סופן של החנויות הלא-וירטואליות הולך ומתקרב...

KallaGLP

New member
אני מסכימה איתך, אך מוזר לי מה שאת אומרת על העדר תיעוד.

בכל פעם שאנחנו מבקרים אצל רופא, אנחנו נשאלים שוב ושוב כל פעם מחדש אילו תרופות אנחנו נוטלים או נטלנו בעבר. כשהגענו מישראל אני זוכרת שהיה ממש תחקור ארוך על ההיסטוריה הרפואית של כל ילד, שכלל גם מהלך ההריון והלידה. אני בטוחה שכך זה גם עם יילודים, והמידע על התרופות שנטלה בוודאי שמופיע בתיק הרפאי של האם. האמת שדווקא בארה"ב מתעדים באובססיביות כל דבר קטן, ולפעמים זה אפילו מעצבן שבכל פעם שואלים מחדש את אותן השאלות, שלא לדבר על כך שבכל מרפאה ואצל כל רופא חד שטרם ביקרנו אצלו בעבר יש לתת את כל התיעוד הזה שוב מאפס.
שאלה אחרת אם ומתי מחליטים לעשות עם המידע הזה משהו, אבל להערכתי המידע בהחלט קיים, אם רק רוצים להתחיל לבדוק.

10utb

New member
כן... זה מה שאני אומר...

נראה לי שאנחנו חזורים כתקליט שבור, אבל אבהיר בפעם האחרונה --

כן, מסכים איתך שזה מאד מוזר שהאם נשאלה על היסטוריה ו"בעיות מיוחדות בהריון" וסיפרה על כך ועמדה על לרשום זאת, אבל אף אחד מ2-3 רופאי הילדים ו2-3 מומחים, במקומות מרכזיים בארה"ב, עם ביטוח רפואי טוב, ואף פעם לא טרחו להתיחס לזה ברצינות(בטוענה ש"לא ידוע על תופעות לוואי של התרופה"), לכן מעולם לא הכניסו את הפרטים הללו לתיק האישי של התינוק. הביצה והתרנגולת - אין רישום - אין סיכוי שנדע אם יש תופעות...

debby12

New member
מנהל
רופאים, כמו כל אדם, יכולים "להיתקע" במוד-מחשבה מסוים שיעוור

אותם לאפשרות מסוימת

הנה אנקדוטה. פעם, לפני שנים, החתלתי לסבול מכל מיני תסמינים לא נעימים (שלא יפורטו כרגע). אחרי שהתייאשתי מכמה וכמה רופאים אמריקאיים שלא עזרו בכלום (אפילו לא בלהצר את האפשרויות), עליתי על מטוס לישראל ואובחנתי חיש קל עם צליאק

מששבתי, עדכנתי את הרופאים בארה"ב שזה היה בסוף צליאק -חשבתי אולי זה יעזור להם עם מטופל/ת אחר בעתיד. התשובה שקיבלתי היתה

How can that be? that is so rare!!

מלבד העובדה שזו תשובה מפגרת (זה לא כזה נדיר, וגם אם זה היה כזה נדיר - ברור שזו אבחנה אפשרית), האנקדוטה מראה לדעתי שכשהראש "נעול" על משהו - לא יעזור כלום

נחמנית

New member
זה קצת מתעלם מהמהפכה שהתחום עובר עכשיו

אני לא מתווכחת על מה שנאמר (ומודה שלא קראתי את השרשור כולו מילה במילה ואולי זה הוזכר איפשהו), אבל עכשיו המערכת, גם באמריקה, עוברת למיחשוב מלא. תרופות מתחילות להיות מסומנות ומתועדות במחשב. נתח גדול של תקציבי מחקר מגיע לניתוח אוטומטי של נושאים רפואיים. יש חברות וגופי מחקר (באוניברסיטאות אבל לא רק) שעוסקים במיוחד בזה. בתי ספר לרפואה לוקחים כוח אדם של אנשי מדעי המחשב ועיבוד מידע/שפה לצורך ניתוח BIG DATA. לדוגמא, לא בקשר ישיר לתרופות, רופאים שונים בודקים דברים שונים כשמגיע אליהם מטופל עם תסמינים ספציפיים - לא כולם עושים אותו דבר. אחד האתגרים הוא לראות איזה בדיקות מצאו איזה קורלציות עם איזה תסמינים כדי להמליץ לרופאים איזה בדיקות לעשות. אתגר גדול (יותר לדעתי) הוא לזהות את התסמינים מהראיון עם המטופל. צריך לזכור שראיון כזה הוא בטקסט חופשי ויכול להיות מתואר בהמון דרכים (תחשבו כמה דרכים יש למישהו להגיד שאין לו כוח/עייף/חלש או כל דבר אחר שמצביע על ירידת אנרגיה).

