נראה שכחלון מאבד שליטה...

elvinnox

New member
יפה אמרת

לפעמים אפילו העלאה של 100 שח לשוכר לא שווה את זה שהדירה תעמוד ריקה רק במשך שבוע,
&nbsp
דווקא בשטח מחירי השכירות בירידה, אבל אף אחד לא מנופף בזה ולא מדבר על זה.
השוכרים של היום כבר לא פראיירים, ובלי קשר כבר אי אפשר להעלות את השכירות כיום כי היא במקסימום של המקסימום.
&nbsp

kobra14

New member
אנשים צריכים מקום לגור בו - מי קבע מזה המקסימום או המנימום

הדיון הזה מתחיל לחזור על עצמו
&nbsp

dat nigga daz

New member
תשמעי את לא מבינה כלום..

אולי לך אין כסף לשלם שכירות כי את עשירון נמוך..
תאמיני לי שלמספיק אנשים יש כסף לשלם שכירות של 5-6 וגם 7-8 בלי למצמץ בכלל..

עם זאת כמות האנשים שמשלמים סכומים אלו אכן הולכת ופוחתת - אבל לא כי אין להם כסף, אלא כי הם התפכחו והבינו שעדיף להם לקנות הדירות האלו..

תקראי תגובה שלי למעלה ותביני שמהלך כזה יעלה את מחירי הדירות במרכז ואת השכירויות (בפריפריה יקרה מצב הפוך.. אז תוכלי לנצל את זה ולשכור בפריפריה במחיר נמוך יותר)

לגבי שוק הנדלן בקרית אונו - מדובר על אנשים עם במעמד טוב ומעלה (כמו שוהם) , רובם קנו למגורים וחלקם קנו להשקעה (גם חבר שלי קנה שם להשקעה, למרות שהמלצתי לו לא ללכת על קרית אונו!!)... מי שקנה להשקעה נשאר לו לקבל ברוב המקרים שוכרים מאור יהודה, ולכן דירה להשקעה שם לא מומלצת מבחינתי

dat nigga daz

New member
המציאות מוכיחה שמי שמקשיב לי מרוויח .. ומי שמקשיב לך ...

הפסיד ומפסיד את התחתונים..
איך אתה עדיין מנסה לייעץ לאנשים ??
מה עם המיליונים שאתה חייב להם ??

מזל שאנשים התפכחו וקונים, הם לא רוצים להתעורר יום אחד בבוקר ולהבין שהם הומלסים כמוך וכמו ילדיך ורק לחפש איך לברוח מהארץ ולספר לנו כמה טוב שם... חחחחח

בוקר טוב אליהו

גם שעון מקולקל מראה את השעה הנכונה פעמיים ביום...

אז להמליץ לאנשים לקנות דווקא בתקופה של עליות מחירים, זה באמת חוכמה שבדיעבד..

אבל לא תמיד זה היה ככה בישראל...,
מי שלדוגמא שמע להמלצות לקנות דירה בשנת 1998, איבד עד שנת 2007 כ 40% מערכה של ההשקעה שלו..
כן, עובדה היא שמחירי הדירות ירדו בישראל אל מעט במהלך השנים.

האם גם את זה אתה גם מספר לכל אלה ש"מקשיבים" לך?

איך אתה מסביר לאלה ששואלים אותך לגבי הירידות שהיו כאן במהלך השנים?
האם אתה בכלל מגלה להם שזאת אפשרות?

או שאתה מעדיף להשאר אנונימי דרך האינטרנט, ככה שאנשים לא יחפשו אותך אחרי שהמחירים יתרסקו?

dat nigga daz

New member
עוד פעם התחלנו עם התירוצים ?? חחחחח

המחירים לא עלו כי זה מזל , ולא כי זאת המחזוריות ..

המחירים עלו בגלל כל הסיבות שרשמתי כאן בחודשים האחרונים.. תקרא ותחכים..

אנשים כבר מבינים , רק אתה נשאר מאחור ...

בין 1998-2007 המחירים נפלו ב30% ואתה הקורה לזה "לא עלו"

כן, צריך ךהוציא את האמת לאור, בין 30% ל 40% נפלו כאן המחירים במשך 10 שנים (ראילית או נומינלית, תלוי איך אתה מעדיף לראות את זה)
ואתה קורה לזה "לא עלה" .....
נו שויין
ועוד טוען שזה מזל..

