעולם לא ישוקם. זה יילך ויחמיר. עד שרמת החיים לא תשתווה לזה בסין. הדור הנוכחי של מעמד ביניים כבר לא יהיה כמו דור הוריו. ולא רק בישראל, בכול העולם ה"מערבי". כמובן שאין זה אומר שבנקודת זצן לא או אחרת לא יהיה תיקון במחירי הדירות בישראל.

h a j b i

New member
אני לא רוצה לדבר על מדינות אחרות כי אני לא יודע אבל בישראל

הדור הנוכחי חי כמו מלך ביחס לדור הקודם.
לא מסכים עם התלונות.

ערפל10

New member
אתה טועה

כמובן שמבחינה טכנולוגית אנחנו נהינים מדברים שפעם לא היו זמינים אפילו למיליארדרים. אבל חוץ מזה מצבינו בכי רע. בעיקר מבחינת הניידות החברתית.

h a j b i

New member
אחת הסיבות לחיים הטובים היא הטכנולוגיה

אבל לא רק על זה אני מדבר.
מצבינו בדור הזה (15-20 השנים האחרונות ביחס נגיד ל - 15-20 השנים לפניהם) טוב לעין שיעור.
&nbsp
ניידות חברתית? אם אתה מתכוון להתקדמות בעשירונים אתה כמובן טועה וסותר את עצמך. על כל אחד שחי היום פחות טוב מההורים שלו ולצורך העניין ירד 2-3 עשירונים מישהו אחר עלה במקומו.
&nbsp
זה נכון שככל שהורים שלך חיו טוב יותר לך יהיה יותר קשה לחיות יותר טוב מהם וגדל הסיכוי שתחיה פחות טוב מהם אל מאחר ובדור הקודם הרוב חיו הרבה פחות טוב כיום הרוב חיים הרבה יותר טוב.
&nbsp
לך תציע לזוג צעיר עם 2, 3 פעוטות לקנות בתור התחלה דירת 2 וחצי, 3 חדרים ישנה כמו שעשו פעם ותראה בעצמך מה התגובה. תביע להורה להיסחב עם 2,3 ילדים קטנים באוטובוסים ותראה מה התגובה וכו

ערפל10

New member
שוב אתה טועה

דור ההורים (לא שלי לצערי) בפריפריה קיבלו דירות 2-3 חדרים בפריפריה בחינם. כיום זה עולה 10 או כמה שלא יהיה שנים של משכורת. ולעומת זאת בשכונות טובות של ת"א או גבעתיים זה לא נגיש לסתם זוג עובד שלא מקבל ירושות שמנות, מה שכמובן לא היה פעם.

h a j b i

New member
גם שלי לא קיבלו

וגם לא אף אחד אחר שאני מכיר.
היחידים שקיבלו דירות בחינם בתקופתי אלה היו האתיופים בעלייה הגדולה (לא שזה מונע מהם לטעון לקיפוח, כן? ), הרוסים קיבלו סיוע לא קטן אבל ממש לא ברמה של דירות.
&nbsp
בתקופה ההיא אכן היה אפשר לקנות בתל אביב כי היא הייתה עיר בדעיכה עם מספר תושבים הולך ויורד, מה שכמובן השתנה כמה שנים אחרי זה.
&nbsp
זה שאי אפשר לקנות במקומות טובים במרכז היא כי רמת החיים עלתה וכמו בכל מדינה נורמלית, אנשים מהשורה לא גרים באזורי הביקוש הכי יקרים. זה לא אומר שחיים פחות טוב.
&nbsp
עזרה של ההורים לקנות דירה היה גם אז, כמובן שהעזרה הייתה די מוגבלת כי הדור הקודם הקודם לא היה עשיר במיוחד ולרוב היו לו יותר ילדים אבל עדיין עזרו כמה שיכלו.

ערפל10

New member
אם אתה גורר את הדיון ספציפית לישראל

אז לדעתי ישראל הייתה מדינה סוציאליבטית לטוב ולרע והיא עברה בצורה מרוככת את מה שעברו מדינות חבר העמים, המעבר לקפיטלוזם החזירי. והיציאה מהסוציאליזם לקפיטלוזם - עם יוצאי מין הכלל מאוד מועטים - היא מאוד מכוערת, וזה מה שהיה, וזה נושא לדיון מאוד ארוך.

