סינגלים בהר חורשן

aFish

New member
מה קורה כאן?

ארוח לא רשמי ומפתיע בפורום טיולי אופנים - סוכן הביטוח יורם שוורץ יענה על שאלות המשתתפים בכל הנוגע להובלת טיולים והזמנה לטיולים דרך הפורום. כל הכבוד על היוזמה ועל הרמת הכפפה

למעלה מעשרה

לאחר פנייתה של אלונה ועוד לפני ששלחתי את תגובתי לפורום, גלשתי קצת על מנת להבין את "הלך הרוח" ובין היתר הבנתי שאתה עו"ד. על כן אני מופתע משאלתך, שהרי בסע' 35 בפקודת הנזיקין (סע' הרשלנות הידוע לשימצה ולו מעצם מבחן ה - במקרה שלנו - מדריך ה"סביר", לא מוזכרת תמורה כלשהי כתנאי לביצוע העוולה, על כן אינני רואה סיבה להנחה שזה שביצע את מלאכתו בתמורה - גדולה אחריותו מאשר זה שביצע את מלאכתו בהתנדבות. לעניין שאלתך הנוגעת לניצול זכות השיבוב ע"י חברת ביטוח כלשהי עקב פיצוי שנאלצה לשלם למבוטח שנפגע, מכח פוליסת תאונות אישיות, לי אישית לא ידוע על מקרה ספציפי שכזה. על אף זאת אינני רואה סיבה מדוע לא ? הרי בהסתמך על הפסיקה הכל כך חכמה שנפסקה בעליון (אינני זוכר את פרטי התובעים \ נתבעים) עקב נזק שנגרם למטייל במהלך טיול מודרך, שלא הצליח להוכיח את רשלנותו של המדריך שהובילה את השופטים למסקנה שהשריר בגד בו וזו הסיבה ההגיונית היחידה לנזק שנגרם למטייל, אז פסקו השופטים, וגם אם לא בציטוט מדוייק ש : לא זו בלבד שמסוכן יותר לתור ולטייל בשבילי ארצנו מאשר במדרכה בשטח עירוני, על אף זאת מומלץ להמשיך, לתור ולטייל ובשורה התחתונה כל אחד יקח על עצמו את האחריות למעשיו. המדריך יהיה אחראי למעשיו כמו גם המטייל ! וכעת להשלמת תשובתי : אם עקב רשלנות של המדריך נגרם נזק למטייל שכתוצאה ישירה מהנזק נאלצה חברת הביטוח לפצות את המבוטח שלה, רק הגיוני שתעמוד לחברת הביטוח הזכות לשבב את התביעה במקרה זה.

schwinnie

New member
אם היית קורא את השירשור

לא היית מופתע כלל. אני טענתי לכל אורכו בדיוק מה שכתבת - מרכיב התמורה אינו תנאי להטלת האחריות. הטלת ספק בכושרו המקצועי של מישהו לא מוציאה אותך גדול יותר. לבד מהעניין המצער הנ"ל - אני מבין מתשובתך שלא נתקלת במקרה של הטלת אחריות על מוביל בהתנדבות וגם אין מבין עשרת המקרים אחד מעניין שהיית רוצה לשתפנו בו. אגב, אני מכיר פסק דין אחר שבו הייתה מעורבת החברה להגנת הטבע והוטלה בו אחריות על המדריך (נשלח בזמנו לטימון).

יאיר, אני מתנצל אם פגעתי בך

זו בהחלט לא היתה כוונתי. ציינתי עובדה פשוטה ויבשה שהנך עו"ד (שע"פ תשובותיך ולא ממש התעמקתי בכולן) ובהנחה שהנך מכיר את פקודת הנזיקין ... ההיפך, התרשמתי (מתוגבותיך שכן הספקתי לקרוא) שהנך איש מקצוע בקיא בתחומו, ענית לעניין ואין לי כל טענה ו\או חלילה דבר כנגד תשובותיך. כאמור, מתנצל אם פגעתי בך. זו בהחלט לא היתה כוונתי. אני מספיק "גדול" בעיני עצמי ואין לי כל צורך "לרמוס" אחרים לשם כך. עמך הסליחה. בברכה יורם שוורץ

