נראה שכחלון מאבד שליטה...

ערפל10

New member
בבייג'ין משכירים למשפחות עניות חניות, חדרי אשפה וחדרי מעליות

ובבני ברק אגב יש משפחות שגרות בחניות תת-קרקעיות. חוסר יכולת לחסוך זה כאין וכאפס לעמות המגורים בחנייה או בחדר אשפה. אבל אם המגמה הנוכחית תימשך - בדור הבא גם זה יבוא.

h a j b i

New member
הבת שלך פשוט לא יודעת להתנהל

תקווה שתלמד בהמשך.
&nbsp
אם היית חי כמוני במשפחה ענייה של פעם, היית מבין כמה מגוכחות הטענות שהדור של היום חי פחות טוב.
&nbsp
חופשות בחו"ל, מותגים, ארוחות במסעדות, חתונות מפוארות, מסיבות סיום מפוארות, יועצות שינה, יועצות הנקה, דולה, מכונית כמעט לכל אחד ואפילו 2 למשפחה, אופניים חשמליות לכל מתבגר (אופניים יקרות היו גם לפני 20 שנים אבל רק לעשירים היו). כל הדברים האלה קיימים כי לאנשים פשוט יש כסף שפעם לא היה להם.
&nbsp
מה שפעם היה לילדים בודדים בכל כיתה זה היום הנורמה.

ערפל10

New member
סלח לי, אתה ממציא שטויות

אנחנו משתכרים בעשירון עליון מנהלים אורח חיים של משתכרי שכר מינימום ומתחת לכך וזה מספיק לדירה פיצפונת 83 מטר בטאבו ומבלי היכולת לעשות בה שיפוצים. עמיתיי בחו"ל שמשתכרים כמוני ונמוך יותר מנהלים אורח חיים ברמה שהיא בסדרי גודל גבוה יותר. ותאמין לי, אנשים בדרגה שלי לפני 20 שנה גרו בבתים פרטיים במרכז הארץ, רכשו רכבים לפחות מקבוצת רישוי 5 ומדי חצי שנה נסעו לחו"ל.

h a j b i

New member
מה שתגיד

פעם 83 בטאבו (שזה בערך 100 בפועל) לא הייתה דירה פצפונת אבל שיהיה..
אני עובד בהיי טק, קצת מכיר אנשים בעשירון העליון, לא נשמע שהם סובלים כמוך.

ערפל10

New member
היי-טק

בהיי-טק לא הייתי קונה גם את הנכס העלוב שיש לי. כי משכתנתא מפלצתית של 1.3 מיליון לא מעיזים לקחת מבלי קביעות בעבודה. לו הייתי בהיי-טק סביר להניח שכבר מזמן הייתי עושה רלקויישן.

h a j b i

New member
למה שתעשה רילוקיישן?

מלבד ארה"ב השכר פה בתחום הוא הגבוה ביותר וקביעות בתחום לא יהיה לך בשום מקום.
מכיר כמה בתחום שעשו רילוקיישן, זה לא היה מסיבות כלכליות.

ערפל10

New member
אני מכיר המון כאלה שאמרו

"לא עשינו את התארים ואת הקריירה בשביל להיות לצד אנשים נבערים וגסי רוח או להצתופף בשובך יונים" כי זה מה שהמשכורת (היפה מאוד) איפשרה להם לקנות בישראל ועברו למדינות אחרות.

h a j b i

New member
אז תספר להם שגם בהיי טק יש נבערים וגסי רוח

וייתכן שאפילו זה מה שאחרים חושבים עליהם.
דירה יקרה יותר לא תטיח להם מקלט מאנשים כאלה. לא יודע, אולי בחו"ל כולם טובים ותרבותיים, עם זה אני לא יכול להתווכח.

ערפל10

New member
אני עברתי לשכונה טובה לפני 4 שנים

ומאז אף פעם לא התעוררתי באמצע הלילה בגלל קריוקי בקולי קולות, אף פעם לא השתינו כאן בלובי, אף פעם לא פתחו לי דלת על הרכב, וכולה. פעם לא הייתי מאמין שדברים כאלו בכלל אפשריים כאן. מסתבר שכן. וכך אני יודע בשביל מה עשיתי תארים וקריירה. אבל המחיר הוא גבוה, גבוה מדי.

