סוס ים...

• פותח הנושא cme
  • פורסם בתאריך

cme

New member
סוס ים...

שמעתי שיש אפשרות לקנות סוס ים, מישהו מכיר אפשרות כזאת?

עוזאבי

New member
אני מכיר.......

אם יש לך כמה אלפים בכיס וידע אתה יכול לעשות כזה דבר

cme

New member
כמה אלפים?

אמרו לי שזה ממש לא אמור להיות יקר? אתה סגור על המחיר?

עוזאבי

New member
אני בכלל לא בקטע של מלוחים....

אז אין לי הצעת מחיר אבל אני בטוח שזה יסתכם ביותר מ2000 שקל, תשאל בפורום דג

Suikun

New member
"לקנות"

אני מתכוון שהתכוונת "לגדל". בכל מקרה, כן, אפשר לגדל סוסוני ים. קודם כל, צריך אקווריום מים מלוחים מיוצב לחלוטין, דבר כזה עולה כמה אלפים והמון המון נסיון. אח"כ צריך גם את הסוסון, (שנמצא בסכנת הכחדה בטבע, דרך אגב) שבשביל לגדל אותו צריך להיות מאד מאד סבלניים, ולהשקיע בו המון. רוב הסוסונים בכלל לא יאכלו בשבי, וידעכו לאט לאט עד שימותו, ואלה שכן יאכלו, זה כרוך בעבודה רבה בשביל למצוא להם אוכל (רובם אוכלים אוכל חי בלבד, שצריך לצוד בים או לגדל לבד בבית). בקיצור? להשאיר את היצור המדהים הזה בים, ולעזוב אותו בשקט!

cme

New member
../images/Emo7.gif ../images/Emo7.gif ../images/Emo7.gif

איזה באסה!!! כבר קיוויתי...

סוסון ים

א אינו נימצע ברשימת המוגנים ב קל מאוד לגדל אותו בשבי ג לא צריך כל נסיון קודם ד מחירו עד 75 שח ה אקווריום ימי כולל כל הציוד לסוסון עד 1150 שח כולל מידע ו להאכיל אותם!! מכנים את המזון בבית וזה פשוט מאוד ז ראה www.aquagarden.co.il

Suikun

New member
ברוכים הבאים לפורום

א) ישנם הרבה מאוד סוגים של סוס הים שנמצאים בסכנת הכחדה. אלו שלא נמצאים ברשימה, הם עדיין בעלי אוכלוסייה נמוכה מאוד בטבע. ב) ממש לא קל לגדל אותו בשבי, המון בעלי ריפים מקצועיים שאני מכיר לא הצליחו בגידול הסוס. ג) גם בשביל אקווריום ריף לא צריך נסיון קודם, אבל ללא אחד כזה, יהיו לך המון בעיות ותקלות, וכמובן, תמותה. סוס ים דורש המון סבלנות והבנה במים מלוחים ובאקווריומים בכלל. זה לא דג זהב שאפשר להניח בצד ולהזניח. ד)מכינים מזון בבית? לפי מה שידוע לי רוב הסוסונים אוכלים אוכל חי ונע בלבד. אם האוכל לא זז, הסוסון לא יתקרב אליו בכלל. מזון כזה צריך לתפוס בים או לגדל לבד. ושוב אקווהגארדן? עם כל הכבוד לכם ולחנות שלכם, הפורום לא מסחרי, לא צריך לפרסם אותו בכל הודעה, בד בבד, באתר לא ניתן למצוא כמעט שום מידע על מה שאתם רושמים בהודעה (כמו עכשיו למשל, על סוסוני ים).

duel

New member
לפי הכמות שאתה מדבר

נשמע כאילו אתה מינימום ביולוג ימי עם עסק ונסיון של עשרות שנים בתחום. אם לא אז לך תתנסה ותלמד (ותחכים) קצת, צבע החאקי עוד קיים בחייך - תן טיפת כבוד לאלו שמנוסים ממך. אנשים שבניגוד אליך נותנים כבוד ולא ממעטים בערכם של אחרים באשר הם. הפוסל במומו פוסל

