סופן של הדתות המונוטאיסטיות

kokopeli

New member
סופן של הדתות המונוטאיסטיות

שלום למשתתפי הפורום החשוב והאמיץ הזה מעבר לשיחות המעניינות: האם מישהו מסכים איתי שהאנושות עומדת להשיל מעליה את כבלי האמונות המונוטאיסטית הכפייניות והאלימות בדרך כלל - אשר משתמשות ברעיון אחדות האל בצורה פוליטית על מנת לשמר את כוחן הבלתי מוגבל. איך קרה שכל מיני סיפורי אגדה אוויליים כמו הליכה על מים, עליה עם סוס השמיימה צליבה ולידה מחדש שולטים שליטה מוחלטת על חיינו כבר 3000 שנה! והאם יש סיכוי שהן ייעלמו למרות שזה נראה היום בלתי אפשרי. אשמח לשמוע ולחלוק דעות בעניין זה שמעסיק אותי לאחרונה מאוד

רמץ

New member
לא נראה לי.

אני מסכים שהפגאניות זוכה ועוד תזכה בהכרה רבה יותר, אבל הדתות המונותאיסטיות רחוקות מלהכחד. הפגאניות אינה דוחקת דתות אחרות כפי שהנצרות והאסלאם נהגו לעשות (ועדין ממשיכות) והיהדות שרדה ועוד תמשיך לשרוד שנים לפנים ושנים קדימה. בכל זאת גם אני חש באותה ההתרגשות שלך מהכניסה המחודשת של האמונה הזאת ל"זירה" וחושב שהדבר יכול להוביל להתפתחויות מעניינות בתרבות האנושית.

L e s t a t

New member
כמה דברים

קודם כל: >>"איך קרה שכל מיני סיפורי אגדה אוויליים כמו הליכה על מים, עליה עם סוס השמיימה צליבה ולידה מחדש שולטים שליטה מוחלטת על חיינו כבר 3000 שנה!"<< תודה שחידשת לי כמה דברים, אני הייתי בטוח שישו נולד רק לפני 2000 שנה.. ועכשיו לשאר: אין לי שום כוונות להשמיד את הנצרות, היהדות או האיסלם, עד כמה שאני לא מסכים עם דעותיהם של דתות אלו, פגאנים מקבלים את העובדה שהדתות המונותאיסטית הן שונות. תאמין במה שתרצה.

חזרתי

ראיתי תוכנית מזעזעת בערוץ שמונה על איזה אבא אידיוט שהוא מטיף בכל מיני כנסיות בארה"ב ובגיל שלוש הוא התחיל לקחת את הילד שלו איתו ובגיל שבע אני חושב הוא כבר הסמיך אותו להטיף... רואים את הילד בגיל 14 וכמה שנים אחרי זה בגיל 19... בגיל תשע עשרה הוא כבר לגמרי משוגע... אין לו חברים הוא כל הזמן מסתגר בעצמו ולרות שאבא שלו ראה מה זה גרם לו אז הוא גם לוקח את הילד השני שלו בן 7 ועכשיו הוא מנסה גם להרוס לו את החיים...

adam_a

New member
על זה נאמר

בראשית ברא האדם את האלוהים... ובסוף, הוא גם יהיה זה שיהרוג אותו...
אדם

עזוב את המקור של הדתות

המונוטאיסטיות הגדולות תסתכל על מה שהן גורמות... בלי הדתות האלה לא היו לנו פה שום בעיות... לאף אחד לא היה איכפת מירושלים... רק את הדת אפשר להאשים במה שקורה היום במזרח התיכון... בגלל המה שקורה במזרח התיכון גם היה הפיגוע בתיאומים, גם בגלל הדת...

שירה13

New member
תסתכלו על זה ככה...

אני ממש חדשה בפורום הזה ואין לי בכלל מושג מה זה פגאניזם ושמאניזם אבל קראתי את השיחות שלכם ואני חושבת שיש לכם נקודת מבט קצת לא אפשרית. אתם נראים לי בני אדם ממש פתוחים שלא אכפת להם כל כך מאמונה או דת, ובעקרון גם אני כזאת, המשפחה שלי לא דתית או מסורתית ואני לא פועלת לפי דת או אמונה אבל אני מבינה ולא שופטת אנשים שפועלים לפי הדת שלהם שבעצם זו אמונתם. תחשבו על זה שיש משפחות שכבר מאתיים שנה הולכות לבית הכנסת בכל יום ומתפללות לאלוהים בכל יום ומדליקות נרות שבת בכל ערב שישי, זו תהיה חרפה עליהם אם המסורת שלהם תיכחד. אל תשפטו אותם ואל תנסו לומר שבלי כל הדתות האלה לא היו בעיות בעולם - כי כאחת שמנסה להסתכל על אופי של אנשים ומבינה את כל החרא שיש להם באופי - אם לא הייתה השואה בגלל כל הדתות וזה אז בני האדם האינטיליגנטים בצורה מפליאה היו ממזמן כבר מוצאים לעצמם איזה תעסוקה אחרת כמו לנסוע כל יום במכונית ולרסס כדורים לעבר בני אדם. תחשבו על זה...

