סוגיית הגרעין.

את יודעת משהו

אם אין לך תשובה עניינית, יהיה זה הרבה יותר מנומס ומכובד להגיד "אני לא יודעת" או "אין לי תשובה" (או פשוט להשיב) מאשר להתחמק מהשאלות הנוקבות בתירוצים עלובים ובגידופים והשמצות. הנה, ירדת עלי והשמצת אותי, אני מניח שהוטב לך. עכשיו אוכל אולי לקבל תגובה עניינית?

זה לא כל כך נורא

להודות שפשוט אין לך תשובות. שמתי לב אגב שאת מרבה להשתמש בתירוץ "אף אחד לא חייב לך כלום" כשאין לך מה להגיד...

NorthernStar

New member
לפחות תודה שאתה חוצפן וגס רוח

גם מתפרץ לדו שיח בין אחרים, וגם עושה את זה באופן הדוחה ביותר האפשרי, על ידי דמוניזציה שלי - אה, בטח, אם אני מותחת ביקורת על מדינת ישראל אני בטוח "טרוריסטית". אתה זה שלא יודע לנהל דיון, לא אני.

אם התנהגתי בגסות, איתך הסליחה

כי באמת לא התכוונתי. לא אמרתי שאת "טרוריסטית", אמרתי שניראה כי את מזדהה עם חיזבאללה, ולא מפני שאת מותחת ביקורת על מדינה ישראל ועל הכיבוש בן 40 השנים (שאליו, בערך חצי מאזרחי המדינה, ואני בכללם, מותחים ביקורת), אלא מפני שאת לא מסוגלת למתוח ביקורת על אירוגני טרור שפוגעים בבני עמך. אם מדיניות הממשלות הישראליות והלבנונית ניראת לך ולי - או לא - את חייבת להסכים איתי שזאת לא אשמתו של חיים מקרית שמונה בדיוק כמו שזאת לא אשמתו של סלים מבינת-ג'בייל. למה אם כן את מגלה הרבה יותר סימפתיה עם סלים מאשר עם חיים, בן עמך, שעה שניהם סובלים באותה מידה ממדיניות ממשלותיהם?...

NorthernStar

New member
המלחמה לא הייתה בין ישראל ללבנון

אלא לכאורה בין ישראל לחיזבאלה, אבל בפועל בין ישראל לאזרחי לבנון, הקרבנות שלהם. ומכיוון שכך, אני מזדהה עם כל האזרחים שנפגעו ממדיניותה הנפשעת של ישראל, משני צדי הגבול.

שוב התחלנו עם סילוף עובדות?

שכחת מי חטף ראשון חיילים לצד השני, ומי התחיל לירות קטיושות במטרה לפגוע בישובים אזרחיים? אני לא יודע אם ראית בחדשות, אבל לאחר המלחמה חלק בלתי מבוטל מאזרחי לבנון פנה בטענות דווקא אל נסראללה עצמו, יותר מאשר אל ממשלת ישראל. אגב, ממשלת ישראל הציבה לנסראללה אולטימטום, וכל שדרשה הוא להחזיר את שני החיילים שנחטפו. נסראללה מצידו הגיב באיומים ובטילים; אי אפשר להגיד שהוא לא הביא את זה על עצמו. וביננו, עכשיו כשהוא מתחבא בבונקר שלו, הוא אוכל את עצמו על העקשנות והטיפשות שלו, כי הוא הוא המפסיד הגדול של כל המערכה הזאת.

NorthernStar

New member
ורצח של 1100 אזרחים היא תגובה

פרופורציונית בשבילך על חטיפת שני חיילים? להזכירך, ישראל חוטפת אזרחים לבנונים במשך שנים. כמה אנשים נהרגו מההפגזות של חיזבאלה בישראל וכמה אזרחים נהרגו וכמה הרס וחורבן גרמו ההפצצות של צה"ל בלבנון? מבין השניים, צה"ל הוא ארגון הטרור הגדול והמסוכן יותר, ללא ספק.

Wing Chan

New member
לא. התכוונתי למופז.

נתחיל מלמה לא פרץ - כי פרץ לא עושה כלום על דעת עצמו. פרץ מקבל עצות והכוונה מהרמטכ"ל ומהמפקדים הבכירים האחרים. לבוא אליו בטענות יהיה טיפשי כי הוא בסה"כ עשה מה שאמרו לו לעשות. למה כן מופז - מופז החריב את הצבא לאחר יציאת צה"ל מלבנון ב2000 בזמן שהוא כיהן גם כרמטכ"ל וגם כשר ביטחון. הוא שינה אותו מקצה לקצה בכך שהפך אותו מצבא שיודע איך להילחם במלחמה, לצבא של שיטור ומחסומים. מופז קיצץ בצבא מכול כיוון, סגר יחידות מודיעין (כמו אחת מיחידות ההאזנה), סגר את בית הספר ללוחמת גרילה (שנפתח עכשיו שוב, לאחר הלקחים מלבנון) ועוד כול מיני. אם יש מישהו להאשים בלמה הצבא שלנו התנהל כך - המרכזי הוא מופז. אני לא אומר שחלוץ נקי מאשמה כי הוא לא, ואני לא אומר שלא הייתה יותר מדי גישת "סמוך" וחפיפניקיות אצל חלק מהקצינים הבכירים, אבל קודם כול לגשת אליו ורק אחרכך אליהם.

razre

New member
אז ככה...

ישראל צריכה לעשות לחץ דיפלומטי. אנחנו לא יכולים פשוט לתקוף איזשהי מדינה. מה שאנחנו צריכים לקוות אולי, זה שארה"ב תתקוף את איראן ואז אנחנו נצטרף. רק אם ארה"ב תיכנס באיראן כמו שהיא נכנסה בעיראק, יהיה באמת טוב. את עיראק ארה"ב קרעה לגזרים תוך שבועיים (ואחרי זה השתקעה שם והכל נהרס)... אם רק ישראל תתקוף, מהר מאוד כבר לא תהיה ישראל. הכוח שיש היום למדינות בעולם בנשק קונבנציונאלי כל כך גדול, שבכלל אין צורך בהשקעה בנשק בלתי קונבציונאלי.

למעלה