סיפור עצוב על רצח הורים על ידי בן מאומץ שחש

סיפור עצוב על רצח הורים על ידי בן מאומץ שחש

שההורים התעללו בו.
http://www.youtube.com/watch?v=3JLs_Lba9OU

זהו סיפור על בן מאומץ אמריקאי שבגלל בעיות התנהגות ההורים שלחו אותו לשנתיים למחנה "חינוך מחדש" בסומלייה. במחנה התעללו בו מאד (המחנה נסגר אחר כך בגלל ההתעללויות הללו) אך ההורים לא הסכימו להחזירו הביתה וטענו שחשבו שהוא מבלף על ההתעללות שם. בסרט יש קטע קורע לב שבו הנער מתחנן שיחזירו אותו ואומר שהוא מרגיש (בצדק מן הסתם...) שהם אינם אוהבים אותו.

בעקבות נסיון לרצח האב, ורצח האם, הבן וחבר שלו הורשעו.
הבן ממשיך עד היום להכחיש כי ניסה לרצוח את הוריו.
גם אם באמת רצח אותם, יש פה טרגדיה נוראית מכל הצדדים ואני לא יכולה שלא לחשוב שאילו גידלו אותו עם יותר אהבה כל זה לא היה קורה.

הסיפור עצוב בעיני מאד ומעלה בי תהיות: לו קיבל יותר אהבה ויחס יותר חם, אולי לא היה מפתח הפרעות התנהגות קשות כללו, וכל הטרגדיה היתה נמנעת.
אין בעיני שום התנהגות שמצדיקה שליחה למחנה חינוך מחדש מתעלל ומזעזע כזה, אלא במקרים כאלו צריך התערבות רב מערכתית של פסיכולוגים ולפעמים גם פסיכיאטריים, ליווי צמוד של הדרכת הורים וכדומה.

ילדים מאומצים רבים באים עם מטען גנטי וסביבתי קשה, ויש דרכים מאד יעילות לעזור להורים במסע המאתגר בהורות כזו.

כבר קרה לי שראיתי בעבודתי זוגות שאימצו, וכשהילד הסתבר כבעייתי, הפגינו ההורים התנהגויות קשות הכוללות דחייה, ניכור, התעללות מילולית ופיזית כלפיו ועוד.
שוב העניין חוזר לנקודה הישנה: לגבי הכנה מתאימה להורים מאמצים העוסקת בקשיים ובעיות רגשיות והתנהגותיות שעלולות לצוץ בהמשך הדרך ודרכי התמודדות עימן.

הורים מאמצים רבים אינם מבינים בטרם עת את הסיכונים והאתגרים הכרוכים לעיתים באימוץ.

Daria34

New member
מה זה רקע סביבתי גנטי קשה? ילד מאומץ זה ילד

שעבר טראומה ונדרשת ממנו הסתגלות מאוד גדולה.

China8

New member
נושא חשוב, אבל לא בהכרח מסכימה

אהבה לא יכולה לרפא הכל היא גם לא ניתנת לכימות, ולכן ״יותר אהבה״ זה מושג מאד ערטילאי. גם המשפחה הכי אוהבת וחמה לעיתים לא מצליחה ״לחדור תחת העור״ לילדים או בני נוער שאומצו וחוו דבר אחד או שניים בדרך לשם...
כל הכנה שבעולם לא תוכל לשנות את העובדה שיש ילדים שקשה מאד להתמודד איתם, מהמון סיבות. לי אישית נראה שעד שנהיה במקומם לא נוכל לשפוט אותם.
יש סערה גדולה בעולם האימוץ האמריקאי עם התגלותם של מקרים של re-homing, כלומר שילדים שאומצו ומשפחתם הרגישה שאינם מסתדרים עם גידולם פשוט הועברו לבתים אחרים ללא מעורבותם של שלטונות החוק והרווחה.
מחנה חינוך מחדש בסומליה זה נשמע נורא, אבל אני מניחה ש״בעיות ההתנהגות״ לא היו אי הכנת שיעורים למשל, אלא הרבה יותר חמורות ולעיתים זה מגיע למקרים חמורים של חשש לשלום ההורים המאמצים והאחים במקרה הגרוע או השפעה מאד שלילית על הדינמיקה בבית. שלא ישתמע כאילו אני מצדיקה שליחה למחנה חינוך, אבל קשה לי גם לשפוט את ההורים (ששילמו בחייהם כפי שאת כותבת) כי אף אחד מאתנו לא היה שם....

Daria34

New member
בעיות התנהגות קשות הן תגובה לרוב לסביבה

שאינה מכילה ומבינה מה שהילד עובר ולבטח ילד שאומץ.
רק אהבה לא תרפא כלום גם לא בילד שלא אומץ. נדרשת התעמקות רבה
ביותר כדי לנסות לעזור לילד.
ילד שאומץ כפי שכתבתי עבר טראומה, הכרה בטראומה הוא שלב ראשון.
אין להורים המאמצים לדאבוני הרבה מענה של עזרה מקצועית ובטח הכנה
מיטיבה למה הם נכנסים. טראומה ואובדן לא נכנס ללקסיקון של סוכניות האימוץ.
וזה ברור לנו למה.

