סיור בעכו מחר

25306yosef

New member
אתה מכיר משפחה ערבית בישראל שמטגנת בשמן סובין אורז?

או בחמאה או בשומן אווז או בשומן חזיר?

הרי זה ידוע שהחברה הערבית בישראל לא משתמשת בשמנים הללו שנעשה בהם שימוש בעיקר בבישול עילי ובבישול בריא. החברה הערבית בישראל משתמשת בהמוניה בשמן התעשייתי המזוכך שהוא זמין ביותר וגם זול מאוד.

ובאשר לשמן הקנולה המזוכך,

שמן הקנולה המזוכך הוא למעשה רעל מאחר ואין לו שום ערך והוא לא מביא שום תועלת מלבד תוספת השומן לגוף. כל הויטמינים והערכים והטעמים שהיו בו אבדו בתהליך הזיקוק והזיכוך התעשייתי שלו.
 

prizman

New member
למרבה ההפתעה אני מכיר משפחות ערביות

שמשתמשות באופן שוטף לטיגון בסמנה ובשמן זית.
שמן סובין אורז ושומן אווז נדירים בישראל ושומן חזיר אם לא שמעת אסור על מוסלמים
שאלו המוסלמים שאני מכיר את בישוליהם בישראל.
לגבי שמן הקנולה המזוכך, אני מציע שתקרא עליו קצת לפני שתמשיך לכתוב מתוך חוסר ידע.
אבל לפי מה שאני רואה לאורך השירשור קשה לצפות שתעשה את זה.
 

25306yosef

New member
יש מעט משפחות ערביות שכאלה שמשתמשות בסמנה ובשמן זית.

הרוב כאמור משתמשים בישראל בשמן התעשייתי המזוכך.

לכן אין לי כל עניין לאכול בישראל אוכל ביתי "מסורתי". אם לאכול מחוץ לבית אז רק במסעדת יוקרה המכבדת את עצמה ואת לקוחותיה שעושה שימוש בחומרי גלם יקרים ואיכותיים. או באיזו מעדניית בוטיק יוקרתית המכבדת את עצמה ואת לקוחותיה.

אם לא מסעדת יוקרה או מעדניית יוקרה אז אני מעדיף לבשל לבד בבית אבל כאמור בשום פנים ואופן לא ביתי "מסורתי".
 

Nרב

New member
מי אמר שהלכנו לאכול אוכל מסורתי


הלכנו לאכול מטבח עכואי מקומי עכשוי (לא חיפשנו את המודרני או העילי או היוקרתי) שהיה לנו (אני מניחה שלפחות לרובנו) טעים.
לי זה מספיק, כמו שטיגון טעים לי ולא מעניין אותי אם טיגנו לפני 2000 שנה.
 

25306yosef

New member
אני מסכים בהחלט לשימוש שלך במילה עכשווי

אכן מדובר במטבח עכשווי ולא במטבח מסורתי פולקלוריסטי.

מטבח עכשווי הוא מטבח העושה שימוש בשמן צמחי תעשייתי מזוכך אלא אם כן הוכח אחרת.

לי זה לא טעים ורחוק מאוד מאוד מלהיות מספק. מזון המטוגן בשמן צמחי תעשייתי מזוכך לא טעים לי. ואילו מזון המטוגן בשמן מסוג אחר (לא תעשייתי מזוכך) זה כבר משהו אחר לחלוטין.
 

החתולית

New member
פריזמן, אל תשחית זמנך לריק

האיש יודע הכל על הכל, ושום דבר שתכתוב לא יעזור.
 

prizman

New member
כן, זה ברור.

כשמי שמולי אוכל במסעדות "יוקרתיות", לא שברור לי מה זה במקום לאכול במסעדות טובות
ומשתמשים במילה "רעל" בלי להבין את פירושה אז קולט עם מי יש לי עסק וחותך.
 

25306yosef

New member
לא ולא, אני לא יודע הכל.

אני כתבתי מדוע אינני נוהג לאכול אוכל ביתי ומדוע אני נמנע לחלוטין מלאכול בישראל אוכל ביתי ואוכל רחוב.

