Fellowship
New member
אין צורך לסבך עם תאגידים הפועלים במדינות ואף יבשות שונות
וגם אם הכוונה לחברות עסקיות שונות במדינות שונות, אז התשובה היא פשוטה: לפי החוק באותה המדינה.
הבסיס הוא שהחברה העסקית תפעל בהתאם לחוק באותה המדינה, זה הכל,
מעבר לכך אינני חושב שאפשר לצפות מחברה עסקית לפעול לפי שיקולים אתיים ומוסריים,
הסוסייטי צריכה לגרום להן להתחשב בכך, בין אם בעזרת פעילות ציבורית ובין אם בעזרת חקיקה/רגולציות וכו'.
וגם אז, אגב, מן הסתם החברה העסקית תפעל כך רק מכיוון שהיא חייבת ו/או מכיוון שזה משרת את האינטרס העסקי שלה, לא מטוב לב של המנהלים.
כן, ברור לי שכל החברות מנסות למכור וכמה שיותר,
אני עדיין רואה הבדל בין חברה עסקית שמנסה לשכנע מישהי לקנות אודם שהיא לא צריכה, או ברוקר שמנה לשכנע אותי להעביר אליו את כספי ההשקעה,
לבין חברה עסקית שבאופן מכוון פונה לקשישים שיכולתם המנטלית מוטלת בספק,
ומנסים לשכנע אותם לרכוש ריהוט גינה לגינה שאין להם או שיעבירו אליהם את כספי הפנסיה להשקעה "חד פעמית". כן, יש חברות כאלו.
וגם אם הכוונה לחברות עסקיות שונות במדינות שונות, אז התשובה היא פשוטה: לפי החוק באותה המדינה.
הבסיס הוא שהחברה העסקית תפעל בהתאם לחוק באותה המדינה, זה הכל,
מעבר לכך אינני חושב שאפשר לצפות מחברה עסקית לפעול לפי שיקולים אתיים ומוסריים,
הסוסייטי צריכה לגרום להן להתחשב בכך, בין אם בעזרת פעילות ציבורית ובין אם בעזרת חקיקה/רגולציות וכו'.
וגם אז, אגב, מן הסתם החברה העסקית תפעל כך רק מכיוון שהיא חייבת ו/או מכיוון שזה משרת את האינטרס העסקי שלה, לא מטוב לב של המנהלים.
כן, ברור לי שכל החברות מנסות למכור וכמה שיותר,
אני עדיין רואה הבדל בין חברה עסקית שמנסה לשכנע מישהי לקנות אודם שהיא לא צריכה, או ברוקר שמנה לשכנע אותי להעביר אליו את כספי ההשקעה,
לבין חברה עסקית שבאופן מכוון פונה לקשישים שיכולתם המנטלית מוטלת בספק,
ומנסים לשכנע אותם לרכוש ריהוט גינה לגינה שאין להם או שיעבירו אליהם את כספי הפנסיה להשקעה "חד פעמית". כן, יש חברות כאלו.