סיכום שבוע האלבום-Yellow Submarine

Another Girl

New member
סיכום שבוע האלבום-Yellow Submarine

עבר עלינו שבוע שקט למדי עם אלבום שאי אפשר להגיד עליו יותר מדי,אבל עדיין ראוי וחביב,ומלווה בסרט בהחלט בלתי נשכח. אז מה היה לנו?
אף אחד לא התנדב לספק ביקורת על פס הקול או על הסרט-וחבל...
ובכל זאת היה קצת מעניין עם שרשור תמונות מהסרט.
ובשאלת השיר האהוב מסתבר שאתם אוהבים את All together now,yellow submarine,only a northern song ו-Hey bulldog. ומכיוון שאני יודעת לאיזה שבוע אתם כבר מחכים,אז בואו נגיע אליו....שבוע Abbey Road,כמובן. שבוע טוב!

Another Girl

New member
../images/Emo41.gifשבוע האלבום-Abbey Road../images/Emo41.gif

אההה,אבי רואד-האלבום,הרחוב,והאגדה. הטופ שבטופ,הקצפת שבדובדבן. האלבום Abbey Road(ששמו המקורי היה Everest ושונה לשמו של הרחוב בלונדון בו שכן אולפן ההקלטות של ההקלטה,בעל אותו שם) יצא בשנת 1969 ומהווה את אחת מפסגות היצירה של הביטלס,אם לא את הפסגה. בעיני רבים נחשב אבי רואד לאלבום האולטימטיבי,כאשר נראה שיש בו את שחסר ב"אלבום הלבן",למשל: אחידות והרמוניה מחודשת,לאחר תקופה עכורה כבוץ בתקופת ההקלטות של הנ"ל. מסתבר שחברינו,ובעיקר ג'יימס פול,שידעו כי הסוף קרוב הוא,נחושים היו לשיר את שירת הברבור,ולעשות את זה כמו שצריך:כלומר-להקליט וליצור ביחד שוב,כמו בימים הטובים,ולהשאיר טעם טוב בפרידה מהקהל. הרעיון,כאמור,צלח יפה-17 השירים הממלאים את מעבר החצייה המפורסם יוצרים איזשהו שלם מיוחד מאוד,שונה מאוד ממה שנהגו ליצור עד אז,ובעיקר בחלקו השני של האלבום,עם רצף של שירים המתחברים זה לזה בהרמוניה.בסופו של האלבום הם נפרדים מהקהל עם הקטע The end,שאומר: And in the end The love you take Is equal to the love you make. נפתח את השבוע עם ביקורת נפלאה לאלבום שנתן לנו John LennonS וגם את הסיפור שמאחורי השיר She came in through the bathroom window מאת ל נ ו ן.ואתן תזכורת לטלי, שביקשה שנזכור לה שהשבוע היא הבטיחה לכתוב ביקורת...
מקרטני-אם תראה את זה בדקות הקרובות,אתה מוזמן להעלות את שלך,אם לא אעלה אותה בהמשך. הנה השאלה: האם לדעתכם זהו האלבום הטוב ביותר של הלהקה?למה?

