סוגיית הגרעין.

Wing Chan

New member
סוגיית הגרעין.

מה הייתם עושים בנוגע אליה? זה לא סוד שלחובב-הישראלים אחמדינג'אד יש טילים ארוכי טווח שיכולים להגיע מאיראן עד עומק ישראל, וידוע שזה רק עניין של זמן עד שלאיראן יהיו ראשי חץ גרעיניים. במיוחד עכשיו, כשצפון קוריאה שמה (וסלחו לי על הביטוי) זין אחד גדול על העולם ואמרה "זובי עליכם, אני יכולה לעשות מה שבא לי", ויכול מאוד להיות שאיראן תלך בדרכה ותעשה בדיוק אותו דבר כשהיא מצפצפת על המערב ועל האירופאים. זה גם לא סוד שלישראל, למרות המדיניות של "לא מכחישים ולא מודים", יש, כנראה, ראשי חץ גרעיניים. הערכות מבחוץ מדברות על סביב 200 ראשים (אחת הסיבות ד"א שאני מעריך מאוד את שמעון פרס כי בלעדיו בכלל לא היה לנו כוח שכזה). לישראל אני מניח גם לא חסרים טילים בליסטיים מסוג "יריחו", כאשר גרסאתו השניה עפ"י הערכות אכן מסוגלת להגיע לאיראן (וגירסאתו השלישית, למרות שלא ידוע עליה כלום, יש שמעריכים כי הטווח שלו הוא אדיר, בסדר גודל של בין-יבשתי). אם נגיע למצב שבו לאיראן יהיה נשק גרעיני בהישג יד, יוכלו לפי ראייתי לקרות אחד משלושה דברים: 1. מלחמה "קרה": אף צד לא עושה שום צעד כי הוא יודע שהצד השני יחזיר לו באותו מטבע. 2. סחיטה אראנית-מוסלמית-קיצונית: חיזבאללה עושה מה שבראש שלו וישראל לא מעזה להגיב ביותר מכוח "סביר" (קרי, חלש מדי) כי איראן תצהיר שהיא לא תהסס להשתמש בגרעין אם זרועה בדרום לבנון יפגע. 3. מלחמה כוללת, כול האיזור הלך פייפן. לא איראן ולא ישראל. התגובה הישראלית תהיה מהקבר. אין לי מושג מה הייתי עושה במקומו של רוה"מ שיהיה לישראל באותו זמן. באמת שאין לי מושג. דעתכם בעיניין? מה הייתם עושים? איך אתם מציעים לפעול כיום, כשלאיראן עוד אין את הכוח ההרסני הזה?

NorthernStar

New member
לישראל יש גם נשק גרעיני

ולאור התקפנות שלה בשנים האחרונות, הייתי אומרת שהיא איום לא קטן על שלום האזור. אם כבר, הקהיליה הבינלאומית צריכה לעשות משהו בנידון.

Wing Chan

New member
כן, אבל המנהיגים בישראל מפעילים

שיקול דעת שהוא קצת יותר מ-"האייטולה אמר כך וכך" והם בדר"כ, לא מטורפים שרוצים להשמיד מדינה אחרת כך.

NorthernStar

New member
אני לא כ"כ בטוחה

רק תראה את הברוטליות הישראלית בשטחים, כל שנות הכיבוש ובעיקר בתקופה האחרונה. תראה מה קרה בלבנון - ישראל תקפה בברבריות אזרחים, כולל פליטים במנוסה, בפצצות מצרר ושאר נשק להשמדה המונית. מה בדיוק מחזיק את ישראל מעליית מדרגה? רק ארה"ב. אם ארה"ב תפקוד על ישראל לשלוח טיל אטומי לסוריה, ישראל תציית ואתה יודע את זה.

EverMan

New member
וההבדל הוא שארה"ב וישראל

הן מדינות שמפעילות שיקול דעת. הן לא מדינות דיקטטורה שבאיום על המשטר שלהן, איזה מנהיג מפוקפק עלול להחליט לשלוח את הפצצה רק בשביל לשמור על כיסאו.

