סוגיות מוסר וחברה - והפעם: סופרמרקט

danakama10

New member
אתה יכול להמשיך להפיץ את השנאה שלך

ולהשתמש בנרטיבים מוטעים, ולבחור לך מיעוט כזה או אחר שבעיניך הוא התרבות המייצגת. ומהגרים כמוך - שיש להם העוז לטעון שהתרבות שהפכה את המדינה הזו לכל כך נחשקת עד כדי כך שהם הפכו עולמות כדי להגיע לכאן, שהתרבות הזו "איומה", ויש להם החוצפה להחליט שהם ישנו את התרבות ה"איומה" הזו, הם הבעיה.
העם האמריקאי הנהדר הצליח לשנות בעצמו את החברה שבזמנו היתה גזענית ושוביניסטית (כפי שהיה ברוב העולם בתקופה ההיא), כל זאת ללא עזרת מהגרים מהמזרח התיכון ומעוד מקומות תרבותיים אחרים שחושבים שתפקידם לשנות את פני העם האמריקאי.
והתוקף הוא כרגיל - אתה.

vinney

Well-known member
שנאה "שלי"? תרבות מייצגת? למה את מייחסת לי את הדברים שלך?

"התרבות שהפכה את המדינה הזו לכל כך נחשקת עד כדי כך שהם הפכו עולמות כדי להגיע לכאן" - את חושבת שהם רוצים להגיע לפה בגלל הגזענות שלך?
&nbsp
לא, את טועה. הם רוצים להגיע לפה למרות הגזענות שלך. הם יודעים שאת מיעוט, הם יודעים שלמרות כל הרעש שאת עושה - את זן נעלם, עוד דור או שתיים את ושכמותך ייכחדו לחלוטין, וטוב שכך, וזה שזה קורה - זה מה שמושך אותם. זה מה שמושך אותי.
&nbsp
אני שמח שאת משתוללת פה, אני נהנה לראות אותך מייבבת ולא מסוגלת להתמודד עם העובדה שאת מיעוט קיצוני וחסר משמעות. זה מה שעושה את המדינה הזאת לנפלאה - דור אחרי דור אנשים כמוך נכשלים, דור אחרי דור אנשים כמוך הופכים למיעוט מוקצה יותר ויותר. ולא יירחק הדור בו תיעלמו לחלוטין.

danakama10

New member
אכן טעות שלי ששוב עניתי לבריון מקלדת

שמעולם לא ענה ולא עונה לעניין.

vinney

Well-known member
עניתי בדיוק לעניין. ביקשת דוגמאות לרב-תרבותיות - וקיבלת.

לא ציפית שמישהו יענה לך לעניין, אז את משתלחת, אבל נו שוב - מה חדש...

vinney

Well-known member
פירטתי מספר תרבויות שונות שקיימות בשכונה בה את גרה

אני מניח שאו שאת לא יוצאת מהבית או שאת בכוונה מתעלמת מקיומם, אבל הם שם, והם תורמים הרבה יותר ממך לקהילה בה את נמצאת (כי הרי אמרת שאת לא תורמת מאומה, לא?).
&nbsp
סתם שאלה - מעולם לא הלכת למסעדה יפנית?

danakama10

New member
הסבר איטי למתקשי תפיסה:

שאלתי מה נהדר בדייברסיטי, לא אם זה קיים.
לא שאלתי מה נהדר בכל אדם שתורם לקהילה, שאלתי מה נהדר בזה שכל אחד מתרבות אחרת.
וכמו באפלו, גם אתה יכול להתייחס רק לאוכל. כלומר, באפלו אמר שהוא לא מתייחס לאוכל, אבל חוץ מאוכל לא היתה לו דוגמה אחרת לכמה החיים בארה"ב יותר טובים בזכות העובדה שהיא מוצפת במהגרים מהעולם השלישי.

vinney

Well-known member
ביקשת דוגמא - קיבלת דוגמא, למה את מתלוננת?