Daria34

New member
קריס אומץ כתינוק. האם המאמצת מתגלה בחקירה

נהילה רומן עם השותף של האב המאמץ לעסק ניהול משרדי עורכי דין.
משפחה עם סודות אין ספק.
הילד נלקח ממשפחה אומנת שבה שהה לפני המעבר בצורה טראומטית לאי
בצו בית משפט שהוריו המאמצים השיגו. הפתרון של הורים שלו לבעיות שלו היו ליקויים ביותר.
ODD הפרעה שמדביקים למאומצים נפוצה מאוד וזו הפרעה שהודבקה
לו.
בבית המשפט כריס מתפרץ בבכי ורק מתעסק בכאב שלו, מתקבל על הדעת לעולם לא הכירו בצרכיים הרגשיים שלו וזה גרם לפצע נרקיסטי.
לשלוח אותו לאי פשוט טעות פטאלית...לא היו שום נסיונות מעמיקים לעזור לו כמו שצריך.

לא יכולתי שלא להרגיש חמלה כלפי כריס.

Daria34

New member
צ"ל כריס ,דרך אגב, במשפחה האומנת סיפרו שכריס

היה נער קשוב שהלך לבית הספר והתנהג לפי הכללים.
יום אחד בצורה ברוטאלית באו ולקחו אותו לאי ששם עבר
השפלות קשות.

fannyd

New member
חבל לקשר את זה לאימוץ

זה קשור לבעיות אישיות קשות של הבן. חסר פסיכופטים שרוצחים את בני משפחתם? אהבה, ענקית ככל שתהיה, לא יכולה לצערי לתת מענה להכל. חבל מאד לטעת רגשי אשמה באנשים להם ילדים עם בעיות התנהגות קשות. לא מגיע להם.

Daria34

New member
בהחלט בעיות אישיות של הילד שלט טופלו כמו

שצריך..הוא דרך אגב תכינן את הרצח ושילם לחבר שירה בהם.
את שוב, מפילה את האחריות רק על הנער עצמו..

Daria34

New member
צ"ל תיכנן הנער עם קשיים ששמים אותו

במקום שפוגעים בו ומשפילים אותו והוא בוכה להורים
שהוא רוצה לחזור הבייתה ואת קוראת לו פסיכופט??
פסיכופט זה נדיר מאוד והוא בטח לא היה כזה..

אני מפילה אחריות על מי שרוצח

כמה מפתיע, מוזרה אני.

כריס אינו הנער היחידי שנשלח לאותו אי נוראי, אך נערים אחרים לא רצחו את הוריהם. מזעזע ככל שיהיה ה"טיפול לו "זכה" כריס באי, הוא כבר תיכנן את רציחתם בעבר, וזו הייתה הסיבה שנשלח לשם מלכתחילה.
לעומת זאת, ישנם סיפורים על אנשים שאינם מאומצים, שרצחו את הוריהם מבלי להשלח למקומות "חינוך" מתעללים.
הרוצח בפועל אינו מאומץ, ואביו בכה לעיני המצלמות כי הוא חשב שהוא עשה הכל למען חינוך בנו לבוגר טוב, ובסוף יצא ממנו רוצח.

כמו פאני, גם אני חושבת שהקישור פה לאימוץ הוא מוטה, צהוב ולא קשור.

הפרעות התנהגות נפוצות יותר בקרב מאומצים מאשר

בקרב האוכלוסייה הכללית. כך על פי מחקרים לא מעטים.
כך גם הפרעות התקשרות ועוד בעיות. גם על זה יש לא מעט מחקר.
אז ברור שאי אפשר באופן ודאי לקחת מקרה אחד ולדעת באופן נחרץ מה היה קורה אילולא אומץ ולו היה גדל במשפחתו הביולוגית.
לי אישית בהחלט נראה שהטרגדיה הספציפית הזו קשורה מאד לנושא האימוץ. מדובר על הורים שלא ידעו לאכול בעיות רגשיות של הילד המאומץ שלהם, שהתמודדו לא נכון.
למשל: למה לשלוח נער בעייתי ומסכן כל כך, למחנה חינוך מחדש במקום למקום חם ואוהב המטפל באופנים פסיכולוגיים עמוקים תוך חמלה ואהבה, ולא באמצעות ניכור, ענישה והתעללות כמו במחנה הזה בסומלייה?

בעבודתי אני רואה לצערי מקרים לא מעטים (חלילה לא כה קיצוניים כמו בסרט) שבהם הורים מאמצים פשוט לא יודעים "לאכול" הפרעות רגשיות והתנהגותיות, מאד נפוצות וצפויות, של ילדיהם המאומצים.
כל מי שקורא קצת ספרות מקצועית על אימוץ, יודע למה לצפות וגם איך להתמודד, אך הורים רבים לא קוראים ורק מקווים שיקבלו ילד "מושלם".