Another Girl

New member
Abbey Road-ביקורת אלבום

מאת John LennonS טוב, בואו נודה בזה "Abbey Road” מעבר לזה שהוא אלבום שנוי במחלוקת הוא גם אלבום "המחווה האמיתית האחרונה" של הביטלס לשומעיהם. אומנם אחרי האלבום הזה הגיע עוד “Let it be”, שאף על פי שהיה יכול לסדר להקות אחרות כ"ענקי רוק" וכספית עד סוף חייהן, הוא אלבום שלא משתווה, לטעמי (ואני מניח שיהיו כאלו שיחלקו עליי, והם מוזמנים לספר לי למה),ל”Abbey”. מה הסיבות? שאלה קשה... אין לי תשובה, למען האמת. אני רק יכול לאמר ש"Abbey” משלב אולי יותר רוק עם פסיכודלי ואפילו קצת בלוז לדעתי (“Come together” לדוגמא מזכיר מאוד בלוז). לעומת ה"סמל" ו”Revolver” זה אלבום לא פסיכודלי כל כך אבל בפני עצמו הוא מציג פה ושם יציאות של פסיכדליה בכול שיר כמעט. למה האלבום שנוי במחלוקת? אחד כי באותה תקופה זה כבר היה "הסוף" של הביטלס וממקורות חסויים שמעתי שהאלבום עצמו נעשה באופן שונה מהאחרים. חברי הלהקה לא הקליטו אותו יחד. פה ושם הוקלט שיר ובסוף ג'ורג' מרטין לקח אותם והרכיב לבד את האלבום. ואפשר לאמר בהצלחה מרובה. מעבר לזה הוא שנוי במחלקות משום שלא תשמעו הרבה אנשים אומרים עליו "אני די אוהב אותו, אני לא בטוח עדיין". או שאוהבים או שלא... מדובר באלבום שיש בו כמה שירים שיכולים להכנס לאלף השירים הטובים של האלף הקודם (למה לא מאה שירים? כי יש יותר מידי שירים טובים שקשה לצמצם עד כדי כך). על אחד השירים, “Something”, אמר הזמר האמריקאי (חבל שאין כבר תחרות אחרת הייתי זורק פה איזו הערה עוקצנית בתוספת...) פרנק סינטרה שהוא שיר האהבה הגדול ביותר בכל הזמנים. ואני חושב שהוא שכח את השיר האופטימי בכל הזמנים "Here comes the sun”. וכמובן שהביטלס לא שכחו לתת כבוד (?) לגלוג בריטי ועוקצני (?) למלכה בשיר "Her majesty”. האלבום מיוחד מאוד בכך שהוא הראשון והאחרון של הביטלס שיוצר רצפים בין שירים (למעט שני השירים הראשונים של "Pepper” ששורשרו גם הם, אבל זה לא נחשב, בחייכם), וכופה עלינו ומעיין סיפור אחד ארוך, שאולי יש בינו לבין עצמו קשר אמיתי ואולי לא ממש. בכול מקרה הרווח כולו שלנו. כמובן שגם האלבום הזה מתאפיין מאוד בתחושה ההזויה (ממולץ לקחת סמים בזמן השמיעה כדי להבין את המשמעויות האמיתיות של האלבום וכדי להגביר את ההנאה) ומסוממת שמופיעה במיוחד בשירים "I want you(she`s so heavy)", שרק כדי להבין כמה הוא הזוי צריך לשמוע איך הוא מסתיים, תודיעו לי אחרי שתשמעו...ובשיר “Because”, וב"Come together”, ולא נשכח את “Sun king”.( “I want you” הוא מסוג השירים שמתאימים יותר ללהקות כמו "הדלתות" לבצע, בשל האורך שלו והמסרים המיניים שלו וכמובן הסמים). רק עוד התיחסות לשיר “Because”, מי שלא מכיר אני מחייב אותו לשמוע אותו (רק אל תגיד שאילצתי אותך לקחת סמים אחרי זה)! אני אסיים את מה שיש לי לאמר על האלבום הנפלא והיחיד במינו הזה בהתיחסות לשירים ששורשרו (חוברו) להם יחדיו כמו בירתנו ירושלים, לא לפני שאדגיש שזה אלבום ביטלס חובה. “Sun king”, "Mean Mr. Mustard”, “Polythene Pam”, "She came in through the bathroom window” – שירים קצרים יחסית של דקה עד שלוש שמקושרים בחלק מסוים טוב יותר ובחלק אחר קצת פחות טוב. החלק הראשון של הסיפור (?) מתחיל לאט בשיר הזוי משהו שמגולל בתוכו ספרדית (?). אך האיטיות של השיר מתחלפת בקצב מעולה של השיר על מר חרדל הזקן והרגזן, שישן במהמורה בכביש, שאחותו (אולי זו “Polythene Pam”) לוקחת אותו לראות את המלכה. ואחרי זה יש מעבר שאני תמיד חושב שיש בו קסם אמיתי. חיבור ומוסיקה מעולים שיוצרים את הקסם. ממש קסם. השיר האחרון לא ברור מבחינת תוכן אבל מה זה חשוב, העיקר שהוא עושה לי את "זה". “Carry that weight”, "The end” – החיבור שבינהם הוא כל כך מעולה שפשוט אין לי מילים!

Miss CB

New member
I Beg to differ.

