סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

debby12

New member
מנהל
תודה!!

חושבת על זה. הנה סיבות אולי להתקשר:

1) בבירור מדובר באדם טוב ואחראי שמרגיש נורא. פעמיים בפתק כתוב כמה הוא מצטער. והוא ניסה לאתר אותנו ע"י שהתקשר למשטרה - ונראה שהוא חשב שזה כל שביכולתו. המשטרה אמרה לו שהם לא יכולים לעזור לאתר את הבעלים.

(1) הייתי רוצה לומר לו שאם חלילה זה קורה לו עוד פעם שהוא דורס חיית מחמד, אז שיידע שיש סיכוי טוב שיש לה שבב תת עורי שהוא לא רואה. ולכן שייקח אותה לבית חולים לחיות הסמוך כי סביר שהם יכולים לאתר את הבעלים מיד ואולי גם להציל אותה [אם הבעלים מוכנים לשלם... האחריות הכלכלית איננה עליו]

(2) לדעתי יקל עלי לשוחח איתו, לשמוע מה קרה. מרגישה שזה ייתן לי איזה "קלוז'ור". ואולי גם לו - אחרת למה הוא השאיר מספר טלפון בעצם? אולי ירגיש לו יותר טוב שסלחו לו

מדובר בחתולה שהיתה איתנו פחות משנה, וחלק מהזמן לא היתה פה - מבחירה. מבחינה רגשית, זה בכלל לא קרוב לחתול המיתולוגי שלנו שנפטר בנובמבר. גם שאין לי בעיה לנהל שיחה נייטרלית איתו. וגם, אין בי שום שיפוטיות כלפי הדורס

בסופו של יום

זה תלוי באמת באיך שאת אישית מרגישה.
אם יש לך את הצורך להתקשר, אז כנראה זה מה שאת צריכה לעשות.

placid1

New member
עצוב. אני הייתי מתקשרת אליו בגלל

סיבות 1 +3. לא הייתי מעלה את סיבה 2, בעיקר אם הוא יספר לך שהיא נפגעה קשה או מתה במקום וטז זה ממילא מיותר. למרות שכוונתך טובה, זה נשמע כבקורת וכיוון שאני מניחה שהוא לקח ללב אחרת לא היה טורח לחפש למי היא שייכת ולהודיע לרשויות, זה עלול לגרום לו להרגיש לא טוב עם עצמו.

KallaGLP

New member

אישית כנראה לא הייתי מתקשרת, אבל את צריכה לעשות מה שאת מרגישה לנכון.

danakama10

New member
דבר ראשון מצטערת לשמוע

ואני כן הייתי מתקשרת כדי להודות לו. הוא התנהג מעל ומעבר (בדק אם יש עליה פרטים, התקשר למשטרה, התקשר בבוקר לאנימל סרוויסס, השאיר לכם פתק). רואים שאיכפת לו ושהאירוע הזה היה קשה גם עבורו. נראה לי ששיחת טלפון בה את שומעת בדיוק מה קרה (למרות שמהפתק שהוא השאיר, הייתי מסיקה שהיא מתה במקום), מודה לו על הפתק והנסיונות לאתר אתכם, שיחה כזו תעשה closure גם לך וגם לו.

placid1

New member
את בטוחה שאת מצטערת?

לא מזמן, כשדבי סיפרה בצער על חתולתה הפצועה והסובלת זה מה שכתבת:
"לדעתי, לחתולי בית אסור להיות משוחררים בחוץ, בדיוק כמו כלבים. בנוסף, במקום לעשות אינסוף תוכניות של catch and release, צריך לעשות catch and eutanize. כמו שהמאמר הזה טוען - catch and release והאכלת חתולי רחוב זה biological littering. חתולים הם invasive ולכן אין שום סיבה שלא להלחם בתופעה הזו.".....

mal1

New member
מצטערת לשמוע. אני הייתי מתקשרת - להודות לו

קודם כל תנחומי לכם (ולהולכים על 4 בבית). ממה שכתבת מסתמן שהדורס עשה את כל שביכולתו לעזור לחתול ולכם. נראה לי שההסתברות שהוא השאיר את החתול גוסס עם פתק נמוכה. כמי שטרח כפי שטרח לנסות ולעזור לא נראה לי שהוא אדם שהיה משאיר חיה פצועה ברחוב.
אני ההיתי מתקשרת ומודה לו - אני בטוחה שהארוע היה לא קל עבורו גם כן.