schwinnie

New member
פסק הדין הוא

ת"א 464/87 לינה הנדל נ' מדינת ישראל - משרד החינוך ואחרים. משפט המפתח (עם פראפרזות קלות משולבות בו) לעניננו הוא: "הוכח בפני כדבעי וכיאה להליך אזרחי כי אורית שהובילה את קבוצת המטיילים סטתה מהשביל המסומן והבטוח וירדה ממנו אל עבר שביל חזירים (סינגל - י.כ.)תלול ומסוכן שאינו מתאים להליכתה של קבוצת מטיילים ובכך יצרה סיכון מוגבר, מיותר ובלתי סביר ומעבר לזה שהיה קיים בשביל המסומן וסיכון נוסף זה אשר התבטא בשפוע ומורד תלולים ובדרך לא דרך (טכני - י.כ.) ומסולעת (מדרגות ודרופים - י.כ.), הוא שגרם בסופו של דבר למעידתה של התובעת ולפציעתה. מכאן אחריותה של אורית לארוע התאונה.

תודה על ההפניה

האם את התובעת יצג עו"ד שרון ? ואם כן, האם התביעה נדונה בנצרת ? אודה על תשובתך בברכה יורם שוורץ

ידעתי שהמקרה מוכר לי

כמה שהעולם קטן ! כבר ביררתי עם ידידי ומבוטחי היקר, עו"ד אברהם שרון (מרמת השרון ..) שייצג את הגב' לינה הנדל בתביעתה כנגד החברה להגנת הטבע , משרד החינוך ואחרים וגם זכה בגדול בתביעה. דבקות שכזו בייצוג לא ראיתי מימיי. המקרה אירע במסלול הליכה בכרמל. האיש לא התעצל, גייס צלם וידאו, גייס אותי ויחד כולנו יצאנו לשטח לאתר את הנקודה המדוייקת בה קרתה התאונה וכאמור לבסוף גם זכה בתביעה. לימים זומנתי כ"עד מומחה" בתביעה המוזכרת. בקיצור היה "שמח".. על כל פנים תודה לך על נכונותך. בברכה יורם שוורץ

Eyal Hershtik

New member
איך אתה מגדיר "מארגן" ,"מוביל" ....

1.האם בן אדם שסתם ככה קרא לכמה חברים (נגיד 5 חברים טובים) לבוא לטיול רגלי לאורך הים חשוף לתביעות במידה וקרה למישהו משהו? וחן חן על ההענות ! אייל

המדווש

New member
האם שותף לרכיבה גם נחשב למארגן

כי שותף כשמו כן הוא שותף . האם אני צודק??

תשובתי למדווש

מדווש יקר שלום תשובתי במילה - לא ! אלא אם נטל חלק פעיל בשלבי הארגון, התיכנון, היעוץ. "סתם" חבר שהחליט להצטרף אשר הוגדר על ידך כ"שותף" לא יכול להיחשב כמארגן. והכל לעולם תלוי בסיטואציה הספציפית. בברכה יורם שוורץ

הגדרת "מוביל" "מארגן"