דבר ראשון, ביקורת מעניינת, אמרת פה כמה דברים חשובים מאוד אבל... דבר ראשון, די להסיט אותנו לסמים
בגללך עוד נגיע למוסד גמילה... חחח סתם אבל עכשיו ברצינות: סמים דבר ראשו ןדווקא לדעתי הרבה יותר בולטים בסרג'נט פפר למשל, מאשר פה. לא שהם הפסיקו פתאום אבל איך שאני רואה את זה, אבי רוד פחות פסיכדלי והזוי ומכאן - קצת פחות מופשע מהסמים. אבל עזוב את זה, יש לי דבר הרבה יותר חשוב להבין: מה המסרים המיניים בסאן קינג...?

Miss CB

New member
וואו

אני אומרת "דבר ראשון" יותר מדי. ומופשע = מושפע כמובן.

Another Girl

New member
Oh Look Out!/ל נ ו ן

הסיפורים המתמיהים שמאחורי השירים ... במידה ותהיתם איזה רומן מתוקשר ניהל רינגו עם תמנונה , שמא רציתם לדעת עוד פרטים על אוסף הנעליים החומות של ג'ון ואולי עוד כמה פרטים עסיסיים אודות אחת הבחורות הנורווגיות איתן פול העביר ערב הזוי במיוחד... ובכן , אם התשובה לכך היא כן נתחיל בסיפור (האמיתי בעליל )יש לציין מאחורי She came in through the bathroom window ובכן , מעשה שהיה כך היה ... וכמו כל הסיפורים הקצרים , גם סיפור זה מתחיל בצירוף האלמותי "יום אחד" יום אחד , בעודו נמצא רחוק מביתו St john woodכמה בחורות צעירות במיוחד ושובבות אפילו יותר שזכו לכינוי The apple scruffs חדרו להן באין מפריע לתוך חצר ביתו של פול , אחת מהן , מארגו בירד שמה , אף הרהיבה עוז , ובעזרת סולם , פרצה לתוך ביתו של החיפושית דרך , לא טעיתם , חלון האמבטיה שלו... הנערה הצעירה , שלימים תהפוך להיות ידידה של פול סילקה מביתו כמה פרטי לבוש , תמונות ואת יומנו הפרטי של פול - עובדה מעט יותר אקטואלית מכיוון שלפני כשבועיים היומן הנ"ל חזר סוף סוף לבעליו החוקיים בקול תרועה רמה השתלשלות העניינים מתוארת בשיר בצורה יפה... מסתבר שלא רק שלמה ארצי קשישא נוהג לבלבל את שומעיו בעזרת סיפורים שאירעו על המרפסת שלו ... Oh Look Out! She came in through the bathroom window, protected by a silver spoon מכיוון שהנערה הנ"ל היתה מתחת גיל האחריות הפלילית היא היתה מוגנת ע"י החוק - (silver spoon But now she sucks her thumb and wonders, by the banks of her own lagoon... מתאר את החרטה של מארגו. Didn't anybody tell her, didn't anybody see, Sunday's on the phone to Monday, Tuesday's on the phone to me פול מתאר יפה את מהלך העניינים מרגע הפריצה עד לרגע שהידיעה הגיעה לאוזניו , השכנים שהיו עדים לפריצה ניהלו ביניהם במשך יומיים שיחות טלפון עד שסוף סוף הצליחו להשיג את החיפושית ולדווח לו על העניין She said she'd always been a dancer, she worked at fifteen clubs a day And though she thought I knew the answer, well I knew, what I could not say And so I quit the Police Department, and got myself a steady job And though she tried her best to help me, she could steal, but she could not rob, Didn't anybody tell her, didn't anybody see Sunday's on the phone to Monday, Tuesday's on the phone to me, Oh Yes ללא ספק אחד השירים המקסימים ביותר מבית מדרשו של פול. ובשבוע הבא ילדים , מי היתה פולית'ין פאם והאם היא באמת היתה טרנסוויסט בתחפושת...

ביטלמן

New member
אבי רואד.... אני מת על האלבום הזה!

