סיכום שבוע...

סיכום שבוע...

שאלת השבוע: מה עדיף קרפ צרפתי או ופל בלגי ואיזה תוספות?

דבר טוב/מעניין שקרה השבוע:
דבר פחות טוב שקרה השבוע:
מה ראיתי השבוע(סדרה, סרט, תוכנית מעניינת..):
מה שמעתי השבוע(שיר טוב, זמר/להקה... ועוד):
מה קראתי השבוע(ספר, כתבה מעניינת וכו'..):
מה קניתי השבוע:
תוכנית לשבוע הבא:
תמונת השבוע:

שאלה שקשורה לסדרה: הסדרה חודשה לעונה 4, האם אתם מעדיפים לראות עוד עונות בשנים הבאות או שבשנה הבאה הם יסגרו עם סוף טוב וסגור?

Macphista

New member
הופה, שאלה מעניינת!

שאלת השבוע: מה עדיף קרפ צרפתי או ופל בלגי ואיזה תוספות?
וופל בלגי עם נוטלה וקצפת!

דבר טוב/מעניין שקרה השבוע:
הייתי בביכורי גבינות ויין בקמפוס הנמל בחיפה והיה ממש נחמד. טעימות של יין מעשרות יקבים קטנים, דוכני גבינות ונשנושים, מוזיקה, אנשים... היה אחלה!

דבר פחות טוב שקרה השבוע:
מממ אני חושבת שלא היה משהו שלילי יוצא דופן...

מה ראיתי השבוע(סדרה, סרט, תוכנית מעניינת..): סיימתי האישה הטובה, סיימתי האנטומיה של גריי, סיימתי הורים במשרה מלאה, נשאר לי עוד פרק אחד ברשימה השחורה ועוד כמה פרקים בקאסל. חזרתי לצפייה של העונה השנייה של אלמנטרי ואני בסביבות פרק 11 ואני נהנת מכל רגע!

מה שמעתי השבוע(שיר טוב, זמר/להקה... ועוד):
חורשת על פרוזן... ועל שירי הפארודיה של פרוזן...

מה קראתי השבוע(ספר, כתבה מעניינת וכו'..):
קוראת כרגע את עשתונות של אופיר טושה גפלה. אני די בהתחלה אבל מאוד מאוד מאוד נהנת. ספר שואב מהמילה הראשונה ממש.

מה קניתי השבוע:
ספרים! קיבלתי מייל מסטימצקי על מבצעים לחברי מועדון ב"חודש הקריאה" (שהיה פעם שבוע הספר) ויצאתי משם עם שישה ספרים...
אה, וגם עשיתי מעין טיפול לריסים שלי. הכל נעשה על הריסים הטבעיות שלי, שהן מאוד מאוד קצרות ודי בלתי נראות, אז הטיפול נתן להן צורה קצת יותר מבליטה ומסודרת וזה ממש פותח לי את העין ומדגיש אותה. זה אמור להישאר כמה חודשים, נחכה ונראה...

תוכנית לשבוע הבא:
זה ישמע מוזר אבל אני עוד לא יודעת איך אני בדיוק עובדת בשבוע הבא בגלל החג... בגדול התוכניות קשורות לעבודה אני מניחה.
אבל בלי קשר ברביעי בצהריים אני מארחת את כל המשפחה אצלי (30 איש) כי כאמור עברתי לבית של קרוב משפחה וזה הבית שכולם רגילים לבוא אליו בחגים אז... כן... כולם יהיו פה.

תמונת השבוע:X

שאלה שקשורה לסדרה: הסדרה חודשה לעונה 4, האם אתם מעדיפים לראות עוד עונות בשנים הבאות או שבשנה הבאה הם יסגרו עם סוף טוב וסגור?
טוב, הכל תלוי אם תהיה עלילה מוצלחת.
האמת היא שאחרי העונה השנייה שהחצי השני שלה היה לא משהו בכלל, קיוויתי שעונה השלישית תהיה קצרה, ממוקדת ותסגור את העלילה ואת הסדרה.
אבל החצי השני של העונה השלישית היה מוצלח בעיני, ואני אשמח לראות לאן הדמויות מתקדמות בעונה הרביעית.
אני חודשת שהייתי רוצה לראות את הסדרה מגיעה לעונה החמישית. שיחגגו פרק 100. ושהסדרה תגמר בסוף העונה החמישית.
יש גבול כמה ניתן לשחק עם העלילה של הסדרה הזו ויש פרקים שזה מאוד מאוד מורגש- אין כיוון, לא יודעים מה לעשות, דברים הזויים מדי, לא קשורים, סותרים וכו' וכו'.
אני מקווה לעונה רביעית טובה ומושכת, ועונה חמישית קצרה שתסגור את כל הפינות וסוף שמח לכולם.

