סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

danakama10

New member
אין לאף אחד מושג מה הלך שם

(וכאמור, זה גם לא חשוב לאף אחד, כל הרעיון הוא למשוך את המינוי עד נובמבר).
היא והוא היו שיכורים מאוד, כמו כל מי שהיה במסיבות האלו. יכול להיות שהיא והוא נכנסו לחדר והוא ניסה להתמזמז איתה, והשאר תוספות שלה. יכול להיות שקרה לה סיפור דומה עם מישהו אחר אבל גם קוונה היה במסיבה. ויכול להיות שזה באמת קרה לפני 37 שנים כשהיה בן 17, אבל כנראה שלא, כי העד שהמאשימה הפנתה אליו מכחיש שהסיפור הזה התרחש.

KallaGLP

New member
ואני אכתוב שוב

שאני לא טוענת שהוא אשם. אני רק אומרת שלטעמי הלך הרוח של הקלת ראש עקרונית כלפי עבירות כאלה אינו מתקבל על הדעת. לא, לדעתי אדם (לאו דווקא הוא אישית, כבר אמרתי שאין לי שום דרך לדעת אם אכן עשה זאת) שכן יש ראיות נגדו שעשה זאת - לא יכול לכהן בתפקיד שדורש תדמית מוסרית וחוקית ללא רבב. יותר מזה - בן 17 לא אמור להשתכר, ואני הכרתי מלא בנים בגיל הזה שלא שתו לא השתכרו. זה לא כזה נדיר, ושוב - התפקיד הספציפי הזה הוא לא סתם עוד תפקיד, ואפילו לא סתם עוד תפקיד ציבורי. רק אנשים בעלי ערכים והתנהגות ללא רבב אמורים לכהן בו מבחינתי.

danakama10

New member
אז גם לגבי הנושא הזה אני לא מסכימה איתך

עם כל הכבוד לכך שאת מכירה הרבה נערים שלא שתו והשתכרו בגיל הזה, את צריכה להבין את המציאות האמריקאית. כאן יש שכבות מאוד גדולות ששותות ומשתכרות בתיכון ובקולג'. רוב האמריקאים מסתכלים על זה כעל - rite of passage.
לא כולם עושים את זה, אבל הרבה מאוד כן - ואין שום סיבה לפסול אותם מתפקידים ציבוריים חשובים (נשיאות, בתי משפט עליון).
גם המתלוננת הנכבדת לא נפסלה (ולא אמורה להפסל) מלהיות פרופסורית באוניברסיטה, למרות שאת שנות התיכון שלה העבירה בסופי שבוע בשיכרון מוחלט.
כשמדברים על אנשים ללא רבב, מדובר על אנשים בוגרים. אף אחד לא מצפה מנערים להיות ללא רבב.
אפילו השכן התיכוניסט החמוד שלנו והחברים שלו נוהגים לקפוץ מגג הבית שלו לבריכה כשההורים שלו לא בבית (וכן, אני מדווחת להורים). האם זה אומר שכבוגר הוא לא יהיה אחראי? לא.

KallaGLP

New member
ואני שוב אומרת. רבים הם לא כולם

והתפקיד הזה הוא לא ככל תפקיד ציבורי, כולל לא כמו להיות מרצה באוניברסיטה.

danakama10

New member
נסכים שלא להסכים

לדעתך איך גבר התנהג בתיכון ובקולג' הם הדברים המהותיים, ולדעתי התנהגות הגבר כבוגר ומה הכישורים שלו לתפקיד הם הקובעים.

KallaGLP

New member
הם לא הדברים המהותיים, הם חלק מהדברים המהותיים.

התנהגות כאדם בוגר היא לא פחות מהותית, אך היא לא היחידה שחשובה. תקיפה אלימה אינה יכולה להיות חלק מעברו של מי שאמון על שמירת חוק, סדר וצדק.

placid1

New member
מה כל כך נורא בלהשתכר בגיל 17? רק בגלל שאיזה

מחוקק ארכאי קבע שמותר לשתות אלכוהול רק מגיל 18, 19 או 21 (בהתאם למדינה הספציפית) יש בזה הגיון וזה מעיד על מוסריותו של אותו נער ומבוגר בהמשך? אני ורוב מי שאני מכירה בגילי (בישראל) טעמתי ושתיתי אלכוהול מילדות וכך גם ילדי ואף אחד מאיתנו לא מגלה עניין מופרז באלכוהול כמו שכל אלה שאסור להם מגלים, כי זה הפרי האסור.
לא כל מי ששותה ואפילו משתכר הופך לאנס או שודד או רוצח. האלכוהול לא יוציא ממך משהו שאין בך מלכתחילה.....