אני מאמינה שעם הזמן, השימוש בתיעוד אלקטורני יעלה את רמת ניתוח המידע הרפואי באופן שלא היה אפשרי עד עכשיו.

KallaGLP

New member
כן, הבנתי אותך, אך מה שאני מנסה להגיד הוא,

שלאור הכרותי עם המערכת הרפואית האמריקאית זה נראה לי מאוד תמוה ולא אופייני. מה שגורם לי לחשוב שאולי כתבו על זה כי זה מקרה חריג ולא מייצג, שלא ניתן לשפוט ולהסיק ממנו על מקרים אחרים דומים?

ranshe

New member
פגש בוסטון?

פגש בוסטון מחר (שני) בערב?
נוחת ב-7PM או משהו כזה

ilanvag

New member
ראיתי רק עכשיו, שלישי בערב... לא הייתי פה הרבה זמן.

אם אתה עדיין באזור ומעוניין, אפשר קפה מתישהו מחר (רביעי).

liat1271

New member
סן פרנסיסקו

בסוף אוקטובר נהיה בנסיעת עבודה בסן פרנסיסקו, מחפשת רעיונות לאטרקציות, כבר היינו בעבר מס' פעמים בעיר והסביבה, כך שעשינו את כל הדברים "הרגילים". יהיה לנו גם יום אחד שלם פנוי, כך שנוכל לשכור רכב לטיול. מה אתם מציעים לעשות?

KallaGLP

New member
מנסה להציע מקומות פחות מובנים מאליהם

בסן פרנסיסקו עצמה, אני לא יודעת אם עליתם על הגבעות שבאזור גשר הזהב. אם לא, Hendrik Point ב-Marin Headlands היא נקודת תצפית מרהיבה על הגשר והאזור.
שווה להפליג לארקטרז ולאי בשם Angel Island, בשניהם יש סיורים מעניינים מאוד שמגלים פיסות היסטוריה של האזור וניתן לשלב את שניהם באותה הפלגה.
מומלץ לבקר בשמורת Muir Woods National Monument במחוז Marine.
כדאי לקפוץ למקדש המורמוני באוקלנד, לטייל בגן היפה ולהשקיף על הנוף. אם כבר נמצאים באזור ויש ילדים - גן החיות של אוקלנד ממש נחמד.
בעיר אלאמדה אפשר לבקר ב-The USS Hornet Museum, מוזיאון הממוקם על נושאת מטוסים.
נקודת המסתורין - מקום חביב בעיירה פלטון שליד סנטה קרוז, וכיף לילדים, אם עוד לא הייתם. אפשר לשלב עם שמורת עצי הרדווד Henry Cowell Redwoods State Park וביקור ב-Roaring Camp Railroads (שווה לבדוק, לפעמים יש שם בנוסף לנסיעה היפה ברכבת גם אירועים שונים ושחזורים מדהימים של תקופות היסטוריות). אם כבר מגיעים לאזור סנטה קרוז - שווה לטייל באזור המזח שם, עם כל כלבי הים המשתזפים והשחפים הצורחים, הסירות, מסעדות מאכלי הים ואפילו מעין לונה פארק על החוף.
אם יש אפשרות להרחיק עוד קצת אז הביקור בסנטנה רו ובאקווריום של מונטריי ואולי גם שיט לצפייה בלוויתנים הם אופציה נהדרת. כמובן שאם מרחיקים עד שם, אז יש את דרך 17 המייל ואת פוינט לובוס, שמורת טבע מרהיבה, הכוללת, בין היתר, את מה שמכונה אי הציפורים, שכשמו כן הוא. באותה הזדמנות אפשר לבקר גם בעיירה הציורית כרמל.
נתתי פה כמה אופציות, חלקן יותר קרובות וחלקן יותר רחוקות, לא יודעת מה יותר מתאים לכם, אם בכלל.