זו הסיבה שאני לא מתלהב ללכת לסיורים במקומות ישראליים שכאלה. בעיר העתיקה ובשוק של עכו הייתי כבר עשרות פעמים ואף פעם לא נהניתי שם. הכל שם ישראלי ידוע וצפוי ומושפע מהכלכלה הישראלית כמו כל מקום אחר בארץ.
 

החתולית

New member
בשביל מישהו שסובל מאוכל ישראל, אתה חי במקום הלא נכון

בכל מקום בעולם האוכל מושפע מהכלכלה באותו מקום. בעולם המערבי מטגנים באותם שמנים פחות או יותר. כדי להשאר באותו קו, עליך להמנע מלאכול במסעדות בישראל ובעולם.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

25306yosef

New member
מה שכתבת זה לא מדוייק.

בעולם המערבי (לא כולל ישראל) אין שיקולים פוליטיים ודתיים (לעניין זה הכוונה לכשרות ולכפייה דתית) המשפיעים על הכלכלה המקומית, לכן בעולם המערבי ניתן למצוא הרבה מאוד חומרי גלם שאין בישראל.

הכלכלה הישראלית המושפעת רבות מהפוליטיקה והכפייה הדתית הרבנית משפיעה גם על המגזר הערבי החי במדינת ישראל ונתון לחסדיה של כלכלת המדינה המושפעת כאמור מהפוליטיקה ומהכפייה הדתית הרבנית.
 

prizman

New member
הפעם מה שכתבת כבר חצי נכון וזו התקדמות.

בעיה ראשונה קיימת לכל מי שמכליל את ישראל במערב.
מכל זווית שלא תסתכל דרום קוריאה יותר "מערבית" מישראל אבל היא לא רוצה להשתייך למערב בכלל.
מהרבה סיבות בצדק.
דרום קרוליינה מערבית?
היא הרבה יותר דומה למזה"ת בתפיסה ובהתנהלות.
נעזוב את זה.
אתעלם מעוד דברים, מה שחשוב הוא שאתה לא מכיר את ההתנהלות במגזר הערבי.
הוא לא מושפע מהדת בישראל כמעט, הם במסלול עוקף לחלוטין.
מה שהם עושים זה מבחירה, לא מכפיה.
אחזור על דברי מקודם, תלמד על מה אתה מדבר לפני שתפריח דברים.
 

25306yosef

New member
המגזר הערבי מושפע מאותו השמן התעשייתי המזוכך שיש בישראל

והוא משתמש באותו שמן זול שהכלכלה הישראלית מכתיבה לו.

אתה יכול להגיד שזה לא קשור לדת בישראל, אבל זה כן קשור לכלכלה הישראלית. אני הייתי בשווקים הערביים בישראל ואני ראיתי איזה שמנים מוכרים שם. אני גם הייתי בבתי עסק של ערבים בישראל ואני ראיתי עם איזה שמן הם משתמשים.

לעומת זאת שמנים איכותיים רבים שיש בישראל לא מצאתי באותם שווקים ובתי עסק של ערבים ישראליים. האוכל הערבי הישראלי (עתיר השמן התעשייתי המזוכך) לא מגרה אותי בכלל וזה בלשון המעטה.

אז מה בדיוק יש ללמוד פה? לשמוע סיפורי קורות חיים של אנשים ולאחר מכן לאכול את האוכל שלהם? אפשר לשמוע את הסיפורים שלהם בלי לאכול את האוכל שלהם...
 

25306yosef

New member
למעסיק שלי בעבר היתה עוזרת ערבייה בת 60+

פעם בשבוע היתה מגיעה לביתו של המעסיק שלי בעבר העוזרת הערבייה בת 60+ והיתה מנקה לו את הבית וגם מבשלת עבורו ועבור כל המשפחה שלו.

העוזרת הביאה מהבית שלה את כל חומרי הגלם לצורך הבישול וגם את השמן...