KallaGLP

New member
לדעתי האישית זה נורא להשתכר בכל גיל,

אבל ברור לי שאף אחד פה לא מסכים איתי, ואני כבר לא מדברת על זה שכמעט כולם מסכימים שאם שותים ומשתכרים, אז לא כזה נורא לנסות לכפות על נערה בכוח יחסי מין, כי הרי אם שיכורים אז לא חושבים כמו שצריך... בקיצור, אין טעם בכלל להמשיך לדון בזה, כי זה רק מעציב אותי.

לגבי החלק האחרון - אני לא בטוחה בכלל.

נכון שלא כל אחד שמשתכר אונס או שודד או רוצח - אבל זה לא אומר שמי שכן אונס או שודד או רוצח תחת השפעת אלכוהול זה "היה בו מלכתחילה". יכול מאוד להיות שבנסיבות "מתאימות" אותו אחד שלא אנס/שדד/רצח כן היה אונס/שודד/רוצח (דוגמא לנסיבות - אקדח טעון מונח על השולחן. נו, מהסוג ש"לא הורג אנשים"), ופשוט לא נוצרו הנסיבות האלה. זה לא אומר שמי שפושע תחת השפעת אלכוהול צריך לצאת זכאי. זה בעיקר אומר שלא רצוי להשתכר... גם אם כולם עושים את זה, וכו'. ואם כבר משתכרים - רצוי לעשות את זה בנסיבות "טובות"...

xbuffalomen

New member
אני רק קורא ...

"זה התפקיד שאמורה לעמוד מאחוריו התדמית המוסרית הצחה ביותר, ועבירה, ולו הקטנה ביותר (כמו שתיית אלכוהול) על החוק בגיל 17 אינה מאפשרת תדמית שכזו ומבחינתי פוסלת את המועמד באופן אוטומטי."

vinney

Well-known member
"הבחור שהוא היום זה לא אותו הילד השיכור בן 20 במסיבה"

האומנם?
&nbsp
לא חסרות דוגמאות שמתלוננות נוספות בחרו להתלונן רק אחרי שמישהי אחת העזה, במיוחד כשמדובר במישהו בעל השפעה וכוח כה רבים כשופט פדראלי.
&nbsp
בנוסף, כמה עדויות נוספות:
&nbsp
כל המתמחות שלו היו "דוגמניות"
&nbsp
https://www.theguardian.com/us-news/2018/sep/20/brett-kavanaugh-supreme-court-yale-amy-chua
&nbsp
אגב, הוא גם מעסיק הרבה מתמחים/ות שהם "בנים/ות של", מה שמעיד בספק את היכולת שלו להעסיק על פי כישורים ולא על פי קשרים, כמו שהטיעון הקודם מעמיד בספק את היכולת שלו להעסיק על פי כישורים ולא על פי מראה. את רשימת המתמחים אתה יכול למצוא ברשימת החתומים על מכתבי התמיכה בו.
&nbsp
הוא אומר לתלמידים ב2015 באותו בית הספר עליו מדובר (בית הספר בו הוא למד ובמהלך הלימודים בו קרה המקרה) "מה שקורה פה - נשאר פה", הסלוגן הידוע של ווגאס, עיר החטאים:
&nbsp
https://www.politico.com/video/2018...orgetown-prep-stays-at-georgetown-prep-067283
&nbsp
75 נשים עומדות מול המצלמות וטוענות שהן מכירות את הבן אדם "היטב" והוא לא היה עושה את זה בחיים:
&nbsp
https://globalnews.ca/video/4474944...for-u-s-supreme-court-nominee-brett-kavanaugh
&nbsp
אני שואל את עצמי אם אני בכלל מכיר כל כך הרבה נשים מעבר ל"שלום שלום", שלא לדבר על כאלה שהיו עומדות מול המצלמות להעיד עליי עדות אופי מהכרות קרובה... מה איתך? כמה נשים שונות שמוכנות להגיד שבחיים לא היית אונס אותן אתה מכיר?
&nbsp
אגב, המינוי שלו לשופט פדראלי לקח שלוש שנים. למה מינוי לשופט עליון לא דורש את אותה רמה של ביקורתיות?