לא ענית על השאלה שלי, אז אני אניח שהתשובה היא כן - אכלת אוכל יפני. בוודאי גם אכלת אוכל איטלקי, אוכל סיני, אוכל צרפתי, ואפילו אוכל "אמריקאי", אם יש דבר כזה. זאת דוגמא נפלאה וקלאסית למה שטוב ברב-תרבותיות (יש מושג כזה בעברית, אם קשה לך להזכר בשפת האם).
&nbsp
רוצה דוגמאות שלא מהאוכל? יש שלוש כנסיות שונות ברחוב ליד הבית שלי. אחת עם דגל גאווה, אחרת קתולית, ועוד אחת עם כיתוב קוריאני. שלושתן הרי "נוצריות מערביות" לפי טעמך, נכון? אבל עדיין - יש סגנונות שונים, תרבויות שונות ותפיסות שונות.
&nbsp
עוד דוגמא? הרבה מהילדים באזור בו את גרה הם לכל הפחות דו-לשוניים. הם יכולים להסתובב בעולם ולדבר עם אנשים, משהו שאת אפילו לא מתארת לעצמך כמשהו חיובי. תארי לעצמך - לדבר עם אנשים שונים מהם בשפה שהאנשים האלה מבינים! לא כמו האמריקאיים ה"אסלים" שחושבים שכל העולם מדבר אנגלית ואפילו לא טורחים לשאול אם מישהו מבין אותם לפני שהם פותחים את הפה! עבדך הנאמן יכול לתקשר בלפחות 4 שפות שונות, מה איתך?
&nbsp
יש גם דוגמאות שליליות - יש אנשים כמוך. אבל אנשים כמוך תמיד היו בארה"ב, מאז רצח העם של הילידים שהם ביצעו. אנשים כמוך חושבים שכל מי שלא כמוהם צריך לעוף מפה (או, בתקופות יותר קודמות - למות). כמו שאמרתי - מזל שאנשים כמוך זה מיעוט זניח שהולך ונעלם.
&nbsp
אבל גם את את דוגמא לרב תרבותיות, אכן לא הכל דבש.

danakama10

New member
אז מה שטוב בדייברסיטי

שאלו שהגיעו ממדינות העולם השלישי עכשיו יודעים מספר שפות. רווח מוחלט לאומה האמריקאית!
עזוב, אתה כל כך פאתטי שמביך להמשיך כל סוג של דיאלוג שהוא. סע לשלום.

vinney

Well-known member
הם לא הגיעו ממדינות עולם שלישי. הם נולדו פה. אמריקאים אסלים.

הם מסוגלים לתקשר עם אנשים שונים מהם. מה שאת לא מסוגלת, בבירור. הנה - התקדמות.

JimmyGee

New member
מה קרה לך ויני?

האמריקאים בשנות החמישים והשישים היו עם מאוד מנומס. הנימוס היה מדהים במיוחד זה התבטה כשאמרו לשחורים לא להשתמש באותו בתי ספר או שרותים או כשעשו בהם lynch. את כול זה הם עשו בצורה כל כך מנומסת. Amazing.

vinney

Well-known member
לא צריך ללכת לשנות ה50 וה60 כדי להווכח בנימוסי שירותים...

גם עכשיו הם מקדמים חוקים שקובעים לאנשים למי מותר להשתין איפה ובאילו תנאים...
&nbsp
זה שלא עושים לינצ'ים יותר זה באמת חבל, הייתה תקופה נהדרת להיות איש לבן נוצרי... עכשיו תראה מה זה - שוטרת לבנה, מלח הארץ, הורשעה ברצח!!! ולמה? כולה ירתה במישהו שחור שפרץ לדירה שלה! אז מה אם לא באמת פרץ, ולא באמת שלה....
&nbsp
/s

JimmyGee

New member
אתה צודק Vinney

אני בטוח שהשוטרת הרוצחת נהגה לעמוד בנימוס בתור.
גם אותם ילדים שמגיעים לרצוח את החברים שלהם בבית ספר יודעים ליהות מנומסים בסופר.
מענין איפוה היתה ארצות הברית הלבנה והטאורה בלי כל המהגרים המגעילים האלו שבאו לעבוד ב Silicone Valley למשל.

