סוס ים...

• פותח הנושא cme
  • פורסם בתאריך

duel

New member
פשוט מאוד אך צריך להקפיד קצת יותר

צריכה לרכוש אקווריום עם תאורה ומפריד חלבונים מתאימים- כפי שצויין יש באקווה גן מערכת אקווריום כזו וזולה (בערך אלף שח - כ-100 ליטר). את המים באקווריום ממלאים במי ים (יש להשיג מהים וגם זאת ניתן לרכוש באקווה גן [1 שח לליטר מי ים]). לדאוג לגדל ארטמיה או כל אוכל אחר שהסוסון אכל בחנות (תבקשי שיאכילו אותו כדי לוודא שהוא אוכל). סוסון ים לא עולה יותר מ-70 שח. מעבר לכך כל חודשיים להחליף שליש מהמים במי ים. בעלות של פחות מ-1500 יש לך אקווריום ימי מאוזן ביולוגית ועובד מצויין. (אקווריומי מים מתוקים שמומלצים "בפורומים המקצועיים" ע"י המשגיחים שהם בעלי אינטרסים כלכליים) עולים לך הרבה יותר. בכל שאלה תוכלי לפנות אל אקווה גן או אל כל סוחר אחר שלדעתך אמין ומקצועי. וזהו!

vasp

New member
איפה יש קישור באקווה גן

לסוסוני ים ? ומעבר לזה איפה באמת אפשר להשיג ספרות בעברית על גידול דגי נוי ? , אבל משהו מיקצועי . אני לא חושב שיש קשר בין גידול סוסוני ים לכך שגידלת דגים בעבר , עם הדרכה נכונה וסבלנות אתה יכול להצליח .

duel

New member
אין אפשרות להכיל את כל המידע

על התחביב באתר אחד. גידול דגי ים כולל בתוכו גם סוסוני ים. צור קשר עם אנשי אקווה-גן ועם עוד מקומות אמינים ותגבש דיעה לגבי זה. לגבי ספרות מקצועית, אין בעברית אך באמזון תוכל למצוא ספרות מקצועית לגבי גידול דגי ים - ובכלל חיפוש בגוגל ייתן לך מאות תוצאות אם לא יותר.

עוזאבי

New member
הגיל שכתוב בכרטיס שלי הוא הגיל שלי.

אני מציע לך לדבר עם אנשים שמגדלים דגי מים מלוחים ברמה מקצועית וללמוד מהם עוד הרקבהה דברים, לגבי האניטרסים הכלכלים של האנשים שאמרתה הם בכלל לא נכונים, האנשים שדיברתי עליהם הם אנשים רגילים ולא מחויבים לשום בית עסק, ההפך האינרס הכלכלי הוא שלך, הרי אתה תרוויח כמה אלפיות על מגדל דגי מים מלוחים לא מנוסה שהקשיב לעצות שלך.........מנסיון ואני חושב שלהרבה זה קרה פה שהקשיבו למוכרים וייחסו למילים שלהם חשיבות גדולה מדיי ובלי מאמץ רב המוכר הרוויח הרבהה כסף על הקונה התמים ובסוף הדברים האלו פגעו באקווריום או שסתם המוכר ברויח עוד כסף....., בגלל זה פתחו פורומים שונים כדי שאנשים יוכלו להתייעץ ולקבל דרכים על גידול ולשאול שאלות

duel

New member
רק כדי להרגיע אותך

אני לא מוכר אף דג מים מלוחים - וגם באקווה-גן אין מכירה קבועה של דגי מים מלוחים. אני מדבר וחבר של אנשים מהתחום ומגדל אישית דגים בערך פי 2 שנים מהגיל שלך.... אני מקווה שהמורה שלך לחשבון קצת יותר גדולה ממך ומנוסה כי - נסיון בא עם הגיל אין מה לעשות.......

Suikun

New member
מי ים

לא מומלץ להוסיף לאקווריום מים מהים. החופים בארצינו (גם באילת, וגם בים התיכון) כל כך מזוהמים, וזה פשוט סיכון להכניס את המים הללו לתוך האקווריום הביתי. שמעתי כבר על כמה מקרים שאנשים הוסיפו לאקווריום מים מהים (גם מאילת וגם מהים התיכון) וכל האוכלוסייה שלהם מתה. עדיף להשתמש במי אוסמוזה (או מים מזוקקים) ומלח מיוחד.

duel

New member
כמה חוסר ידע אישי בהודעה אחת ...

השימוש במי ים זה המפתח ליציבות ביולוגית באקווריום מימי. גם ממי הים התיכון וגם מאילת חופשי. לא תאמין אבל לפני שבועיים הייתי בטורקיה ובחוף שלה אנשים מקומיים דגים דגים (ממי הים התיכון) ותנחש איזה דגים הם תופסים ואוכלים לארוחת ערב? חבל על הזמן ! זה גן עדן לחובבי מים מלוחים לתפוס ולשים באקווריום. בלי שום קשר - ב-30 שנה האחרונות כל מי שיוצא מהחווה שלנו עם אקווריום מים מלוחים - המים הם מי ים והם לקוחות מרוצים - באתר תוכל לראות גלריה וסרט של אקווריום מים מלוחים - שים לב לאיכות הדגים ולהתנהגותם ויותר מזה בעל האקווריום התעקש שהטלפון שלו יוצג כדי שאנשים יתקשרו ויקבלו חוות דעת - תתקשר! אז לפני שאתה מוציא עובדות שאת קיומן לא בדקת - תחשוב פעמיים. דרך אגב בימי שישי, הדגים שאתה או משפחתך אוכלים, באיזה ים בדיוק דגו אותם? תחשוב על זה.

slug

New member
זה שאנחנו אוכלים אותם

זה לא אומר שהם בריאים... חוץ מזה - הדגים ההלו נמצאים בעומק הים והמים שאיתם יכול בעל אקווריום ריף מצוי להשתמש הם מים קרובים לחוף שהם כידוע מזוהמים (תעשיה, אנשים מזהמים וכו') ולכן הויכוח חסר טעם. :)

Suikun

New member
כמה התנשאות בהודעה אחת ...