KallaGLP

New member
עוד כמה מעניינים:

אחוזת פילולי ב-Woodside - שילוב של סיור באחוזה ובגנים המרהיבים.
גם Montalvo Art Center הוא מקום יפה עם וילה וגנים ומסלולי טיול. שווה לעלות בשביל עד למעלה, לנקודת התצפית על כל אזור סן חוזה.
Mount Diablo State Park הוא שמורת טבע על אחד ההרים הגבוהים באזור, הנמצא בעברו המזרחי של המפרץ. שביל המקיף את הפסגה מגלה נופים מרהיבים לכל הכיוונים ובדרך לפסגה יש אזור שנקרא Rock City עם תצורות סלעים יפות ומעניינות שילדים נהנים במיוחד לחקור.
עוד אזור עם תצפית מרהיבה הוא מצפה הכוכבים ליק, המשמש גם כמעין מוזיאון שעורכים בו סיורים מעניינים, הממקומם על פסגת הר המילטון, המשקיף על עמק סנטה קלרה.

vinney

Well-known member
יש אינסוף דברים לעשות באזור...

אני מניח שאם את הדברים ה״סטנדרטיים״ כבר עשית, זה כבר מאוד תלוי במה מעניין אותך

&nbsp
אם יש לך יום לטיול - אז סיור בעמק היינות של נאפה יכול להיות נחמד (או סונומה, קצת יותר קרוב, אבל היינות קצת פחות טובים
) אם יינות לא מעיניינים, אז מצטרף להמלצה על הסיור באזור מונטריי-כרמל, ואולי אפילו דרומה עד לכניסה לbig sur, עם ארוחה בcafe kevah. הנוף משם מהמם (אם מזג האוויר משתף פעולה). כמובן שאי אפשר להכניס הכל ליום אחד, אז או אקווריום או big sur... וזה קצת נסיעה דרומה מהעיר (קצת הרבה, האמת, אבל הדרך יפה מאוד אם נוסעים על ה1).
&nbsp
בעיר עצמה, בנוסף למה שכבר כתבו, ממליץ על המוזיאונים - De Yong, SFMOMA וLegion of Honor.
&nbsp
לגבי סנטנה רו - לא הייתי נוסע לשם במיוחד, ואם כבר מסעדות טובות - יש באזור מלא מלא מסעדות מעולות (כולל כאלה עם כוכבי משלין רבים ומרובים). כדאי להזמין מקום מראש, לאכול במסעדה עם 3 כוכבי מישלין זאת חוויה (יקרה...).

KallaGLP

New member
לסנטנה רו בטח לא התכוונתי לנסוע במיוחד, רק כחלק מביקור

באקווריום של מנטריי ו/או שיט לוויתנים.

KallaGLP

New member
בכל מקרה, בגלל מיקום החניונים, אין ברירה אלא לעבור שם ברגל

בדרך לאקווריום.

vinney

Well-known member
עכשיו ירד לי האסימון

את מדברת על Old Monterey ואני חשבתי על הסנטנה רו בסן חוזה ולא הבנתי למה את ממליצה על זה

KallaGLP

New member
אני האחרונה שאמליץ על סן חוזה.

לא סובלת אותה. אחת הערים המכוערות ביותר שיצא לי לראות או לגור בקרבתן. יש שם כמה מוזיאונים מעניינים, אך ממש לא בגדר חובה. וסנטנה רו בסן חוזה זה אמנם אזור בילוי נחמד אם ממילא כבר נמצאים בעיר, אך בטח שאין מה לבוא לשם במיוחד.

KallaGLP

New member
ועכשיו לי נפל האסימון... התכוונתי, כמובן, לקנרי רו במונטריי,

לא מבינה איך נתקע לי הסנטנה בראש.

John the Savage

New member
בסונומה יש אולי פחות יקבים מפורסמים

אבל בתור מקום לטיול של יום, למי שלא מאד מתעניין ביינות, אני דווקא אוהב את סונומה הרבה יותר מנאפה. בעיקר מכיוון שאפשר לעשות טיול יותר מגוון ולבקר גם בסבסטופול, בודגה ביי וכו'.

KallaGLP

New member
אם כבר נוסעים לנאפה,

אני ממליצה לבקר ב-Castello di Amorosa, שזה יקב מודרני הבנוי כטירה טוסקנית מימי הביניים, ולקחת שם סיור מודרך.
עוד כדאי לבקר שם במוזיאון די רוזה, בעיירה Yountville, ב-Cornerstone Sonoma, ואם יישאר זמן - בשמורת Petrified Forest באזור קליסטוגה.

למעלה