סינגלים בהר חורשן

timon1

New member
ומה עם הקפיצה ליד הסחנה

את רוצה להגיד לי שחטפת יותר חזק ממה שחטפת שם???

alonaski

New member
המממ.... רגע... חושבים....

לא! בירקון בוודאות היתה נפילה כואבת יותר!! נפלתי על הכתף! כמעט שברתי אותה וחטפתי חור עמוק באגודל שהשאיר לי צלקת מכוערת עד היום!!!
הכאב בכתף נשאר חודש (!!!!) בערך!!! והנפילה מהמקפצה אצלך - עברה אחרי שבוע!

alonaski

New member
רק דוגמא קטנה...

אבל אם אתה מארגן טיול בצורה זו או אחרת ומזמין אנשים אחרים להצטרף אליך (-ובעצם כך מדגיש את זה - מבחינת החוק - שאתה הוא המארגן!) ובמהלך הטיול (טיול רגלי אפילו), מישהו מחליט לקפץ במקום, על השביל, סתם - ושובר את הרגל מזה - אתה מיד הופך ליעד קביל לתביעה ובהחלט נושא פה אחריות מסויימת!!! - אין לי נסיון בזה, אבל ככה בכל אופן לימדו אותנו במסגרת מסלול מורי-דרך בבית ברל שם למדתי את מקצועי. זה היה במפגש שיחה עם עו"ד בשיעור שנושאו היה: "אחריות משפטתית של מורה-דרך במהלך טיול". אני חושבת שהדוגמא הכי טובה לאחריות (מכעיסה) היתה התביעה שגדי אלוני ציין בדיון הקודם שהיה פה לפני שבוע! - על חבר שקנה סירת מנוע עם סקי מיים והזמין חברים לסקי איתו ואחד נפצע... ואחרי קצת פחות מ 7 שנים (-פרק הזמן שקביל להגשת תביעה) אותו אדם הגיש תביעת נזקי גוף כנגד החבר והשופט פסק לטובת התובע וציין הערת תוכחה לעבר הנתבע: "בפעם הבאה תבחר את החברים שלך"! דוגמא מצויינת!!! בעיקר בגלל שהיא מגיעה מאדם מוכר לנו ומהיימן כמו גדי וגם בגלל שגדי - מכיר אותה מקרוב! ולא מדובר בסיפור מקרה של יד שלישית, רביעית או סיפור שנשמע מפ"י סר"ן שמועתי וכד'...

timon1

New member
איזה מן משפט זה:

"להבא תדע לבחור את החברים שלך"??? זה כאילו השופט לא רק שפסק נגד הנתבע אלא גם זרה לו מלח על הפצעים, נראה לי הוא היה צריך לבחור את השופט שלו... ובזאת, לאור כל ההפחדות בפורום, אני מכריז שלא אזמין יותר אף אחד לרכיבות אף פעם!!! קשה לי לחשוב שמי מהמצדדים בתובע לא יעשה בדיוק את אותו דבר ויתבע את המזמין במקרה של תאונה. מעתה ארכב לי רק עם מני או שאצטרף לרכיבות של אחרים [שאנטי דיר באלאק
]... ולכם חברי הפורום הייתי ממליץ לנהוג כעצת השופט ולברור בקפידה את החברים שלכם, לכו תדעו מי מהם נבלה גדול/ה...

shl17

New member
בדיוק חשבתי עליך

איך הובלת קבוצה בעליות לגלבוע ועוד אנשים שאתה לא מכיר,איך יכולת לפול אם מישהו היה חוטף התקף לב באמצע העליות מבית אלפא עד הפיתולים

Eyal Hershtik

New member
שימו לב להבדל במקרה הזה :

הציוד בו השתמש ה"חבר" היה של בעל הסירה ואם נעשה בו שימוש לא נכון אז יש פה עילה לתביעה מצד אותו "חבר" - ברור ש99% מהאנשים לא היו תובעים . במקרים שלנו כפי שאני רואה את זה כל אחד מגיע עם ציוד משלו ואחריות אישית לבטחונו הוא ואני עדיין למרות כל ההפחדות כאן בפורום חושב שכל שופט הגיוני (ואני מאמין שכולם כאלה ) יפסוק לטובת המארגנים בהתנדבות . והעדות לכך היא שאני לא שמעתי וגם החברים כאן בפורום על מקרה בו תבעו מישהו על התארגנות וולנטרית ללא כסף והוא יצא אשם . וחוץ מזה קריאה קטנה כאן לחברים בפורום ובאופניים וכולם ימלאו את בית המשפט במקרה ו....