עברנו עכשיו להכפשות? מה קרה? השימוש במי ים זה המפתח ליציבות ביולוגית באקווריום מימי, נכון, לא כשהם באים מהים בחופינו. הרי ידוע לך שהמצב בשונית באילת עגום, ואחת הסיבות לכך היא הזיהום הרב. בחופי הים התיכון המצב אפילו גרוע עוד יותר, הרי כל שני וחמישי מודיעים לא להכנס לים בשם הזיהום. שמעתי על מספר אנשים שהוסיפו מים לאקווריום שלהם, והכל נהרס. קראתי גם הודעה של אחד שנהג כל שבוע להביא כמה ליטרים מהים לאקווריום היף שלו, ששיגשג ככה במשך חודשיים. שבוע לאחר מכן- כל האקווריום נפל כמה שעות לאחר הוספת המים. האם שווה להסתכן בשביל זה? לדעתי לא. הדגים חיים בים, זה נכון. אבל הים הוא מערכת פתוחה ואין בכלל להשוות אותו לאקווריום הביתי. זה שהדגים חיים שם לא אומר שעם אותם המים הדגים יחיו אצלינו, שלא נדבר על האלמוגים. מה גם שישנן הרבה כתבות בנושא שגם הדגים שדגים בים לא בריאים כל כך. אני לא מעוניין להכנס ולראות סרטונים באתר שלכם, מאז שראיתי שם את אותם עשרות דגי התוכי הצבועים והמסכנים, פשוט לא עשה לי חשק. ואם כבר מדברים על זה, אני לא אוכל דגים. אבל אם זה באמת מעניין אותך, פעם הבאה שסבתא'לה תכין גפילטע, אני אשאל אותה.

slug

New member
תותח

duel

New member
יש לך (ולסלוג ולעוז) פה סטארט אפ

בשביל מה לכם בית ספר/תיכון/צבא ? תפתחו עסק, תכתבו ספרים, תפיצו את הידע שלכם תמורת מיליונים של דולרים (טוב נו אל תהיו קטנונים - שקלים) ותחיו בנחת כל חייכם. הידע הרב שלכם שווה כסף - נצלו את זה. הצלחתם בפחות מ-20 שנה לצבור כל כך הרבה ידע ונסיון ופרקטיקה ומה לא? אתם פשוט בזבוז לקהילת מגדלי הדגים (ובייחוד הימיים) בעולם. תרימו ת'ראש שיגלו אתכם. (אתם יודעים בכלל איך אורזים פלקוסטומוס....?)

Suikun

New member
מי צריך ספרים בימינו?

כל מה שצריך זה לבא לאקווה גן, לשלם כמה מאות שקלים, ו ז ה ו .

slug

New member
נו באמת

Duel אני ממש מסמיק ממחמאות ... בקרוב אוציא את סיפרי הראשון - "איך לסנן הודעות ברשת" :) עותק חתום מובטח לך

slug

New member
תראו

מה אנשים שמבינים אומרים - זה פורופ באמת טוב והם מאוד רציניים http://www.dag.co.il/nukeheb65/html/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=8750&sid=57fd781e7441815b07472659153316bc

עוזאבי

New member
פשששש פיספסתי את ההודעה עם הסטארט..

אפ, אז אני יענה לך תשובה יותר קצרה...... אולי אקווה גן יוציאו ספר שלהם ששם יכתבו סתם דברים, גם יוכלו לפרסם את האתר ואת החברה שלכם( במקום בכל חור באינרנט) , ככה תרוויחו מליונים.......... וגם תכתבו בסוף הספר שאפשר לבקר בחווה שלכם וללטף דגים בגושד של טנק.....

עוזאבי

New member
סלוג.......

אולי בגלל שביקשו אקווה גן נוציא את הספר הראשון שלנו..........אולי נצליח אפילו יותר מהחברה ( ב-ה הידיעה ) אקווה גן... מה אתה אומר?

slug

New member
מצטער עוזאבי

אני זאב בודד ... אני רוצה את כל הרווחים ממכירת הספר לעצמי ... אתה יכול לכתוב את ספר המשך - "עלילות אקווה גן ומחלבת הכסף 2"

duel

New member
מה קרה? פיספסת שיעורי לשון לאחרונה?

בטח יש לך שלילי בתעודה עם כל "שגיעוט הקטיב" שלך...... תתן לסלוג את ההגהה על הספר - תרום ת'ידע והוא את הכשרון. שילוב מנצח - אחד שלא יודע לכתוב ואחד שכותב יותר מדי - כל הכבוד. עוז זאבי - אתה כשרון נצל אותו וסלוג - סחתיין עליך - אתה עושה עסקים עם קטינים ..... חייב להזכיר שוב - אתם כשרון אחד ושילוב מנצח!

עוזאבי

New member
תודה תודה.... אולי עוד מאט תתיחס...

אלי אחרת אחרי מה שאני עומד להיות, אולי גם תשאל את הבוס שלך אולי יש לו מקום עבודה בשבילי..... אולי אני יוכל לתת לך העלאה

למעלה