סיכום שבוע האלבום-Revolver

ערןלוי

New member
שניכם...

מדברים על החשיבות בכך שפפר נמכר בכמויות גדולות. זה נכון. אתה גם מזכירים את החשיבות הקונספטואלית. גם זה נכון. אבל אני חוזר ואומר שפפר לא הביא שום פריצת דרך מוזיקלית. בניגוד למה שהלטר טען, אין בכלל מקום להשוואה בין מורכבות השירים בפט סאונדז למורכבות השירים בפפר. לא מבחינת קומפוזיציה (אקורדים, מלודיות, הרמוניות - וילסון השתמש באקורדים שהביטלס בכלל לא ידעו שקיימים, שלא לדבר על שורות הבס שלו) ולא מבחינת תזמורים ועיבודים. ואני לא מזלזל בריבוי המשקלים ב good morning good morning. אגב הקביעה שלכם לגבי ההצלחה של פט סאונדז אינה מדויקת. בזמנו, כאשר הוא יצא, הוא הגיע למקום 10. זה היה מאכזב יחסית לביץ' בויז אך זה לא נורא. כמו כן בבריטניה ואירופה הוא נמכר מאוד טוב - עד כדי כך שה 1966 הם נבחרו ללהקה הפופולרית ביותר בבריטניה - והביטלס היו מקום שני! הוא יצר הד תקשורתי עצום בתעשיה - בעיקר בבריטניה, שם האמרגן של הסטונס פרסם מודעה על עמוד שלם שקוראת לאנשים לקנות את האלבום...אלבום שלא היה קשור אליו בכלל! אין צורף להוסיף על התגובה של לנון ומקרטני, שךט סאונדז דירבן אותם להקליט את סרג'נט פפר..... הסיבה שהיום האלבום לא זכור בקרב הקהל הרחב כמו פפר, היא מה שקרה מאז, ולפי דעתי סמייל מאוד קשור לזה.

ערןלוי

New member
ועוד משהו...

לגבי מורכבות השירים: נסו לנגן את השירים מפט סאונדז בגיטרה, ואז את השירים מסרג'נט פפר. איזה מהם יותר קל? איזה מהם אפשרי בכלל?

מוטי פ

New member
נכון, הביטלס לא היו בודדים במערכה

"גו'ן", זה נכון, הביטלס לא היו בודדים במערכה ולא פעלו בחלל ריק. יותר מזה, לא פעם חברי הביטלס הזכירו את הלהקות שפעלו באותה תקופה (ולפני) ואת השפעתן של הלהקות האלה. אבל, הביטלס עשו (לדעתי) מוזיקה נפלאה שאף להקה לא הצליחה לעשות. מוטי

tin ker bell

New member
lucy...

השירים האהובים עלי הם::: lovely rita-שיר ממש יפה... lucy in the sky with diamonds-שאני פשוט מתתתתתתתתה עליו!עם ההתחלה השקטה ואז הפיזמון הרועש... with a little help from my friends-שיר חביב במיוחד! a day in my life-שיר נחמד, במיוחד למי שמדוכא. פעם אהבתי את השיר getting better עד שהוא נמאס עלי...

למעלה