כמו שכבר מישהו הזכיר פעם :

יכול להיות שאתה לא תחלום אפילו לתבוע את החבר שלך, ולמזלך הטוב גם עשית ביטוח כך שיש לך כיסוי להוצאותיך מבלי שתצטרך לתבוע חברים. אבל, כל זה לא ימנע מחברת הביטוח שלך לתבוע את החבר שלך, אם הם יחשבו שיש פה רשלנות, וסיכוי להחזר ההוצאות שלהם. אם הבנתי נכון את כל מה שנאמר בנושא בעבר, הביטוח היחיד שיגן על מוביל הטיול הוא ביטוח אישי שלו נגד תביעות.

המדווש

New member
אייל אני מצדיע לך כי אתה באמת עושה

עבודת קודש . השתתפותך בפורום עם עיצות, מפות, לינקים מצויינים. ובהחלט לא שכחתי את רוח ההתנדבות שלך לסייע לחפש את הנעדרת לפני כשבועיים. ואני יכול להבטיח לך שאני אהיה עבורך עד אופי בכל בית משפט שירצו לרדת לחייך מכל מיני ארחי פרחי שינסו לעלות על הגל בכדי לגלגל אחריות על אחרים. רק זכור משפט אחד, אין בבתי המשפט הגיון אלא יש -- על מי יותר קל להלביש אחריות---אם תשנן את המנטרה הזו תצליח.

timon1

New member
ככה????????../images/Emo46.gif

סבבה, מניאק מי מזמין אותך לרכיבות ושיהיה לך ברור שלטורקיה [אם וכאשר] אני מגיע עם ציוד לא תקין, מצטרף אליך לרכיבה ותובע לך את הצורה על שריטה בריסים שהכינותי מבעוד מועד!!!

alonaski

New member
זה תשאיר לי! ../images/Emo45.gif תודה על העצה!

אולי תחליף אתה את התאוריות והניחושים שלך...

xrafix

New member
חבל שבטיולים את נחמדה אבל כאן שופעת

ארס ומרירות.... אותם "ניחושים" שלגביהם את טוענת, הם טיעונים של עורכי דין שבדקו את הנושא ולא של איזה "סוכן ביטוח" שיעשה הכל בשביל למכור לך פוליסה "כנגד כל הסיכונים" ואחריות מקצועית... ללא ספק את מכירה מסלולי טיולים. אין שום ויכוח ואיש לא ייקח את זה ממך. אבל לגבי שאר הנושאים - יש לך הרבה מאד מה ללמוד ויש לך הרבה מה לדלל את הארס. חבל.

המדווש

New member
סוכני ביטוח טובים יכולים להיות

בקיאים יותר מהרבה עורכי דין במידה וזה התחום הספשיילטי שלהם. כי אז הם מכירים את העניין מצדדים נוספים שלפעמים אנו או עורכי דין לא מכירים . כך שהתגובה שלך לגבי סוכני ביטוח היא לא חייבת להיות כאלו סוכן הביטוח שלה לא בסדר.

alonaski

New member
חבל שאתה כ"כ מאוכזב...

זה בטח יקלקל לך את כל שארית היום!!!
מקווה בשבילך שתצא מזה במהרה ובקלות!!!
בהצלחה!!! אכזבות ומרירות - יעשו לך קמטים!!!
לא חבל?...
בוא נסכם - שאתה תמשיך בדרך שלך - ואני בשלי!!! אותי לא שכנעת בטיעונים שלך ולי אין שום כוונות להמשיך לנסות לשכנע אותך בטיעונים שלי! שיהיה לך בהצלחה!

שאלות הקשורות לאחריות ה"מדריך"

שלום למשתתפי הפורום המכובדים. עקב פנייתה של מבוטחתי היקרה - אלונה הנני עומד לרשותכם בנוגע לשאלות הקשורות באחריות המוביל \ המדריך \ המארגן בטיולים בכלל ובטיולי אופניים בפרט. בברכה יורם שוורץ

schwinnie

New member
כמה מקרים כאלה כבר היו לך ?

ספר על כמה מעניינים. האם היה מקרה בו מוביל טיול שלא בשכר נתבע? האם מוכרים לך מקרים בהם חברת ביטוח שביטחה משתתף בפוליסת תאונות אישיות תבעה את המוביל מכח זכות השיבוב?

למעלה