משקל התמיכה המשפחתית היה 0 עגול
כלומר משקל התמיכה במשפחה המבוגרת ממני, לא משקל המשפחה. דווקא יש השמנת יתר במשפחה...
למעשה, תמיכה משפחתית בי היא 0 עגול בכל תחום ונושא.
לפני 20 שנה עברתי לסקטור החרדי (מה שמכונה באופן סופר לא מדויק "חזרתי בתשובה"). אז אמא שלי ניסתה להגיד שהיא מאבדת בת, ושזה גורם לפירוד. זה היה כל כך מצחיק, עד שאפילו היא לא ניסתה יותר ליפול בפח של "החזרה בתשובה מפרידה בינינו, יוצרת בינינו בעיות".
שום בעיה שלא היתה קיימת בתקשורת בינינו כבר מיום היוולדי, לא התווספה בעקבות הפיכתי לאשה חרדית. זו היתה ה"בעיה" האחרונה של ההורים שלי איתי.
בכלל כבר לא הייתי בקשר עם המשפחה שלי. רק עם אחותי, בקושי, ולא עניין אותה כל כך אם אני עושה ניתוח או לא.
המשפחה הצעירה ממני - הבן שלי - דווקא היה מאוד איתי ומאוד מוטרד מכך שהוא יהיה בחו"ל באותם ימים של הניתוח, ואף אחד לא ילווה אותי.
כיוון שלמדתי היטב על הניתוח קודם לכן, והיתה לי דוגמה חיה, הסברתי לו שאין לי צורך בליווי, ויש חברה שתהיה בהיכון טלפונית על כל מקרה. גם לחברה הסברתי שאין צורך שהיא תבוא סתם, רק אם אני אקרא לה, כי אראה שאינני מסתדרת.
כשרזיתי, החברות היו נפלאות. התמוגגו, נהנו בשבילי, אהבו ואהבו. כל השנים הן אומרות לי "איך רזית" (כי כשאני משמינה קצת הן לא אומרות לי מילה, וכשאני מרזה מה שהשמנתי הן אומרות ומפרגנות
).
אחותי לא הצליחה להסתיר את הקנאה שלה, ולא הצליחה לפרגן עם הלב. כשסחטתי ממנה התייחסות, היא נתנה מחמאה עם הפה. העיניים והלב שלה לא השתתפו.
עם אמא שלי נוצר קשר במשך השנים כי היא הועברה לבית אבות, אז יום אחד כשהיא העירה איזו הערה שלילית על משהו, אמרתי לה כל מה שאני חושבת על זה שהיא היחידה בכל העולם, שלא אמרה מילה על שירדתי 33 ק"ג...
אבא שלי לא היה איתי בקשר. לא נראה לי שהוא היה מזיל איזו דמעה חס ושלום. הוא היה מוצא איזה משהו פרובוקטיבי להכעיס לומר, כנראה, אם בכלל.
יצאתי פרובוקטיבית על האופי שלו, אבל אני משתדלת לקחת את זה למקומות לא של להכעיס, אלא של לתת כוח, לגרום להנאה ולהתפעלות.