נשים וולדניות סובלות פחות ממחלות לב ושבעות רצ

מותר שימוש בסלנג,

אבל לעוות מושגים מדעיים פשוטים זה לא רעיון טוב. אם את חושבת שהיא "יוצאת נקייה" מכל הדיונים הללו, לא נותר לי אלא להיאנח בצער. זה פשוט לא נכון. העובדה שהיא אמא לתאומים לא בהכרח עושה אותה למומחית בגנטיקה, בדיוק כפי שציפור היא לא מומחית להנדסת אווירונאוטיקה, והעובדה שאני אמרכיב משקפיים לא היפכת אותי למומחה לאופטיקה. לפי השימוש הלקוי שלה במושגים בסיסיים בגנטיקה, היא כנראה לא מבינה בזה הרבה. בדוגמה של קפיצת הדור הסברתי באופן ברור ככל שיכולתי ש"קפיצתהדור" היא מיתוס, והבאתי את מראי-המקום המתאימים. לא יכולים להיות מחקרים בנשוא, כי הנושא לא קיים. זה היה כל הקטע של "השערת האפס". אני אחזור שוב: אם מישהו אומר שיש חדקרנים ואחר אומר שאין, זה שאומר שיש חדקרנים הוא זה שצריך להוכיח את הדברים, ואי אפשר להגיד לזה שאומר שאין "תביא מחקרים שמוכיחים שאין חדקרנים". הנחה הראשונית היא תמיד שהאפקט לא קיים, ואז מבצעים מחקרים כדי להוכיח שיש. ולכן המאמרים הפופולאריים הם הדבר הכי קרוב שיש למחקר מדעי בנושא. (ייתכן שיש מחקרים בנושא קפיצת דור - אני לא מצאתי. מי שימצא - אני אשחמח לראות. ייתכן שיש גם מחקרים בנוגע לחדקרנים - אני לא מצאתי, ואשמח לראות אם תמצאי כאלה.) את מוזמנת להישאר או לפרוש מתי שבא לך. זו ההחלטה שלך, ואין צורך להצהיר בכל הודעה מחדש שאת עומדת לפרוש בקרוב.נאהב אותך אם תלכי ואם תישארי.

Cahill

New member
ראיתי שגם אתה עוותת ובינינו לא יצאת כ"כ טוב.

כמו למשל כאן
לא מבינה למה אתה מזלזל בציפור, כי בני אדם כשהם המציאו את הדאון, הם חיקו את הציפור ויש גם דברים שאולי אנחנו לא יודעים והציפורים יודעים. גם מי שמרכיב משקפיים, הידע שלו במושגים של צלינדר, ריאה מקרוב/רחוק הם טובים יותר מאשר מי שלא מרכיב. אני לא ראיתי שהיא מגדירה את עצמה כמומחית לגנטיקה, אלא רק כבעלת ידע נרחב בכל מה שקשור לתאומים. בדוגמה של קפיצת הדור, אין טעם לחזור על הטיעונים שטענתם אחד כנגד השני כאשר אני יותר התחברתי לטיעון שלה, שאם זה היה מיתס היו מראים את זה, כפי שניסו להראות מיתוסים אחרים. כל עוד, זה לא נכנס ללופ של טיעונים חוזרים, אני בינתיים נשארת.

מזלזל בציפור?

להגיד על ציפור שהיא לא מהנדסת אווירנאוטיקה נקרא אצלך לזלזל בה? מה שניסיתי להראות, הוא שהעובדה שאתה מכיר תופעה פיזית כלשהי מגופך (אם זה הולדת תאומים, או תעופה, או הרכבת משקפיים) לא עושה אותך לידען בתחום התיאורטי הזה. הציפור יודעת לעוף מצויין מגיל שבועיים גם בלי להכיר את המושג "חוק עילוי" אני מרכיב משקפים כבר למעלה מרבע מאה ואני עדיין לא יודע מה זה "צילינדר", ומישהי שילדה תאומים יכולה ללדת אותם ולאהוב אותם ולדאוג להם גם בלי לדעת מה גרם להיווצרותם. אם את מתחברת לטיעון שלה ש"כבר היו חוקרים את זה", אז אין לי הרבה מה לעשות בנידון. מדעני לא מתעסקים בחקירת מיתוסים. הם חוקרים את המציאות. בין היתר זה בגלל שתקציבי מחקר תמיד מוגבלים, ומישהו שיבקש תקצוב בשביל "לחקור את המיתוס", יעדיפו על פניו מישהו שרוצה לעשות משהו מועיל.