NorthernStar

New member
ראינו את שיקול הדעת של ישראל

בכפר קנא. 1100 אזרחים לבנוניים שילמו בחייהם על שיקול הדעת של ישראל. אלפי עירקים ואפגנים ממשיכים לשלם על שיקול הדעת האמריקני של גאון הדור בוש.

EverMan

New member
1100 אזרחים לבנונים

שילמו בחייהם, כי הם לא מוכנים להלחם בכוח פונדומנטליסטי רצחני שחי בשטחם. יש להם צבא, יש להם ממשלה , והם בוחרים לא להשתמש באף אחד מהם בשביל שלא ירו טילים שהרגו מאות אזרחים שלנו. כך גם האפגנים משלמים על תמיכתם בטליבן ואי לחימתם באל-קעידה.

NorthernStar

New member
תאשים את הקרבן, למה לא?

מי ירה על אזרחי לבנון? מי הרס את תשתיות המדינה? מי הגיב באופן חסר פרופורציות לחלוטין? רק ישראל, ולכן רק ישראל היא האשמה כאן.

EverMan

New member
מסכנים. ליבי נכמר עליהם.

איך זה שאת לא מסוגלת להאשים את הארגון טרור שתוקף אותך, ואת המדינה שממנה הוא יוצא ? אני לא מבין אותך. מילא, מילא הפלשתינאים. וואלה, אין להם מדינה, תחת כיבוש זה 40 שנה. נגיד ! הלבנונים עצמאיים כבר שנים רבות, יש להם את היכולת, ואם צריך - גם את הרצון , לעצור את חיזבאללה. הם בחרו שלא לעשות זאת. הם מאפשרים לטרוריסטים לירות משטחם כמויות אדירות של טילים. אם פנאטים דתיים שלנו היו יורים משטחנו פגזים נגיד למצריים, וישראל הייתה אומרת "מה אתם רוצים מאיתנו ?" , הם מצרים הייתה מקבלת את זה ?! או מצרפת לבריטניה, או כל דבר דומה. לבנון אשמה שהיא לא מפרקת מליציות חמושות בשטחה. לא אף אחד אחר.

Serpent Axis

New member
אף אחד גם לא מזכיר את מה

ששלושת המוסקטריות (לבנון, סוריה וירדן) עשו לפליטים פלשתינאים לפני רק כמה שנים תוך ניצול מצבם באופן מרושע. אין לי מילים אחרות לתאר את זה.

razre

New member
ידידתי המלומדת, את מצחיקה אותי

חוסר פרופורציות? חחח אז בואו נשמור על פרופורציות וכאשר חוטפים לנו שני חיילים והורגים עוד כמה, אנחנו נחטוף שני אנשי חיזבאללה ונהרוג להם איזה עשרה. המסר שניסנו להעביר זה - אנחנו קנאים לחיי חיילנו, אנחנו לא נסבול מתקפות ופרובוקציות חוזרות ונשנות (הרי הבלגנו לחיזבאללה מספיק פעמים על ירי רקטות) וחטיפה של ישראלים מתוך שטחה הריבוני של ישראל, ללא כל פרובוקציה מצדה, הינה קזוס ביילי - הכרזת מלחמה! אלו בדיוק הפרופורציות שצריכות להיות. ואם בפרופורציות עסקינן, גם בעיסקאות חטופים בהם אנחנו מקבלים חייל אחד תמורת אלף אסירים יש חוסר פרופורציה.

