סיכום של המון דברים.

lightseeker77

New member
הלוואי../images/Emo72.gif

טוב, תודה בכל אופן על ההדרכה והיחס החם...
אני אראה כבר מה יהיה, בכל אופן באמת עזרתם הרבה. רק עוד שאלה, יש משחק בקרוב? לא הצלחתי להבין..

lightseeker77

New member
איזה קנה מידה פחות או יותר?

משהו גדול? קטן? למנוסים? כמה משתתפים בערך? אוקאי, זה יספיק עד להודעה הבאה..

תשובות

הסאגה- סדרה בת 10 פרקים, כאשר מס´ השחקנים גדל ממשחק למשחק הפרק הראשון יכלול כ150 איש, לכל הרוצה לשחק. הדבר הבא- סדרה בת 6 פרקים, העולם אשר נכתב ע"י השחקנים, ויש יותר מהם ממשחק למשחק. לכל הרוצה לשחק.

lightseeker77

New member
אפשר עוד קצת?

ואם למישהו יש מושג על איפה יערך המשחק, ב-19.7 וכמה זמן זה ימשך, אני אשמח לדעת! תודה

5נדב

New member
עוד פרטים

המשחק יערך ביער המלכים ליד קיריית גת. אני ממליץ שתפני לאחד מהקפטנים, שאת הרשימה שלהם אני לא מצליח למצוא... מישהו יודע אותה? או יכול למצוא?

lightseeker77

New member
נשמע באמת כבד

חששתי מכך, בסוף ההסתעפויות יביסו אותי ואני בטוחה שרבים כמותי שבנפשם להיות קוסמים. אבל אני מניחה שאקבל את העניין בהכנעה מאחר ולהיות קוסמת (שלא לדבר על בעלת השפעה מינימלית) לא יבטיח לי מענק ארוך טווח- לשהות בין החיים. אז אני אגדל תפוחי אדמה... או משהו

5נדב

New member
תודה לך שאת שואלת

יש פה יותר מדי אנשים שיושבים מול המסך כבר מעל לחודש, וסימני שאלה מרחפים להם מעל הראש. אנשים ששואלים עוזרים לנו, ראשי הקבוצות, למצוא את הנקודות הלא מובנות, או הבעיתיות. אולי ירדו לעוד כמה אנשים חוץ ממך סימני השאלה מעל הראש. אני אפסיק עכשיו, לפני שיגדל לי זקן, שיער ארוך, ויופיעו לי תוכים שיאכלו לי את החוטים של הרמקולים...

Sern

New member
זה מאוד כללי

ולמען האמת גם קצת דתי.
אתם מאמינים שדראקרה נתנה לעולם את הקסם. אם אני מאמין שקריפדון נתן לעולם את הקסם, אתם לא תרדפו אותי? נראה אותכם מוכיחים שדראקרה נתנה לי את הקסם, ולא קריפדון? אמרת שקסם הוא כל דבר שעלול להראות לאחרים כעל-טבעי. אם נפנה לקלישאות, גם אהבה נראית לדמות שלי על-טבעית - האם תאסרו אותה כיוון שאהבה ללא אישור המגדל? במקרים מסויימים, נדמה שמישהו פועל בצורה על-טבעית ממש, ומציל שלושים ילדים וחתול משריפה כאשר אין סיכוי שהיה יכול לשרוד כל-כך הרבה זמן כדי לעשות זאת (ולמעשה היה כאן צירוף מקרים של אדרנלין, מזל, וכו´) האם תאסרו אותו על היותו בר-מזל ללא אישורכם? אם אני כוהן רב עוצמה שהאל פועל דרכו, ובכך מעביר את המסר שלו לבני התמותה. אני לבטח עושה דברים רבים שהיית מגדיר כעל-טבעיים - האם תאסור אותי על שימוש לא נכון בקסם... אותי, בחיר האל? אם אני סתם מגדת עתידות זקנה שיושבת לה בכיכר העיר וקוראת כפות-ידיים של אנשים. פעמים רבות הדברים שקראתי מתגשמים... האם תאסור אותי על שימוש לא נכון בקסם, כי זהו דבר על-טבעי? אני טרול. אני יכול לשבור את גולגלתך עם יד אחת בעזרת כוחי העל-טבעי; האם תאסור אותי על שימוש לא נכון בקסם? אלה סתם כמה דוגמאות שחשבתי עליהן בכמה דקות האחרונות, אני יכול להציג עוד עשרות. הנקודה שלי היא, שבעולם פנטזיה שנכתב על-ידי שחקניו, לומר משהו כל-כך כוללני כמו "כל הדברים העל-טבעיים נכנסים איכשהו לסיפור שלנו: או כלגיטימיים של המגדל, או כלא לגיטימיים מבחינת הדמויות שלנו אין-פליי" זה לא ממש אפשרי. לפי דעתי, אתה צריך להגדיר קסם בצורה מאוד נקודתית, כמו: כל מי שמשתמש בלחשים האלה והאלה, ועובר את התהליך הזה והזה מאז ילדותו, וכו´ וכו´, הוא נחשב קוסם, וצריך את ההכשרה שלנו, או שהוא נחשב עריק. כפי שאני רואה את הדברים, הבעיה העיקרית כאן היא שההגדרה שלך של "כל דבר על-טבעי" רחבה מידי. הגדרה זו נסתרת בהודעתך למעלה בה אתה אומר "הקסם ניתן לעולם מדראקרה". הרי הוזכרו כאן כמה אנשים (בהודעות קודמות בפורום) שלא מאמינים לסיפור זה (שהוא די דתי, למעשה) והקסם שלהם מגיע ממקום אחר, ולכן שונה בתכלית מכל מה שהמגדל מכיר. תפיסת עולם זו מתאימה לעולם אותונומי שאותו כותב אדם אחד, אך לא (לדעתי) לעולם שניתנת בו יד חופשית כמעט לכל שחקן לכתוב סיפור משל עצמו וליצור פיסת עולם משל עצמו. ובקיצור נמרץ (לאלו מכם שעדיין קוראים את ההודעה המיגעת הזו) אתה צריך להקטין את סקופ ההגדרה מ "כל דבר על-טבעי" ל "קסם שהגיע מהאלה דראקרה". אבל שוב, זוהי רק עצתי ודעתי האישית. ארם.

