סוגיית הגרעין.

Wing Chan

New member
אבל אין קשר ביניהם.

ישראל נכנסה והפציצה בלבנון כי אולמרט אמר שאלוהים אמר לו לעשות ככה? או אולי איזה רב אחד אמר לפרץ שצריך להשמיד את לבנון וכך נפתחה המלחמה? את מנסה לקשר דברים לא קשורים רק כדי להציג את ישראל כאשמה, כרגיל. זה שנהרגו אזרחים - ליבי ליבי איתם ועם משפחותיהם, אבל מה אפשר לעשות? אלה אזרחים שחיזבאללה השתמש בהם והתחבא מאחוריהם (כי חיזבאללה הוא אירגון של פחדנים חסרי ביצים מבחינתי) והשתמש בהם כמגן אנושי כשישראל באה לחסל את פעילי חיזבאללה. ואז יש להם עוד את החוצפה להגיד "ישראל פושעת, תסתכלו כמה אזרחים היא הרגה". נכון, ישראל שלחה את הטילים, וישראל היא זו שהפגיזה וישראל היא זו שהכניסה כוחות הנדסה וחי"ר להילחם והיא זו שחדרה ללבנון עם טנקים והיא זו שביצעה הרס - אבל מה שלא מזכירים זה מי שגרם לה ללחוץ על ההדק, שזה חיזבאללה וחיזבאללה לבדו.

NorthernStar

New member
חיזבאלה "גרם" לה?

לאולמרט ופרץ אין שיקול דעת? הם מתייעצים עם נסראללה כל בוקר והוא אמר להם להחריב את לבנון ולהרוג 1100 אנשים, נשים וטף?

Wing Chan

New member
יש שיקול דעת.

איזה שיקול דעת בדיוק? לקבל מטחים של קטיושות וחיילים חטופים ולהגיד "בבקשה בבקשה, הו נסראללה הנחמד, בבקשה תחזיר לנו את החיילים ותפסיק להפציץ אותנו. אנחנו כה חלשים מולך, בבקשה תפסיק, אבל רק אם בא לך." מספיק עם זה. לא הגבנו כמו שצריך (והאשם לדעתי הוא בעיקר מופז, אבל לא אכנס לזה). במקום להתנהג לזה כמו מלחמה אמיתית ולקרדח את הצורה של דרום לבנון התייחסו לזה כמו אני לא יודע מה כי החיילים במקום להתאמן צריכים להיות שוטרים בשטחים ובמחסומים וזה דבילי. ותגידי תודה, כי אם כן היו מתייחסים לזה כמלחמה והתוכניות האמיתיות של הצבא היו יוצאות לפועל, לא היו מתים 1100 אזרחים אלא הרבה יותר.

NorthernStar

New member
מה הקשר?

האם ישראל הופצצה מהאויר באופן שבו הפציצה את לבנון? האם לבנון הפציצה את ישראל? האם הייתה צד פעיל במלחמה, מלבד להיות שק האגרוף של אולמרט ופרץ ועושי דברם?

Wing Chan

New member
בכול הפעמים שדיברו כאן על הסכסוך,

אף לא פעם אחת לא ראיתי אותך מתבטאת כנגד חיזבאללה. לא בעד ישראל, רחמנא ליצלן, אלא נגד חיזבאללה. כן, אותו אירגון קיצוני שמשליט פחד בתושבי דרום לבנון ויצר לעצמו מן מדינה בתוך מדינה דמוקרטית אחרת ושמפר את ריבונותה של לבנון בקצב מתמיד. פעם אחת לא ראיתי אותך מתבטאת נגדו ומביעה תמיכה בתושבי דרום לבנון שלא רוצים אותו שם. אל תהיי צבועה.

NorthernStar

New member
ולמה שאני "אתבטא נגד חיזבאלה"

כשהנושא הוא ישראל? אני חייבת לך משהו? זה בדיוק כמו כל הגזענים למיניהם בתקשורת ובציבוריות הישראלית שבאים תמיד לח"כים ערבים ומצפים מהם שיגנו. סליחה, אבל אף אחד לא חייב לך שום דבר, ואתה לא יכול להכריח אנשים לומר מה שמתחשק לך שיאמרו.

