עובדות ודעות
"אני חושב שהדיון שלנו הוא לא עובדתי, הוא יותר מתקרב להחלפת דעות" אבל זה לא נכון. מתוך הדיון שלנו, אחוז אפסי עסק בדעות והרוב בעובדות (האם פפר הביא בשורה מוזיקלית, האם בגללו לא יצא סמייל, איזה סוג מוזיקה הביץ' בויז עשו במחצית השניה של שנות ה 60.... כל אלה הן עובדות!). "האם אתה הוכחת טענה שלך במידה כזאת שהשאירה אותי בלי תשובה?" - כן, למשל
כאן (ולא רק), סתרתי את כל טענותיך עם דוגמאות. יותר מזה? שאלתי אותך שאלה מהותית על "פופ" ולא ענית, וכו'. "ואם אתה מתכוון לזה שלא עניתי לך, כבר אמרתי לך, זה כי אני לא מעוניין להמשיך את הדיון." כן, זה מה שאתה אומר. אני מאמין לך שאתה לא רוצה להמשיך את הדיון, ולדעתי זה משום שאכן אין לך מה להוסיף או איך להפריך את טענותי. השורה התחתונה היא מבחן התוצאה, ובמבחן התוצאה התשובה היא כן: הוכחתי את טענותיי - העובדתיות - במידה כזו שהשאירה אותך בלי תשובה. "אתה לא הוכחת שסרג'נט פפר לא הביא שום חידוש מוסיקלי או שפט סאונדס וסמייל מתעלים על הביטלס, אתה הבעת את דעתך." זה שפפר הביא/לא הביא חידוש מוזיקלי, זה בכלל לא עניין לדעה. זו עובדה: או שכן - או שלא. הרי לא מדובר על איכות! "מתעלים על הביטלס" באיזה תחום? אם אתה מתכוון לזה שאני טוען שהם
יותר טובים מהביטלס, הרי הסכמנו שאין מה להתווכח על זה כי זו דעה. אם אתה מתכוון לכך שהם היוו בשורה מוזיקלית, אני מוכן להוכיח את זה, אבל אתה לא אמרת שהם לא הביאו אז לא ראיתי בזה צורך. "לדעתך, פט סאונדס יותר טוב מאבי רואד, לדוגמה. אני לא יכול להוכיח שדעתך לא נכונה, אבל אתה לא הצגת את זה כדעה, אלא כעובדה, ואתה ממשיך בזה." אלוהים ישמור.
איפה טענתי כך???? הרי הסכמתי איתך, וחזרתי על זה בערך 10,000 פעם, שהשאלה "מה יותר טוב" היא עניין לדעה. פעם אחת לא אמרתי "לדעתי", על זה אתה מדבר? אבל התייחסתי שוב ושוב לעניין הזה ואמרתי שבעיני זה לא חשוב להגיד "לדעתי" כל פעם, כי
ברור שזו דעתי. אני באמת לא מבין מה אתה רוצה! ואני עוד ממשיך בזה? איפה המשכתי בזה (במה שמעולם לא התחלתי אפילו...)? אה, שכחתי. אסור לבקש ממך דוגמאות. אתה מעדיף להטיח האשמות לא מבוססות ולא נכונות. "זו לא טענה עובדתית! זו דעה אישית!" דה.... אתה מתפרץ על דלת פתוחה. אתה לא מתווכח איתי - אתה מתווכח אם מה שאתה
חושב שאני אמור להגיד. או במלים אחרות - אתה מתווכח עם עצמך, ידידי. אני מקווה שלא נעלבת - אין פה שום דבר אישי, אבל זה קצת מטריד אותי שמכניסים לי מילים לפה (ועוד מאשימים אותי ש
אני עושה את זה...). ערב טוב.