סוגיות מוסר וחברה - והפעם: סופרמרקט

debby12

New member
מנהל
סוגיות מוסר וחברה - והפעם: סופרמרקט

סקרנית לשמוע את דיעותיכם על הסוגיה הבאה:

השעה שעת ערב ביום חול (= מחר יש בית ספר) בסופרמרקט קטן וצפוף (טריידר ג'ו)

הורים טרוטים עצרו לאסוף לחם/חלב/ממרחים לכריכים של פוצי מחר לבי"ס וכו.

נעמדת בתור. לפני עגלה חצי מלאה שמישהו/היא שם כדי "לתפוס מקום בתור" והלכה להמשיך את קניותיהם... הלקוח שלפניהם סוף סוף סיים והמסוע נקי. מאחר שהתחמנית בעלת העגלה לא נראית בשטח, וגם ככה כולם ממהרים, הקופאית מסמנת לי עם העיניים להתקדם אליה. בדיוק כשאני מתחילה חוזרת בעלת העגלה ועליה עוד איזה תריסר פריטים שליקטה ונוזפת בי על שהעזתי להתקדם בתור. מדובר אגב בלקוחה שאיננה אמריקאית.

תובנות? מי חצוף - היא או אני?

על כל פנים - לקחתי את עגלתי והלכתי לתור אחר. יכולה להישבע שפעם היה יותר נעים פה....

danakama10

New member
פעם בהחלט היה פה הרבה יותר נעים

גלי ההגירה המטורפים של אנשים שמחפשים מקום טוב יותר ממקום מוצאם, החוקיים והלא חוקיים, הביאו לכאן המוני אנשים עם תרבות שונה שהורסים את אמריקה (כולל כמובן הישראלים). לא רק שהם מתנהגים בצורה דוחה, גם האמריקאים האסלים לומדים מהם. רואים את זה בהרבה תחומים - נהיגה, רמאויות, תורים, גסות רוח, חוצפה כללית.
אמריקה של היום זה ממש לא אמריקה של פעם. אין ספק, diversity זה דבר נהדר!

JimmyGee

New member
צודקת דנה

Diversity זה דבר נורא. צריך לישמור על אמריקה לבנה וטאורה. אולי איזה שחור או שניים למי שצריך עבדים.

vinney

Well-known member
מעניין מה האמריקאיים ה"אסלים" לומדים ממך....

danakama10

New member
הם לא לומדים ממני כלום

אני זו שלומדת מהם ומתאימה את עצמי למקום בו אני גרה. אני זו שמחנכת את הילדים שלי בצורה שתואמת את המוסר המערבי (נוצרי) ששולט (יותר נכון, שלט) פה.
אני רואה ומתפעלת מהאמון שפה ושם עדיין שורר פה, ולא מנסה לנצל אותו. אני זו שלא מרמה/מטנפת/מנצלת/נדחפת/נוהגת בחוצפה.

vinney

Well-known member
למה ממך הם לא לומדים כלום ומאחרים כן? אין לך מה לתרום?

ומה קשור המוסר המערבי הנוצרי לאמריקאים האסלים? לא היו אלה הנוצרים המערביים שעשו פה טיהור גזע ורצח עם לאסלים האלה שאת מדברת עליהם?

RakHayom

New member
ארה"ב מדינת מהגרים

אין צורך בהתנשאות.
"לקוחה שאיננה אמריקאית"

debby12

New member
מנהל
ידעתי שתיתפס/י לזה

והתלבטתי ביני לביני אם לציין את זה ובסוף החלטתי לציין בכל זאת. ממש לא דובר ב"התנשאות" (אני לא בדיוק Daughter of the American Revolution), ובכוונה לא ציינתי פרטים נוספים על הלקוחה הנוגעים למוצאה.

אני חושבת שכל האפיזודה תפסה אותי בהפתעה כי היא מעולם לא קרתה לי בארה"ב. בישראל נתקלתי הרבה יותר במנהג של "לתקוע" את העגלה בתור כדי שתשמור לך מקום ולהמשיך לעשות קניות. כנראה שבעוד מדינות בעולם זה גם נפוץ.

