"נשואים טריים"

אפשרית

New member
פחות מחודש עם טבעת

שבוע הבא הולכת לסגירה ראשונה
אני אוכלת כמעט הכל לחם קלוי,
אני מאוד מאוד עייפה ותשושה
אין לי כח לעשות כלום,
אין לי מצב רוח
התחלתי לקחת ויטמינים

מה עושים? פשוט מאוד חלשה

אופירA

New member
מנהל
כמו שעניתי לך - תשישות קיצונית + חוסר מצב רוח

לא נראה לי קשור אך ורק לניתוח.
צריך בדיקות דם. חומצה פולית, ויטמין B12, ויטמין D.
צריך להתבונן בדיוק מתי שתי התופעות התחילו.

והכי חשוב - לתת לגוף את המנוחה שהוא צריך. הוא מבקש כרגע יתר מנוחה לתקופה, ואי אפשר להתעלם ממנו.

פחות מחודש אחרי ניתוח זה

אומר שאת עדיין חלשה גם מהניתוח.
יש לך הגבלה? מה את אוכלת וכמה?

אפשרית

New member
לגבי הגבלה

לא מרגישה הגבלה
למרות שאני לא אוכלת הרבה
אבל אוכלת הכל לדעתי
ואני עייפה ותשושה כל הזמן

אולי תתני לנו דוגמה לתפריט יומי?

אולי את לא אוכלת מספיק?
ייתכן שההתאוששות יותר קשה לך, ולכן עדיין יש חולשה ועייפות, אבל אם זה משהו קיצוני הייתי מתייעצת עם אוסנת ליתר בטחון.
יש מצב שיש לך חוסרים של ויטמינים וברזל - מה היה מצבך לפני הניתוח?
נראה לי שבדיקות עכשיו יהיו פחות רלוונטיות כי רק סיימת את התזונה של אחרי הניתוח ובטוח שיש חסרים, אבל נשמע שצריך לעקוב ולבדוק.
תפרטי לנו קצת יותר, באיזו רמה של חולשה? שוכבת במיטה כל היום מרוב חולשה או שאת פעילה מעט? יש כאבים כלשהם?

אפשרית

New member
תשישות והגבלה

לאחר הניתוח טרם חזרתי לעצמי
אני אדם פעלתן כולל אימונים לפני,והיום אין לי כח
אני חוזרת מהעבודה (יצאתי לעבודה לאחר 10 ימים)
ואין לי כח להליכון,לבשל,לנקות,פשוט תשושה
אין לי מצב רוח וחשק לשום דבר,אני מתלבשת ומטופחת,אבל בפנים חסר לי...
לגבי אוכל:מה שכתוב
בבוקר מים עם שמן זית,קפה נטול+דבש,פרוסת לחם קל קלוי,לבן/גיל,לפעמים מלפפון ועגבניה
אחרי כשלוש שעות שעתיים וחצי פרי אגס,בננה,גרבר
אחרי כשלוש שעות,מלפפון עגבניה(לא ניסיתי חסה)חצי אבוקדו או חומוס וקציצת בשר אפילו שניים
אחרי כשלוש שעות קפה/תה ללא קפאין,4 קרקר מרובע או מלפפון עגבניה חצי אבוקדו לפעמים ביצה קשה
אחרי כשלוש שעות פרי לבן/גיל

בשבת אכלתי עוף ופרגית, לחם לבן לא ניסיתי,חסה ועלים ירוקים לא ניסיתי, פירות תפוח תפוז וכו' לא ניסיתי
שותה הרבה-לא למדתי לשתות לאט לאט,מקוה ללמוד
בסך הכל לדעתי אוכלת יפה
התחלתי לקחת ויטמינים,לא ברזל.