אמנם מדובר היה באריזה שונה וגדולה יותר מאשר בקבוקי השמן מפלסטיק המשווקים במגזר היהודי (זה היה מעין ג'ריקן קטן), גם התוית על האריזה היתה שונה והיתה כתובה בערבית, גם השמן היה למעשה תערובת של שני סוגי שמנים (תירס וסויה) ולא סוג אחד כפי שמשווק במגזר היהודי, אבל אליה וקוץ בה. תערובת השמנים היא תערובת של שני שמנים צמחיים תעשייתיים ומזוככים, למעשה אותם שמנים בדיוק כפי שמשווקים במגזר היהודי אך בשינוי אדרת.

אני יכול לכתוב כאן בפורום עוד הרבה סיפורים שכאלה. כלומר, השימוש בשמנים איכותיים מכבישה קרה (או בחמאה, שומן אווז, שומן חזיר, וכו...) הוא נדיר ביותר בישראל ולרבות במגזר הערבי שהוא חלק בלתי נפרד מהכלכלה הישראלית.
 

prizman

New member
אתה יכול לכתוב עוד המון דברים

אבל ככל שאתה כותב זה רק מראה שאין לך שום ידע.
אני במקומך הייתי מפסיק לכתוב עוד כמה שלבים קודם אם כי עקרונית
לא הייתי מגיע למצב שבו אני חושף בורות מוחלטת.
כשאני לא מבין בתחום כלשהו ויש רבים כאלו, ואני מגיע לפורום שכן
עוסק בנושא, זה קורה, אני כותב שאני לא מבין בתחום ושואל כדי ללמוד.
סתם רעיון.
 

25306yosef

New member
בורות מוחלטת?

האם במגזר הערבי בישראל לא משתמשים כלל בשמן צמחי תעשייתי מזוכך? האם במגזר הערבי משתמשים רק בשמנים מכבישה קרה? האם כל אריזות השמן התעשייתי המזוכך בחנויות של המגזר הערבי נועדו ליופי בלבד? למה העוזרת הערבייה בת ה-60+ בחרה לבשל ולטגן את האוכל למעסיק שלי בשמן תעשייתי מזוכך ולא בשמן מכבישה קרה? למה בכל בתי האוכל של המגזר הערבי בהם ביקרתי משתמשים בעיקר בשמן תעשייתי מזוכך?

ראיתי בשרשור השני את התפריט של מסעדת החומוס בעכו, עם איזה שמן מטגנים שם את הקובה ואת שאר המאכלים המטוגנים?
 

25306yosef

New member
כל הפוסל במומו פוסל.

אשר אמרתי:

1. במטבח הערבי הישראלי העכשווי משתמשים לצורך בישול וטיגון בגלונים של שמן צמחי תעשייתי מזוכך. מעטים הם אלה שמשתמשים עדיין בשמן זית או בכל שמן איכותי אחר.

2. בעבר הטיגון לא היה נפוץ כל כך כפי שהוא מוכר וקיים כיום מאחר ובעבר לא היה שמן תעשייתי מזוכך והשמן שהיה פעם היה יקר מאוד. השמן התעשייתי המזוכך החל להיות נפוץ רק לאחר שהוקמה תעשיית השמן הצמחי וזה קרה רק בשנים האחרונות.

3. המטבח הערבי הישראלי העכשווי הוא לא מטבח מסורתי כלל אלא סילוף ועיוות של המטבח המסורתי שהיה פעם. וזאת מאחר ובמטבח הערבי המסורתי של פעם מעולם לא השתמשו בשמן תעשייתי מזוכך שכאמור מעולם לא היה.

****

לשמן הצמחי התעשייתי המזוכך אין שום יתרונות. ה"יתרונות" שלו הם רק חסרונות. אופס, שכחתי שבעצם יש לו יתרונות רבים שמהם נהנים רק אלה העוסקים בייצור התעשייתי והביוטכנולוגי שלו....

לפני שאתה שולח אחרים ללמוד תלמד בעצמך.

כל הפוסל במומו פוסל.
 
כמו בכל העולם...ואיך מטגנים את הצ'יפס המשובח בפריז?

בחמאה או בשמן זית? כל מאכל והשומן המתאים לו. זה השמן המתאים ביותר לטיגון עמוק, נקודה, סוף!
 
למעלה