נחמנית

New member
הנה דוגמא, אבל לזכור שאני לא הייתי חלק מהדיון עד כה

אז לא להאשים אותי בדברים שנאמרו על ידי אחרים. רק לנקודה של למה טוב דייברסיטי.

לפני שנים הייתי בביקור בישראל ובאיזה גינה פגשתי עולה חדשה מאמריקה. הילדים שיחקו בבליל שפות ואנחנו דיברנו. בשלב מסויים היא אמרה שהיא מצליחה להתחבר רק לישראלים ששהו איזה שנה או יותר מחוץ לישראל ולמדו משהו על גבולות, פרטיות, ונורמות חברתיות. אמרתי שגם אני במקום הולדתה (במקרה) הסתדרתי רק עם מי שחי איזה שנה או יותר מחוץ למקום והיה מסוגל לדבר עם אנשים שהוא לא מכיר דרך העבודה/בית ספר/תקשורת שנכפתה עליו אחרת אפילו קשר עין לא יוצרים. היא אמרה שתכלס זה נכון, היא היתה מרגישה תסכול עכשיו במקום הולדתה אחרי שהיא ראתה שאפשר לנהל קשרים חברתיים וקהילה גם אחרת. דייברסיטי נותן פתח לבחינה עצמית ולשיפור. אני מקווה שתופעות שליליות לא ייטמעו באוכלוסיה בתהליך של שנים ושזה רק נקודתי למקרי קצה של מהגרים. אני מקווה. לא אומרת שיש לי כדור בדולח משום סוג.

Boston Guy

New member
הדייברסיטי מפרנס יותר מ 50% מהאנשים שחיים בעמק שבו את גרה.

כמעט חצי מהחברות הכלולות בדירוג FORTUNE 500 נוסדו על ידי מהגרים או דור ראשון של בני מהגרים. בהרבה מקרים - מהגרים ממדינות שבתקופת ייסודן נחשבו ל"מדינות עולם שלישי".

יותר מ 50% מחברות הסטארט-אפ בארה"ב שהגיעו לשווי של יותר מ 1 מיליארד דולר נוסדו על ידי מהגרים או בני מהגרים. ברוב המקרים - מהגרים שהגיעו מאותן ארצות שבהם אנשים "צועקים ודוחפים בתור".
זה המספר לגבי ארצות הברית בכלל - אבל בסיליקון וואלי בפרט האחוז של החברות המעסיקות שנוסדו על ידי מהגרים הוא הרבה יותר גדול. מתוך 50 הסטארט-אפים בקליפורנייה שהגיעו לשווי של יותר ממילארד דולר בשנת 2018, 33 נוסדו על ידי מהגרים.

אפשר להגיד בצורה די חדה שבלי הדייברסיטי - ה FAANG לא היו קיימות.
סטיב ג'ובס הוא בן של מהגר סורי. האבא שגידל את ג'ף בזוס היה מהגר מקובה. סרגיי ברין הוא בן של מהגרים מרוסייה. אחד ממייסדי פייסבוק הוא ברזילאי. האבא של אחד ממייסדי נטפליקס היה פליט מאוסטרייה.

vinney

Well-known member
סרגיי ברין הוא לא בן של מהגרים מרוסיה.