Serpent Axis

New member
קודם כל, אני לא מצדיק כלום אבל

לאזרחים הגיעו אזהרות, הם הורו לפנות את בתיהם ולנטוש את האזור בו מתבצעת הלחימה. זו לא אשמתם של האזרחים שטרוריסטים החליטו להחזיק אותם בני ערובה בבתיהם שלהם ולא אשמתם של חיילים שלא ידעו שהאזרחים נמצאים במקום בו שוהים מחבלים שבכוונתם להרוג אותך. ג'ורג' בוש הוא לא גאון, הוא גם לא אמור להיות - הוא נשיא, לא מדען. לפני שהוא מחליט החלטות יש לו את היועצים שלו שיעזרו לו לכוון. הוא גם מתקיף את המדינה הלא נכונה כדי להכחיש את העסקים שלו עם המשפחה של בן לאדן (אופס, מדברים על פשלות), ליתר דיוק, את הקשרים שלו בערב הסעודית. אבל לא משנה, למרות שאני לא ממש סומך על הכנסת (איזה פוליטיקאי נראה לך נמצא בממשלה - כל ממשלה - כי הוא באמת רוצה באמת לעשות משהו "בשביל העם" ולא כדי לשמור על התיק היוקרתי?). לבסוף - כל המלחמה הזו הייתה פשלה אחת רצינית מצד ישראל. חוסר תיאום בין כוחות, שגיאות לוגיסטיות, חופש מוגזם לתקשורת (לא עלה בדעתכם שחאסן גם צופה בערוץ 2, הא?), כיסויי תחת צולעים אחרי מבצעים שהתפקששו, יהירות ופזיזות שהובילו לאסון. אזרחים נהרגים במלחמות בגלל דברים כאלה, אבל שימי לב שאלה המחבלים שגוררים את ישראל ללחימה בשטח בנוי - ישראל לא הולכת לכיוון הזה מרצונה החופשי, אלה המחבלים שמעדיפים לתפוס ילד ולהשתמש בו בתור מגן אנושי. אלה המחבלים שלוקחים בני ערובה בתור מגן אנושי ואלה החבר'ה מהצד השני שאחר כך באים ומפרסמים תמונות מבויימות של אזורי הלחימה לאחר הקרב וצילומים של הלוויות קורעות לב שבמהלכן פתאום ה"הנרצח" נופל מהארון... וקופץ אליו בחזרה ללא עזרה. מסתבר שרפקלסים משתפרים פלאים אחרי המוות, הבחור אפילו לא להתכוון לוותר על המקום הראשון בלוויה של עצמו... אני חושב שזה די הגיע לחדשות לפני כמה שנים והטיל ספק בכמה פרסומים עם מספרים מוגזמים. אבל מכל מקום - האנשים הלא נכונים ניהלו את השטות הזו (שטות שגבתה לנו כל כך הרבה חיי אדם) רק כמה דברים לחשוב עליהם לפני שאנחנו קופצים ומאשימים את המדינה שלנו - שאמורה להיות מדינה שנוסדה בשבילנו (פחחח, אני אוהב אגדות ילדים - החביבה עליי היא "מדינת היהודים") - ומצטרפים לפוליטיקאים שלנו בהתרפסות בפני "הקהילה הבינלאומית" (שמורכבת רובה ממדינות בעלות היסטוריה ענפה של כיסוח שיטתי של יהודים).

NorthernStar

New member
ישראל ירתה על אזרחים נמלטים

האזהרות היו כדי לצאת ידי חובה. צה"ל ידע להיכן הוא יורה, ידע שנמצאים שם אזרחים, כולל נשים וילדים, אבל חייהם היו שווים בעיניו כקליפת השום. צה"ל עצמו משתמש באזרחים כבמגן אנושי, אגב, כך שאם מבחינתך זאת הגדרה לפעולה אפיינית של ארגון טרור, תסיק את המסקנות המתבקשות.

Serpent Axis

New member
מי זה "צה"ל" הזה שאת מדברת עליו?