שטויות

אם מישהו מרסס ממכונית זה או בגלל שהוא מחבל או משהו בסגנון או בגלל שהוא משוגע בלי הדתות האלה לא היו מחבלים וגם היו פחות משוגעים...

שירה13

New member
שטויות אתה בעצמך

מה שאני מנסה לומר זה שתמיד ימצאו משהו ששונה בין כמה אנשים ובגללו ישנאו אנשים אנשים אחרים. היה את הקטע של צבע העור והוא מעורר מחלוקת בקרב החברה עד היום. הגזע, שבגללו הייתה השואה (אמנם השואה בתחילתה הייתה מאנטישמיות לשמה אך השואה היותר מודרנית, שכלנית משהו ששלטה הייתה העובדה שמדען גרמני מצא שיש מספר גזעים והגזע הארי; הבלונדיני הבהיר עם העיניים הכחולות הוא הגזע הטהור והמפותח ביותר ויש להכחיד את הגזעים האחרים ). זה לא משנה אם יהיו הדתות המונוטואיסטיות או אם לא בנושא הפגיעה ההמונית בקרב בני האדם כי תמיד ימצאו משהו שיהיה ניתן בגללו לומר "הם שונים, נהרוג אותם". אמנם קשה להודות בזה אבל זו האמת המרה.

תקראי ספר! נעל!

השואה התחילה מאנטישמיות, אבל תורת הגזע הייתה קיימת הרבה זמן לפני מלחמת העולם השניה... היטלר פשוט השתמש בה בתור תירוץ למה שהוא עשה... מלחמת העולם התחילה בגלל המצב הכלכלי הרע שגרמניה הייתה בו והיטלר בחר להאשים את היהודים בזה בגלל שהיו הרבה יהודים במשרות גבוהות... שתמיד ימצאו משהו ששונה בין כמה אנשים ובגללו ישנאו אנשים אנשים אחרים גזענות? מצטער להגיד לך, זה קיים כבר היום... הדתות המונוטאיסטיות לא צריכות להיכחד בשביל שגזענות תופיע בעולם...

שירה13

New member
אתה נעל בעצמך!

ואני לא הולכת לנסות להסביר לך למה התכוונתי כי אני רואה שאתה נגדי כבר מההתחלה אז זה יהיה ויכוח סרק.

suffer

New member
ד"א הגזענות קיימת ברוב

הדתות המונוטאיסטיות.... תראי איך היהודים שונאים מוסלמים ולהפך והכל והכל בגלל מה פיסת אדמה בארץ קטנה במזרח התיכון? אבל אני לא אומרת שהדתות האלו צריכות להכחד אלה הם רק צריכות להבין שמי ששונה מהם לא בהכרח נחות מהם... גם היטלר לא ידע לכבד את השונה ממנו הוא היה אנטישם...וחבל לראות היום את היהודים אנטישמים לערבים כאילו הם לא למדו שום לקח מהשואה...

יש לי הצעה בשבילך

לפני שאתה משתמש במושגים שאתה לא מכיר, תלמד מה הם אומרים... קודם כל אומרים אנטישמי, לא אנטישם. שנית כל, אי אפשר לומר כזה דבר "היהודים אנטישמים לערבים" מהסיבה הפשוטה שאנטישמיות זה שנאה כלפי יהודים, אנטישמיות זה לא שנאה, לא גזענות, אלא שנאה כלפי יהודים, אנטי-שמי אנטי=נגד שמי=יהודי, שם הוא אבי ה"עם היהודי" לפי האמונה... ביחדת אנטישמי נגד יהודים

adam_a

New member
אם בתיקון שגיאות תחביריות

עסקנו... אז אין "שנית כל" יש "שנית"
אדם

לאומיות ולא דתיות

זה המקור לסיכסוך במזרח התיכון ואם הסובלנות שבני אדם צריכים לפםתח- אני מסכים בהחלט

טעות.

לא חסרים טרוריסטים מרקסיסטים\אנרכיסטים\לאומנים דברים שלא קשורים לדת בכלל יש לי עוד כמה דברים לומר, אבל אשמור אותם לעצמי הראל

למעלה