אז אם במזל אנחנו מדברים, אז כנראה שמה שאתה אומר לאנשים...
זה משהו כמו "תמלאן לוטו"..
ובינתיים המזל מצליח כי בסך הכל נמצאים בתקופה של עליות שאוטוטו מסתיימת.
כי גם שעון מקולקל מראה את השעה הנכונה פעמיים ביום.

וכאשר יגיעו הירידות, אז פשוט תגיד לאנשים שהן היו "חסרי מזל"...

יפסידו את כל החיים שלהם בהשתעבדות לארבע קירות, ואתה תגיד שבסך הכל היה להם מזל רע...

ואני חשבתי לתומי שאתה טוען שאתה יודע על מה אתה מדבר.
ובסוף מתברר שאתה בסך הכל מנהל כאן קזינו.

אבל מה לעשות, שבקזינו, תמיד הציבור מפסיד

תהיה רגוע, מחירי השכירות במרכז לא יעלו בשקל

לא היה לי כוח לכתוב, אבל אני כותב על סמך 250 מקרים של חברים ומשפחות ששוכרות בר"ג, תל-אביב, גבעתיים, קרית אונו, פתח-תקווה.
השוק רווי במרכז, ודירות עומדות ועומדות.

בעלי דירות מפוצלות ברמת-גן של 35 מ"ר מתחננים לשוכרים ב- 2600 שקל, לפעמים הם מעמידים כל דירה חודשיים ריקה עד שנמצא הפראייר שיגור בקומת קרקע חנוקה בלי חלון ובלי מטבח.
בפתח תקווה המחירים כבר שנתיים לא מצליחים להתרומם מעל 4000 שקל לדירות של שלושה חדרים משופצות מהיסוד עם מעלית. הסיבה מאד ברורה, כשיש בפתח-תקווה דירות במרכז העיר ב- 3000 שקל שעומדות ריקות שאיש לא מעוניין לשכור בשל העובש, אתה לא יכול לדרוש על דירה משופצת מעל 3700 שקל גג.
ואם ממש בעל הדירה יעצבן אותך, אז תעבור מעבר לכביש לקרית אונו האיכותית לדירת 4 חדרים חדשה מקבלן ב- 4600 שקל כולל מרפסת 13 מ"ר וחניה.

הרבה בעלי דירות זחוחים מנסים לדמיין שדירת 3 חדרים בגבעתיים תגיע עוד יום אחד למחיר של 3 מיליון שקל ויש עוד הרבה אוויר בבלון, אבל בשטח הם נכווים פעם אחר פעם בתשואות אפסיות.
מי שמתעקש על מחיר, אתה מוצא אותו גם אחרי חודשיים ושלושה מחפש שוכרים במרכז גבעתיים. לפעמים הוא שולח אליך סמס פתטי ונואש של "הורדתי את המחיר, אתה עדיין מחפש?"
המגמה היום היא שבעלי דירות מנסים לסגור עם שוכר קיים במחיר הקיים, ולא ההפך.

אז כמובן שאיש לא יכול להתנבא, אבל לדעתי זה מהלך גאוני של כחלון, ולו בגלל העובדה שגם אם תהיה העלאה לשוכר היא תהיה מינורית ועדינה (גג עוד 150 שקל לחודש) וברובה המוחלט תיפול על המשכיר (850 שקל לחודש).
ועוד לא דיברנו על הקנס של חודש דירה שעומדת ריקה עם מס מדינה 1000 ש"ח + ארנונה של 500 שקל לעירייה + חשמל וגז ומים.
כולל הפסד שכ"ד של 4000 שקל ואתה בבור של קרוב ל- 6000 שקלים על חודש אחד שהדירה ריקה - האם זה שווה בשביל התעקשות על העלאה זניחה של 200 שקלים*12?
על זה כבר תענה אתה.

dat nigga daz

New member
סורי לבאס אותך.. מחירי השכירות במרכז יטוסו למעלה..

אז ככה, קודם כל במידה ויעבור קרוב ל- 100,000 דירות יהיו חייבות במיסוי (כולל הדירה הראשונה והשניה של אותו משקיע). הרוב הגדול של הדירות הללו הן בפריפריה, דירות שמושכרות ב- 1,500 עד 2,500
במצב כזה בהרבה מקרים לא יהיה שווה להחזיק דירות אלו ומשקיעים ימכרו אותם ויעברו למרכז,
מצב כזה ייתן מצב שאדם עם 5 דירות נניח מוכר את הדירות וקונה רק 2 במרכז שיתנו לו את התשואה הטובה ביותר
מצב זה גרוע ביותר לזוגות צעירים, שכן למרות שזה יוריד מחירים בפריפריה, זה יטיס למעלה את המחירים במרכז ובאזור גוש דן בכלל

והרי היכן זוגות צעירים רוצים לגור ?? אני בטוח שלא בירוחם....

