לא אמרתי שאין כיבוש ולא אמרתי שהכל
פיקציה. אמרתי שאת מגזימה בתיאורייך ומסלפת עובדות. צה"ל לא מרעיב אף אחד ולא עושה שום דבר "דווקא". אכן נעשו הרבה מעשים שליליים ובלתי הומניים לכאורה בשטחים, אולם: א. בהשוואה לצבאות אחרים (ביניהם האמריקאי, הצרפתי, הבריטי ואפילו הקנדי) צה"ל לא כזה "נורא" ולא עשה דברים קיצוניים עד כדי כך (אני לא צריך להזכיר את התמונות של הקצינים הבריטים והאמריקאים שהתפרסמו, למשל); צה"ל לא הרעיב במכוון אף אחד ולא טבח במכוון באוכלוסייה אזרחית ומעולם, או לפחות ב- 38 השנים האחרונות, ולא עשה את רוב הדברים שטענת (לרוב בהגזמות) שעשה. ב. אומנם אכן קרו מקרים שלא היו צריכים לקרות (אני מניח שאני לא צריך לפרט לך, אני ניראת כמומחית בנושא), אולם הם כולם קרו מבלי משים ומתוך שאיפה ברורה: השאיפה להגן על אזרחי ישראל. כמובן שאסור היה להניח למקרים כאלו לקרות, ואפשר וצריך היה למנוע אותם, אך כאן נובע ההבדל המהותי בין צה"ל ל"צבאות" יריבנו: בעוד שצה"ל עושה מאמצים (אולי לא מספיק) להימנע מפגיעות באוכלוסייה, החמאס וחהיזבאללה עושים מאמצים רבים לפגוע במכווון באוכלוסיה אזרחית, וגרוע מכך: לא איכפת להם אפילו לפגוע באוכלוסייה של עצמם - החיזבאללה לא אפשר לאזרחי לבנון לפנות מקומות המיועדים ללחימה, ואיים על כל מי שרק דיבר על בריחה, במטרה ברורה לגרום למותם של כמה שיותר, על מנת שיוכלו להאשים את צה"ל (מה גם, שע"פ חוקי המלחמה הם האשמים הבלעדיים למותם של אותם אזרחים. זה בדיוק אותם "טקטיקות" שהרוסים עשו במלחמת העולם, ושגרמו לכל כך הרבה אבידות בצד שלהם). גרוע מכך - בגזילתם את כספי הסיוע, והפנייתם למטרות מיליטריסטיות, אותם "צבאות הומניטריים" לכאורה, הם (ולא אחר!) גורמים ישירות לרעב, לעוני ולתת התנאים בהם עמים הלבנוני והפלשתינאי חיים. זה ידוע במשך שנים ערפאת ומנהיגות החאמס היו גוזלים את כספי הסיוע מאירופה, נשותיהם היו מתגוררות בבירות אירופה וחיות חיי לוקסוס בעוד שעמם רועב ללחם. אבל מה שכן, הם תמיד ידעו להאשים אותנו בכך... את בטח שוכחת, איך ערפאת לחץ לרבין את היד באוסלו, ורגעים ספורים אחרי, הורה בסתר לאנשיו להמשיך ולפגע באנו. ומנגד, את בטח שוכחת אילו וועדות חקירה וההאשמות עצמיות עולות בארץ בכל פעם שיש חשדות לפשע מלחמתי בשטחים. איך בכלל את יכולה להשוות?