זה מאוד כללי
ולמען האמת גם קצת דתי.
אתם מאמינים שדראקרה נתנה לעולם את הקסם. אם אני מאמין שקריפדון נתן לעולם את הקסם, אתם לא תרדפו אותי? נראה אותכם מוכיחים שדראקרה נתנה לי את הקסם, ולא קריפדון? אמרת שקסם הוא כל דבר שעלול להראות לאחרים כעל-טבעי. אם נפנה לקלישאות, גם אהבה נראית לדמות שלי על-טבעית - האם תאסרו אותה כיוון שאהבה ללא אישור המגדל? במקרים מסויימים, נדמה שמישהו פועל בצורה על-טבעית ממש, ומציל שלושים ילדים וחתול משריפה כאשר אין סיכוי שהיה יכול לשרוד כל-כך הרבה זמן כדי לעשות זאת (ולמעשה היה כאן צירוף מקרים של אדרנלין, מזל, וכו´) האם תאסרו אותו על היותו בר-מזל ללא אישורכם? אם אני כוהן רב עוצמה שהאל פועל דרכו, ובכך מעביר את המסר שלו לבני התמותה. אני לבטח עושה דברים רבים שהיית מגדיר כעל-טבעיים - האם תאסור אותי על שימוש לא נכון בקסם... אותי, בחיר האל? אם אני סתם מגדת עתידות זקנה שיושבת לה בכיכר העיר וקוראת כפות-ידיים של אנשים. פעמים רבות הדברים שקראתי מתגשמים... האם תאסור אותי על שימוש לא נכון בקסם, כי זהו דבר על-טבעי? אני טרול. אני יכול לשבור את גולגלתך עם יד אחת בעזרת כוחי העל-טבעי; האם תאסור אותי על שימוש לא נכון בקסם? אלה סתם כמה דוגמאות שחשבתי עליהן בכמה דקות האחרונות, אני יכול להציג עוד עשרות. הנקודה שלי היא, שבעולם פנטזיה שנכתב על-ידי שחקניו, לומר משהו כל-כך כוללני כמו "כל הדברים העל-טבעיים נכנסים איכשהו לסיפור שלנו: או כלגיטימיים של המגדל, או כלא לגיטימיים מבחינת הדמויות שלנו אין-פליי" זה לא ממש אפשרי. לפי דעתי, אתה צריך להגדיר קסם בצורה מאוד נקודתית, כמו: כל מי שמשתמש בלחשים האלה והאלה, ועובר את התהליך הזה והזה מאז ילדותו, וכו´ וכו´, הוא נחשב קוסם, וצריך את ההכשרה שלנו, או שהוא נחשב עריק. כפי שאני רואה את הדברים, הבעיה העיקרית כאן היא שההגדרה שלך של "כל דבר על-טבעי" רחבה מידי. הגדרה זו נסתרת בהודעתך למעלה בה אתה אומר "הקסם ניתן לעולם מדראקרה". הרי הוזכרו כאן כמה אנשים (בהודעות קודמות בפורום) שלא מאמינים לסיפור זה (שהוא די דתי, למעשה) והקסם שלהם מגיע ממקום אחר, ולכן שונה בתכלית מכל מה שהמגדל מכיר. תפיסת עולם זו מתאימה לעולם אותונומי שאותו כותב אדם אחד, אך לא (לדעתי) לעולם שניתנת בו יד חופשית כמעט לכל שחקן לכתוב סיפור משל עצמו וליצור פיסת עולם משל עצמו. ובקיצור נמרץ (לאלו מכם שעדיין קוראים את ההודעה המיגעת הזו) אתה צריך להקטין את סקופ ההגדרה מ "כל דבר על-טבעי" ל "קסם שהגיע מהאלה דראקרה". אבל שוב, זוהי רק עצתי ודעתי האישית. ארם.