Macphista

New member
תוספת תמונה+רכישה חשובה

איך ששכחתי שאתמול קניתי סודה סטרים!
רציתי לקנות כבר מלא מלא זמן, וסוף סוף אתמול עשיתי זאת.
יש לי סימפטיה גדולה לסודה ותמיד צוחקים עלי כשבמסעדות אני מזמינה סודה, אז... מעכשיו אני יצרנית סודה!
הא הא!

Shiri from the block

Active member
חחחחחחחחח אל תצעקי עלי, אבל לקנות סודה סטרים זה לא נגד האמונות שלך או משו כזה?

Shiri from the block

Active member
כי.. סודה סטרים נעשתה ב"התנחלויות", מעבר לקו הירוק. שיעבוד של פלסטינים או מה שלא אומרים על זה..

Macphista

New member
תראי, מבחינת אידיאולוגיה

אני בהחלט לא תומכת במגורים מעבר לקו הירוק (במקומות באמת נידחים, לא מעלה אדומים או ישובים שביססו עצמם וגדלו לאורך עשרות שנים) מסיבות של "ארץ אבותינו" או "בואו נעשה דווקא לערבים".
אבל, המדינה לא מונעת ואף תומכת במגורים מעבר לקו הירוק ועשתה זאת גם לאורך עשרות שנים, אז קשה לי לבוא בטענות ל:1. אנשים שעברו לגור שם בעידוד המדינה לפני עשרות שנים ולא רוצים לוותר על הבית שלהם. 2. לחברות שהקימו את המפעלים שלהם באזורים האלה מסיבות של כדאיות כלכלית.

אי לכך ובהתאם לזאת- סודה סטרים!!!

Shiri from the block

Active member
סבבה תמיד עניין אותי אם כל השמאלנים שאומרים "אין לנו בעיה עם מעלה אדומים" זה בגלל שהם יודעים שאני ממעלה אדומים ולא רוצים לעצבן אותי XD
בכל אופן שאלתי את ההורים שלי פעם למה הם עברו מירושלים למעלה אדומים והם אמרו שבאמת המדינה עודדה והמחירים שם היו זולים, אז למה לא.
אני רק חייבת לציין שספציפית בנוגע למעלה אדומים, אולי לא היינו קודם, אבל היינו הרוב תוך מהר מאוד, ואז הערבים התחילו לבנות שם יותר ויותר. אז מי באמת עושה דווקא..

בכל אופן אני שמחה לראות שיש לך בכל זאת קו מחשבה הגיוני. במיוחד שהייתה על זה כתבה והפלסטינאים שם אמרו שמשלמים להם טוב וזאת עבודה טובה. אפשר להגיד שהם סתם אומרים את זה, אבל אני לא מאמינה לזה.
יש להם מלא מקומות עבודה דווקא בזכות ההתנחלויות.

Macphista

New member
בכל זאת יש לי קו מחשבה הגיוני?

למה "בכל זאת"?
יש לי קו מחשבה הגיוני באופן כללי

גרתי כמה שנים בגבעה הצרפתית וגם תקופה קצרה בפסגת זאב.
השכירות זולה יותר שם מאשר במרכז העיר/רחביה/טלביה/קטמון/נחלאות ושות', וזולה יותר משמעותית בפסגת זאב. התשתיות טובות יותר כי הבתים נבנו בתקופה מאוחרת יותר. העובדה שהן מעבר לקו הירוק לא מנעה ממני את המגורים שם.
הייתי קצת מוטרדת בזמן המגורים בפסגת זאב כי השכונה מחוברת לשאר ירושלים על ידי שני גשרים שניתן בקלות לפוצץ אותם ובכך לנתק את התושבים מהמדינה. המחשבה די מטרידה משתי סיבות- הביטחון האישי של התושבים ו... העובדה שממש מרגישים בכניסה לשכונה את הניתוק שלה מירושלים "האמיתית".
בכל זאת זו שכונה גדולה, נבנתה ויושבה בעידוד המדינה והיום יש שם ריכוז גדול של תושבים ישראלים.
בפסגת זאב יש מעל 50,000 איש. זו שכונה ענקית שיכולה לקבל מעמד של עיר (אבל לא תעשה זאת כי אז תחשב להתנחלות במקום לשכונה בירושלים).
השכונה נבנתה בכוונת תחילה על ידי המדינה כדי ליצור רצף של התיישבות ישראלית שיחבר בין הגבעה הצרפתית לבין נווה יעקב.
איך אפשר לפנות אותה? לאן?
לא ולא, כל הסכם עם הפלסטינים חייב להשאיר תחת שליטה ישראלית אזורים כאלה.
המדינה לא תוכל לעמוד במכה הכלכלית של מציאת פתרונות דיור לכל התושבים באזורי ההתיישבות הגדולים.