מנסיוני אמריקאיים זהירים מאוד בכל הקשור לתורים ואפילו במשהו שיש לו מראית עין של להידחף/לא לשמור על הסדר, בבחינת "אם יש ספק - אין ספק". לכן העובדה שהיא לא היתה אמריקאית נראתה לי רלוונטית לתיאור.

אולי מסקנה ישירה אחת צריכה להיות לוותר על טריידר ג'ו - לפחות אצלנו החנויות שלהם קטנות וצפופות ברמה לא נעימה.

danakama10

New member
אמרת שהאמריקאים זהירים בקשר לתורים

ושאותה אישה לא היתה אמריקאית. אז מאיפה הפליאה הגדולה?
אני גרה במקום שמוצף מהגרים, בעיקר מאסיה, ונתקלתי בהרבה הרבה מקרים דומים. למשל, בחדר המתנה בו כל הכסאות חוץ מאחד תפוסים, בעוד אני הולכת לכיוון אותו כסא פנוי אמא מלוכסנת עין שולחת את הבן הצעיר שלה לתת טיסה לעקוף אותי ולהתיישב על הכסא לפני. או אמא סינית שרוצה לאסוף את הבן שלה מבית הספר במקום הכי קרוב שלא יאלץ לעייף את עצמו, ולכן חונה על נתיב האופניים (במקום בו אסור להחנות על הנתיב) תוך כדי סיכון כל הילדים שרוכבים על האופניים.
או הורים ישראלים שחושבים שזכותם הטבעית וההיסטורית לראות את הילדים שלהם בהופעה בשורה הראשונה, והם לא מתביישים להדחף ולעמוד לפני הורים שיושבים בשורה הראשונה (ההורים מלוכסני העיניים כמובן מצטרפים אליהם).
ועוד ועוד ועוד כיד הדמיון הטובה.
לכן הסיטואציה שלך לא מפתיעה אותי בכלל. זוהי אמריקה החדשה.

xbuffalomen

New member
חס ושלום ... כל האוכל הטוב יעלה ואז לא נוכל

לעמוד בסבלנות כעדר כבשים נטולות נשמה ...

debby12

New member
מנהל
אני מסכימה איתך לגבי האוכל...

גלי הגירה משדרגים את ההיצע הקולינרי בהרבה. אם כי יש מגבלות של חומרי גלם שמפריעות לפעמים [בדיוק השבוע היתה לי על זה שיחה עם הורים של חברה של הבת שלי, שטענו שהטף שמגדלים/מוכרים בארה"ב שונה מזה הגדל באתיופיה, ולכן האינג'רה/לחם טף שמכינים ממנו "לא יוצא אותו דבר"]

לא יודעת אם זה נכון שזה בא אחד על חשבון השני. אבל באופן כללי במאזן האידיאלי שבין אוכל מסעיר וסדר/נימוס, לי קצת יותר חשוב האלמנט השני על פני האלמנט הקולינרי. כל אחד ומה שמתאים

xbuffalomen

New member
ההערה נרשמה בציניות

גלי הגירה הם הרבה יותר מאוכל - הם גלים של תרבות - רק מטומטמים (ולא אני ממש לא מכוון אליך !! ) צרי אופק(ושוב אני לא מכוון אלייך !!) יכולים לראות בחשיפה לתרבות שונה איזה שהוא סוג של הרס הקיים , זה פשוט שינוי ... אכן , לעיתים נוצרת אי נוחות אבל היא זמנית ובוודאי אינה מקבילה כל שהיא לרווח הנוצר כתוצאה מגלי ההגירה "להשיב עטרה ליושנה" ( "לבן טוב יותר ממלוכסני העיניים " ) היא שאיפה שאני מקווה שלא תתממש.
ושוב אני לא מכוון אלייך - סביר שבמקרה הספציפי הזה תגובתי הייתה אחרת והרבה יותר אסרטיבית ... בהמה בלתי מחונכת שכמוני

danakama10

New member
אתה יכול להמשיך לקלל

ולצעוק גזענות, אבל לא הבאת שום דוגמה מה כל כל נפלא בדייברסיטי.
אני מנחשת שגם לא תביא. אופייני.

vinney

Well-known member
בבקשה דוגמא - את.

