סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

הייתי מכנה את זה רשלנות פושעת,

או לפחות negligent, לפי פרסומים של בכירים לשעבר בפייסבוק ביומיים האחרונים (מיעוטם אפילו און דה-רקורד), שמעידים שזאקרברג, סנדברג וחבר מרעיהם פשוט לא רצו לשמוע על העניינים האלה. ולך תדע אם לא כמו בפרסומת משנות ה-90, איפשרו להגיע גם לחברים של החברים של החברים. מדהים איך למרות כל סימני האזהרה על זעם ציבורי גובר, פייסבוק בחרו להמשיך להתייחס למשתמשים שלהם כאילו כולם פלושיפ (
) והם אף פעם לא יצטרכו לשלם מחיר. אני מקווה מאוד שזה לא יסתיים רק ב-10% שהמניה שלהם נפלה תוך יומיים, אלא יוביל להשלכות שיגרמו גם לחברות אחרות מסוגן להיות יותר פרו-אקטיב במניעת הפצת פרטי המשתמשים שלהם (במיוחד חברות בבעלות גוגל, מייקרוסופט, אפל, וטוויטר).

Fellowship

New member
אז אני מבין שאתה אקטיביסט שיוצא להפגנות ומפעיל לוביסטים?

אני מבין שהתגובה שלי ("כן, לא חוקי, מקווה שיענשו") היא לא מספיק עוצמתית עבורך,
אבל בהנחה ואתה מבין שלמילים בפורום (הבינלאומי!) הזה אין כוח,
זה אומר שאתה עושה הרבה יותר? אם כן אז כל הכבוד!
אם לא, אז לא ברור מה אתה רוצה ממני

USH3

New member
לישראלים שחיים בלוס אנג׳לס, בוסטון, סיליקון ואלי ואטלנטה

היי לכם,
לצורך פרויקט יזמי שאני מנסה לקדם, אשמח אם תוכלו לענות על השאלות האלו:
1) מהי העלות הממוצעת של חוגי ילדים מגילאי 12 ומעלה במקום המגורים שלכם?
2) אם יש לכם ילדים בגיאלי 12-17: איך הם מתניידים? רכב/תחבורה ציבורית/אתם מסיעים?
3) לכמה חוגים הילדים שלכם רשומים? ֿ
4) האם אלו חוגים רק במסגרת בית הספר או גם במסגרות אחרות?
5) האם תשלום הביטוח לחוגים כלול במחיר, או שמשלמים עליו בנפרד?

תודה רבה מראש לכל העונים!

במקרה שלנו אין חוגים במהלך התיכון

היו חוגים כשהם היו בבית ספר יסודי ובחטיבה, אבל מאז שהם נכנסו לתיכון הפעילות החברתית שלהם היא בתוך בית הספר ובחינם. למשל, הילדה היתה בחוגי תאטרון לפני שנכנסה לתיכון, אבל עכשיו היא נמצאת בחבורת הדרמה של בית הספר, הם מעלים 4 הפקות בשנה... עושים חזרות כמעט כל יום בבית הספר, והמקסימום שזה עולה לי זה אם היא צריכה משהו מיוחד לתלבושת שלה בהצגה. לביה"ס יש גם נבחרות ספורט בחינם, חוגי מוזיקה וריקוד, עיתון ביה"ס וכ"ו

איך הם מגיעים לשם? נשארים אחרי ביה"ס... וחוזרים מאוחר יותר. במקרה שלנו אנחנו גרים בעיר, ובית הספר נמצא במרחק הליכה מהבית (15 דקות) או תחנה אחת ב-T... החברה שלי לא אוהבים את הרכבת אז הם הולכים ברגל.

במקרה שלנו, אנחנו שייכים גם לבית כנסת רפורמי, אז חלק מהפעילות החברתית שלהם היא בבית הכנסת (במיוחד מסגרות התנדבותיות), גם לבית הכנסת הם מגיעים בצורה עצמאית, אלא אם יש מזג אוויר קיצוני ואז מסיעים אותם.

onetwothree1

New member
חוגים..

1. הגדולות שלי ב competitive team אז המחיר הוא כמה אלפי דולרים לשנה... 2. אני מסיעה. 3. כאמור הגדולות שלי ב teams אז חוג אחד אבל כמעט כל יום. 4. אחרי ביס. שנה הבאה הגדולה תהיה בתיכון ואז (בתקווה שתתקבל) תהיה ב team של בי״ס. 5. כולל.

Fellowship

New member
באג ב Sprintax

אני כותב זאת כאן במידה ומישהו משתמש במערכת ממש בימים אלו, לידיעה.

נרשמתי, מילאתי את כל הפרטים, מערכת נחמדה, מהירה, ברורה וידידותית,
אפשר לפתוח במקביל למילוי הנתונים צ'אט ולהתייעץ במידה ויש נושאים לא ברורים, מאוד נוח.