Cahill

New member
שברת אותי ולאחר התגובה הזאת אני פורשת מהדיון

קראתי את המשך השרשור ומהצד אני אומרת לך חד משמעית שיצאת רע מאוד. אין לי מושג אם אתה עושה את זה משעמום או מסיבה אחרת, אך זה בפירוש לא הולם פורום של מדענים. הדוגמא שהבאתי על הציפור, היתה בשביל להמחיש לך, אך כנראה לא הצלחתי וחבל. בבקשה ממך, קח את דבריי כבקורת בונה ואל תפרש אותה כמשהו נגדך, המשך יום נעים, Cahill

Gidi Shemer

New member
בבקשה תגידי לי שאת לא רצינית לגבי

א. אם את נכנסת למאמר (ולא רק ל- pubmed) את כן רואה את השם הפרטי. ב. על ההתמחות, אתר באוניברסיטה וכדומה- אם באמת מאד מעניינות אותך קורותי, הרי יש את בשם google שמעניק מידע חינם אין כסף לאנשים שמעוניינים בכך.

Cahill

New member
אני רצינית, כי זאת כבר עבודת נמלים

אני מעוניינת רק אם אתה רוצה לתת, כי מעניין לי לדעת במה כל אחד מתעסק ואם אתה טוען שאתה גלוי, אז אשמח מאוד לדעת.

Gidi Shemer

New member
אין שום בעיה

אני התעסקתי בתחום של cell biology ו- developmental biology העניין הספציפי שלי- אינטרקציות פיזיות בין תאים במהלך התפתחות. חקרתי גם את תהליך האיחוי הבין תאי (שני תאים שהופכים לאחד- כמו במקרה של זרע וביצית, תאי השריר ותאי השליה) ןגם את המולקולות שמאפשרות לתאים להכיר ול"הידבק" אחד לשני וכיצד הן משפיעות על התפתחות, בעיקר התפתחות עוברית מוקדמת.

מה שאני כתבתי היה:

"אם תסתכלי, למשל, על בתי ספר לרפואה תראי שלעתים יש להם יחידה להיסטוריה של הרפאוה, שבה יושבים היסטוריונים. " את טענת שאני כותב שטויות, ובתגובה נתתי דוגמאות. את טוענת שרפואה זה לא מדע? לא יפתיע אותי. כיוון שביליתי הרבה מאד זמן במעבדות ביולוגיות שהיו שייכות לפקולטה לראפואה, אני נוטה לחלוק עלייך. כנראה שגם האיש הזה: http://www.rappinst.com/Rappaport/Templates/ShowPage.asp?DBID=1&TMID=610&FID=77&PID=0&IID=269 יחלוק עלייך, אבל אולי תצליחי לשכנע אותו שהוא ועמיתיו לא באמת עושים מדע, כי הוא חלק מהפקולטה הלא נכונה.... אני לא רואה סיבה לכתוב לך בספרדית, אבל אם את התחלת פתאום לכתוב בספרדית (קלוקלת) אני רואה לעצמי חופש להגיב. בכל אופן, כשאת כותבת "הראתי לך שהחיים באוסטרליה הם בטן גב וללא מוסר עבודה, שבצהריים נחים וב-5 לכל המאוחר סוגרים את הבסטה.", את מתכוונת לזה שכתבת לי שתי מילים בספרדית? זו ההוכחה שלך? או שיש לך גם עובדות שתומכות בזה? כי אני לא ראיתי שום "ראיה" לכך. אני הראיתי לך מה האוסטרלים עושים בכל מה שנוגע לעבודה אקדמית. מה את הראית? כלום. האמת שאני לא מבין למה את מתפארת בכך שבישראל עובדים מהבוקר עד הלילה. אם את חושבת ש"בישראל כולם קורעים את התחת מהבוקר עד הלילה" זו סיבה לגאווה דווקא, אז שיהיה. ולסיום: אני לא חזק במיוחד במתימטיקה ברמה אקדמית, ואין לי בעיה להודות בזה. אני לא חושש להודות בחסרים שיש לי בידע, או בטעויות שעשיתי. כיוון שאת גם מאשימה אותי בזה שאני לא יודע להודות בטעויות ובחוסרים, נראה לי אבסורדי שבמקביל את מנסה לצחוק עלי על זה שאני כן מודה בהן, תחליטי: כן או לא?