אתה מדבר על כך שזוג עם פעוטות היום לא יסכים לגור ב-3 חדרים, הוא רוצה לפחות 4-5. אבל גם פעם מי שלא רצה 3 חדרים במרכז העיר יכל לקנות בית פרטי טיפה הרחק מת"א - למשל בכפר שמריהו שהייתה זולה יותר מבת ים או ברעננה שהייתה זולה עוד יותר. ברעננה באחת שכונות הוילות היוקרתיתות של היום פעם (בתחילת שנות ה-70) חילקו פיאטים. תקנה וילה - קבל פיאט. כיום זה עולה החל מ-8 מיליון.

h a j b i

New member
היא הייתה וטוב מאוד שהיא לא יותר

המחסור, הדלות, הכל בסוף התפוצץ במשבר כלכלי גדול כמו כל סוציאליזם טוב.
&nbsp
יש מקומות שהפכו למבוקשים יותר ויש כאלה שלא. זה חלק מהמעבר ממדינה מתפתחת למפותחת, ככל שיותר טוב לחיות במקום מסוים ככה הוא נהיה יותר יקר.
&nbsp
שוב, הפער בין הורים לילדים של היום ומה שהם יכולים להרשות לעצמם להוציא היום על הילדים שלהם ביחס לפעם הוא עצום. לאנשים יש באופן יחסי כל כך הרבה כסף שהם מוציאים אותו על דברים שאנשים ממעמד הביניים של פעם לא היו חולמים להוציא.
&nbsp
אבל לא יודע, פה בפורום מתקבל הרושם שכולם קיבלו דירות בחינם ופנסיה תקציבית. טוב, אולי זה הסוציאליזם, מי שמקורב מקבל. לא פלא שהם כועסים היום כשאין יותר פריבילגיות לבעלי הפנקס בצבע הנכון

&nbsp
וטיפה יותר ברצינות, אני לא משלה את עצמי שכולם חיים ברווחה אבל להגיד שבדור הקודם חיו פה יותר טוב? בדיחה.

ערפל10

New member
אינני יודע מהיכן אתה מביא את הדברים

אני מוציא על הילדיי הרבה פחות ממה שהוריי הוציאו עליי בזמנו. ולא שאני לא רוצה. עם חובות המשכנתא שיש לי - אין באפשרותי. כמובן שזה לא המצב אצל השכנים. לרוב מדובר ביורשים מאוד עשירים. ואם סביהם היו הבעלים של הדיונות במזרח תיכון ומדינה שאולי תשדור ואולי לא, ההוריהם הפכו לאנשים עשירים והם עצמם כבר הולכים לרשת הרבה מאוד מיליונים. אבל מדובר האיזור מאוד ספציפי בדרום השרון. במקומות שבהם האוכלוסייה התעשרה פחות ישנו מצב דומה לשלנו.

h a j b i

New member
ברור, גם פעם אנשים היו מביאים מישהי שתלמד אותם

אבל אתה מפספס את העיקר. הדוק של היום חי הרבה יותר טוב ממה שהדור הקודם חי בזמנו, זה שעכשיו יש כמה התמזל מזלם לזמן פרישה זה משהו אחר (וגם אלה מיעוט).

מה זה "הדור של היום" ?

כי לפני קצת יותר מ 30 שנה, לאחר שסיימתי את הלימודים ובטרם התחתנתי, גרתי בשכירות, הרווחתי משכורת ממש לא בשמיים (בממוצע לחברחם שלי) וחסכתי כל חודש כ 200$ (שזה היה המון כסף בזמנו.
וזה לא שישבתי בבית והייתי חי חיי פרישות.
יצאתי, ביליתי, ביזבזתי, החזקתי רכב וחסכתי.
וכן, גם טסתי וביליתי בחו"ל

במה בדיוק מתבטאת האמרה ש"הדור הנוכחי חי יותר טוב"?

לעומת זאת, היום, הבת שלי בת 29, שעובדת בתפקיד ניהולי בגוף תקשורת מוביל, ומרוויחה הרבה יותר מהחברות שלה, ולא מצליחה לחסוך אפילו שקל.
אם אני לא עוזר לה עם אוכל וטיפולים לרכב, היא בכלל מסיימת את החודש בתזרים שלילי..

אז הדור של היום חי הרבה יותר טוב?
ממש לא מסכים.
ועובדתית, לפחות מהסיפור האישי שלי וגם של הילדים של החברים שלי, לדור הנוכחי הרבה יותר קשה מאשר הדור שלנו.
אין להם שום יכולת לחסוך ולהתקדם בחיים.

ערפל10

New member
עובדיתית יש להם אפשרות לחסוך. רק הם לא מוכנים לרדת בסטנדרט

בסטנדרט החחים שלמדו בבית. ואפשר לרדת המון. אני אומר לך שאת כמות הקלוריות הנדרשת לקיום אפשר לרכוש ב-5 ש"ח ליום. ועדיין התזונה תהיה טובה יותר ממרבית אוכלוסיית העולם.

