נשיא המדינה הבא - מה דעתכם

ברצינות - אם לא תהיה שום אישיות

ייצוגית אלא רק פוליטיקאים, אין טעם בהמשך מוסד הנשיאות. חבל לבזבז כל כך הרבה כסף על עוד ג'וב לפוליטיקאים. הספיק לנו משה קצב אחד.

הנשיא החליף את תפקיד המלך

והוא מעין 'מלך לעניים'. יש לתפקיד הצדקה במקומות שבהם הנשיא הוא למעשה ראש הרשות המבצעת, כמו ארה"ב או צרפת. במקומות כמו ישראל צריך לאחד את תפקיד הנשיא עם רה"מ ואז רה"מ הוא האיש הראשון במדינה (מה שהוא ממילא). יש מדינות שאין להן נשיא, למשל קנדה או אוסטרליה, ויש להן ראש מדינה וירטואלי בדמות מלכת בריטניה. גם אנחנו יכולים לבחור ראש מדינה וירטואלי (למשל דמות היסטורית-מיתולוגית כמו דוד המלך) ולחסוך הרבה מיליונים בשנה. את התפקידים הספורים של הנשיא כמו קבלת שגרירים וחנינות אפשר להעביר לבעלי תפקידים אחרים (יו"ר הכנסת למשל).

trigotrigo

New member
צרפת שונה קצת

אם תסתכל, תראה שלהם יש גם ראש ממשלה, בנוסף לנשיא. כפילות תפקידים? אני חושב על זה יותר בקטע של הבדלת תפקיד פוליטי-מפלגתי לתפקיד א-פוליטי ועל-מפלגתי.

gershon17

New member
פרס

כי אחרת הוא ימשיך להיות השר לפיתוח אזורי עד 2081.

טשאפק

New member
בדיוק האדם שינהג באופן ממלכתי

ויימנע מעיסוק בפוליטיקה ובנושאים מדיניים שנויים במחלוקת, כפי שמחייב תפקיד הנשיא.

טלמ

New member
יש כאן 4 ראויים

שמעון פרס, רובי ריבלין, אמנון רובינשטיין והרב לאו. קולט אביטל לדעתי עדיין לא הוכיחה את עצמה מספיק ואני אשמח לראות אותה בכהונת שרה לפני שאני אפקיד בידה את ראשות המדינה. אין מה להגיד על פרס, הוא עשה המון בשביל המדינה ומגיע לו לסיים את הקריירה עם המשרה הבכירה ביותר שאפשר לתת לו. רובי ריבלין היה אחלה יו"ר כנסת ולא יפריע לי לראות אותו נשיא, הרי אין השפעה פוליטית רבה בתפקיד הזה. אמנון רובינשטיין, גם עשה המון בשביל המדינה וגם הוכיח את עצמו כפרלמנטר משובח. גם אותו אני רוצה לראות בתפקיד מרכזי מתישהו, ונשיא זה משבצת חביבה. הרב לאו. המועמד האידיאלי. הוא לא מזוהה כל כך מבחינה פולטית חוץ מהמובן מאליו, יש לו סיפור חיים מרתק שמראה כמה אהבה ליהדות ולמדינת ישראל יכולה לעשות. הוא המועמד שלי.

למעלה