אפתיע אותך עוד יותר, אני לא ששה מאפשרות של "נסיגה"/"עזיבת" רמת הגולן.

Shiri from the block

Active member
האאא יפה! וכן רק עכשיו שמתי לב שמה שכתבתי יצא לא טוב :X
כי כאילו בשביל ימנים, שמאלנים מצטיירים כשאנשים נאיבים ותמימים שלא חושבים בהגיון, אז בגלל זה אמרתי מה שאמרתי..

ויפה, יפה, שמחה לקרוא את הדברים האלה
משאיר לי קצת אמון בשמאלנים חח

גם אחי, שהוא ימני, חושב שלא צריך להיכנס למה מעבר לקו הירוק ומה בתוך.
כלומר שאם יש אזורים גדולים שמיושבים ע"י יהודים- אז שישאר ככה.
ואם יש אזורים גדולים שבתוך שטח מדינת ישראל שמיושבים ע"י ערבים- אז להשאיר אותם גם ככה.
ולא סתם להתחיל עם כל מיני בלאגנים של הזזות ומיקום מחדש.

אני כמובן לא מסכימה עם זה, מבחינתי יש רק פיתרון אחד למצב...

Macphista

New member
מי עכשיו תמימה?

לחשוב שיש "רק פתרון אחר למצב" זו תמימות.
הערבים לא הולכים לשום מקום, גם לא אנחנו. הפתרון יהיה מורכב והדרך אליו תהיה ארוכה, מייגעת, מכאיבה ומכעיסה, לנו ולהם, אבל... זה המצב.

Shiri from the block

Active member
בואי נגיד שפיתרון אחד אידיאלי ליהודים (הימניים לפחות) של מדינת ישראל, יש רק אחד.

תתחדשי!! אנחנו איתו כבר המון שנים וממש

ממש מרוצים.
השירות שלהם נהדר, בקבוקי הגז מגיעים עד הבית וממש מהר והכי כיף זה כמות הטעמים שגדלה בשנים האחרונות.
לפעמים אני אוהבת אותו רק סודה אבל לרוב אני אוהבת בטעמים.
עכשיו אני יושבת עם בקבוק בטעם משקה אנרגיה

Shiri from the block

Active member
פרוזןןןןןן התחושה מוכרת. גם אני אחרי שראיתי פרוזן נכנסתי להיסטריית פרוזן וראיתי את הסרט הזה מיליון פעם וכל מיני סירטונים שרצים ברשת על זה חח
יש כל כך הרבה!!

אהבתי מה שכתבת לגבי סיום הסדרה. אני בעד מה שהצעת

כנראה לא חבר רשמי פה

אם עוד לא ראיתי פרוזן...
למה לא עשית לעצמך חודש ספרים בקינדל?

ותתחדשי על סודה סטרים, אני גם מזמין הרבה סודה

בהצלחה באירוח ביום רביעי, זה לכבוד החג?

Macphista

New member
העניין הוא כזה

ביליתי באמת הרבה מאוד זמן בקריאת ששאו"ק באנגלית, ובאמת מדי פעם ניסיתי לדחוף גם איזה ספר בעברית, אבל בכל זאת, קראתי בעיקר אנגלית.
ועכשיו.... אני מרגישה כאילו כל הספרות העברית יצאה לי מהראש ואני ממש מחפשת לקרוא עוד ועוד בעברית- ספרות מקור.
ו... עוד לא הבנתי באמת איך עובד עניין העברית ורכישת ספרים בעברית לקינדל, בנוסף למבצעים שיש עכשיו... = קניתי ספרים.
אבל לידע כללי מחכים לי עוד ספרים שעוד לא קראתי על הקינדל, באנגלית.

כן, לכבוד שבועות.

אם את רוצה אני יכול להסביר לך איך זה עובד

יש לי טאבלט עם קינדל בפנים אבל אולי זה אחרת אצלך עם קינדל.

Rachel47

New member
אתה מדבר על מה עושים

עם ספרים בעברית?
כי אני ממש אשמח לדעת!

למעלה