הזוגות הצעירים כבר הפנימו - בחרנו כחלון, עכשיו נגור בפחון

לגבי העלאת מחירי השכירות - זה אכן יקרה ובענק ! - אבל רק במרכז, בפריפריה מחירי השכירות לא רק שלא יעלו, אלא יירדו ! שכן מחיר השכירות נגזר ממחיר הדירה, כמובן שעם תפוקה שולית פוחתת

כבר עכשיו לזוגות צעירים קשה לקנות במרכז, תחשוב שכאשר המחירים במרכז יעלו עוד הם בכלל יהיו חייבים לגור בשכירות עד יום מותם..
כחלון פשוט זורק את הזוגות הצעירים לעבדות נצחית של תשלום שכירות ל 60 שנה בלי ירושה לילדים, בלי נוחות, ובלי ביטחון ליום זקנה,
מה אכפת לו.. העיקר שהוא מושקע חזק בנדלן ..

אם את רוצה לשלם שכירות כל החיים - בעיה שלך,
משפחות שדואגות לעתידם צריכות בית משלהם .. זאת האמת גם אם היא כואבת לך

elvinnox

New member
מחיר השכירות ממש לא נגזר ממחיר הדירה

מחיר השכירות נגזר מכוחות השוק, יכולת התשלום של השוכרים (בניגוד ליכולת מימון בקניה) והוא לא תלוי בספקולציות (בניגוד לשוק הרכישה)
&nbsp

dat nigga daz

New member
שטויות במיץ.... בטח שנגזר ממחיר הדירה...

דירה ב 3 מיליון תושכר במחיר גבוה יותר מאשר דירה בחצי מיליון...
זאת אומרת שככל שמחיר הדירה עולה השכירות עולה !!

כמובן שזה לא יהיה ביחס ישר - בגלל זה רשמתי תפוקה שולית פוחתת...

הגיע הזמן שתתחיל להחכים , ואל תישען על משאלות לב של המוסקיטר, זה לא מתאים לך...

משפחות כבר הפנימו שהם צריכות דירה משלהם ולא לשלם שכירות כל החיים

elvinnox

New member
הנה שוב פעם אותם סיסמאות

מי שחכם יודע,
דירה קונים היום, משפחות צריכות דירה משלהם.
מי שחכם קונה ומקשיב לי.
&nbsp
נראה לך באמת שמעניין את השוכר כמה הדירה שווה? מצידו שתהיה שווה שקל, הוא רואה מוצר/שירות ומשלם עליו בהתאם לראוותו. מה גם שיש לו עוד עשרות אלפי אלטרנטיבות אחרות.
&nbsp
מה קרה? יום חלש היום במשרד התיווך?
&nbsp

dat nigga daz

New member
תקרא לזה סיסמאות, האזרחים קוראים לזה מציאות...

מי שחכם קנה דירה, מי שחכם קונה דירה,
ומי שחכם כמוך וכמו המוסקיטר ימשיך לשכור ולשלם 60 שנה - בלי ביטחון, בלי נוחות ובלי ירושה לילדים ...

השוכר משלם בהתאם למה שהוא מקבל - זה בדיוק שכירות

בינתיים זלזול בדברים אני שומע רק מהומלסים וזה נובע נטו מקנאה ,
אנשים היום התפכחו והבינו את האמת..

כל אנשי הבועה חלפו עם הרוח

ממש מוזר להגיד שמחירי השכירות יטוסו למעלה, כאשר הם לא עולים

מחירי השכירות תדשדשים כבר לא מעט זמן
וכל זאת כאשר מחירי הדירות ממשכים לעלות

זה אומר שיש אנומליה מאד חזקה בשור הדיור

והטענה שמחירי הדיור יטוסו למעלה, מנותקת מכל הנתונים והסטטיסטיקות בנוגע לשוק השכירות.
או שמדובר בחוסר הבנה מצידך, או בעוד פמפום של סיסמאות אינטרסנטיות.
שום דבר מעבר לזה
לאנשים אין יותר כסף לשלם על השכירות מעבר למה שמשלמים.
תמה תקופה
נגמרה האופוריה
השוק בדרך להתרסקות

