סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

John the Savage

New member
כן, זו ביצה מקושקשת עם גבינה מותכת ...

אכלנו לארוחת הבוקר ההיא גם קרפים מלוחים וגם קרפים מתוקים. המתוקים היו עם מסקרפונה ופירות. המלוחים היו עם ביצה מקושקשת וגבינת גאודה מעושנת.

John the Savage

New member
את מוזמנת

רק אומר

debby12

New member
מנהל
לגמרי!! גם אני!

ברשימת הברכות לשנה החדשה אני כותבת: לזכות להיות אורחת לסעודה בביתו של גו'ן דה סוואג'. בינתיים תמסור לישנה לצידך (או הישן לצדך) שהצליח להם!!

John the Savage

New member
אם את מוזמנת

ומסרתי לישנה לצידי ...

אבל דווקא היום היה אחד מאותם ימים בהם ממש אין לי חשק לבשל כלום לארוחת ערב, ואנחנו עייפים מידי לצאת לאכול בחוץ

John the Savage

New member
אחד החסרונות של לגור במקום כמו זה

זה שאין אצלינו הרבה אפשרויות למשלוחים, פרט לפיצות והמבורגרים. יש דווקא מסעדות טובות באזור, אבל ככל הידוע לי הן לא עושות משלוחים.

וחוץ מזה, אנחנו לא רוצים לחכות ...

John the Savage

New member
בעיר שלנו יש 17 אלף איש

ב"מטרופולין", אם אפשר לקרוא לזה ככה, כלומר בכל האזור של יוריקה-ארקטה-פורטונה וכו', יש אולי 50 אלף איש.

KallaGLP

New member
לא ממש ליד. בטח לא בשביל להזמין אוכל.

אף אחד לא ייסע 10, 15, 20 או 30 מייל (אנחנו רחוקים מסיאטל עצמה 25 מייל לפחות) עד אלינו בשביל משלוח ממסעדה. אבל לא בגלל זה שאלתי. סתם עניין אותי כמה תושבים יש אצלכם.

John the Savage

New member
25 מייל מסיאטל זה עדיין באזור המטרופולין של סיאטל

מה שאני מנסה לומר זה שלגור בעיירה קטנה בשולי מטרופולין של 4 מיליון אנשים, זה מאד שונה מבחינת השירותים והאופציות שיש לעומת עיירה באותו גודל באמצע שום מקום. ה"מטרופולין" שלנו זה פשוט כמה עיירות קטנות: ה"עיר" הגדולה, במרחק של 10 מייל מאיתנו, היא בת 27 אלף איש, ומחוץ לזה יש עוד כמה ישובים קטנטנים.

והאמת היא שאני די מתגעגע לגור באזור של מטרופולין גדול עם כל מה שיש לו להציע.

KallaGLP

New member
ברור, יש לנו הכל במרחק של פחות מרבע שעה נסיעה מהבית

וכשאין פקקים אנחנו יכולים להיות בסיאטל תוך כחצי שעה (ובחלק מהערים הגדולות יחסית האחרות באזור בפחות מזה), אבל זו לא הנקודה שלי. מה שהתכוונתי להגיד הוא שאף אחד לא יעשה משלוחים אלינו כנראה (לא בדקנו), גם לא מהעיר השכנה. אצלנו מדובר באזור תיירותי (אני מניחה שגם אצלכם), אז יש לנו המון מסעדות, אבל גם אצלנו אופציות להזמין הביתה הן די מוגבלות, גם בגלל שההצע לא גדול וגם כי חלק גדול ממנו אנחנו פשוט לא אוכלים (זה לא שאין בכלל מה להזמין, אך האופציות לא מספיק מגוונות - אם כי, כשאני חושבת על זה, גם בעיר הגדולה בקליפורניה האופציות להזמין הביתה היו לא פחות מוגבלות). אבל מה, יש לנו כמה מסעדות טובות במרחק של 3 דקות נסיעה מהבית, אז מקסימום קופצים ולוקחים טייק אאוט (או שולחים את אחד הילדים). אבל לרוב, אם אין אוכל בבית, פשוט יוצאים. זה כל כך קרוב שזה מרגיש כמעט כמו להישאר בבית.

John the Savage

New member
כשגרנו באוקלנד, היו המון אופציות

גם רשימה מאד ארוכה של מסעדות שעושות משלוחים ב-grubhub ו-4eats, וגם שירותי משלוחים של חברות אחרות כגון קוויאר, אמזון נאו, אובר איטס, דור דאש וכו'. כשהקטנה שלנו רק נולדה ולא ישנה בלילה, ושנינו היינו הרבה פעמים עייפים מכדי לבשל או לצאת, ניצלנו את כל השירותים האלו לעיתים די קרובות.