Wing Chan

New member
את לא חייבת לי כלום, לא ביקשתי ממך

כלום. רק הצבעתי על נקודה קטנה שבה את לא אובייקטיבית בשיט - הרי הקורבן הגדול כאן, אני מניח, הם התושבים הלבנונים. אז נגד ישדראל התבטאת כבר, סבבה, אבל נגד חיזבאללה שמטיל אימה וטרור על תושבי דרום לבנון את לא מבטאת. זה הכול. תחשבי על זה קצת.

NorthernStar

New member
גם אתה לא "אובייקטיבי"

אתה פרו-ישראלי, לא ככה? אז מה אתה רוצה מאחרים?

Wing Chan

New member
נכון, אני פרו ישראלי בהרבה מהמקרים,

אבל בהרבה מהמקרים גם התבטאתי נגד המדינה. זה ההבדל בינינו, את חד צדדית לגמרי שהולכת עם הראש בקיר ורואה דברים רק מזוית אחת. אני לא.

NorthernStar

New member
אתה באמת לא מכיר אותי

אני נגד גזענות ואפליה היכן שאני רואה אותן. מדינת ישראל היא במהותה גזענית, ולכן אין סיכוי שאני אתמוך במדינה כזאת אי פעם, בשום עניין ונושא. כשהמשטר ישתנה והציונות תחלוף מן העולם - נראה.

Wing Chan

New member
לא ביקשתי ממל לתמוך!

מה את אל מבינה? לא ביקשתי ממך לתמוך במדינת ישראל!! ביקשתי ממך להתנגד למשטרים אשר מאיימים על דמוקרטיות, כמו חיזבאללה, בנוסף (!) להתנגדותך בישראל. מה לא מובן פה.

Wing Chan

New member
וכשאמרתי "דמוקרטיות" לא התכוונתי

לישראל, לפני שתגידי שכן ותתחמקי מתשובה נורמאלית שלא כוללת את אותן מנטרות, כרגיל. אלא התכוונתי ללבנון.

NorthernStar

New member
כמו שאמרתי, אתה לא מכיר אותי

ולא את פעילותי הפוליטית, שאולי כרגע מתרכזת באפרטהייד הישראלי, אבל בעבר (ובעת הצורך) התמקדה גם בהרבה מאוד משטרים דכאניים אחרים (סין בטיבט, למשל) ובכיבוש האמריקני בעירק ובאפגניסטן. וכן, אני גם מפגינה נגד הנוכחות הקנדית באפגניסטן, היא מוטעית ביסודה.

למה שהיא תגנה את החיזבאללה?

הוא אומנם גורם סבל רב ללבנונים, אבל כל עוד הוא גורם סבל רב גם לנו, הישראלים, זה בסדר גמור. מעניין אם במידה והיית גרה בצפון, וקטיושה הייתה פוגעת בבית שלך והוא היה נהרס, האם עדיין היית מערציה את החיזבאללה על פעולותיו... מעניין שאת מגנה את הכיבוש האמריקאי בעיראק ואפגניסטאן, אבל לא את סדאם חוסיין על פשעיו נגד האומה העיראקי, ואת פשעיו של הטאליבן נגד כל העולם כמעט, שהם (בלבד!) גרמו לכיבוש האמריקאי בשטחם (אילולא אלילך בנלאדן היה מחליט בוקר בהיר אחד לרצוח 3000 אמריקאים חפים מפשע, ארה"ב לא הייתה מחריבה אותו ואת ארגונו, וכובשת את אפגאניסטאן, כתגובה. אבל אם אתה מוסלמי מותר לך לעשות הכל (כולל טבחים ורצחי עם) וזה נסלח, לא כך?

NorthernStar

New member
עוד אחד שמניח הנחות שגויות

אבל מכיוון שזה שיטתי אצלך, ומטרתך היא לריב The fighting lad אז ניחא. לא אגזול מאדם את הריגוש היחיד שיש לו.

Wing Chan

New member
תמיד את עושה את זה. תמיד מתחמקת

כשאין לך תשובה נורמאלית לתת בכדי שהחד צדדיות שלך לא תיחשף במלואה.

למעלה