סיבתי לתמיכה בהתנתקות

• פותח הנושא nop10
  • פורסם בתאריך
ואת בטח מצפה

שנתחשב בעשרות האליפם שבאים לעצור את ההתנתקות. בגוש קטיף יש 10,000 אנשים בעזה יש 1,200,000 פלסטינים, תעשי את החישוב. יש לי שאלה, באמת. היום כל כך קשה לכם לעזוב את הגוש בין השאר מהסיבות שאתם מתנתקים מסביבתכם הטבעית, אז למה באתם לשם? כשבאתם לשם לא התנתקם מסביבתכם הטבעית? ולמה זה היה קל? אני מודה שזה דבר קשה, אבל בדיוק כמו מעבר דירה- זה נסבל ואף מרתק. אז כמו שאז עשיתם את זה למען המדינה, היום תורידו את הראש ותחזור, למען המדינה.

InfinityX

New member
למה אתם חושבים שזה מעבר דירה?

הרי אנשים יודעים מה זה מעבר דירה, ובכל זאת נשפכות בגוש קטיף הרבה דמעות אנושיות, לא אידאולוגיות, אנושיות. אולי במקום לתקוף תנסו להבין, כי כמה שלא תנסו להשוות: המציאות מוכיחה אחרת.

הדמעות הן על ארץ ישראל השלמה

או על העובדה שמתנתקים מהסביבה הטיבעית, או שמא יש לך עוד סיבה, ואתה יכול לחדש לי? הניתוק מהסביבה הטיבעית הוא משהו שיכולתם לעמוד בו, הרי לא נולדתם שם (ואם אתה נכנס איתי לדורות שגדלו בהתנחלויות, אז אני חושבת שזה משול למעבר למדירה לדירה, מעיר לעיר), אבל חלקנו מתנו שם... ואם הדמעות הם על ארץ ישראל השלמה ועל רעיון ההתיישבות הן אכן אנושיות אבל פה בדיוק הנקוודת שלנו נוגעות אתם מאמינים בארץ הזאת, בין גדות הירדן- ואנחנו, או במקרה הזה הממשלה- לא. בחרנו להתנתק משם וזה נוגד את דעתכם, אבל גם דדעתנו לא הייתה שלמה כשהקמתם שם יישובים אבל זו הדמוקרטיה, והפעם היא בחרה אחרת מכם (אין ספק, מעשה אמיץ). אז אף אחד לא אומר שזה לא דבר קשה והעם איתכם בכאבכם, אין ספק. רק ניסיתי להגיד שה"תירוץ" של הסביבה הטיבעית הוא לא לגיטימי.

InfinityX

New member
אני לא מאמין

די כבר! הדגשתי במיוחד בשביל מתקשי ההבנה בשמאל שאלה לא דמעות אידאולוגיות, אלא אנושיות! למה זה לא סתם התנתקות מהסביבה הטבעית? בגלל זה ביקשתי מכם לחשוב לבד, כדי שתגיעו לזה לבד. כי כשאני אכתוב לכם, אתם רק תנסו להתכתש ולהתווכח, רק כדי להוכיח שאתם צודקים. אז אני אתן לך קצה חוט, ואל תגיבו (לא רק את, כולם) לי, רק תחשבו על זה: המקום הזה מסמל בית לאנשים שחיו שם כל השנים, ובית זה כולל נוף, סביבה, חברים, משפחות, בתי כנסת, דיונות, ים, עצים, שבילים, מזג אוויר, נהלים. לא סתם קירות. עכשיו לא עומדים להעביר אותם משם כי אין להם כסף לשלם לבנק, אלא ממש הולכים להרוס 20-30 שנה מהחיים שלהם! יש לך מושג מה זה להרוס את מה שהשקעת בו 20-30 שנה? זה לא עיר שהייתה בנויה כבר 70+- שנה, אלא מקום שאת בנית במו ידייך! שתלת את העצים האלה בעצמך והיום הם גבוהיים ממך פי 2 ואת אוכלת את הפרי ששתלת בעצמך! את חלמת להזדקן בבית הזה, ושהילדים שלך יבואו לבקר אותך, אבל במקום זה מחליטים לתת לך להזדקן בקראווילה עלובה של 60 מ"ר! אז אולי בשבילכם זה מעבר דירה. אולי מבחינתכם אלה דמעות אידאולוגיות. אבל לאנשים שגרים בגוש קטיף יש לב, לא פחות אנושי משלכם, וכשמפרקים אל מול עיניהם מפעל שהם השקיעו בו את רוב חייהם מתוך כלום אחד גדול: יש להם סיבה לבכות. יש להם סיבה להיות עצובים, להרגיש נבגדים ומגורשים. ובבקשה, אני מתחנן לפני כל שמאלני ושמאלני: אל תגיבו לי. כי אני באמת מעדיף לא לשמוע את השנאה שלכם אחרי הודעה כזאת, זה עושה לי בחילה (ואני לא מתכוון להעליב) תודה רבה

אתה צודק!