אלו הורים שקיוו שילדם המאומץ יהיה בדיוק כמו ילד ביולוגי, שלא חקרו ולא קראו ספרות מקצועית בנושא, שלא לקחו בחשבון את החסך ואת הטראומה שחווה ילדים אלו בטרם ותוך כדי המעבר למשפחתם החדשה.
כתוצאה חלקם מפעיל כח וסמכות לא סבירים, כדי "לעצב את התנהגותם" של הילדים, במקום להשקיע, אולי בעזרת עזרה מקצועית אם וכאשר צריך, בהתקשרות, קירבה, קשר, אהבה, הכלה והתמודדות נכונה עם צרכיהם הפסיכולוגיים העמוקים של ילדים אלו.

לעיתים אני רואה בקרב הורים אלו אכזבה נוראית מהילד המאומץ, חוויה ש"לא לילד הזה פיללנו" - אכזבה שהופכת לפעמים לתוקפנות וניכור כלפי הילד. זה עצוב, אך אין זה נדיר.

אין לי שום ויכוח על כך שסטטיסטית יש למאומצים

בעיות התנהגותיות רבות יותר מאשר ללא-מאומצים. אבל הסכמה על כך, והסכמה על כך שההורים לא נהגו בצורה אופטימלית (ללא קשר לילד מאומץ או לא, הם פשוט בחרו בפתרון מאוד לא מוצלח עבור אף אחד), אינה גורעת מאחריותו של הרוצח. אלא אם מישהו עבר התעללות רבת שנים מכוונת, וביצע את ההרג כדי להפסיק את ההתעללות (כמו במקים של נשים מוכות), איני רואה יכולת לתלות אחריות לרצח במישהו אחר מעבר לרוצח.

במקרה הזה, ההורים לא התעללו בעצמם, הם שפטו לא נכון את הפעילות ה"חינוכית" באי ובעקבות זאת גרמו להארכת התעללות בבנם, אך הם עצמם עשו ככל יכולתם עבורו, אהבו אותו בכל לבם והאמינו שהוא אוהב אותם. אולי היו דרכים יעילות יותר להתמודדות עם רצונו לרצוח אותם ולרשת אותם בגיל 16, ואולי רצון זה נובע מהפרעת התנהגות בעקבות אימוץ, אך קשה לי לראות הורה כלשהו לילד בן 16 הגיב בצורה שקולה לידיעה שבנו רוצה לרצוח אותו, ושום עבודת הכנה לפני אימוץ לא תכין לזה.
גם ההנחה שההורים הגיבו כלפיו בתגובת "לא לילד הזה פיללנו" נראית לי לא במקום. היא מניחה שההורים התאכזבו מן הילד המאומץ שלנם, אך הם התאכזבו מן הילד שלהם, וההדגשה החוזרת על כך שהוא מאומץ היא של עבודת העריכה שחיפשה נקודה צהובה בסיפור, ללא שום איזכור של יחס שכזה מן ההורים.

כל שכתבת לעיל נקרא אצלי כמו הצהרה שההורים הם אלו שאחראים לכך שהם נרצחו/ניסו לרצוח אותם. צר לי, לא משנה כמה טעויות הם עשו, לא הם אחראים לכך. זה שהזמין את ההתנקשות אחראי, וזהו בנם.

fannyd

New member
מדוע את באה בטענות אל ההורים?

באותה מידה ניתן להאשים משפחות של מאושפזים בבית חולים אלישע בהתעללות שעברו יקיריהם. אם להאשים מישהו אז את המומחים אליהם פנו ההורים בניסיון למצוא מזור לבעיות התנהגות של בנם. מכתיבתך אפשר להבין שאת אינך נמנית על חסידי שיטות חינוך כאלה, אבל עם יד על הלב, חסר כאלה שכן? יש להניח שלא לחינם המחנה הופעל מחוץ לגבולות ארה"ב ורק חבל שהיה מי שנרדם בשמירה, לא זעק והזהיר את הלקוחות התמימים.

כן| לקחת לי את המילים מהמקלדת

התאמצתי ככ לא לפתוח את ההודעה הראשית אבל השיעמום הכריע
וכרגיל גיבוב של האשמות כשהכותבת מחוץ למעגל במקום המתנשא ביותר

Daria34

New member
אל תזלזלי! כמו תמיד. ועוד איך קשור..לא טיפלו

כמו שצריך נקודה..לא שולחים ילד עם בעיות שכאלה לאי ובטח לא בהוצאה בכפייה
אצל משפחה שכבר היה לו טוב שם.. הוא סבל אצל הוריו.

Daria34

New member
דניאלה יקרה, לא צריך מחקרים בשביל להבין שילד

שאומץ זה ילד בסיכון.

למעלה