סיבתי לתמיכה בהתנתקות

• פותח הנושא nop10
  • פורסם בתאריך

TheOrion

New member
נמנמנמ

1) ברגע שקיבלנו אחריות של השטחים, קיבלנו אחריות על התושבים הנמצאים בם. 3) מה שנקרא "זכות ההגנה הבסיסית". ברגע שיוצאים מגוש קטיף, וברגע שתוקפים את ישראל משם אחרי שיצאנו משם, לישראל יש את הזכות הזו. כל עוד אנחנו יושבים שם, העולם לא רואה זאת כך, וכאן הבעיה.

תגובה

1. את השטחים לא קיבלנו, כבשנו. זה דבר ראשון. אבל קיבלנו אחריות על השטחים ב67, לפני.. 38 שנים? הממ.. אז מה ההבדל בין עכשיו לבין 38 השנים הקודמות?? אהה וואלה - לשרון עוד לא היה תיק משפטי.. 3. לא דווקא, הרי הם רוצים את כל המולדת, נכון? אז עד שלא נתן להם הכל - לא תהיה לנו הזכות הזו. מי אמר לך שאחרי ההתנתקות הנוכחית (ואני מקווה שהיא לא תהיה) לא יהיה צורך בהתנתקות נוספת??

יש עוד אפשרויות

לא ראיתי מה כתבו כאן אנשים, אז אני מצטער אם אני כותב משהו שכבר כתבו לפני. קודם כל, זה שהם תחת שלטון ישראל זה לא הופך אותם לאזרחים. יש הרבה סוגי מעמדים אחרים, כמו "שוהים בלתי חוקיים" או "תושבים ארעיים". דבר שני , אם כל כך לחוץ להיפטר מהם והכל למען בטחון ישראל, אז כמו שמעבירים את המתנחלים, שיעבירו את כל הפלשתינים (ומבחינתי גם את שאר ערביי ישראל) מג'נין ,יריחו, שכם וכו' לחבל עזה, ירכזו אותם שם במדינה שלהם, ואז יתנתקו. לא הגיוני? לא ריאלי? -בדיוק כמו שלא ריאלי להעביר את המתנחלים משם מאותם סיבות בדיוק!! אז הנה מצאתי פתרון שהלגיטימציה שלו משתלבת עם הלגיטימציה של העברת יהודים מבתיהם- אם זה 7000 או 100000 או יותר זה רק שאלה של מספרים ויכולת פיזית וטכנית, כי מרגע שאתה מאפשר לפי חוק להעביר אדם אחד- אין שום סיבה שלא תעשה את זה לכמה אנשים. אז תעשה את זה בנגלות. אבל הלגיטימציה ניתנה. עוד דבר, לגבי זה ששום מדינה לא תקבל אותם- קודם כל, המדינה ירדן היא בעצם מדינה של פלשתינים. בכל רגע נתון הם היו מתים לחזור לפה, אך את אחיהם הם לא יקבלו אליהם. דבר שני, אם אף אחד לא מוכן לקחת אותם, למה אנחנו צריכים לקבל אותם? אם אחיהם לא מקבלים אותם, למה אנחנו, המוגדרים בד"כ כאויביהם, נהיה הפראיירים?? אם נמשיך לעשות הכל כמו שהעולם רוצה רק כדי שיכירו בנו ויאהבו אותנו, כמו ילד קטן ומתחנף, אנחנו אף פעם לא נגדל להיות המבוגר שכולם מעריכים ומכבדים. אנחנו נישאר לנצח אותו ילד קטן, וימשיכו להתייחס אלינו ככה, ובצדק- כי לא תשאר לנו מספיק מדינה, כך שאין מצב שנהיה מעצמה כלשהי, וגם כי למרות כל הכוח והיתרון הטכנולוגי, לא מימשנו את יכולותינו והפגנו אותם מספיק כדי להוכיח לעולם שאנחנו ראויים למדינה הזאת. ולא לשכוח שאף מדינה גדולה כיום בעולם לא השיגה את הארץ שלה ע"י הרשאות מהאו"ם או משהו כזה- הכל היה בכוח הזרוע- צרפת, גרמניה, ארצות הברית ואפילו בריטניה (ואולי בעיקר בריטניה..) וכל האחרות - אולי כלפי חוץ הם "מצטערות" על האלימות שהייתה, או מצרות על הכאב שנגרם, אבל מה שבאמת קורה זה שהם לא מצטערות לרגע כי זו היתה הדרך היחידה להשיג את מה שעכשיו שלהן. לא נראה לי שארה"ב תחזיר עכשיו שטחים נרחבים לידי האינדיאנים, וכך גם עם שאר המדינות. אני מקווה שהגזירה הזאת תחלוף כמו גם האנשים שבראשה. יום טוב אנשים.

שמיל86

New member
חי בסרט...

אם איינני טועה המצב הדמוגרפי לא מסתכם ברצועת עזה! כי זה לא שהם ילדו פחות אחרי ההתנתקות , אם כך למה שלא נצא מכל שטחה של ישראל? הרי ממילא הם מתרבים יותר מאיתנו! מה שאומר ראש המצב הדמוגרפי זה לא יפתור מקסימום ידחה את הבעיה. דבר שני: אם תעשה זום אוט על המפה תגלה שאנחנו מוקפים אויבים מכל הכיונים ביחס אפילו יותר גרוע מגוש קטיף ! שוב מתבקשת המסקנה "למה שלא נעזוב ונעבור לשוויץ או לאמריקה?" מה לעשות יקירי המצב של מדינת ישראל ועצם קיומה בכלל לא הכי הגיוני ובטח לא קל ועם זה צריך להתמודד היא לברוח מהמציאות בטענות כוזבות וחסרות בסיס(אפילו אריאל שרון לא אומר שזה יפתור את הבעיות!) ובטח ובטח לא מעשה מסוכן בטחונית ומוסרית! גוש קטיף לעד ולנצח נצחים!

אמיר.

New member
שכחת את האפשרות ההגיונית.

לא לספח ערבים, לא לגרש איש. לחלק. כן, לחלק את השטח. היכן שגרים ערבים - לשלטון הערבים. היכן שגרים יהודים - למדינת ישראל. באזור רצועת עזה זה קל במיוחד: ישובי הצפון מילא מחוברים למדינה בלי שום ערבים בינהם (קל מפה). שאר ישובי הגוש מרוכזים באזור אחד. כל מה שצריך זה מחלף שיאפשר לערבים לנוע בציר צפון-דרום וליהודים מזרח-מערב. ממש פשוט.

צורי80

New member
כל כך נכון

ישנם רק 3 ישובים מבודדים - אותם אלה שהממשלה החליטה לפנות היום נצרים כפר דרום ומורג פינו 3 הישובים הנ"ל תוך סיפוח שאר גוש קטיף וצפון הרצועה יבנו קווי גבול ברורים ברי הגנה למדינת ישראל

למעלה