איי ל

New member
מנהל
זו בדיוק התגובה שחיפשתי.

(מצטער מראש, אני מגיב תוך כדי שאני קצת עובד וקצת שומר על הילדים, אז אין לי כלכך זמן להיכנס ללינקים, אבל ברשותך, אתייחס אליהם כעובדה).
&nbsp
1. אישית, אין לי בעיה שכל המתמחות שלו היו דוגמניות. בנוסף, אם כך הדבר, אני מצפה שאותן מתמחות יתלוננו על הטרדה מצידו. שהרי אם בחר אותן לפי מראה ולא לפי כישורים, סביר שיצוצו סיפורים על קשר רומנטי או רחמנא ליצלן, יחסים שלא בהסכמה.
&nbsp
2. מי שיש לו קשרים לא צריך פרוטקציה. אני לא מאמין שזה חדש לך שקשרים פותחים דלתות. הבחור לא שונה מאף אחד אחר. אני מכיר כאלה שנכנסו לאוניברסיטאות עילית בעקבות קשרים, אני גם מכיר כאלה שקיבלו את עבודת החלומות שלהם בעקבות קשרים. אני גם מכיר כאלה ששירתו בגלי צה"ל במקום להיות לוחמים, כן, בזכות קשרים.
&nbsp
3. שאלה טובה שאלת עכשיו. אני לא יודע אם הייתי מסוגל להביא 75 נשים להעיד עדות אופי, אני לא כזה מוכר. אבל אני בטוח שלפחות 10 נשים היו מוכנות לתת עדות אופי עבורי.
&nbsp
&nbsp
אני די בטוח שציפית שאלה יהיו התגובות שלי.
יחד עם זאת, כהתייחסות לקישורים שהבאת כעובדות, אני מסכים שהסעיף השני שלך (מתמחים שהם "בנים של") יוצרים ספק ביכולתו של המועמד לכהן כשופט בבית המשפט העליון. למרות שכאמור פרוטקציה היא דבר שקיים בכל מקום כמעט, אינו ראוי שידבק באדם שאחראי על חוד החנית של מערכת המשפט. ולו רק למראית עין.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

vinney

Well-known member
אז אנחנו לא מסכימים ברמה עקרונית

״אני מצפה שאותן מתמחות יתלוננו על הטרדה מצידו״ - באמת? זה מה שאתה מצפה? באיזה עולם אתה חי? תראה מה עושים לאחת שהעזה. תחשוב מה עובר על הנשים שהבן אדם הזה אשכרה שולט להם על הקריירה.
&nbsp
10 נשים שיכולות לתת עדות אופי זה נשמע סביר. אבל כש75 עומדות מול המצלמות - זה נראה לי לא רק שלא אמין, אלא מוזמן ומשולם. בעיניי זה מביא לתוצאה הפוכה לחלוטין, אני מאמין לבן אדם הזה הרבה פחות בעקבות ה75 הנשים הללו.
&nbsp
לגבי פרוטקציות - זה הרי ״גרד לי ואגרד לך״. האם אתה רוצה שופט עליון שחייב משהו למישהו? שמישהו חייב לו? מה יקרה אם מערערים על פסק דין של אחד המתמחים שלו? זה שאחד המתמחמים שלו היה הבן של אליטו זה כבר היה פוסל אותו בעיניי.

איי ל

New member
מנהל
שוב, עם המשפט האחרון שלך אני מסכים.

ולו רק מהסיבה הזאת הייתי פוסל את המועמדות שלו.

debby12

New member
מנהל
רק תיקון עובדתי קטן

על פי הנטען: הוא היה בן 17 - כלומר תלמיד תיכון, לא סטודנט. (כתבת "נא לתקן אותי אם אני טועה"), והמקרה אירע לפני 36 שנה. אני מסכימה איתך ב-100% לגבי השאר.

לא שזה ישנה את דעתם של המשוכנעים משני הצדדים - לכאן או לשם, אבל שמה את הדברים על דיוקם.