כאשר מילאתי את הנתונים עבור J1, התפלאתי שלא נתבקשתי למלא נתונים עבור J2 (ה Dependents),
מכיוון שלהבנתי עבורי (J2 שלא עובד) המערכת אמורה להפיק טופס 8843.
שאלתי אותם בצ'אט, הוסבר לי שאני חייב לפתוח חשבון נפרד עבור ה J2.
הסברתי שמדובר ב J2 ללא הכנסה ורק נדרשת הפקת ה 8843 שאמורה להיות כחלק מהתהליך הראשי, התעקשו שנדרש חשבון נפרד.
פתחתי חשבון נפרד, התחלתי למלא נתונים ולהפתעתי נדרשים להזין את פרטי כל ה Dependents/J2 במשפחה,
שאלתי אותם על מה ולמה, הציעו לי לנקות Cache and Cookies (כנראה שמקרה שהמערכת שלהם לא יודעת לנהל היטב Sessions),
ביצעתי, לא עזר, שאלתי שוב ואז אמרו לי שבדיוק גילו באג ב Step 5 (הכולל את ה Dependents),
הוא מופיע כאשר הוא לא אמור להופיע ולא מופיע כאשר אמור להופיע,
"I understand and we are aware of that. We are just trying to fix it at the moment :)"

מסתבר שזו הסיבה לכך שהחשבון של ה J1 לא אפשר לי להזין את ה J2 ע"מ להפיק את ה 8843,
הם הסבירו שבעצם לא נדרש חשבון נפרד, הציעו לחכות מספר ימים עד שהתיקון יושלם ולבצע עדכון.
הנחתי שהם אמרו מספר ימים רק כדי לדלוור בבטחון, אמרתי שזה נשמע לי באג קטן והאם באמת זה יקח מספר ימים,
אז אמרו לי שלדעתם זה יהיה מוכן מחר, אבל אמרו כמה ימים רק כדי לקחת מקדם בטחון מספק. אמריקה

חסכתי מהם את דעתי על כך שבתקופת ביצוע הדו"חות השנתיים, יש להם באג במערת ה Production,
וגם שנראה לי שהם מבצעים תיקונים וניסויים ישירות על סביבה זו

Fellowship

New member
תוספת בנוגע לדו"ח ב State + שאלה

בניגוד לדו"ח הפדרלי שקיבלתי מייד בסיום התהליך, הדו"ח ל State מתבצע באופן ידני ולוקח מספר ימי עבודה.
התעניינתי מדוע, נאמר לי שמומחה מס מבצע אותו ידנית ע"מ להתחשב בכללים השונים של כל מדינה.
לי זה נשמע שחסכו על אינטגרציות

אגב, את הדו"ח הפדרלי והדו"ח ל State באמת אפשר לשלוח רק בדואר?
אין אפשרות לשלוח Online? (הבנתי שלפחות אחד מהם אפשר, אבל לא לפי ההנחיות שקיבלתי)
ואם בדואר, אז פשוט ב USPS עם מספר מעקב?

liat1271

New member
תשלח בדואר רשום עם אישור מסירה

ממלאים טופס ירוק, בנוסף לטופס הרשום. כשהמעטפה תגיע ליעד, הם יחתמו על זה וישלחו לך את הטופס בחזרה, כך שיש לך אישור שזה התקבל על ידם.

3rd CYR

New member
ומה תגידו על המקרה שלי עם הדואר?

שלחתי עם דואר רשום עם USPS. ביום הראשון הכל תוקתק וראיתי באתר שהדבר דואר יצא מהעיר שלנו לעיר מרכזית יותר, ואז היא יצאה לעבר היעד אלא שעל פי אתר הדואר המעטפה נמצאת בטרנזיט נכון ל14 בפברואר, כך כבר חודש ושבוע...
פנינו לדואר מספר פעמים במייל וטלפון. בטלפון לא עונים. למיילים לא חוזרים.
מן הסתם זה היה דבר די רגיש אם נשלח בדואר רשום... מה נשאר לי לעשות?! מעבר לתלונה על הדואר כעל רשות פדרלית, מה יוצא לי מזה שזה נשלח ברשום? מישהו יחזיר לי את זה? מישהו יפצה אותי?
&nbsp

3rd CYR

New member
תודה. לא היה ביטוח על המשלוח

מדובר על מסמכים שקשה להשיג מחדש, לא משהו שיש לו ערך כספי מוגדר...
הגשתי בקשה רשמית לחיפוש ועדיין לא שמעתי מהם אבל לדעתי יש להם 7 ימי עבודה לזה שעדיין לא חלפו
&nbsp

John the Savage

New member
מסיבות שקשורות לשקר כלשהו

עד היום לא מאפשרים לשלוח אונליין את הטפסים למי שאינו תושב לצרכי מס. לפחות ברמה הפדראלית. רק תושבים יכולים לעשות את הכל אונליין.

gntlz

New member
חידוש דרכון ישראלי למי שגר בארה"ב

נאמר לי שחובה לחדש דרכון לילד בקונוסליה אליה משוייכת המדינה בה אני גר. אם המדינה משוייכת לקונסוליה באטלנטה, האם יסרבו לחדש לי את הדרכון אם אלך לוושינגטון?

JimmyGee

New member
If you live in NC for example you can only do it in ATL

Each state belongs to a different Israeli consulate and in theory that's the only place that will help you out with passport renewals, military deferments etc
You can try to convince the Washington DC consulate employees to do it if you go there in person. If you call, they will most likely tell you to go to Atlanta.
They may say yes, they may say no.
I don't know if anyone here can guarantee what will happen.

למעלה