פולספגן

New member
אז, אני מבינה מתגובתך שאתה מודה שאין

היסטוריונים פקולטה למדעים?
כי אני דברתי על פקולטה למדעים והנה הציטוט המדוייק מתגובתי "אני אשמח לראות אם תראה לי איפה בארץ/ארה"ב/אירופה יש היסטוריונים בפקולטה למדעים?
" ומה אתה נתת לי? (פקולטה לרפואה
) מה בדיוק השאלה שלך על ספרדית? כי איבדתי אותך. אתה הרי מומחה שבהוצאת דברים מהקשרם, אז תכתוב ברור מה אתה רוצה? ולסיום: אתה לא חזק בכלום, חוץ מלדקלם דברים ואם בכלל אתה נשאל על תחום אחר שלא דקלמת, אז פיך נהיה כזה

??

אני ממשיך לטעון שרפואה זה מדע. אולי את חושבת שלא, אבל את בדעת מיעוט. כיוון שהדיון נסוב על שייכות היסטוריונים לפקולטות שעוסקות במדע, נראה לי שהנקודה הובררה די צורכה. לא היתה לי שום שאלה על ספרדית. את התחלת לתאר את אוסטרליה בספרדית לקויה. אני לא יודע למה. מה שרציתי לעשות הוא לומר שהמילים "מניאנה" ו"טרנקילו" וכן הלאה הן מילים שמקושרות לארצות דוברות-ספרדית. לי אין שאלה. לך, לעומת זאת, יש שאלה בסטויכומטריה לפתור. בהצלחה. את צודקת בדבר אחד: אני באמת סותם את הפה כשמגיעים לתחום שאין לי מה להגיד בו. אני חושב שזו דווקא תכונה טובה שלי, לא להתחיל לזיין את השכל בנושאים שאני לא מבין בהם. אילו גם את היית עושה את אותו הדבר, החיים היו נראים הרבה יותר טוב. רק הייתי מבקש שתחליטי את את צוחקת עלי כי אני כן מדבר בנושאים שאני לא מבין בהם, או כי אני לא מדבר בנושאים שאני לא מבין בהם. זה מאד מבלבל שאת כל הזמן משנה את דעתך.

פולספגן

New member
שוב, אתה לא מודה בטעותך שכתבת על פקולטה

למדעים ובציטוט המדוייק שלך "אני מניח שמעולם לא היית שייכת לפקולטה למדעים, כך שאת לא מודעת לעובדות הפשוטות הללו. אני מקווה שעכשיו את קצת פחות מבולבלת בנושא הזה"
האם עכשיו אתה מודה בטעותך? ומגיע לי התנצלות ...

פולספגן

New member
נלחץ "שלח" בטעות, אז הנה המשך התגובה:-

"לא להתחיל לזיין את השכל בנושאים שאני לא מבין בהם"
יאה לך שפת שוק
אני יודעת שהקינאה שלך רבה וקשה לך לקבל את זה, אך כל נושא שאני מתדיינת עליו יש לי הבנה בו. ולהבהרה, אני צוחקת עליך כי אתה חושב שאתה כן מבין בנושאים שאתה מדבר בהם, אך כל הידע שלך הוא דיקלום ללא הבנה ושקצת מזיזים אותך מהנושא או שואלים אותך שאלות בו, פיך מתמלא במים
.

תגובה:

- פקולטה לרפואה היא אחד מסוגי הפקולטות למדעים. אני לא חושב שזה כזה מסובך להבין. מלמדים שם מדע ועוסקים שם במדע. גם פקולטה למדעי החיים היא פקולטה למדעים, וגם פקולטה למדעי הטבע היא פקולטה למדעים. פקולטה לא צריכה להיקרא "הפקולטה למדעים" בשביל להיות פקולטה למדעים. וכיוון שההודעה המקורית שלי התייחסה במפורש לפקולטות לרפואה, זה היה די ברור. אז לא, את לא מקבלת התנצלות הפעם. סורי. - אם את מתלוננת על שפת שוק, כדאי שתימנעי ממנה בעצמך, אלא אם כן את חושבת שמותר לך מה שאסור לכל האחרים אני כשלעצמי לא מתרגש משפת שוק. אני מאד אוהב שווקים והולך לשוק הרבה מאד. לא חשבתי שתהיי כל כך רגישה אחרי כל המילי המקסימות שבהן את מעטרת א ההדועת שלך, אבל כנראה שמתקיים בך הפסוק she can dish it out but she can't take it - ולסיום: אני לא יודע למה את מתכוונת כשאת אומרת "לדקלם". לדעתי אני חוזר על אמיתות פשוטות שברורות לכל מי שעוסק במדע. אני מסכים שההגדרות שלך למושגים כגון "מוטציה" הן חדשניות ומקוריות. זה, אם לא הבנת, לא סימן טוב. חות מלהגדיר מושגים איך שנוח לך ולהעתיק מתוך המחברות שלך טקסטים על כספית, עוד לא ראיתי אותך עושה משהו מעניין, כמו לפתור את הבעיה שנתתי לך לפי בקשתך בהודעה קודמת. היא לא מסובכת. אנא פתרי אותה וחיזרי אליי עם התשובה. תודה.

פולספגן

New member
שוב, בלה בלה, מבלי בגרות להודות בטעותך

השם כן משנה ואנחנו דברנו על פקולטה למדעים ולא על משהו שאתה חושב ששייך לה. אני לא משתמשת במילה "לזיין", לא במילה "נשמה" ולא בעוד פנינים מבית הלכסיקון של אנשי שוק שאתה כנראה משתייך להם ומוכר את הכרוב שיש בראשך (היה לנו כבר תת דיון על כך
). אשמח שתראה לי איפהכתבתי בנוסח הזה? (אפס לא שייך ללכסיקון הזה) ההגדרה שלי למוטציה היא בדיוק כהגדרתה. הצגתי לך קישור מהמילון שיש לה 2 משמעויות, כאשר אחת מהם מדעית והשניה סלנגית ובשניהם השתמשתי, כאשר ל-Gidi Shemer השתמשתי במדעית ולאיש שוק (לך, אם לא הבנת
) השתמשתי בסלנגית
אגב, השבתי לך, על הבעיה שנתת לי, שבעצמך לא הבנת אותה ואתה חשבת שזה סטוכיומטריה וזה בכלל קשור לכימיה פיזיקלית, כך שאפילו דברים שאתה שואל, אתה לא מבין בהם ואפילו לאיית את המילה לא ידעת וכתבת "סטויכומטריה" ורק מפני שרצית להראות שאתה מדבר במילים גבוהות, אך הבלון התפוצץ לך בפרצוף שהראית לך שאתה אפילו לא יודע את המשמעות שלה. אגב2, לי היה את הבגרות להגיד לך שאני לא זוכרת איך פותרים את זה, אז אין לך כל צורך לדרוש ממני לפתור את זה שוב ושוב בכדי להתחמק להשיב לי בדברים אחרים

אה, אז את לא פותרת. בסדר.

אני לא חושב שאני יכול להסביר שוב פעם מה זה "מדעים" בלי להתפוצץ, אז אני אוותר על הנקודה. שפת שוק מבחינתי היא שפה שמשפילה אנשים. מילים כמו "זבל" או "כרוב" יכולות להיות דוגמאות טובות לכך (בפרט שאלה שני דברים שבאמת יש בשוק!). אולי ההגדרות שלנו שונות. נסכים שלא להסכים בעניין הזה אני שמח לראות שאחרי שביקשת ממני בעיה לפתור, הדבר הרשון שעשית היה לא לפתור אותה. את רוצה בעיה מתחום אחר, או שכשכתבת לי שאת רוצה בעיה לפתור, או שסתם דיברת? אני שמח לראות שאת יודעת לזהות שגיאות הקלדה של אחרים, ומילים ארוכות בכימיה. אז כדי להשיב לך טובה כנגד טובה, הרי תיקון משלי: כשכתבת: "התמירוסל הוא אחד מאותם קומפלקסים של כספית אורגנית" טעית בכתיב. המונח הפופולארי הוא "תימרוסל" (thmirosal, אם כי האמת היא שהכתיב הנכון ביותר אמור בכלל להיות "תיומרסל", לפי thiomersal, אבל זה כבר ממש קטנוני...) נכון נחמד שאנחנו מתקנים זה את זו ברוח טובה כל-כך? איזה אנשים נחמדים אנחנו
אבל מעבר לדיונים המעניינים הללו על שיום בכימיה, חבל לי שאת לא מנסה אפילו להוכיח ידע בנושאים הללו מעבר לידיעת השם שלהם. את רוצה אולי שאלה אחרת בכימיה? או אולי בתחום אחר? כי לפני מעט מאד זמן מאד רצית אחת כזו. אולי משהו פשוט יחסית? רק תבקשי.