סרגיי ברין הוא פליט מברית המועצות. הוא מקפיד להדגיש את העובדה שהוא פליט, ולא סתם מהגר, בכל הזדמנות, כולל השתתפות בהפגנות נגד המדיניות של טראמפ.

danakama10

New member
מה שהולך פה

בסיליקון וואלי זה באמת בזיון אחד גדול.
החברות מביאות עוד ועוד עובדי (עבדי) H1B כי זול להם יותר להביא הודי עם תואר שני (מפוקפק או שלא, יש הרבה מאוד מקרים של רמאויות לגבי התארים), להוציא על תהליך הויזה 10K$ ואז לשלם לאותו עובד הרבה פחות. נכון, אסור, אבל זה מה שקורה בפועל. וכל המאנקי ביזנס הזה פוגע באמריקאים. אין בעיה בלמצוא עובדים אמריקאים, אבל כשיש רווח פיננסי מלהביא עובדים זרים, זה מה שקורה. עוד פרטים על הרמאות אפשר למצוא פה - https://www.youtube.com/watch?v=TCbFEgFajGU

נהדר שבאו מהגרים טובים שתרמו לכלכלה האמריקאית. אני כלל לא נגד הגירה, אני כן בעד רפורמה מקיפה במדיניות ההגירה.

vinney

Well-known member
אין שום אמת במה שרשמת

עובדי H1b אינם "עבדים" בשום קנה מידה.
&nbsp
בדיקות התוארים מתבצעות על ידי ממשל ארה"ב, ואני סומך על הממשל הנוכחי לזהות תוארים "מפוקפקים" (מאיפה את מביאה את ה"הרבה מאוד מקרים של רמאיות לגבי התוארים"?).
&nbsp
לעובדים לא משלמים הרבה פחות מ10K דולר, להיפך. כדי לקבל אשרת H1b העובד צריך לקבל מעל למקובל במשק לתפקיד, וזה נאכף בהקפדה. מנסיון, בתור אחד מהעבדים האלה, הרווחתי יותר מאחרים בתפקיד דומה לשלי (ואני יודע את זה בוודאות כי עכשיו בתור מנהל אני יכול לראות שכר של אחרים).
&nbsp
"אין בעיה בלמצוא עובדים אמריקאים" - יש בעיה למצוא אמריקאים. אם את חושבת שמעסיק יחכה שנה בשביל 30% סיכוי שהעובד תכל'ס יוכל להתחיל לעבוד מתוך "נוחות", אז את חיה, כרגיל, באשליות.
&nbsp
את, כמו כל תומכי טראמפ, מדברת שטויות שאין להם ביסוס או אחיזה במציאות. אם את יודעת על מעסיק שעובר על החוק - במקום לקטר פה תרימי טלפון לUSCIS. האם עשית את זה? ניחוש שלי - לא.

דנה, במה את תורמת מבחינה אישית?

בלי כעס, נורא מעניין אותי למה את מתכוונת כשאת אומרת שאת תורמת הרבה מבחינה אישית

iris mom of two

New member
שאלת מה טוב בגוון

אז ככה:
פתיחות, קבלה. למידה שיש אחרים ממך, ותרבויות שונות.
הבנה שסולם הערכים שלנו לא תמיד הוא הנכון, ויש כאלו ששונים מאיתנו.
הרבה מחוסר הנימוס שאני מתקלתי בו היה מטעם אמריקאים אסליים, כאלו שלא למדו מאף אחד הם פשוט אנשים לא נעימים.
אישית, אני מרגישה שאני לומדת וצומחת ממפגשים עם תרבויות שונות. בעלי עובד עם המון אסיאתים, ויצרנו חברויות משמעותיות. האמת? יש הרבה יותר דומה משונה.
אמריקה של שנות החמישים היתה מקום מפחיד. לא הייתי רוצה לחזור אליה. מקום האישה היה במטבח, מקאטיניזם שלט.
אמריקה של שנות השישים היתה אמריקה שהתחילה לצאת אל האור, אבל הביאה גם את ויאטנם.
וכן, יש מהגרים לארה"ב שרוצים להגיע למקום שיש להם חופש לחיות. וזה טוב. הם מביאים איתם את התרבות שלהם, אבל גם לומדים את התרבות המקומית. השילוב הזה דווקא מייטיב עם כולם.
דרך אגב אנטישמיות היום היא בשיאה מאז שנות החמישים. לא דבר טוב

למעלה