פחחח כמו שהם טסו עד עכשיו ו.. נתקעו במקום כבר שלוש שנים? :)

איזה משקיע חמור יקנה עכשיו דירה במרכז במחירי שיא, כשאני כותב לך שדירת 4 חדרים בקרית אונו נמכרת מקבלן ב- 2.3 מיליון שקל ומושכרת ב- 4600 שקלים לחודש?
אתה מוכן בבקשה להתייחס למספרים ולא לגבב רק מעשיות?!
או אולי אותו משקיע "ממולח" יקנה דירת 3 חדרים 60 מ"ר בגבעתיים ב- 2.2 מיליון שקל וישכיר אותה בתשואה חלומית של... 4000 שקל לחודש?
והכל זה תשואות לפני המס של 1000 שקל לחודש שבחלקו הגדול יפול על המשכיר.

יוצא שאתה מניח הנחות עקומות שתהיה הסתערות המונית על נדל"ן יקר ולא מניב במרכז - ואז מנסה לבנות על סמך זה דיון רציני.
ולי נראה שאפשר לומר הרבה דברים על משקיעי הנדל"ן בישראל - אבל מתמטיקה הם יודעים.

ואגב, כולנו עדיין מחכים לשמוע על סיפורי המעשיות שלך מהתגובה למעלה איפה אתה מצליח למצוא תשואה של 3000 לחודש על דירה של 660 אלף ש"ח.
זה נראה שמוחך הקודח בודה מספרים לחלל הפורום.

dat nigga daz

New member
חחחחח ליצן , איפה הכובע והאף האדום ??

נתקעו במקום 3 שנים ??? המחירים טסו למעלה בשנים האלו...

אתה מסתכל על מספרים יבשים כמו תלמיד בכיתה ג' שלמד חשבןם חח, אז אני אלמד אותך שאולי התשואה נמוכה יותר במרכז , אבל הביטחון שיש לך בהשקעה עולה בעשרות מונים על כל השקעה אחרת (שוכרים איכותיים, בטחונות גבוהים) - הנה החכמת בזכותי

דבר אחרון - 3000 לחודש על דירה של 660 - זה של המוסקיטר- לא שלי,

חחחח בוקר טוב אליהו

בקיצור, אין לך מושג מה לענות, ואתה חי על חלומות והזיות

אתה מדמיין שאנשים ימכרו נכנסים בפריפרייה ויסתערו בהמוניהם על דירות במרכז ב- 2.4 מיליון שקל בשביל 4000 שקל שכ"ד - ואז מנסה לחזור על זה מאה פעם ולקוות שאיזה אידיוט יאמין לך ובאמת יקנה דירה בגבעתיים במחיר של 2 מיליון ש"ח בשביל לגרד 2% תשואה.
נו, אתה הרי מבטיח להם שמחירי השכירות יטוסו, למרות שעובדתית הם לא טסים לשום מקום כבר שלוש שנים.

אז אני אחזור ואומר שבפועל במרכז כל מאתיים שקלים של עלייה בשכ"ד גוררת את הבעלים ללבטים קשים אם זה כבר שווה לו ולפעמים הנגזרת היא דירה ריקה לחודשיים וקנס כבד על עצמו,
ואתה תמשיך למכור לאנשים הזויות שמחירי השכירות במרכז "טסים" בלי להביא שום הוכחה עובדתית, ובלי הסבר מתמטי איך זה שבפתח תקווה דירות 3 חדרים מושכרות ב- 2900 שקל לחודש אחרי ה"טיסה" המטורפת שלך.

dat nigga daz

New member
קיצר אתה רואה שאני צודק..

אבל מעדיף לעצום עיניים מאשר להתמודד עם המציאות

דירות גבעתיים מושכרות ב 4000?
רק בעבודה יש לי מישהי שמשלמת 6000 חחח

דירות בפתח תקווה 2900 ? אולי בבנייני הרכבת משנות השלושים

בשכונות החדשות לא תמצא בפחות מ 5500

קיצר תמשיך להמציא מספרים ולגור בשכירות ,
אנשים כבר התקדמו בחיים ..

מכיר כבר אנשים בני 24-25 שקנו בשנתיים האחרונות דירה ...

הם מתקדמים בחיים ! מה איתך ??
מסכנים האישה והילדים ....

למעלה