לאו דווקא
המילה אימוץ מתארת מכלול של אירועים הקשורים לחיי המאומץ ומשפחתו המאמצת כמו גם הביולוגית.
כאשר אני אומרת שלזיו יש חרדת נטישה בגלל האימוץ, אני מתכוונת לאותה חרדה שהתחילה כאשר קרענו אותה מכל המוכר לה בגיל שלוש, ולא לעובדה שאמא הביולוגית וויתרה עליה בלידה, למרות שזה המקור לאימוץ של זיו, ושם מתחיל הכל.
לכן, למרות שאימוץ הוא הפתרון לבעיה הראשונית, עדין הוא גם זה שגורם לבעיות אלו או אחרות אצל חלק מן המאומצים.
פשוט, אימוץ הוא מכלול כה גדול, ממש כמו שהמילה חיים היא מכלול עצום. זה נכון שהחיים קורים למן רגע הלידה של האדם, אך כאשר מדברים על כך שחייו של מישהו הובילו למשהו, אין מסייגים את התקופה, אך לכולם ברור שאין מדובר למן רגע הלידה. כך גם אימוץ. כאשר מתייחסים לאימוץ כאל בעיה, הכוונה היא לחלק בו שגרם לבעיה ולאו דווקא לבעיה הראשונית של חוסר המשפחה מלכתחילה.
אולי בפורום אימוץ כדאי שאנשים יהיו רגישים יותר מבחינה מילולית, ולא יציגו את האימוץ כבעייה, מכיוון שהוא באמת פתרון, אך אי אפשר להמנע מכתיבה בה אימוץ הוא מקור לבעיות. כי, כפי שכבר תיארתי בתחילה, האימוץ פתר את בעיית מחסור במשפחה של זיו, אך יצר את בעיית חרדת הנטישה (שהייתה יכולה להיות גדולה יותר אצל ילדה אחרת ו/או הורים אחרים ו/או במצב אחר, ולכן אינה בעיה אמיתית מהותית בחיינו, ולכן כנראה קל לי לתת אותה כהדגמה).