סופן של הדתות המונוטאיסטיות

רמץ

New member
יש מטיפים נוצרים שמטיפים

פחות או יותר להכל חוץ ממש רצח של יהודים - חרם, עלבונות, נידוי, שנאה... לא חסרים פנאטים לאף דת. אולם תמיד אפשר לטעון שמדובר בנציגים לא הולמים של הדת ולא בדת עצמה. בסופו של דבר, כל הרוע הזה, מקורו באנשים. עם דתות מונותאיסטיות או בלעדיהן, תמיד יהיו שנאה, לעג ואלימות בחברה האנושית. אפילו אם כולם יהיו וויקאנים (ואז יאמרו על המסיטים שהם לא מייצגים את האמירה בכבוד...).

Dia Leoghann

New member
אבוי ואבוי!!!!!

ראשית כל אל תמהר להספיד דתות חובקות עולם בעלות השפעה עצומה מאין כמוה. אני חושב שכדור הארץ עצמו (או האנושות) יעלם לפני שיעלמו מכאן הנצרות, האיסלאם או יהדות. מדוע לדעתך סיפור של הליכה על מיים, או צליבה ולידה מחדש נשמעים לך אוויליים יותר מכל סיפור מיתולוגי אחר??????!?!?!?!?! להאמין שהדתות הגדולות מאבדות מכוחן זו שטות - להיפך הן מתחזקות כל הזמן ללא הרף. נכון שלא באותה מהירות ובעוצמה כמו במאות קודמות, אך הן עדיין מתחזקות. ההתחזקות הפגאנית היא אומנם תופעה חדשה יחסית, אך היא אינה תופעה יוצאת דופן בעולם הדתות של ימינו. בברכת אור, Dia Leoghann

שירה13

New member
הדתות לא מתחזקות...

תראו..אני לא באמת יודעת אם זה נכון, כי לא עשיתי ולא ראיתי שום סטטיסטיקה שיכולה להוכיח משהו בנדון, אבל אני שומעת, רואה ומניחה שככל שהולכים יותר לאחור בציר הזמן ניתן לראות כי האנושות הייתה יותר ויותר הדוקה וקשוחה ביותר (וגם אם יורשה לי לומר, היא היתה מאוד תקועה וחסרת הגיוניות כלשהי באמונה שלה בחיים ולגבי גידול ילדים וכו´...). אז היה יותר כבוד לדתות, ויותר אנשים היו חיים יותר לפיה ולא לפי הגיונם הפשוט והדרך בה הם רוצים לחיות את חייהם.. כיום יש יותר מתמרדים - העולם יותר פתוח לכל דבר חדש. אנשים הגיוניים פשוט מקבלים דברים חדשים בברכה..למשל, תראו כמה סוגי מוסיקות יש..מלא...פעם לא היו כל כך הרבה..היום הכל יותר פתוח. ולכן, הדתות לא ממש מתחזקות...יותר ויותר אנשים מתפתים ללכת בדרכים השונות, האחרות, החדשות, ורוב האנשים הם אנשי העתיד - הצעירים המתבגרים..., וכך כוח הדתות לא מתחזק..אלא ההפך (בקצב די איטי אני מניחה..). ותחשבו על זה..!

...

את צודקת, היום יש פחות מאמינים, אבל זה לא אומר שהדתות איבדו מכוחן. אני מדברת לא רק על הכוח שיש למטיפים, אלא הכוח הקבוע בחוק. לדוגמא ישראל - אין מסעדות שפתוחות בשבת, ביום כיפור, לא תמצאי כמעט חמץ בפסח וכו´... לדתות יש כוח בחוקה. דוגמא נוספת - איראן--- אין צורך להוסיף, נכון?:) לדעתי כל עוד יש זכויות יתר או מגבלות על אנשים בחוקה בגלל הדתות, זה אומר מבחינתי שלדתות האלה יש יותר מדי כוח ביד.

את לא צודקת...

תמיד יהיו כל מיני "קופים" שיאמינו בכל מה שיגידו להם מה גם, שאומנם הרבה אנשים היום חוזרים בשאלה, אבל גם המון חוזרים בתשובה, וכל שני דוסים משריצים איזה עשרה קטנים... לדוד שלי למשל יש אחד עשרה ילדים... אם זה ימשיך ככה, בעוד כמה דורות הדוסים ישלטו לגמרי בארץ...

