סינגלים בהר חורשן

כמה תיקונים קלים ברשותך

אין אפשרות להפריד בין אחריות מקצועית ואחריות אישית. בין "רשלנות פשוטה" ו"רשלנות מקצועית" בהחלט ניתן וצריך להפריד. לעניין המוביל \ המדריך החובב כפי שכינית אותו\ה, מה לדעתך קורה כאשר המוביל \ מדריך (החובב) טועה בשביל כאשר הוא מוביל אחריו 20-30 רוכבים נאמר ? (אינני יודע כמה מכם רוכבים ביחד, כל שאני יכול הוא להביע את קנאתי ב"שיגעון" המשותף לכם) ועקב כך הוא מאריך משמעותית את מסלול הרכיבה שהיה אמור להיות קצר (במונחים שלכם ??) ולכן יצאתם עם כמות מים מועטה בהתאם לאורך המסלול שתוכנן ועקב כך התייבשו שני רוכבים ? לעניין הרמיזה העדינה שלך בנוגע (אולי) לאינטרסים שלי בפורום מכובד זה אני מבקש להרגיע אותך. גם אילו רציתי, אין אפשרות להציע לכם כיסוי ביטוחי, אלא אם אתם מדריכים מוסמכים, דבר שאני מניח שאין לאיש מכם, מבלי חלילה לפגוע כאן באיש. אני מתארח כאן בפורום שלכם עקב בקשה של אלונה - מבוטחתי היקרה. לשאלתך, ביטוח תאונות אישיות הוא טוב לטווך הקצר בלבד. לנזקים בינוניים וצפונה הוא כבר לא יתן מענה הולם, שכן במקרה נזק, תקופת הפיצוי המקסימלית הנה עד 104 שבועות (שנתיים בקירוב). אובדן כושר עבודה (תת ענף של ביטוח חיים) הוא הפתרון הטוב ביותר עבורכם ולו מעצם העובדה שהוא יפצה את הנפגע עד גיל 65 או עד שחזר הנפגע לאיתנו וממה שאני מתרשם, אתם חבורה של "סופרמנים" בתחום, כאלה שהייתי מתעייף רק מלהביט בכם ! כך שהסיכון הוא בהחלט מעבר לסיכון סביר. כל זאת כמובן בתנאי שאתם לא מאוגדים באיגוד פורמלי וכי פעילותכם איננה למטרות מירוצים ודברים מן הסוג הזה. תרכבו בזהירות ! יורם שוורץ

חברה, לאן לקחתם את הרכיבה???

תביעות??? רכיבה עם חברים??? מה העניין, שכל אחד שפוגש כמה רוכבים במקרה בכרמי יוסף ישר ישלוף טופס וויתור על אחריות משפחתית?? קבוצות מתארגנות יחד לטיול כיף בנחל פרצים וישר מוציאים טפסים לחתימה?? על וויתור אחריות וכד'?? אולי כל אחד ישלוף טופס ברגע שהוא נהיה ראשון בטור ויחתים את כל אלו שאחריו... הרי ברכיבה פעם אני ראשון, פעם איל ופעם וויקטור (שם בדוי..) אני מצטרף במקרה לטיול של כמה חברה בנחל פרצים ושולפים לי טפסי החתמה על וויתור אחריות?? צריך לשים דברים בפרופורציות... הרי גם אדם שהולך ברחוב ומישהו קורא שם שדומה לשמו, גורם לו להסתובב ובגלל זה הוא מועד- יכול אליבא דאלי מקביל להגיש תביעה נגד הקורא ולזכות בפיצויים... יש גבול לכל דבר... לדעתי עצם "החתמת הטפסים" הופכת את המחתים למארגן רשמי... טיול של קבוצה, ללא קבלת תמורה ובהתארגנות ספונטנית לא צריך להיות מלווה בהחתמות על טפסים והצהרות משפטיות, תודה רבה- אני מוותר... אפילו בארץ התביעות - ארה"ב, כשרכבתי עם כמה רוכבים שהובילו אותי בסינגל טרקים- הם לא שלפו טפסים להחתים אותי.... Get real

על כך יש לי רק תשובה אחת

כל שדרוש כאן הוא (ע"פ שיטת ה"סמוך", שהיא מסוכנת בפני עצמה) משמעת עצמית והחלטה עצמית \ פנימית של כל אחד\ת מכם\ן שגם אם יארע נזק, גדול ככל שיהיה, כל אחד לוקח על עצמו את האחריות המלאה על מעשיו. שום מסמך לא יעזור כאן ! רק החלטה אישית של כל אחד כלפי עצמו וכלפי יתר חבריו. כל טוב יורם שוורץ

schwinnie

New member
שלום ניצן

האם הייתה רכיבת ליל ירח בסוף ב-ט"ו באב? אגב, היום עשיתי כמה סינגלים בחורשן/אלונה, כולל סינגל הגדר שעשינו פעם איתך, אבל הפעם מלמטה (מהדרך הלבנה) למעלה. בהתחלה נראה לי לא לעניין אבל בהמשך מסתבר שזה לא כ"כ רע מהכיוון הזה.