John the Savage

New member
יש כמה שיטות להעברת כספים בין בנקים בארה"ב

התעריפים שהבאת כאן מתייחסים ל-wire trasfer. זו השיטה ההכי מהירה - ההעברה מתבצעת באופן כמעט מיידי, אבל גם הכי יקרה.

מנגנון שני נקרא ACH. זו מערכת יותר איטית ומיושנת, והעברות דרכה לבנקים אחרים מתבצעות באצווה ויכולות לקחת יום-יומיים. אבל העלות של ההעברות במערכת הזו הרבה יותר נמוכה (ובדרך כלל לא נופלת על הלקוח, בייחוד לא בהפקדה נכנסת). כאשר שכירים מקבלים משכורת ישירות לחשבון הבנק, מה שנקרא direct deposit, זה עובר דרך המערכת הזו. כנ"ל גם כשמקבלים החזר מה-IRS וכו'.

לרוב בנקים מאפשרים ללקוחות פרטיים לעשות העברה ב-ACH רק לחשבונות אחרים שלהם (בבנקים אחרים, תשלום לכרטיס אשראי וכו'). יש מערכות אחרות שמאפשרות למעסיקים וכו' לעשות הפקדות ישירות דרך ACH. אני לדוגמה עובד כרגע כפרילנס/קבלן מול חברה קטנה, והם עושים את כל התשלומים עבורי דרך שירות שנקרא bill.com. הם משלמים לחברה סכום חודשי קבוע שמכסה את כל התשלומים שלהם.

יש כיום מגוון של שירותים נוספים שמאפשרים לעשות העברות בין אנשים פרטיים בחינם או בתשלום מאד נמוך. מערכת אחת שהוקמה על ידי הבנקים נקראת zelle. אבל יש גם אופציות נוספות שלא קשורות לבנקים, כולל גוגל פיי, פייפאל, venmo, סקוואר, אפל ועוד.

KallaGLP

New member
מצד שני, אם הייתה לנו בהתחלה

תקווה (קלושה, יש להודות) שנסתדר בלי להתקין מזגן, הקיץ הראשון הוכיח לנו שלא נוכל לחסוך בהוצאה הזו. בקיץ הנוכחי אנחנו כבר ממוזגים כהלכה.

John the Savage

New member
על פי התחזיות, בעוד 20 שנה בארה"ב

50 אחוז מהאוכלוסיה בארה"ב ישלטו על 84% מהסנאט, ואילו החצי השני יבחרו רק 16% מהסנאט. וזה מכיוון שמחצית מהאמריקאים יחיו ב-8 סטייטס.

זה מצב מאד בעייתי במיוחד לאור זה שלתושבי הסטייטס הפחות מאוכלסות יש מאפיינים דמוגרפיים שונים ורצונות שונים מאלו שחיים בסטייטס היותר מאוכלסים. אמנם הסנאט תוכנן מלכתחילה בכדי לתת יותר כח לסטייטס הקטנים, אבל אף אחד לא צפה לכזה חוסר איזון. בעיני זה מדאיג. צריך לשנות את השיטה, אבל אין סיכוי שזה יקרה.

https://www.washingtonpost.com/news...-live-in-eight-states/?utm_term=.b3f7d91ee127

placid1

New member
מבלי לקרוא בלינק שצירפת, אני

מניחה ששמונה המדינות הכי מאוכלסות הן כאלה שיש בהן אוכלוסיה עתירת מהגרים ובני מיעוטים, לא? זו אולי ההצלה של המפלגה הדמוקרטית והקונטרה לטראמפ ולאלט רייט... השיטה אכן דפוקה, אבל גם בקנדה ובישראל השיטות, השונות, גרועות בדרכן, אז נראה לי שהכי חשוב קודם כל למצוא שיטה טובה יותר לפני שעושים שינוי רק כדי להיפטר מהקיים שלא מוצלח. אני זוכרת שבארץ ניסו לעשות בחירה מפוצלת אחרי לוביינג אגרסיבי של אוריאל רייכמן ומהר מאד התברר שנפלנו מהפח אל הפחת.....