עובדתית מה שאתה כותה לא מתאים למציאות

מה זה לרדת המון?

לא לאכול?
לא לצאת מהבית?
לא לבלות?
לא להחזיק רכב?

אני עשיתי את כל זה לפני שלושים שנה וחסכתי.
הבת שלי היא מאוד מאוד צנועה, מרוויחה יותר מ 20% !! מהשכר הממוצע במשק ולא מצליחה לחסוך כלום.
בסך הכל מתגוררת בשכירות סבירה עם שותפה, מחזיקה רכב ישן, ואוכלת במרבית השבוע את מה שלוקחת מאיתנו בימי ששי.
ביחד עם ההוצאות על ארנונה, מים, גז, אוכל בסיסי וכבלים, בקושי נשאר לה בשביל סרט בשבוע.
לא מעשנת, לא משתוללת בהוצאות.
ועל חוץ לארץ היא לא יצאה כבר שלוש שנים.

אז על איזה רמת חיים אתה מדבר, כאשר השכר החיציוני בישראל הוא פחות מ 6,000 ש"ח???
איך אפשר בכלל להסתדר עם שכר כזה, ואני לא מדבר בכלל על לחסוך.

ערפל10

New member
שמע...

בסוף היא תקבל בירושה ממך (עד 120) את חלקה מ-3 דירותיך ותהיה מסודרת יחסית. אבל אם יהיו לה 3 ילדים ובטח יש לה עוד אחים שבעזרת השם יביאו לך נכדים - יתכן ולהם כבר לא יישארו חלקים קטנים. לעומת זאת ישנם הבעלים לא של 3 דירות בפריפריה אלה הנחלות ברשפון או כפר שמריהו, וכמה שלא יהיו להם נכדים - עדיין יקבלו המון. מה גם שהעושר בא לעושר, וכנראה אותם הנכדים בעצמם יצליחו בחיים. כך או כך, הזמנים השתנו. ומי שלא יודע להתעשר ולא מקבל ירושה שמנה צריך להיסתגל לרמת חיים נמוכה מזו של הוריו.

היות ואני לא מתכוון ללכת מכאן לפחות בשלושים השנה הבאות,

היות ואני לא מתכוון ללכת מהעולם הזה לפחות בשלושים השנה הבאות,
(וזה רק בשביל להגיע לגיל התמותה הממוצע בסך הכל), אז אתה מתכוון...
שהתקווה של הבת שלי היא שבגיל שישים, היא תקבל ממני בירושה בית מתפורר בפרירפיה.
אגב,
בשביל התקווה הזאת, הרגת גם את האמא שלה...

באמת, אחלה תקווה

d70

Well-known member
תשמע לא מסתדר
שכר ממוצע 9700 נוסיף 20% בערך 11500 לחודש.
תסביר לי איך זה שעם שותפה שחולקת את ההוצאות (ללא הוצאות על ילדים) היא לא מצליחה לגמור את החודש?

מה לעשות שאנשים חיים מהנטו ולא מהברוטו

ונכון שיש לה גם החזר הלוואה שלקחה בשביל לקנות מכונית (שהיא צריכה להחזיר קצת מעל 1,000 ש"ח לחודש בשביל המכונית שרכשה), אבל מעבר לזה, תאמים לי שישבתי איתה על התזרים החודשי שלה (לפחות בתזרים אני מבין) והיא בקושי גומרת את החודש עם תזרים חיובי.

אבל השאלה היא לא איך מסתדרת הבת שלי, אלה ההצגה שמישהו כאן מנסה לייצר כאילו החיים כאן סבבה ולצעירים של היום יותר קל מאשר פעם.
וכאשר אני יודע שהשכר החיציוני בישראל הוא פחות מ 6,000 ש"ח, אז אני יודע שמדובר בשכר לא ראוי שאי אפשר להתקיים ממנו.

והחיים של הצעירים הם חסרי תקווה לחלוטין.

d70

Well-known member
לא מסתדר גם מהנטו
הכנסה נטו:8600
רכב:1200 (שיקללתי רישיון טסט טיפולים)
ארנונה 250 מים 250 גז 100 יס 250 אינטרנט 100 נעגל למעלה קצת יוצא 1000
נחלק ב 2 כי יש שותפה:500
אוכל:1000
נניח שכירות 5000 מתחלק עם שותפה: 2500

נשאר 3400 לחודש...

למעלה