הוא נשמע כמו בחור מאוד רשע... מזל שצבא ההגנה לישראל (דגנרט, רעוע ואכול פוליטיקה ככל שיהיה) אינו מורכב מאותו "צה"ל" אלא מהרבה, הרבה אנשים. דוברי צה"ל, אגב, והרמטכ"ל טוענים שלצבא לא הייתה שום ידיעה על מספרים כאלה של אזרחים השוהים במקום. צה"ל לא נכנס באזרחים סתם, אנחנו לא ארה"ב שרואה "אויבים" ו"איומים על בטחון" בכל מני איכרים ממדינות העולם השלישי שבקושי מסוגלים להרשות עצמם קלצ'ניקוב. צה"ל נכנס למקומות מהם משגרים טילים על יישובים בישראל (חייהם של אזרחים ישראלים שווים פחות? לפחות זה כך בעיניהם של המחבלים שנהנים לשגר עלינו כל מה שיש להם במטרה להרוג אזרחים) ובמטרותיו ופעולתו לא לגרום לאבידות בקרב האזרחים (בואי נהיה ריאליים - לחימה בשטח בנוי מביאה להרוגים. המטרה של צה"ל - ושל כל צבא אחר שנאלץ לבצע פעולות בשטח בנוי ועוין - היא להביא למספר הקטן ביותר של הרוגים בקרב האוכלוסייה המקומית). ארגוני הטרור? המטרות שלהם ברורות. בין המישמש האידאולוגי-תיאולוגי הפסבדו נאצי שלהם, הם לא ממש בוחלים בשימוש באוכלוסייה המקומית בתור מגן אנושי, הם מנצלים בכך את חולשתו של צבא שמחוייב לחוקים הומניים - טקטיקות היטלראיות מוצלחות. אגב, מעניין שהעולם צועק וצועק על ישראל - אבל על רוסיה אף אחד לא מדבר (פספסת את החרבת הקווקז אחרי שכמה מחבלים עלו לפוטין על העצבים? הם אפילו התנקשו בנשיא - "חשד-על-פי-פרסומים-זרים" כמובן, אף אחד לא רוצה להצביע על רוסיה, כי רוסיה תבוא אליו ותדרוש את כספי ארוחת הצהריים שלו ותעשה לו וודג'י. ברוסיה אין חוכמות, רק במזרח התיכון). הקהילה הבינלאומית ההומנית והסובלנית והדעתנית והמתקדמת והנאורה והפלוריסטית (שגורמת לי לרצות להקיא את נשמתי) לא פוצה את פיה על ולדימיר ולדימירוביץ' הנכבד שלא בוחל באמצעים צבאיים שלו ישראל הייתה רק שוקלת לעשות בהם שימוש העולם היה נחרד ונרגז ומינימום מלחמת העולם השלישית הייתה בפתחה. אמת, אזרחים נהרגים בחילופי אש בין צה"ל לבין מחבלים. אזרחים משני הצדדים, אגב. יש לי כמה חברים שיכולים לספר לך על החוויות שלהם בהגנה על יישובים בצפון. <<צה"ל עצמו משתמש באזרחים כמגן אנושי>>
תסבירי את זה בבקשה?

Wing Chan

New member
כנראה שהיא התכוונה ל-"נוהל שכן".

נוהל שבו כשמחבל התבצר בבית כלשהו, היו לוקחים קרוב משפחה שלו ומכריחים אותו לדפוק על הדלת בבית ולשכנע את המחבל להסגיר את עצמו ולעיתים אף "דוחפים" את אותו פלסטיני אל תוך הבית כהקדמה לכניסת החיילים. נוהל זה והשימוש בו בוטל, וכיום מחליף אותו נוהל "סיר לחץ", בו החיילים מנסים לשכנע את המחבל לצאת מהבית ובסופו של דבר הבית נהרס ע"י דחפור.

NorthernStar

New member
צה"ל אינו "טוב" מהחיזבאלה בעיניי

אולי אפילו גרוע יותר, בייחוד כאשר בוחנים נתונים מספריים. צה"ל משתמש בבני אדם כמגינים אנושיים - נוהל שכן הוא דוגמא בולטת, אבל מספיק לקרוא חלק מהעדויות באתר "בצלם" כדי להזדעזע.

למעלה