אייל שלום מילות המפתח בתשובתי לשאלתך הן : רשלנות \ אחריות ! בכל נזק מכל סוג, אם תוכח רשלנותך הרי שגרמת עוולה לניזוק ולכן אתה תמצא אחראי לנזק ובשורה התחתונה תידרש לפצות את הניזוק. יש הבדל בין "רשלנות פשוטה" לבין "רשלנות מקצועית". התשובה הרבה יותר מורכבת משאלתך ה"פשוטה". זה מאוד תלוי בסיטואציה הספציפית. ככלל, מארגן הוא אחד שמפיץ רעיון ומזמין אנשים להצטרף אליו תוך שהוא מתאם (אם נדרש) את כל התיאומים ההכרחיים. לדוגמא : קביעת המסלול, אישורים בטחוניים לפני יציאה למסלול, בחירת המדריך \ המוביל וכד' ועוד רבות הדוגמאות. מעצם בחירתו במסלול, במדריך \ מוביל כבר רובצת עליו האחריות לבחירה. יעץ או תיכנן והחליט לבצע, עלולה להתעורר עילה לתביעה כנגדו ביום הנזק. תמורה כלשהי או כוונת רווח היא שולית לעניין אחריותו ביום הנזק. עצם העובדה שה"מארגן" הגה רעיון ומזמין אנשים להצטרף אליו, חושף אותו בסיטואציות מסויימות לתביעה. קראתי בפורום שאנשים כועסים על אדם שנגרם לו נזק ועקב כך הגיש תביעה לפיצוי כנגד חברו. אם אחים תובעים האחד את השני ??... וכבר היו מקרים מעולם. קראתי גם שהומלץ בפני חברי הפורום להחתים את המשתתפים שהם נוטלים על עצמם את האחריות במקרה נזק. חברים יקרים, נוסחים מאוד כלליים ו\או לא חד משמעיים כבר נידחו ע"י שופטים כלאחר יד. אני לא ממליץ על החתמות של נוסחים כלליים. לכן תמיד טענתי ואמשיך לטעון שאם מישהו כבר לוקח על עצמו ארגון של פעילות כלשהי, מוטב שיגבה על כך תמורה שתספיק לו לפחות לרכישת כיסוי ביטוחי מפני צרות עתידיות. ביום הנזק, אין חברים \ אחים. בנזקים קיצוניים לעיתים אין ברירה אחרת פרט להגשת תביעה לפיצוי. מקווה שעניתי על שאלתך בברכה יורם שוורץ

xrafix

New member
לפי ההגיון הזה, אם התארגנה

קבוצת חברים ל- קומזיץ על חוף הים לדוגמא, ואחד החברים נפגע מגיץ בעינו - יכול לתבוע את המארגנים / המתאמים שטילפנו והודיעו?? הזמנתי חבר לארוחה, בדרך למסעדה בה הזמנתי מקומות, תוך כדי הליכה לצידי נקע את הרגל. יש לו עילה לתבוע?? לגישתך, למעשה כל פעילות חברתית שיוזם אדם חושפת אותו לתביעות??? לא סביר ולא יעמוד בבית משפט. יש לך דוגמאות בהם נתבעו חברים בגין רשלנות? לא כאלה שהשתמשו בציוד חבריהם, אלא במהלך פיקניק, טיול רגלי או כל פעילות אחרת?

ערבבת בין הדברים

בסיטואציה הראשונה - אני בהחלט רואה שיש מקום לתביעה במקרה ונגרם נזק וכמובן אם תוכח רשלנותו של המארגן. לא אני קבעתי. החוק קובע ! הכל מושתת על פקודת ה נ ז י ק י ן (מלשון נזק) נוסח חדש. כבר ציטטתי את סע' הרשלנות הידוע לשימצה. בסעיף זה כתוב בין היתר : עשה אדם מעשה שאדם סביר אחר לא היה עושה או לא עשה אדם מעשה שאדם סביר אחר היה עושה וכתוצאה מזה נגרם נזק לצד שלישי, הרי שנגרמה לניזוק עוולה. עוולה ע"פ החוק חייבת בפיצוי ! על מנת שתתעורר עילה לתביעה, יש להוכיח בראש ובראשונה נזק פיזי מוחשי לגופו או לרכושו של הניזוק. במקרה כזה כל שנותר לניזוק להוכיח (אם יצליח, ולעיתים ההוכחה קלה ופשוטה עד כדי אבסורד) שמארגן האירוע התרשל. היה ויצליח להוכיח את רשלנות המארגן, כי אז תשובתי ברורה. לעניין דוגמתך השניה, כתובתו של הניזוק תהיה הרשות המקומית \ עירונית... ברם אולם אם אתה מוביל \ מדריך בסיטואציה זהה, הרי שבנוסף לרשות המקומית \ עירונית הייתי מייעץ לו לכלול גם אותך ברשימת הנתבעים. במפורש. ושוב, יש הבדל מהותי בין "רשלנות פשוטה של אדם סביר" לבין רשלנות מקצועית - הפרת חובה מקצועית כלפי הלקוח \ הניזוק כתוצאה מרשלנות. בברכה יורם שוורץ