וכן, יש מסעדות שאפשר לצאת אליהם, אבל זה לא תמיד פשוט עם ילדה בת 3, שבדיוק נמצאת בתקופת מעבר משנ"ץ בגן חדש בו אין ממש שנ"ץ מסודרת ...

KallaGLP

New member
למען האמת, מעולם לא השתמשנו באופציות כמו אמזון,

אף על פי שיש לנו אמזון פריים ואנחנו מזמינים המון מוצרים אחרים משם. האמת היא שאין לי מושג למה אנחנו לא השתמשנו באופציה של אמזון נאו בקליפורניה, פה היא עדיין לא רלוונטית. אגב, פה אנחנו יכולים לעשות הזמנות גם מסופרים כמו סייפווי, קוסטקו ואחרים, אבל אוכל של מסעדות זה משהו אחר. וכן, ברור שעם ילדים קטנים הכל יותר מסובך, אנחנו שכחנו כבר איך זה.
מבחינתי, זה ממש לא מה שחסר לי. יש פה כל כך הרבה מסעדות, ואפילו בסייפוויי שני מטר מהבית מוכרים אוכל מוכן ממש טעים, כולל מזנון תאילנדי שהילדים מתים על מרק הפו שהם מכינים שם במקום. הרבה פעמים הם פשוט הולכים ברגל או נוסעים לשם עם חברים. בוא נגיד שמגוון גדול יותר של משלוחי ארוחות הביתה זה לא מה שיפתה אותי לחזור לעיר הגדולה, ולמען האמת - אני לא חושבת שיש משהו בעולם שיפתה אותי לעשות דבר כזה.

KallaGLP

New member
תודה רבה, נראה טעים מאוד, אך לא משהו שאני מרשה לעצמי לאכול.

debby12

New member
מנהל

חשבתי שנהיה רק אנחנו המשפחה הגרעינית. אבל בינתיים התקשרה חברה שילדיה התבאסו מתכנית דומה וביקשה שנאחד כוחות (הילדות שלה חברות של שלנו)

*מה תאכלו? מה תשתו? יהיה מרק צח עם קניידעלך - למרות שנדמה לי שזה יותר קשור לפסח. אבל זה תמיד נותן לי תחושה חגיגית. ואני מכינה איזה צלי בקר באינסטפוט. והדבר היחיד שעוד "עלי" זה הסלט הפופולרי שלי עם פקאנים וכו'.

* מה המנהג/מסורת מבית הוריכם/סביכם שהכי זכור להם מראש השנה? איזו מנהג/מסורת לחג יש בבית הפרטי שלכם? (לא חייב להיות דתי כמובן - אפשר מתכון, או המקום שבו חוגגים או ווטאבר) - גפילטע פיש, לגמרי. עם לחם וחמאה לצידו, גזר מלמעלה והרבה "מרק דגים" (שזה היה השם של סבתא שלי לג'לי הרוטט הזה)

* מה היה ראש השנה הכי כיפי, או לחילופין עצוב שלכם? הכי עצוב - בן כיתה שלי נהרג בתאונת דרכים בצבא בערב ראש השנה לפני המון שנים. הוא נרדם על ההגה אחרי שהקפיץ חיילים דתיים שלו לטרמפיאדה כדי שיספיקו להגיע הביתה לפני החג. איש יקר. כל ערב ראש שנה מאז אני נזכרת בו לטובה.

*גפילטע פיש - יאמי או בלעכס? (גם אם לא יהיה אצלכם). יאמי!! מתגעגעת אליו. קניתי צנצנת של גפילטע פיש נטול גלוטן בהול-פודס (הול פיי-צ'ק). אבל זה לא כמו של סבתא שלי. ואני מצליחה למצוא רק חזרת לבנה

*מאילו קללות של השנה שחלפה תשמחו להיפטר? ממש לא קללה. אבל הייתי שמחה להיות במקום מקצועי אחר בראש השנה תש"פ. אולי אם אכתוב את זה פה זה יעזור לקארמה

וגם - ושוב לא הייתי משתמשת במילה "קללה" - הייתי שמחה אם ישראל היתה נפטרת מראש הממשלה הנוכחי שלה. זה נראה לי הכי דחוף....

למעלה