הבעיה לא בסנאט.

סנאטורים נועדו מלכתחילה לייצג מדינות (מקום) ולא אוכלוסיה, ואילו בית הנבחרים נועד לייצג באופן פרופורציונאלי אוכלוסיה. זה בדיוק הבלאנס שהמייסדים רצו ליצור, ויש סיבות טובות לשמור את המצב שבו יש ייצוג לאינטרסים מחוץ למרכזים.
&nbsp
הבעיה היא בהצבעה לנשיאות. פה המצב גרוע במיוחד כי אכן למדינות הקטנות והבינוניות יש ייצוג יתר באופן מאוד בולט ובצורה שמאוד מאוד קשה להצדיק כבר היום, ויהיה יותר ויותר קשה להצדיק בעתיד.

Boston Guy

New member
לא צריך לחכות 20 שנה. גם עכשיו 4 מדינות מכילות שליש מארה"ב

קליפורנייה, טקסס, פלורידה וניו יורק - ארבע מדינות - הן הבית של יותר מ 33% מתושבי ארה"ב.
33% מהתושבים בארה"ב מיוצגים על ידי 8% מהסנאט.

באלקטורל קולג' אותן 4 מדינות מחזיקות ב 28% מהדלגאטים.

Fellowship

New member
קינדל

מתכוונים לרכוש קינדל, האם יש למישהו ניסיון עם ספרים בעברית לילדים?

מבחינת ספרים באנגלית, ההיצע גדול (Amazon Prime, מנוי, רכישה עצמאית, ספרים חינם דרך הספרייה העירונית וכו'),
מבחינת ספרים בעברית, ראיתי שסטימצקי ועוד מספר אתרים בודדים מוכרים,
אבל ההיצע לא גדול וחשוב לנו היצע גדול של ספרים בעברית לילדים.

האם יש מקורות נוספים לרכישת ספרי ילדים (גילאי בית ספר יסודי) בעברית לקינדל?
(הבנתי שהמרה עצמאית מפורמטים אחרים מייצרת חווית קריאה פחות טובה)
האם יש גורם כלשהו שניתן דרכו לרכוש מנוי לספרי ילדים בעברית?
(עדיף לנו משמעותית על פני רכישה של ספרים)

iris mom of two

New member
לי לא היה מזל עם קיגדל ועברית

לא הצלחתי להוריד את המקלדת בקינדל הספציפי שהיה לי.
בקצור, לקריאת עברית ממליצה על כל טבלט חוץ מקינדל. יש שני אתריפרקים לקניית ספרים בעברית. Evrit וindibook

Fellowship

New member
תודה, התכוונתי בעיקר לתכנים, מכיוון שהבנתי שמבחינת המוצר

הוא כבר מתאים לעברית, לכן השאלה התייחסה לספרי ילדים בעברית (בעיקר).

ezmeralda90

New member
שאלה

אם יתקבל בארץ החוק הזה שאנשים שלא נחשבים יהודים הם סוג ב ואסור להם לגור בישובים יהודים וכו. זה תאורטית יכול לפגוע גם באנשים שיהודים מהחצי ה"לא נכון" כלומר מהאבא.. כלומר המדינה מחוקקת חוק שיכול לסכן אותי ואת הילד שלי. זה נותן זכות או יתרון כלהו בלעבור למדינה דמוקרטית שבה לא ישללו את זכויותי על סמך דת גזע ומין?? כמו ארהב או קנדה או אירופה?

למעלה