ומי סיפר לך שאני לא מבינה את זה? אבל איך כל זה נמדד בהשוואה לסיבות למה כן להתנתק?! יש לכם כל כך הרבה סיבות אנושיות ואידיאולוגיות ומה לא אבל אין בהן מספיק כדי לעצור את ההתנתקות דרך השלום כרוכה בהמון וויתורים וזה בינהם כמו שהמתנחלים יכלו להקים שם יש מאין, הם יכולים לעשות אותו דבר בנגב לפתח את הישוב ניצנה ולהפוך אותו למה שהם הפכו את גוש קטיף לאט ובנחישות ועם המון אהבה הפעם זו גם השקעה בטוחה. נכון, אתם הייתם לכלי שרת בידי המדינה ועל כך תדרשו את הפיצויים אבל זו לא החלטה של הממשלה זו החלטה שאין ממנה מנוס תעשו אתם את הצעד הזה, כואב אבל הכרחי כי אני לא חשובת שהפריע לכם שהתרענו שזה לא חוקי ולא נכון ולא מסורי אתם שאפת לגדול ולהתפתח ולהקים- בכל מחיר וידעתם שיגיע היום שזה ישחק לטובתכם אז עם כל האנושיות חאלס,די, נגמר הכח אתם אל תמימים, ואנחנו עוד פחות מכם גם לי כואב לראות זקנים וחד הוריות שאין להם ממה לחיות אנשים שזרקו 70 שנה בשביל המדינה בשביל קלבל ממנה זין והרבה כסף שהושקע בכם יכל להיות משוקע בהם אז די, עכשיו תורכם לוותר וגם לי כואב לראות מצב של 8000 מתנחלים אל מול 1200000 ערבים, ובמאת לא מעניין אותי עד כמה הנתונים האלה נכונים, לכאן או לכאן, ההבדל העצום נשאר בעינו. וגם לי כואב לראות חיילים, ידידים שלי!, שנרצחים. והצמרמורת שעובדת בי, שיכולנו למנוע את זה יכולנו למנוע את זה אם הם לא היו נמצאים בשמירה על התנחלויות כואב לי יורת ממה שאתה חושב. אז מה? דמעות אנושיות יש בלכ מקום ובלכ צד וברור שהפעם אתם הגיבורים ואתם המנצחים בתחום הזה, ללא עוררין אבל אין ברירה. ביום שתתנו לי את המפתח אני אבוא לעזור לכל מי שאפשר להקים את חייו, בלכ מה שאני יכולה כי זאת בהחלט טראומה אבל כרגע, אין ברירה ואם הייתם פיירים כלפי עצמכם- הייתם מתכוננים למצב כזה עוד הוכחה שלא שווה הליות עיוורים.

InfinityX

New member
ביקשתי יפה...

אני לא מבין מה לא היה ברור.
וגם ככה לא הבנת כלום כנראה ממה שכתבתי אז תעזבי את זה. או בעצם, תסבירי לי איך אדם בן 60, ש-30 שנים מחייו נמחקות לו מול העיניים, צריך ללכת ולהתחיל הכל מחדש בנגב.

E טי

New member
שאלתי.

הוא גם לא רוצה את ההתנתקות. הוא בוכה שגם הוא לא ימצא עבודה.

TheOrion

New member
דווקא הם כן רוצים...

לא רק שתהיה להם עבודה(צפוי בום כלכלי אחרי ההתנתקות בתמונת התחלות בניה ברשות), אלא הם יוכלו קצת להתרחב בהתיישבות שלהם. קשה להיות מעל מליון תושבים בשטח כל כך קטן. אז עוד קצת שטח זה תמיד טוב להם.

TheOrion

New member
ונבהיר...

כשאמרתי "...אז עוד קצת שטח זה תמיד טוב להם", התכוונתי אך ורק לשטח מהרצועה. אני לא תומך בנתינת שטחים נוספים מישראל, אלא במו"מ.

E טי

New member
אתה שאלת?

חבר שלי דיבר עם תושבי המואסי, שכנים שלו, וזה מה שהם אמרו.

InfinityX

New member
שאלתי.

23 משפחות פלשתיניות (עניות מהמואסי) כבר הגישו בקשה לבג"צ שיפנו גם אותן. הם יודעים לא פחות טוב ממני עד כמה רע יהיה מצבם אחרי ההתנתקות....