Suikun

New member
../images/Emo6.gif

מה קרה, לא דיברתי במספיק כבוד? האם דיברתי בזלזול? ההערה היחידה שהבאתי הייתה לגבי האתר, ואני לא חושב שהיא פסולה. איזה מן כבוד אני צריך להפגין? אתה רוצה שאני אשתחווה? אני לא ביולוג ימי, וגם לא מתיימר להיות אחד כזה. המעטתי בכבודו של המשתמש? ממש לא! אפילו בירכתי בברכת ברוכים הבאים לפורום. אגב פורום, פורום בא בשביל דיונים ודעות. אם לדעתי מה שמישהו אמר לא נכון, זכותי לתקן. תקנתי לא נכון? אשמח אם תהיה תגובה ויגידו לי מה לא בסדר. עכשיו, אם יורשה לי להגיד מספר דברים: לדעתי, אותו משתמש מאקווה גן רשם את הדברים שרשם רק בשביל לעודד קנייה, ותו לא. ונגיד ובאמת הוא מטפל בסוסונים בלי שום בעיה- באמת נראה לך שאנשים מתחילים לא יתקלו בשום קשיים? נו , באמת, ההודעה שלו אפילו הגיע לפורום מקצועי אף יותר מכאן, והעלה הרבה חיוכים וגיחוכים. לסיכום. הפורום הזה הוא לא מסחרי. אם אתה וחברך רוצים לחלוק מהידע שלכם כאן- כולנו נעריך ונקבל זאת בשמחה, הרי שברור שיש לכם המון לתרום לכאן. אבל בבקשה, בלי מידע כוזב רק בשביל פרסום וכסף.

עוזאבי

New member
לעובד חברת אקווה גרדן.........

ההודעה הזאת באמת הועלתה לפורום מקצועי וחלקם בעלי ידע רב בגידול אקווריומי מלוחים, לפי התגובות שם הבנתי שבאמת ההודעה שלך הייתה כדי להרוויח כסף מהקונה התמים.

duel

New member
OK - בשמחה אגיב

מה לא בסדר.... אדון צלי לא היה צריך לציין מחירים אך כפי שציינת אתה ורבים שאקווריום מים מלוחים עולה אלפים רבים.... זו טעות! כבר 30 שנה צלי מספק אקווריומים שאנשי פורמים מכנים "נאנו ריף". הם עולים ממש כמו אקווריום מים מתוקים. טעות נוספת היא שיש זנים מוגנים ויש שלא - אותם מוכרים בחנויות. יש זנים בהחלט נדירים שהם מוגנים ועדיין מוכרים אותם וכפי שאמרת חבל מאוד! עוד טעות היא שניתן להרגילם לאוכל ביתי (ולא לעוגת גזר..). אנשים מתחילים נתקלים גם בבעיות גידול דגי זהב - אך תפקידנו בפורום לאמר להם את מורכבות הטיפול ואת האפשרויות העומדות לפניהם - המתחילים יעשו את החישובים שלהם בעצמם ולא אנו. לגבי הפורום "המקצועי" ([יש שניים כאלה בארץ?] - שלא הוסמכו ואין להם אף תעודה מקצועית) - מנהלים אותם חובבים בדיוק כמונו ואף פחות אז אל תקח כל מילה שלהם בעיניים עצומות - בסופו של דבר לאחר התייעצויות בפורום אנו הולכים לבעל מקצוע - אותו אדם בפורום שהקשבנו לו - לא יספק את דרישתנו בפועל. כתבתי הרבה, ציינתי מספר טעויות שלך ושל צלי. ולעניין שלשמו נפתח העץ - ניתן לגדל סוסוני ים בבית, המערכת ממש לא יקרה כמו שחושבים, מורכבות הטיפול הרבה יותר מורכבת ומוקפדת מאשר גידול דגי זהב, תעשו סקר שוק, תתיעצו עם אנשים מנוסים ובעלי לקוחות מרוצים שיעידו על כך, תתרשמו (או לא) ותעשו את מה שליבכם אומר. בברכה, דודי