Natz Natz

New member
הכן היתה רכיבה

רכבנו ביום חמישי כ- 20 חבר'ה באיזור, מסלול של 10 ק"מ. היה פשוט גדול, אני נהנהתי מכל רגע... פשוט נחמד לראות חבר'ה שלא מכירים יושבים מסביב למדורה ב- 0100 בבוקר ומדברים על הה ועל דא...

Natz Natz

New member
אז ככה. כמובן שלסינגל יש כיוון....

השאלה, מה אתה מעדיף. לטפס את מדרגות הסלע בצד המערבי ולרדת את מדרגת הגיר בצד המיזרחי או לטפס בצד המיזרחי ולרדת את המדרגות כולל המדרגה בסוף. היום, אני מתכנן לטפס ממזרח למערב את סינגל הגדר, הכל שאלה של זמן ותכנון.... ואם לא אז לקראת סיום אתקוף אותו ממערב למזרח. הכול תלוי בזמן.

schwinnie

New member
מדרגת הגיר קצת גדולה עלי ועל השווין

אבל את השאר אני מסוגל לבלוע. אגב, בוצע גם סינגל נחמד בפארק אלונה קרוב להתחלה מכיוון מפעל ח"ן. בסוף עליה של דרך פודרה לבנה שנחסמת בגדר פותחים ימינה גדר בקר ונכנסים לסינגל של בערך 1 ק"מ (בהערכה גסה). מכיר?

zahin

New member
הסינגל המסומן בשחור

קצת קשה להגיע למי שלא מכיר אך שווה כל מטר

Natz Natz

New member
העניין הוא שלא כולם יודעים איפה נמצ

נמצא הסינגל בכלל, יש צורך בסימון יותר מובן על אם הדרך, אבל אני לא לוקח אחריות
על הסימון של הסינגל, לך תידע, עוד יתחילו להאשים אנשים על סימון סינגלים בשטח... יום נעים.... אגב אתה באיזור היום?

shl17

New member
יש רוגום קטן על האדום

ממנו פונים שמאלה בעליה חביבה עד החץ

Natz Natz

New member
אני לא יורד לסוף דעתך

עקב כך שמפעל חן קצת רחוק מפארק אלונה אשר מסומן במפה, לעומת זאת אם תוכל לעלות סימון הסינגל על מפה אוכל להבין אותך יותר טוב

schwinnie

New member
קצה דרומי של שמורת אלונה

הוא ליד הכניסה למפעל ושטח המפעל תוחם את השמורה ממערב (למעט רצועה חקלאית צרה שנמצאת בין הפארק למפעל). אני מדבר על האזור הדרומי. יש גם שילוט על השמורה באיזור בצירוף שמה הערבי - "בוריקה" או משהו כזה.

Natz Natz

New member
אם יש לך זמן ורצון, את האיזור הזה

אני לא מכיר כל כך... ועקב כך שאני כנראה הולך לתור את הסינגלים לבד וזה אומר גם אפשרות להשתולל בדרכים לא דרכים.... אז צירפתי מפה שצירפו לך. סמן עליה את תחילתו של הסינגל. ואני אבדוק אותו עוד היום כנראה... לעזרה בנושא: פתח את הקובץ בתוכנת -paint (צייר). סמן את תחילת הסינגל ולחץ על Ctrl ו-S. אני פה עד 1740. מחכה לתשובה זריזה יום מהנה בכל אופן

schwinnie

New member
יש רצון אבל אין זמן

אז בקיצור: באוכף של 110 בשמורת בוריקה. יש בשיא הגובה סימון מיקרוסקופי של שבילון היורד דרום מערבה. נראה לי שזה זה. את ההמשך שמתעקל מערבה כבר לא רואים מסומן.

alfon

New member
אפשר לראות תמונות של הטיול...

חלק מהתמונות מטיול לאור ירח שניצן ארגן... http://www.groopy.co.il/groupinfo.aspx?gid=21 כל הכבוד לבחור על ההשקעה !

schwinnie

New member
נראה אחלה !

רק הייתי מציע להחזיר להר חורשן את שמו המקורי ולא לקרוא לו הר עמיקם

למעלה