עוד פעם, אותו יחס מזלזל

התיחסות אל מאמינים כקופים שימוש במילה השרצה-כמו דאומניזציה הפחד מהדת מנקודת המבט שלי אתה פשוט מדבר שטויות, וזה בכדי להרגיש עליון למונוטאיסטים. כולי תקווה שזה יעבור לך אם השנים ותבין שאמונה היא דבר של מעבר לקופים שמאימנים במה שיגידו להם... אגב, ההערה שלך די אנטישמית- הצגת היהודים כדבר לא אנושי (משריצים,קופים) וכן יחוס של קונספירציות שלטון עוד קצת תקווה שהשנאה שנוטפת מהודעותיך תתחלף בהבנה הראל

הראלוש´ מותק

איך אתה רוצה שאני אתייחס למי שמנסה להשתלט על המדינה? הם מנסים להפוך את המדינה למין איראן יהודית... ואנשים עוד קוראים לישראל מדינה דמוקרטית.... וכן, הם משריצים, הם לא מולידים ילדים כמו אנשים נורמאלים... הם משריצים אותם בכמויות, למרות שאין להם איך לממן משפחות גדולות בגלל שהם לא עובדים, ולמרות זאת, הם פטורים ממסים, שירות בצה"ל, והם עוד מקבלים את הכסף שלנו, הכסף שאנחנו משלמים מיסים. סלח לי, אבל אני חושב שיש לי כל זכות להייחס אליהם בזלזול...

שירה13

New member
תראה...

אתה לא תוכל לגרום להם להבין מה שאתה רוצה שיבינו בדרך שבה אתה משתמש. הטוב שכולם מנסים להשיג לא יבוא דרך שנאה! אתה רוצה שהם יבינו כמה שהם פועלים לא נכון או כמה שהם תקועים בתוך הדת שלהם..אתה רוצה - תנסה להסביר להם בדרך שבסוף הם לא יהרגו אותך... והדבר הכי חשוב שלדעתי אתה צריך לדעת זה - אף פעם אל תשפוט - אלא תבין! ואין לך שום זכות לראות אותך כעליון...אל תתנשא מעליהם. אולי הם טועים ואתה צודק - אבל זה גם לא נותן לך זכות להתנשא מעליהם! ותחשבו על זה..!

למה לא?

אני מרגיש עליון אליהם, אני רואה בהם קופים פרמיטיביים, שקונים כל מה שאומרים להם... אז אני מתנסה מעליהם, אני לא רואה מה רע בזה?

שירה13

New member
אתה לא שווה יותר מאף אחד אחר!

ובטוח שלא יותר חכם....בכל דבר יש את החוכמה שלו - עד כמה שהיא יכולה להיות קטנה - היא עדיין חוכמה...ואם אתה לא מבין אותה - אתה הטיפש! אתה שופט משהו שאתה בכלל לא מבין בו! מי נתן לך את הזכות?!?! עם כל הכבוד לחופש הביטוי - אתה מזהם את האוירה! תראה...אני לא מאמינה באמונה מלאה בדת ובחיים לפיה - אבל אם יש כאלה שמאמינים בזה אני בטוח לא ישפוט אותם ובטוח עוד יותר שאני לא יתנשא מעליהם! להתנשא מעל דבר שאתה לא מכיר - זו בורות! תגיד שלום... ותחשבו על זה!
רק דגים מתים שוחים עם הזרם!

את טיפשה

הדוסים בארץ הם טפילים מוצצי דם. הם מנצלים את כולם פה וברגע שהם יהיו הרוב הם יהפכו את ישראל לגמרי למדינת הלכה! חברים של דוד שלי ניסו להחזיר אותי בתשובה! את צריכה להזהר מהם.

שירה13

New member
זה כבר משהו אצלך...

אם הדודים שלך ניסו להפוך אותך ל"דוס" וזה כל כך הרתיע אותך זה כבר אצלך...אתה לא יודע מה זה להיות דתי והפחד שלך מאפילו לחשוב על זה הוא טיפשי..אתה תקוע בתוך הדבר היחידי שאתה מכיר... אני לא פוסלת שום דבר..אני חושבת אפילו כשאני יהיה יותר גדולה לנסות לחיות בצל הדת הזו ולהיות מסורתית ומה שיקרה - יקרה, ואני רק מקווה שיקרה לטובה... תראה, זה שנכון שהדתיים שבולטים בכנסת והכל הם אנשים מאוד מושחטים ונראה אפילו שהם כל כך בתוך הדת מתוך ערמומיות מסויימת, הרי ככה הם מקבלים כסף וכוח (כמו כל הפוליטיקאים..אין הרבה מה להתפלאות..). אבל אני מדברת על אנשים שעושים את זה מתוך רצון מלא לאהוב ולהוקיר את הדת והאמונה הזו. אני לא אומרת שזו דת מדהימה - כי בעקרון אני לא ממש מכירה אותה לעומקה... אבל אני חושבת שבעקרון לכל דת יש את הצדדים העמוקים והמהפנטים שלה... אני חושבת גם על לנסות את הבודהיזם, זה גם מעניין אותי... כרגע אני יותר חוקרת בנושא של הטוטמיזם. זה טיפשי לפסול משהו מראש - אני חושבת שכדאי שתכניס לעצמך טוב טוב לראש משפט שקראתי במקום אחר - משפט שכל כך הביע מה שאני חושבת..נדהמתי כשקראתי אותו "רק דגים מתים שוחים עם הזרם"... ותחשבו על זה..!
רק דגים מתים שוחים עם הזרם!

למעלה