פולספגן

New member
יש לך עוד את האומץ להשיב לי לאחר שהושפלת -

1) לקחת שאלה "מתוך ספר לימוד לסטודנטים אוסטרליים לתואר ראשון במדעי החיים" מבלי להבין את השאלה. 2) השתמשת במונח "סטוכיומטריה" שאתה לא מכיר ורצית להרשים שאתה מדבר בשפה גבוהה, מתוך מחשבה שהצד השני לא יכיר את המונח. אגב, בטוח שאם אשאל אותך מה זה "סטוכיומטריה", אתה תדע לדקלם לי לאחר שתקרא את הפירוש באינטרנט, אך לצערך כאן היית צריך ליישם ולדעת לזהות, האם הבעיה שמצאת קשורה לנושא, או לא קשורה והואיל שאנחנו יודעים את הקושי שלך בלהבין דברים, לא היית מסוגל ליישם את זה בשטח
או במילים אחרות נפלת למלכודת כמו עכבר טוב, שאתה הטמנת
3) לכן, חשבת שהבעיה היא מסוג "סטוכיומטריה" כאשר היא בעצם מכימיה פיזיקלית. 4) בנוסף, גם אייתת את זה בצורה שגויה, כ"סטויכומטריה". שאלה:- מה אפשר להסיק עליי מהבעיה שנתת לי? תשובה:- זיהיתי ישר את הטעויות שלך, גם של האיות המדעי של המונח (הצהרת שאתה אחד שמחפש דיוק במונחים מדעיים
) וגם שהבעיה היא לא מהסוג שחשבת, אלא מתחום אחר שהינו כימיה פיזיקלית, קרי אחת שיודעת לזהות באופן מעשי על מה מדובר, אך לא זוכרת את המשוואות ולא התביישה להודות בכך. אז, ששאר הגולשים יחליטו, מי פה ה-|נעל| ומי פה למדה את זה
נושא שני:- ציטטת את המשפט הבא שכתבתי בתגובתי "התמירוסל הוא אחד מאותם קומפלקסים של כספית אורגנית", כאשר בעצמך כתבת את המונח באנגלית שהינו thmirosal (שהיא הצורה הנהוגה בארה"ב, למרות שה-INN רושם אותה כפי שאתה רשמת) ולא קשה לראות שאחרי ה-'m' יש 'i' שזה בדיוק ה-'י' ששמתי וכנ"ל לגבי ה-'h' שאתה בחרת לראות כ-'י', אך זה לא מחייב, כי מי כמוך יודע שמילה באנגלית ניתן לרשום בעברית במס' צורות, אך למה לבלבל אותך עם עובדות? אז, ההבדל בינינו הוא שאני תקנתי אותך ואתה ניסית לתקן אותי כרגיל ללא הצלחה
אגב, האם אצפה ממך לתשובה לשאלה שלי עליו בנוגע לחיסונים?

כן, למה לא.

העובדה שכתבתי "סטויכומטריה" במקום "סטוכיומטריה" לא נראית לי כזו קטלנית. לכולנו יש שגיאות הקלדה - גם לך, גברת תמירוסל
- וזה לא נראה לי פשע כזה נורא שבגללו אני צריך להרגיש מושפל. גם העובדה שייחסתי את השאלה לסוכיומטריה במקום לכימיה פיזיקלית לא נראית לי סיבה שבגללה את אמורה להימנע מלענות על השאלה - וזאת אחרי שהצהרת שתעני בשמחה "על כל שאלה". אז פשוט תעני במקום לתפוס אנשים בשגיאות הקלדה. מה שאני רואה הוא שאת עושה אלף התפתלויות במקום לשבת ולענות על השאלה שביקשת בעצמך. נכון, זו שאלה בכימיה פיזיקלית. נכון, שגיתי בהקלדת המילה "סטוכיומטריה". בסדר. הבנו. תעני על השאלה כבר.

למעלה