סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

vinney

Well-known member
אז כן, נחשב

Chase ספציפית מאוד ידועים בהקפדה שלהם על כלל ה5/24 (לא יותר מ5 כרטיסים חדשים ב24 חודשים לפני הגשת הבקשה), והauthorized user נכלל במניין הזה.

Fellowship

New member
זהו זהו

שנים לא הבנתי מדוע כתוב "זהו זהו",
עד ששמתי לב שמדובר בסימן קריאה, "זהו זה!"
&nbsp
מעולה, נמתין, תודה רבה.

שאלת מע"מ בארה"ב

הי,
אני לא יודעת אם זה הפורום הזה מקבל בברכה שאלות כאלה כך שאני מתנצלת מראש אם חרגתי מהכללים. ידוע לכם אם יש דרך לקבל החזר מע"מ על קנייה גדולה בניו יורק, כשאני פיזית בארה"ב (לא קנייה ברשת)? אני שוקלת לקנות שם מצלמה יקרה וסט עדשות תואם ולהביא איתי לארץ. מדובר בלמעלה מ $10,000.
תודה.

vinney

Well-known member
אין החזרים לתיירים.

ההבדל בין מע"מ למס רכישה הוא סמנטי לצורך העניין, אבל מה שיש זה מס רכישה שמשולם לרשויות המקומיות (במקרה של ניו יורק - למדינת ניו יורק והעיר ניו יורק). המס הזה נגבה מכולם, אין הבדל בין מבקרים למקומיים, ואין החזר לתיירים.
&nbsp
&nbsp

ranshe

New member
תראה, תשמע

בלואיזיאנה ובטקסס יש החזר.
במייסיס יש (היה?) 'דיל' שמי שבא עם דרכון מקבל כרטיס הנחה בגובה המס (אבל זה נכון ללפני 10 שנים)

eladts

New member
כשגרנו בטקסס

מישהי שביקרה אותנו ניסתה להשיג את ההחזר הזה. זה היה כרוך בלסוע לאיזה מרכז מסחרי שכוח אל שאי אפשר להגיע אליו בתחבורה ציבורית, להמתין שעתיים בתור ולבסוף לקבל החזר בערך על חצי מסכום המס בצ׳ק שהם שולחים בדואר. לא ממש שווה את זה.

ranshe

New member
יש עמדה לנושא בשדה התעופה של אוסטין

ואני מניח שבעוד שדות

eladts

New member
גרנו ביוסטון

ולפי מה שבררנו אז, זה היה המקום היחיד שם. יכול להיות שזה השתנה, זה היה לפני כ-10 שנים.

danakama10

New member
אבל מי נוסע בתחבורה ציבורית ביוסטון?

John the Savage

New member
לפי מה שהצלחתי לראות

בטקסס ההחזרים לא מתבצעים ישירות דרך הסטייט אלא דרך חברות פרטיות שלוקחות עמלה שנעה בין 35 ל-50 אחוז מההחזר. כך שאכן לא מקבלים בחזרה את כל הסכום.

מה שכן, כיום הם מפרסמים שיש אפשרות גם לקבל את ההחזר דרך פייפל.

ilanvag

New member
יימח שם התפוז - מחק לי הודעה

אם את מדברת על רכישה ב-B&H, על סכום של מעל 10,000 דולר, קחי בחשבון שאת משלמת 600-700 דולר מיותרים אם את קונה פיזית בחנות. אותו כנ"ל אם את מזמינה באינטרנט, ושולחת את הציוד לכתובת שנמצאת בסטייט של ניו-יורק או של ניו-ג'רזי.
&nbsp
ראי פה, הסבר שלהם:
https://www.bhphotovideo.com/find/HelpCenter/SalesTax.jsp 
&nbsp
אם יש לך זמן, ואת מטיילת בסטייטים נוספים -- תרכשי באינטנט ותשלחי לכתובת שתהיי בה שבוע לאחר מכן (אפשרי גם מלון). זה יחסוך לך המון כסף, והציוד יגיע ארוז היטב ובלי שום בעיה.
&nbsp
זה מה שאני עושה -- אני גר בבוסטון ונמצא בניו-יורק לעתים קרובות לעבודה. מבקר בחנות, מתרשם, ואז מזמין באינטרנט עם משלוח הביתה.
&nbsp
&nbsp

תודה לכולם, עזרתם לי מאד

אני יכולה אם כך להזמין מהבית באינטרנט, לתת כתובת של חברים למשלוח (יש לי חברים טובים בכמה מדינות) ולאסוף את הציוד מהם.

debby12

New member
מנהל
נדרסה לנו החתולה

בשבת בעבר עוד ישבה איתנו בגינה. ביום ראשון אחה"צ התקשרו מאנימאל סרוויסס של המחוז שמצאו את גופתה ברחוב הסמוך

לא היה עליה תג שם אחרי הטראומה מהרסן בקיץ, בעקבותיה היא די נעלמה מהבית לאיזה 8 שבועות, לא התעקשנו איתה. הדורס השאיר פתק עם מספר הטלפון שלו וכתב שהוא מצטער. הוא כתב את השעה 10:45 בלילה ושלא יכול היה להשיג אותנו כי כאמור לא היו עליה פרטים מזהים. הוא כתב שהתקשר למשטרה והם אמרו שלא יכולים לעזור. ושהוא יתקשר לאנימאל סרוויסס בבוקר.

לא.ס. היה מכשיר קורא שבבים, וככה הם התקשרו אלינו והלכתי לזהות. היא נראתה שלמה לגמרי למעט בטן נפוחה (אני מניחה שמהדימום הפנימי, אולי גם כי עברו 14 שעות בחום) וקצת דימום מהאף.

אוף. כל הבית באבל, כולל האלמן = החתול השני שהיה חולה לה על הזנב (ליטרלי..). גם לכלבה זה מותיר ישבן אחד פחות לרחרח/לטפח.

אני אוכלת את עצמי על זה שלא היה עליה תג שם ואולי היתה ניצלת לו היה לה. לו הייתם הדורס - הייתם משאירים ככה חתול דרוס או לוקחים לבי"ח לחיות? (הם פתוחים פה 24 שעות ביממה)

מתלבטת אם להתקשר לדורס. ת'אמת לא יודעת אם יש לי מה לשאול - רוצה אולי לדעת שהיא מתה מיד ולא סבלה/בכתה, זה יעזור לי לתחושה.

הייתם מתקשרים?

אגב, מדובר בשכנה מאוד שקטה עם הרבה רחובות ללא מוצא.

למעלה