h a j b i

New member
לא אמרתי שזה מה שאני חשו שיקרה

אלא שזו גם אפשרות.
&nbsp
מבחינת צפיפות ושטח לבניה, יש עוד מספיק שטח ואפשר לצופף את הבנייה הרבה יותר מהיום (בגוש דן יש 3 מליון תושבים כאשר בשטח דומה של ערים גדולות יש 10 מליון ויותר). מחוץ לגוש דן בכלל אין בעיה.

elvinnox

New member
הדור שלנו נדפק ברמות

בזמן שהדור הקודם נהנה מפנסיה תקציבית ושמנה, פרישה מוקדמת ותנאים מופלגים, היום לדור הנוכחי אין שום קביעות והשכר (במונחי כוח קניה) נמוך משמעותית.
&nbsp
מחירי הדיור הרבה יותר יקרים במונחי משכורות חציוניות ומלבד כמה שיפורים טכנולוגיים המצב של הדור היום הרבה יותר קשה.
&nbsp
אגלה לכם סוד - יש אפשרות לתקן את זה, הנקודה היא שאין רצון שהעוגה תתחלק בצורה שווה. דור המחוברים הקודם פשוט נהנה מהמצב למרות שבגדול הוא מפסיד יותר (הוא פשוט לא יודע את זה) כי התמיכה שלו בילדים הרבה יותר גבוהה.
&nbsp
הדור הקודם כלל לא נעזר בהורים כי לא היה צריך, היום כל הורה צריך להשכיב מאות אלפי שקלים לכל ילד כדי שיהיה רק מסוגל לקחת על עצמו משכנתא.
&nbsp
המצב לא ישאר כך לנצח, לבסוף תהיה הפיכה שלטונית וסדר העדיפויות ישתנה. לאט לאט יורד האסימון שהאיום של "אירן" כבר לא מה שהיה פעם כי הרבה יותר חשוב מה אפשר לקנות במכולת.
&nbsp
מה שכן, צר לי על הדור הנוכחי שכל כך התאמץ, למד, השקיע, התנדב למילואים ועשה את כל מה שאמרו לו, ולבסוף הוא מקבל את האות השביעית לפנים.
&nbsp
אל דאגה, הוא יתפקח בקרוב

ערפל10

New member
גם אתה טועה

תן לפחות סיבה הגיונית אחת מדוע אתה זכאי למשכורת ותנאים פי-20 יותר מעובד בדיוק כמוך בהודו או בסין? אז נכון, פעם היה פרוטקציוניזם כלכלי ודור הבייביבומרז בארה"ב ובני בריתה חיו במעין בועה. עכשיו זה נגמר. ישנה גלובליזציה. והדרדרות במערב לא תעצור עד שהתנאים בסין ובארה"ב לא יישתוו. כמובן שזה לא יקרה ביום אחד. ייקח כמה דורות. וכל דור הבא במערב יהיה פחות טוב מהדור הקודם.

kobra14

New member
אין ספק שהדור שלנו נדפק וחזק נקודה.

זה המצב כמו שאמרתי תיקון יהיה לפחות בעוד עשור
&nbsp
&nbsp

h a j b i

New member
פנסיה תקציבית? ממש פורום של ילדי שמנת

איזה פנסיה תקציבית? זה המיעוט של המיעוט.
&nbsp
מחירי הדיור אכן יקרים יותר (אבל אם לוקחים את העלות הכוללת של הדירה כולל משכנתא הם פחות גבוהים ממה שנהוג לחשוב) אבל עדיין רמת החיים גבוהה בפער עצום.
&nbsp
שוב, אלה שגדלו בבית מבוסס, אז מן הסתם יותר סיכוי שהם יחיו ברמה נמוכה יותר ביחס להוריהם.
&nbsp
עוד סימן לחיי הטובים יותר: "התנדבו למילואים". מילואים זו חובה, לא התנדבות, ככה היה פעם ואף אחד כמעט לא היה מתווכח. היום רק בודדים עושים בפועל עד שזה הפך כבר להתנדבות בפועל.

elvinnox

New member
ממש לא מיעוט

תסתכל על כתבות ותראה איזה התחייבויות אדירות יש לממשלה בנושא הזה,
http://www.themarker.com/news/macro/1.1978854
&nbsp
600 מיליארד! שח, זהו סכום אסטרונומי!
לצורך השוואה, מי שללא פנסיה תקציבית - משלם הכל עבור עצמו כלומר המדינה לא משלמת עבורו שקל אחד.
&nbsp
אתה כנראה מנותק ולא מבין כמה דור המחוברים מסודר, אני מכיר אישית כמה פורשי מערכת הביטחון עם פנסיה שמנה כמו משכורת היי-טק.
&nbsp

h a j b i

New member
סכומים לא מעניין, לכמה אנשים יש פנסיה תקציבית?