הנה את. חיה בארה"ב. יהודייה! מהמזרח התיכון! מאלה שרצחו את ישו ושולטים על כל הכסף בעולם! ואיכשהו ה"נוצרים המערביים" מרשים לך בשיא נדיבותם לחיות בקרבתם!

danakama10

New member
נסיון אחרון

אני לא תרמתי דבר מהתרבות ממנה באתי לארה"ב, וטוב שכך. הלוואי שכל המהגרים היו נוהגים כמוני ומאמצים את תרבות המקום, במקום להמשיך ולהתנהג ב(חוסר) תרבות הנהוגה במקומותיהם.
ארה"ב לא הופכת לטובה יותר בעקבות הרב-תרבותיות שמציף אותה, להיפך.
ומי שהכיר את ארה"ב לפני מספר עשורים ויכול להשוות למה שקורה היום, מבין זאת טוב מאוד.

vinney

Well-known member
בתור מי שאין לה מה לתרום את צועקת די הרבה...

תרבות של איזה מקום את מאמצת? שבט ohlone שבשטחו את חיה? תרבות של מקסיקו שקליפורניה הייתה חלק ממנה עד שהאמריקאים הציפו אותה במהגרים בלתי חוקיים שפיצלו אותה מבפנים תוך ניצול המשבר במקסיקו של תחילת המאה ה19? האוכלוסיה היפנית הגדולה שהייתה בסן חוזה עד שהועברה למחנות הריכוז במהלך מלחמת העולם השניה? האוכלוסיה הווייטנאמית הגדולה שהגיעה לקליפורניה בעקבות התערבות ארה"ב בנעשה במדינתם? או אולי האוכלוסיה הפרוטוגזית הגדולה?
&nbsp
איזו מכל התרבויות האלה את בוחרת לאמץ כ"תרבות המקום"?

danakama10

New member
אני תורמת הרבה מבחינה אישית

לא מבחינה תרבותית. ואם אתה חושב שאתה באת מתרבות מפוארת שיש לה מה לתרום לאמריקה, אתה טועה בגדול.
אני לא צועקת, ולא "צועקת". אני כותבת את דעותי. הפרשנויות שלך מראות מאיזו תרבות אלימה אתה מגיע.
התרבות של אמריקה עבורי היא התרבות הנוצרית המערב אירופאית ששלטה לפחות עד שנות ה- 70-80 (לפני שה- immigration and nationality act of 1965 נתן את אותותיו). אותה תרבות שהפכה את אמריקה למצליחה, נאורה ועשירה.

vinney

Well-known member
אנחנו מגיעים מאותה התרבות.

אני מבין היטב לאיזו תרבות את מתכוונת - לתרבות הגזענית והשוביניסטית שמעודדת הדרת השונה והשפלת האחר. תרבות הגזענות והרצח, תרבות האלימות והשנאה. נכון, זאת הייתה תרבות נפוצה בשנות ה50 וה60.
&nbsp
התרבות הזאת עברה מהעולם ובתקווה שלא תשוב. זה שאת מזדהה עם התרבות האיומה הזאת זה בוודאי לא מפתיע, זה לא סוד פה מי את ומה את. זה שאת חושבת שזאת תרבות שצריכה לחזור גם לא מפתיע במיוחד.
&nbsp
זה שאת לא מבינה שבעיניי התרבות הזאת את עוד מהגרת מהמזרח התיכון שצריך להפטר ממנה רק מראה כמה את לא מחוברת למציאות וחיה בלה-לה-לנד, שגם זה לא חדש.
&nbsp
הנקודה שלי הייתה, ואני מקווה שזה עכשיו ברור לך, שהתרבות שאת בוחרת כ"תרבות המקום" זאת רק עוד אחת מיני התרבויות. הסיבה שאת בוחרת להזדהות עם התרבות הזאת זה לא כי זאת התרבות ה"נכונה", אלא כי זאת התרבות הכי מתאימה לך - אישה מלאה בסטראוטיפים גזעניים, שנאה לאחר, חוסר כבוד לזולת, ומעט אינטלגנציה רגשית (או אחרת...).
&nbsp
את מוזמנת לכתובת את דעותייך כמה שאת רוצה, רק אל תתלונני שאת מקבלת תגובות "אלימות". נגד אלימות אשפר להתמודד אך ורק באלימות. כשאת תוקפת את כל מי שמסביבך - אל תצפי לחיבוקים ונשיקות.

למעלה