אולי זה הופך אותו לקטין מבחינה "חוקית" בזמן האירוע - אין לי מושג. ודאי שלא משנה מבחינת עדות-אופי/מוסרי

מה שמסקרן אותי שאף אחד לא העלה את ההיבט הנוסף והוא של השתיית אלכוהול במרץ לפני גיל 21 שגם זו עבירה על החוק - ומדובר בשופט שאמור להיות אמון על החלת חוקים. אני מניחה שזה כי כולם מבינים/מסכימים שבשתיקה, שבני נוער מתחת לגיל 18 (קל וחומר מתחת לגיל 21) עורכים מסיבות השתכרות כשההורים לא בבית כעניין כמעט-שכיח
. אני מדמיינת את גודל ה"פדיחה" שלו אל מול בנותיו שמהן, אני מניחה, הוא יצפה לא לשתות אלכוהול עד גיל 21.

אם הייתי צריכה לנחש - הייתי מנחשת שיחד עם חבריו בני העשירים/תפנוקים, שכוללים גם את ד"ר בלאזיו, הוא היה בעשרות מסיבות השתכרות כאלה בתיכון [בזמן שהוריה הנער/ה המארחים היו בפאריס לסוף השבוע או משהו בסגנון הזה....אנשים ששולחים את הילדים שלהם לבי"ס פרטי מרבים לבלות במקומות נוצצים].

ומאחר שהיה שיכור בהן [כמו גם רוב החוגגים הצעירים האחרים], ושלו עצמו האירוע לא היה טראומתי, הוא פשוט לא זוכר את האירוע. כלומר, ההכחשה היא "כנה" מבחינתו שלו - מבחינת התודעה שלו זה לא קרה אף פעם. אני לא אומרת שזה עושה את זה לגיטימי חלילה וחס - רק חושבת שזה המצב לו אנחנו עדים עם הגרסאות.

John the Savage

New member
לגבי היותו קטין באותו זמן

זה תלוי בסעיף האישום אילו היה נשפט על זה אז. על פי החוק במרילנד, היה ניתן להאשים אותו ב"תקיפה מינית מדרגה רביעית" או בניסיון לאונס. תלוי בשיקול דעתו של התובע ובנסיבות העובדתיות. על תקיפה מינית מדרגה רביעית, הוא היה נשפט כקטין. על ניסיון לאונס, ניתן לשפוט בן 17 כמבוגר.

אגב, על ניסיון לאונס במרילנד אין חוק התיישנות. מצד שני, האפשרות לבסס אישום כזה בנסיבות כאלו, ולא כל שכן אחרי 36 שנה, שואפת לאפס. כך שזה דיון תיאורטי.

danakama10

New member
בהצלחה למצוא

מועמד לאיזשהו תפקיד ציבורי שלא עשה דברים דומים. גם קלינטון האהוב הודה ששאף סיגריות מגולגלות (נדמה לי שהוא לא לקח לריאות לטענתו?).

לא רק הוא היה שיכור, גם המאשימה עצמה מספרת איך היו מתגלגלים כולם שיכורים ממסיבה למסיבה, כולל היא עצמה. אני לא חושבת שיש לו פאדיחה מול בנותיו בדיוק כפי שהמרדימה לא מתביישת בפני בניה. את חיה באמריקה, לא ישראל.

vinney

Well-known member
אז שוב, מבחינתך זה בסדר כל עוד זה "משלנו".

שופט ימני קיצוני שונא נשים ניסה לאנוס מישהי בנערותו? נו, למי איכפת, כולה אישה, זה לא חשוב, היה מזמן, העיקר שיהיה שמרן קיצוני שיגיד לליברלים השנואים עלינו איך לחיות ושלא חלילה יחייבו אותנו לאפות להם עוגות...

גישה נחמדה יש לך. אחרי זה תתעצבני שאני טוען שתומכי טראמפ הם רשעים...

אגב, בישראל הוא כבר מזמן היה נעלם מהאופק. זוכרת את חיים רמון? את משה קצב? אפילו לעזר וויצמן "העירו" בזמנו כשהוא ניסה להגיד משהו לגבי אליס מילר. ישראל שנות אור מארה"ב בנושא הזה.

למעלה