xrafix

New member
לא ערבבתי. ../images/Emo13.gif

צריך להפריד בין אחריות מקצועית ובין אחריות אישית והמשתמע מכך. לגבי אחריות מקצועית: קרי: מוביל / מדריך - נכון. מעצם היותך "בר סמכה" ולכן עצם מקצועיותך בתחום גורמת לציפיה שתנקוט באמצעים סבירים (כיאה למדריך מקצועי) למניעת הנזק. כאן בהחלט יש מקום לרכישת ביטוח מקצועי. אולם, עצם היציאה לטיול בחברותא, גם אם יזם אותה אחד הרוכבים כפי שקורה כאן בפורום, לא יוצרת יחסי מוביל / מדריך. שכן כולם חובבים. לפיכך פעולות סבירות כמו בקשה לשימוש בקסדה ועוד ייחשבו למעשה סביר לצורך ס' 35 לפקודת הנזיקין (נוסח חדש) אותו אתה מיטיב לצטט. גם אתה הסכמת שבמקרה השני הכתובת לתביעה תהיה הרשות ולא החבר (למעט אם דובר בטיול שאורגן על ידי גורם מקצועי) במקרה הזה למרות שהינך סוכן ביטוח אני משוכנע שאינך מטיף לרכישת ביטוח אחריות מקצועית לאנשים פרטיים שאין עיסוקם בהדרכה / הובלת טיולים. ביטוח תאונות אישיות יספיק. נכון?

tiranm1

New member
יורם, קצת פרקטיקה ברשותך....

ראשית, תודה על המידע שסיפקת לנו. שנית, פורום זה הוא כר נרחב מאוד ליצירת קשר לצורך טיולי אופניים. כמו-כן, במהלך הטיול, מבצעים המשתתפים בו, חלקם או כולם, אלמנטים שכל שופט סביר יחליט שאינם אלמנטים של רוכב סביר (מה לעשות, לחלקנו יש שריטה עמוקה). ביצד היית ממליץ לנסח את הודעת ההזמנה לטיול כדי למנוע את אי הנעימות ב"יום הנזק" ?? "אני יוצא ביום X בשהע Y לרכיבה בכרמי-יוסף למסלול טכני בינוני ופיזי בינוני, מי מצטרף?" היא הודעה נפוצה כאן. נסח אותה עבורנו ניסוח שימנע סיפורי מעשיות בעוד 7 שנים פחות יום ונודה לך שבעתיים.

מצטער לאכזב אותך

1. ניסוח זה הצד של עורכי הדין . נסה את המכונה שוויני, אחד שלפי הבנתי מכיר את התחום היטב. אלא ש ... זו כבר עבודה ועל עבודה רצינית צריך וגם רצוי לשלם ! ואין חלילה כוונתי להתערב ביניכם. פשוט מהחיים. 2. תודה על הקרדיט שאתה נותן לי אבל אני לא מבין דבר וחצי דבר בסיכונים הכרוכים ברכיבה על אופנים ועל אחת כמה וכמה כאשר ברכיבת שטח עסקינן. אין לי אפילו קצה מושג אם יש הילוכים באופניים שלכם ? (ואני מקווה שאני לא מעליב איש מכם) 3. המלצה שעולה לי מהמותן, תשכרו את שירותיה של אלונה כמדריכה. לה יש כיסוי ביטוחי שיכול בהחלט לכסות גם סיכוני רכיבה על אופניים, בכפוף לההסתייגויות הרשומות בפוליסה שלה. אלא ש ... זו כבר עבודה ועל עבודה ... רכיבה זהירה ! יורם שורץ

למעלה