זו התחייבות עצומה לכמות קטנה יחסית של אנשים (שזו בעיה בפני עצמה).
עדיין, הדור של היום חי יותר טוב ממה שחי הדור הקודם (כשהיו בגילם).
גם להורים שלי יש היום יותר ממה שיש לי, תוצאה של 40 שנות עבודה כנראה, זה בטח לא אומר שהם חיים ברמת חיים שלי או של אחיות שלי למשל.

להורים שלך היום חסכונות, כי הם לא זרקו את הכל על ארבע קירות

וזה ההבדל הגדול בין הדור הנוכחי, משתעבד לעתיד של עבדות, לבין הדור של אלה שיוצאים היום לפנסיה.

ואלה שמשתעבדים, לא מבינים עד הסוף את המשמעות של ההשתעבדות שלהם.
וברור שבסוף יבואו בטענות לממשלה
וברור יהיה כאן עוד משבר משכנתאות ענק במדינה.
והכי עצוב זה שאלה שמתשעבדים, בטוחים שאם יהיה משבר, המדינה תציל אותם

h a j b i

New member
לא ממש, אחוז ההכנסה שהלך למשכנתא היה גבוה מאוד

בטח הרבה יותר מאצלי. הריבית הייתה רצחנית.
החיסכון נבע מרמת חיים הרבה יורת נמוכה, מה שהיום מכונה משום מה "עוני מחפיר"

צעד גאוני של כחלון, והמשקיעים נכנסים ללחץ אטומי ולבלבול

שוק השכירות כבר חודשים קפוא (שלא לומר יורד), ובעלי הדירות כבר שכחו מה-זה לנסות להציע לדייר העלאת מחירים.
בקרית אונו/רמת גן דירות 4 חדרים 110 מ"ר מקבלן נמכרות בטווח מחירים של 2-2.4 מיליון שקל, ואותן דירות לפעמים לא מצליחות להיות מושכרות חודשים ב- 5000 שקל והשלט "להשכרה" מתנפנף יפה ברוח...
הרבה בעלי דירות נשברים וסוגרים על הטווח של 4700 העיקר למצוא קונה ושהדירה לא תעמוד ריקה, כי כמה משפחות צעירות פראייריות יש במדינה שיכולות לשלם שכירות נטו של 5500 שקל לחודש (מה שהם בד"כ מבקשים), לפני המעון של הילדה והמשפחתון של הילד, האחזקה של הרכב (לפעמים גם 2 רכבים למשפחה), ועוד לא דיברנו על הקניות, אוכל, ביגוד, דלק...
בפתח תקווה בעלי הדירות הולכים מכות על כל דייר שישלם 3000 שקל לדירת 3 חדרים. דירות לפעמים מחכות חודשים בגלל "התעקשות" של בעלים, כי הבניה הישנה והמוזנחת בעיר עצמה פשוט לא ראויה כבר למגורים, ושוכרים לא נשברים ואומרים "לא". לפעמים גם פחות מ- 3000 שקל יכניסו אתכם לדירת 3 חדרים בפתח תקווה 65 מ"ר, שמחירה בשוק הוא 1.2 מיליון שקל.
בגבעתיים דירות 2 חדרים מתפוררות ללא חניה בגודל 50 מ"ר - מאמירות ומגרדות את מחיר ה- 2 מיליון שקל לפי השמאים, אבל גם שוכר נחמד שיצוץ וישלם עליהן 3400 שקלים לחודש, והבעלים יגידו תודה וישתקו.

אז עכשיו כשהכל תקוע חודשים - עכשיו הם "מאיימים" עלינו שהמס בסך 1000 שקל לחודש יגולגל אל השוכרים?!
נו, לפחות על חוש הומור הם עדיין שומרים, בשעה שהם נאבקים בשיניים מדי שנה למצוא שוכרים טובים ברמת המחירים הקיימת.

אני מאחל לאותם בעלי דירות זחוחים לחפש היכן במדינה עוד נשארו פראיירים שישלמו 5500 שקל לדירת 4 חדרים לשכירות, ו"להציע" להם בנחמדות עוד העלאה במחיר של 1000 שקלים לחודש אחרי המס.
אחרי כמה חודשים שהדירה תהיה ריקה והם ישלמו מס מדי חודש למדינה וארנונה לעיריה, הם יעשו חישוב מסלול מחדש לגבי כדאיות שוק הנדל"ן בישראל.

למעלה