נשמע שאת לא אוכלת מספיק

אני כמובן לא דיאטנית, אבל בלי הגבלה את שבעה מהכמויות הללו?
אולי תתייעצי עם דיאטנית בריאטרית שתיתן לך תפריט?
מעולה שאת אוכלת כל 3 שעות ושותה המון (לא הבנתי למה לדעתך משהו לא בסדר עם זה), אבל נשמע שאולי פשוט הגוף שלך לא התאושש מהניתוח והוא חייב יותר אנרגיה (אני מחכה שיענו לך המומחים כמו אופירה)
אני עם הגבלה ואוכלת יותר ממך, ירדתי יפה מאוד, כך שבבקשה אל תחששי בעניין הזה

מעבר לזה - יש לך סגירה עוד מעט אם אני זוכרת נכון, אבל יש דברים שטרם אכלת / ניסית לבדוק איך עוברים.
אני מניחה שאם אין לך שום הגבלה אז זה פחות משנה, אבל בבקשה תתרגלי לנסות מכל המאכלים שאת רגילה אליהם לפני שאת סוגרת, כדי לא לסגור יותר מידי (וניתן לדעת כמה לסגור רק לפי רמת ההגבלה, אותה לומדים רק באכילת כל הדברים שאת רגילה לאכול, ולא רק כלכלה רכה כפי שאת אוכלת בעיקר).

תתייעצי עם רופא המשפחה לעניין התשישות, משהו נשמע לא סביר ואולי יש באמת חוסרים + תזונה לא מספיקה + תגובה מעט יותר קשה לניתוח, והכול ביחד משפיע מאוד. כשבודקים לך ברזל בבקשה תצייני שיבדקו גם מאגרי ברזל (בדיקת דם שנקראת פריטין) כי לפעמים יש ברזל בדם אבל המאגרים מרוקנים ולכן יש תשישות מוגזמת (קרה לי, בהתחלה בדקו רק ברזל בדם ולא ראו בעיה, אך כשבדקו מאגרים הבינו בשנייה מה מקור העייפות).

תעדכני אותנו בבקשה מה קורה איתך, וכמובן שנמתין שהמומחים יענו לך על העניין

אופירA

New member
מנהל
מה שאת מתארת אינו פונקציה של הניתוח

צריך להמשיך לבדוק מה זה.

איפה כתוב לך לאכול כל כך מעט אוכל? שום אורז ופחמימות, פרט לפרוסת לחם קל אחת ביום ו-4 קרקרים? אפילו בדיאטה קיצונית יש לפחות 2 פרוסות לחם רגיל או 4 קל...
איפה מרק ירקות? אורז?
למה אינך מנסה לאכול מכל המאכלים שאת מכירה, כולל חסה ולחם לבן או לחם לא קלוי?

למה את חושבת שצריך לשתות לאט לאט? תשתי באיזה קצב שנוח לך. אפילו ליטר בשנייה. טוב שאת רגילה לשתות הרבה. תגיעי בנחת ל-2-3 ליטר ליום של מים.
חובה לעשות בדיקות דם ולברר על וירוסים שגורמים לחולשה.

את מוזמנת להתקשר, לשפוך עוד קצת אור על נושא הריקנות ואי החשק. נראה לי ששם נמצאת הבעיה. לא בסימפטומים פיזיולוגיים.
אולי היתה איזו ציפיה, אולי היתה איזו חווייה שעוררה משהו מודחק. צריך להבין מה הרקע בחיים, ולעלות על הנקודה.
ברור שאני לא מקצועית, אבל קצת מבינה טוב בנושאים האלה, ולא מציעה כמובן טיפול, אלא לחפש ולכוון, לשפוך אור, לדסקס - מה שאת יכולה לעשות עם כל אדם חכם (ואפילו טיפש). אין לך מושג כמה זה יכול לגרום לפריצת דרך.

טל' 03-5781855, לא בשבת.

אופירA

New member
מנהל
אם את חסרת כוח

אז אל תתחילי עם פעילות גופנית בשום אופן כרגע.
את צריכה לחכות יותר זמן עד הפעילות הגופנית. לא מתאים לגוף שלך כרגע.
אם את נחה, ואז מרגישה בסדר ולא תשישות קיצונית - אז המצב תקין עד למעלה מחודש לאחר הניתוח.
אם התשישות היא גם בלי ההליכות, עם מנוחה - לא הייתי מסתפקת בתזה של חולשה לאחר הניתוח, אלא הולכת לבדוק אצל רופא משפחה אפשרויות נוספות. תצייני מתי זה בדיוק התחיל.

אופירA

New member
מנהל
תעני, אל תשאלי
. כולם מוזמנים להוסיף מידע

למעלה