נתניהו הציע לגאידמק להקים מפלגה

אשרת

New member
.....

בוא תסביר לי... איך אינטל שולטת לך בחיים? לא רוצה אינטל - שים AMD. אני בטוחה שמהנדסי אינטל, שאגב, הם רוב רובם של עובדי אינטל בישראל - ממש מסכנים. אינטל ממש מנצלת אותם. מה אני אגיד לך- אני ממש בוכה על הבית שיש לדוד שלי שקנה בזכות עבודתו המשכורת שלו באינטל. אתה שוב פעם מפספס --- אנשים שמרווחים הרבה כסף, מעבר לזה שהם משלמים מיסים גבוהים למדינה, יש להם יותר כסף להוציא על מותרות, כמו קנית ספרים, דיסקים, ארוחות במסעדה, קניית מוצרים יקרים. דברים שנותנים לאנשים אחרים פרנסה. מה לא ברור?!

לאחר שתצפי ב"תאגיד" תביני הכל

כל התשובות לשאלותייך נמצאות שם. זה כולה סרט של 4 שעות, כך שאני לא חושב שזו בקשה מוגזמת ממך לצהקדיש 4 שעות מזמנך הפנוי לצפייה בסרט הזה, שיוכל לשפוך אור ולהשיב על כל שאלותייך...

אשרת

New member
ממתיק...

אף אחד לא טוען שאין ניצול של עובדים. יש . אני יכולה לספר לך שבתור אחת שעבודה בעבודה מועדפת גם בימי שבת. אתה חושב שקבלתי את מה שהגיע לי על פי חוק? קדחת! אבל מה שאתה עושה , אתה לוקח מצב ומשליך אותו על כולם. אז זה לא כך. לא כולם נצלנים. רובם אפילו נותנים תנאים טובים לעובדים שלהם. אבל עזוב, שזה לא מה שיפריע לך

יש ניצול, ויש "ניצול" אשרת

הבעיה עם התאגידים הגדולים שאת אף פעם לא יכולה לדעת מה הכנסת לתוך המדינה שלך, סוס עבודה או סוס טרוייאני...

אגב חשבת פעם שבתאגידי ענק בדיוק כמו

במדינות, המנהיג יכול להתחלף, ואף פעם אי אפשר לדעת מי יבוא במקומו ומה יהיו השינויים באותו תאגיד כתוצאה מההחלפה הזאת? על "התייעלות" שזו תופעה שמתרחשת כשתאגיד ענק משתלט על חברות קטנות ומפטר המוני עובדים, אני בטוח ששמעת, כך שתארי לעצמך מה יהיה כשאותה "התייעלות" תתרחש בתאגיד ענק, כתוצאה ממה שציינתי קודם... ובכלל שאלת את עצמך פעם איך נוצר תאגיד?

למה שטויות אשרת?

האם דבר ממה שכתבתי לא יכול להתרחש? האם את סבורה שמי שעומד בראש תאגיד יעמוד בראשו לנצח? לא יזדקן, לא יחלה, לא ימות? האם את חושבת שבתאגידים, בדיוק כמו במדינות, אין חילופים בצמרת? האם את חושבת שתאגיד ענק לא יכול להחליף ידיים, וככזה לא יכול להחליף מדיניות ותנאי עבודה? כך שתסבירי לי אשרת, מה בדיוק שטויות במה שכתבתי?

אשרת

New member
ואתה חושב שאין לו סגנים? ../images/Emo5.gif

הלו... תתחיל קצת לחזור למציאות.

סגן זה ערובה לשום דבר אשרת

ואת יותר מכולם צריכה כבר לדעת את זה. לעיתים הסגן יותר גרוע מהמנהיג עצמו, ומי כמוך יודע את זה.

אשרת

New member
לונטל לא יותר גרוע מפורז. האמן לי.

אבל זה לא רוולנטי. אתה טענת שלא יודעים מי יהיה מהחליף של יו"ר התאגיד. אני אמרתי לך שזה לא נכון. אני לא הולכת להכנס לתוך אישיותם של האנשים. אותו סגן יכול להיות גם טוב יותר.

אני דיברתי על פורז, לא על לונטל

פורז שהיה סגנו של היו"ר שלכם לפיד והתגלה כהרבה יותר גרוע ממנו.

Fasz

New member
בתור אדם הבקיא מעט בנעשה בתאגידים,

אתה יודע, מעל ל15 שנים של נסיון בכתיבת חוזים עושים את שלהם, אתה פשוט מדבר שטויות. שטויות! גם אני סוג של בעל הון, גם אני עבדתי בעבור לא מעט תאגידים, וגם געת המשרד עובד בד בבד עם כמה תאגידים ובעלי הון - אותם ה"מנצלים הגדולים" שלך, והסרט של מייקל מור, הינו דמגוגי, שטחי, אשר חושף יותר את דרכו הפוליטית של מור, מאשר את תעשיית התאגידים. הגדולים בעולם. אז בסדר ממתיק, כולנו טועים, והם יהפכו את העולם כולו לג'ונגל. עד אז, אתה מוזמן לארגן כמה חברי מחתרת ולנסות ולכבוש כמה סניפים של מקדונלד'ס.