פלוני 20

New member
מעבר דירה,

לצריף עלוב. מעבר דירה - ואובדן פרנסה. מעבר דירה - בניגוד לרצונם. מעבר דירה - כשבמקום סבלים יש שוטרים וחיילים שתופסים אותך בכח ומכים אותך. מעבר דירה - שיכול לגרום לטראומה, יש פסיכולוגים אובייקטיווים שאומרים את זה. מעבר דירה - כשאת הדירה שלך הורסים, ובשטח יבנו קזינו. מעבר דירה - גם לחיים וגם למתים. מעבר דירה - כשהורסים את בית הכנסת שלך. מעבר דירה - כשאין לילדים שלך מוסדות חינוך ראויים (ברמה דתית כמו זאת שהיתה) מעבר דירה - כשהרוצחים של חבר/חברה/שכן/קרוב/אח/בן/בת/הורים שלך מקבלים את השטח ומבסוטים עד השמיים. מעבר דירה - ואם לא תתפנה מרצון אפילו את מעט הפיצויים לא תקבל. מעבר דירה?!

מעבר דירה

מעבר דירה- וקבלת עזרה מהמדינה עד לכדי מציאת מקום עבודה מעבר דירה- בהתאם לרצון רוב העם מעבר דירה- ואפשר להשתמש בסבלים ולחסוף עבודה לשוטרים ולחיילים, וגם להרוויח כסף מעבר דירה- שיכול לגרום לשלום, ולירידה במקרי המוות והסכנה במדינה מעבר דירה- שאת הדירה שלך הרוסים כדי שלא תשמש את אויביך, מטעמי צדק עם המפונים. מעבר דירה- לחיים, למתים, ולמתים הפוטנציאליים. מעבר דירה- כשהורסים מבנה מבטון בשביל לקבל תמורה עצומה מעבר דירה- ואין המ לדאוג להסדרי הדת, במדינה כמו שיראל- זה הדבר הראשון שיטופל. מעבר דירה- כשהעם שבתוכו יש רוצחים של אנשים אחרים, מקבלים את השטחים שייכים להם. מעבר דירה- ואם תבחר להלחם בכוח, ולהלחם בחיילים- בכל זאת תקבל את הפיצויים אחרי שהפינוי יתבצע, למה להיות תמימים. מעבר דירה- והוצאת חיילים מתוך שטחי הרצועה הלא בטוחים מעבר דירה- והתנתקות מהאויביים שלנו מעבר דירה- והחזרת הסדר למדינה מעבר דירה- והטבות לתקציב המדינה מעבר דירה- והפסקת הכיבוש מעבר דירה- וקבלת יכולת האמיתי להתגונן מפני אויבנו מעבר דירה- ופיתוח הנגב במקום הגבעות מעבר דירה- והתנתקות במקום סיפוח של אוכלוסייה רבה כל כך מעבר דירה- ושמירה על הדמוקרטיה אתה צודק, זה הרבה יותר מסתם מעבר דירה.

InfinityX

New member
על כולם כבר הגבנו בעבר, אני מניח

אז את יכולה לחפש בארכיון.. אבל בקשר למציאת עבודה, אולי תסבירי לי, איך מוצאים עבודה לאדם שבקושי מוצאים לו בית? (אני מניח ששמעת על הגילוי המרעיש שלא לכל המתיישבים יש פתרונות דיור) ואיך תמצאי עבודה לאדם בן 45, 50 או יותר? יש אנשים שלא זכאים לפנסיה בגוש קטיף, ואף אחד לא יקבל אותם לעבודה!

TheOrion

New member
../images/Emo7.gif

ו-nooshP לא קיבלה אף לא פיצוי אחד
כואב הלב עליה

InfinityX

New member
אבל היא עברה כשהיא יודעת שיש לה

איפה לעבוד. אני בטוח בזה.. היא לא עברה כי היה לה טוב בבית שלה. ההשוואות של השמאלנים פשוט מעוררות גיחוך, זה מדהים

E טי

New member
למה באנו לשם?

כי המדינה ביקשה. היישוב עצמונה הוקם בסיני, לאחר ההסכם שנחתם הוצבו בפני המתיישבים שלוש אפשרויות - גליל, נגב או גוש קטיף.

אחלה

וזה אל היה קשה, להתרגל לסביבה החדשה הזרה והלא מוכרת ובטח שהלא מפותחת? ומה עם אלה שעבור לשם מתוך אידיאולוגיה, להם לא היה קשה? ברור שהיה ולכן הטיעון לא לגיטימי.

שבוע טוב

כרגע - אינני מביעה את דעתי על נכונות דברייך. 1. אף מדינה לא מוכנה לקבל פלשתינאים - אז למה שאנחנו נידפק? למה שניקח עליהם אחריות? בגלל ששאר המדינות (נתעלם לרגע מעובדת הלאום המשותף) הם לא יפי נפש? 2. מן הסתם - זו הסיבה שעד עכשיו לא סופחו שטחים אלו למדינה.. למה לשנות מהמצב הקיים? זה יביא שלום? לא. זה ימגר טרור? גם לא, להיפך. 3. בטיעון הראשון שלך - אמרת משהו על מה שהעולם אומר.. ואתה חושב שהעולם ייתן לנו להפציץ אותם ברגע שהם יעשו משהו?? והאם אתה תרצה להפציץ - כולל אנשים חפים מפשע??

למעלה