איך אני רואה את זה

על אלים עליונים ועל צלמים הקסם הוא עיקרון קרוב לוודאי מרוכז בידיו של גורם אחד. אולם יתכן שעיקרון כל שהוא (אל עליון בדרך-כלל) הופיע לתרבויות שונות בפנים ובשמות שונים. בכתבים הנעלמים מתייחסים לפנים אלה כ´צלמים´. אך אלה הן עובדות מטאפיסיות, וקרוב לוודאי שיעלמו מראייתם של הדמויות במשחק. אנא, קראו את המאמר הבא, והמאמר שעוקב אותו. אכן, אופי הסיפור הוא דתי אופי היפור של בני המגדל הוא תי בעליל. אולם אופי המשחק סביבו אינו פולחני, ולעקשנותו של השחקן היוצר את הסיפור (ומרחב הביטוי שלו) הוא מעוניין לשחק את זה כמקצוע, וכך כל אלה שהצטרפו אליו. עד שיבין את טעותו ויזדהה עם הרעיון של הרדיפה הדתית אותה הוא מגלם כרדיםה דתית - אני לא אכריח אותו לעשות כן, מישום שזה הסיפור שלו, וכל מי שהצטרף אליו עשה זאת על רקע מקצועי. לבני המגדל: לדעתי - אכן אעדיף אם תעבירו את הפאזה לפאזה דתית, אך זו עדיין בחירה שלכם. יתונותיו של המישור המקצועי הם אחרים מיתרונות המישור הדתי, וכעת אתם לא מנצלים טוב לא את אלה, ולא את אלה. אם הדבר אינו ברור לכם דיו - צרו קשר טלפוני, כי קצר הזמן מלכתוב והדף מלהכיל. בעניין ההגדרה גם ההגדרה היא של יוצרי הסיפור. ע ההגדרה הכוללנית הזו, יש מנופי משחק רבים - כולל הנקודות שציינת. זה לשיקול דעתו והחלטתו של יוצר הסיפור אם לפתור את הבעיות האלה לפני המשחק, או להשמתש בהם לצרכי RP קבוצתי.

Aldiav

New member
שאלה ../images/Emo9.gif

המגדל מזכיר מאוד את "מגדל הקסם הנעלה" מרומח הדרקון. הוא בנוי על אותו בסיס עם אותם חוקים?

Sern

New member
לי הוא דווקא מזכיר את המגדל הלבן

מסדרת כישור הזמן של רוברט ג´ורדן. זה עיקרון נחמד שהרבה סופרי פנטאזיה משתמשים בו. אני אוהב את הרעיון, אני אפילו אוהב אותו מאוד, אני פשוט לא חושב שהוא מתאים לעקרונות המשחק של הדבר-הבא. ארם.

לעניות דעתי, אין דבר כזה.

לעניות דעתי - אין דבר שלא מתאים לשיטת המשחק של ´הדבר-הבא´. אם אתה מוצא כאלו - אנא הסב לכך את תשומת ליבי.

ולי זה נשמע כמו פילים ורודים

נו באמת.. ברור שלקוסמים יהיה מגדל. מה הייתם מציעים עוד... איגלו?

למעלה