אני בטוח שאפילו לא טרחת לצפות בו

אם אתה ישר קובע שהסרט "הינו דמגוגי, שטחי, אשר חושף יותר את דרכו הפוליטית של מור, מאשר את תעשיית התאגידים. הגדולים בעולם." זה כמו שבלי שאני אראה אפילו סצינה אחת מהמלט, אני אקבע שהמחזה הזה טפשי, שטחי, ומיותר, ושהמלט היה מחזאי עם תסביך פסיכיאטרי שהתבטא כמעט בכל מחזותיו. כך זה שיש לך דיעה מקובעת ואתה לא מוכן להרחיב אופקים ולשמוע גם דיעות אחרות. כך שאם בכלל לא טרחת לצפות בסרט הזה, אז איך אתה בכלל יכול לקבוע משהו לגביו או לגבי יוצרו? בעיקר שבמקרה של "התאגיד" מדובר בכלל בסרט תיעודי עם אנשים חיים ועם עדויות מצולמות חיות, עדויות שעלו ביוקר לזוג הקנדים שעשה את הסרט הזה... ואתה בא ושולל אותו על הסף, מבלי בכלל לטרוח לראות אותו?

Fasz

New member
ראיתי את הסרט המדובר, כמו גם

את חצאי האמיתות אשר שודרו בפרנהייט, סרטו הקודם של מור. אז אתה בעצם חולק על דעתו של אדם אשר עובד, עבד לצד, אם לא בתוך, תאגידי ענק? שחיתות וחוסר צדק הם מנת חלקם של תאגידים, שכן כמות המנהלים העצומה בהם, והתהליך הבירוקרטי הנרחב המתבצע בתוככי התאגידים, מאפשרים לפרטים בעמדות זניחות להגיע לכדי שליטה גדולה בחלוקת משאבי אנוש וכיו"ב. אך המציאות שונה מזו שניסה לתאר מור, באופן דמגוגי ושטחי (על כן הוא גם נתבע בידי אישים וחברות רבות, והפסיד ברוב התביעות אשר הוגשו כנגדו), ועד שלא תעבוד תחת מסגרת תאגידית, לעולם לא תדע.

אשרת

New member
אתה בהחלט יכול.

צר לי לומר לך, אבל מפעלי הייטק בתוך המדינה הם לא סוסים טרויינים. אני גם בטוחה שהתנאים של עובדי הבנקים, הם לא ממש גרועים. ומה עם הביריונות של עובדי חברת החשמל?

הו הבאת דוגמא מצויינת. ../images/Emo45.gif

תגידי לי אשרת: מה ההבדל בין תאגיד ענק לחברת החשמל? הרי לשני הגופים הללו יש כוח מוגזם בידיים... אני אגיד לך מה ההבדל: ההבדל הוא מי עומד בראשו, יכול לעמוד בראשו אדם מטורף, תאב בצע וחסר מעצורים שלא יבחל בשום אמצעי ויעשה הכל כדי להרוויח כמה שיותר, גם אם זה אומר השתלטות על מדינות שלמות ושיעבוד האזרחים שלהם למטרותיו הזדוניות, ויכול לעמוד בראשו אדם פראגמאטי, מתון ומתחשב, שייטיב עם עובדיו וידאג לכך שאותו תאגיד לא ייצא מכלל פרופורציות וישמור על התנאים הסוציאליים של עובדיו. הבעיה היא שכנותנים בידי גוף שכזה כוח גדול שכזה, אף פעם לא יכולים לדעת מי בסופו של דבר יעמוד בראשו ומה בדיוק הוא יעשה עם כל הכוח האדיר הזה שנותנים בידיו. ואם מדובר בגוף ציבורי שלמדינה אין שום שליטה עליו, על אחת כמה וכמה גדולה הסכנה שהגוף הזה ישתולל וייצא משליטה עם כל הכוח העצום הזה שיש בידיו.

אשרת

New member
חברת החמשל היא מונפול מוחלט.

תאגיד פרטי, הוא לא ממש מנופול, ותמיד יש לך אפשרות לקחת מעבד של חברה אחרת (סתם כדוגמה). אתה ממן את הבריונים של חברת החשמל, אתה לא חייב לממן את אותו תאגיד....

Fasz

New member
תגיד לי, אתה יודע על מה אתה מדבר?

יש דירקטוריון, ואלפי וועדות שונות, מה גם שישנם גם בעלי מניות, יועצים, מחלקה משפטית, רואי חשבון ומכלול רחב של גורמים, שאדם העומד בראשות המערכת (מנכ"ל, לצורך העניין), אמור להתחשב בהם, טרם קבלת החלטות. כשתעבוד בתאגיד, או בכלל - בעסק, תבין.

למעלה