עוזאבי

New member
עלות האקווריום אולי לא יקרה כל כך

אבלן כל המכשירים והטיפולים יקרים

Suikun

New member
אני שמח שהאווירה נעימה יותר

אקווריום מים מלוחים בהחלט עולה בסכום שצוין, כמובן, שמדובר באחד קטן ובסיסי (שמיועד לסוסונים נטו), והרי שברור שאי אפשר להכניס לתוכו הרבה. אבל זו לא הנקודה. אני מתאר לעצמי ניתן להרגיל אותם לאוכל ביתי, אבל הדבר כרוך בהמון זמן, ובדרך לכך צריך להאכיל בהרבה אוכל חי. אני מכיר הרבה חובבים שניסו להרגיל ובסוף או שהסוסון מת או שנמאס להם והם החזירו אותו. הסוסונים לא תמיד אוכלים מה שאתה רוצה שהם יוכלו, ולדעתי מה שחברך רשם ממש מטעה, כי בפירוש היה רשום שהם אוכלים אוכל ביתי בלי שום בעיה. כנ"ל גם לגבי הטיפול- גם הוא מסובך, ובטח שלא מתאים לחובבנים, הרי שצריך לדעת לשמור על המליחות וערכי מים שונים, וכמובן כל מני מידע אחר שצריך לדעת בקשר לסוסון. נכון, שהפורומים עליהם דיברתי אינם בעלי תעודה מקצועית, אבל על חלק גדול מהמשתמשים אני בהחלט סומך בעיניים עצומות, ובלי לפגוע, כי זאת לא הכוונה, אני סומך עליהם יותר מאשר על סוחרים. ניתן לגדל סוסונים בבית, לא אמרתי שלא, אבל זה כרוך בהמון זמן, ידע, וגם לא מעט כסף. מקווה שלא יהיו עוד התקלויות בינינו.

תשובה לגבי הידענים בסוסונים

מדוע כל מביני האקווריום הימי עונים תשובות, כאשר הם לדעתי אינם מבנים אפילו באקווריוני מים מתוקים. המזון הביתי לסוסון הים ניקרא ארטמיה להכין אותו זה פשוט מאוד המיתקן להכנתו עולה 1 שח(זה לא שניצל) הארטמיה נימכר בצורת ביצים ומי שלא יודע מה זה ארטמיה ישאל ויקבל תשובה מהמומחים לריפים . דרך אגב לאחר סערה בים התיכון אפשר למצא לפעמים בחוף בשלוליות מים מלוחים סוסוני ים אני חוזר ואומר לכל הרוצים לגדל סוסון ים אין זה עולה הרבה כסף.

Suikun

New member
ועכשיו מי מזלזל?

לא אני, זה בטוח. אני כמעט בטוח שרשמתי שניתן לגדל מזון חי בבית, אבל לא תמיד קל לשמור על אוכלוסיה תמידית של ארטמיה בבית, וגם לא תמיד הסוסון יאכל אותם. אתה צודק, סוסון לא עולה הרבה כסף. אבל המערכת סביבו? לא זולה. ובפעם הבאה שתהיה סערה בים, אני מציע שכולנו נעשה מפגש ונלך ללקט סוסונים יחדיו.

vasp

New member
נו אז תן פרטים , זה מעניין .

אם תוכל לפרט אשמח . איך מתחילים ? איך משיגים ? מה התנאים ? תודה.

עוזאבי

New member
אני מציע למי שמתחיל עם הדגים, שישב

בבית ויתחיל לקרוא מאמרים על גידול דגי מים מלוחים ויתחיל מריף ואחר כך יעבור לסוסוני ים, חבל שבעל חיים יפה כל כך כמו הסוס ים יפגע מחוסר ידע וסבלנות........... אני מציע פה לסיים את הויכוח...

למעלה