השירים האהובים עלי: come together somthing oh! darling i want you (she'so heavey) חבל שמורחוים את השיר הזה יותר מדי... here comes the sun you never give me your money sun king golden slumbers carry that weight the end her majesty השיר הזה קצת מיותר לדעתי ומבחינתי האלבום נגמר בשיר the end

ביטלמן

New member
פעם הראשונה ששמעתי את האלבום

הזה אחרי the end חשבתי שנגמר האלבום אז באתי פתאום לכבות את הקומפקט פתאום נבהלתי מהפתיחה של her mejasty .... ומאז בוא נגיד שאני לא ממש מחבב את השיר הזה...

לגבי I want you

אני חייב להעיר שכבר ראיתי את זה בהרבה מקומות, ופעם גם אני חשבתי כך, אבל היום אני חושב שזה לא נכון ש-I want you ארוך מדי. ממש לא! בעבר חשבתי שהוא מיצה את עצמו אחרי בערך דקה וחצי- שתיים, אבל אם תנסו לשים לב לשינויים הקטנים כל הזמן, ותנסו להיסחף ב- She's so! *מנגינה* HEAVY! זה פשוט מדהים... שיר נהדר. לגבי her majesty, אני חייב להסכים שגם אני לא כל כך מחבב אותו כבר. אחרי ששומעים אותו 40-50 פעם הוא ממצה את עצמו. וכנ"ל לגבי come together.

Miss CB

New member
או! זה מסביר את זה ../images/Emo8.gif

ומעניין גם בפעם הרביעית (אהמ שנייה
)...

Another Girl

New member
ומהם השירים האהובים../images/Emo35.gif

וזאת מכיוון שאני סמוכה ובטוחה שלא תגידו שיש רק שיר אחד

Miss CB

New member
יש שבע-עשרה, אם לאמר את האמת.

אבל אם לצמצם עוד יותר (פחות מ-17! הגזמתם!
)... BECAUSE OH DARLING SHES SO HEAVY HERE COMES THE SUN BECAUSE SHE CAME IN THROUGH THE BATHROOM WINDOW THE END HER MAJESTY (דווקא שיר ממש חביב...! כמו הדרן כזה)

אני מופתע מאד!

האם אצל miss cb בכבודה ובעצמה לא מוזכר something של ג'ורג' בכבודו ובעצמו?

Miss CB

New member
מה?? לא!

טעות של המחשב!!!! אני לא חטאתי כך!!! מוסיפה בזאת בהדגשה רבה רבה רבה -
SOMETHING by GEORGE HARRISON

וואו, ממש קשה...

כל החלק השני הוא מבחינתי מעין יצירה שלמה אחת--נכון שכל שיר מיוחד בפני עצמו, אבל פשוט לא אותו דבר אם הם לא ביחד. בקשר לחלק הראשון, גם שם יש כמה מנצחים...בקיצור...ממש אין לי מושג
מה שכן, תמיד חשבתי על Her Majesty כhidden track, למרות שברור לי לחלוטין שזה לא...זה פשוט נשמע ככה, לא?

The Mad Hatter

New member
אבי רואד! :)

האלבום ה...שלישי של הביטלס שהיה לי. בהתחלה נורא התלבטתי אם לקנות אותו, אבל אהבתי אותו על השמיעה הראשונה. ובכלל, זה היה אלבום שימושי מאד. כבר גרמתי לשני אנשים שלמים (וזה עדיין אצל חברתי עכשיו בשליחות מסיונרית) לאהוב את הביטלס בזכותו ולכן אני חושבת שזה אלבום פתיחה טוב למי שלא מכיר ממש את הביטלס, למרות שחלקו עלי בפורום הזה כבר. כנראה שזה תלוי בהעדפות המוזיקליות של האנשים... שיר אהוב? קשה. אני חושבת שכרגע זה because, אבל זה משתנה כל הזמן...P:

because

ואז אצטרך להרהר בשנית ולומר: פאקינג כל השאר. זה אלבום שאף פעם לא נמאס עלי, והצד השני שלו פשוט גאוני. אני חושבת שכל חיפושית ממצה פה את מיטב יכולותיה, ואם היה ברשותי מוזיאון הביטלס זה זה היה האלבום שהיייתי משמיעה ברקע רוב הזמן. אולי לכם זה לא אומר כלום, אבל לי זה אומר הכל.

ביטלמן

New member
אני חושב שג'ורג' האריסון מראה

באלבום הזה את מיטב כישרונו בשירים something והשיר הקליל יותר here come the sun

למעלה