סיפור רע על מעבר לארצות הברית - צריך את עצתכם

הסבר

הוצאתי ויזה ב2010 בשביל שאוכל לבקר את חברה שלי (אז עדיין לא אשתי) ואת הילדים שלה מהנישואים הקודמים שלה שם, מאז נסעתי שלוש פעמים לתקופות של עד חודש וחזרתי לישראל. ביחד מדובר אולי בחודשיים וחצי במצטבר.
הביקור האחרון היה לחודשיים, בדיוק סיימנו למלא את הטפסים שלנו ועדיין לא שלחנו אותם. עכשיו הם בניו יורק ואני לא יכול לעשות עם זה שום דבר כי אני לא יכול להגיע לשם.

Boston Guy

New member
שאלות נוספות:

כמה זמן אישתך גרה איתך בישראל מאז 2010?
וכדי להבין איזה תהליך תצטרכו לעבור - ממה היא מתפרנסת ומי יהיה הספונסור הכלכלי שלך כמהגר?

פרטים נוספים

היא גרה בישראל שנתיים. היא מתפרנסת מספיק בשביל להיות ספונסר עד שאוכל לעבוד, יש הוכחות, יש תשלומי מס תקינים והכל אמור להיות בסדר מהבחינה הזאת.

איי ל

New member
מנהל
בהחלט נשמע שעברת חויה לא נעימה.

כמו שענו לך קודם, ויזת תייר נוצרה עבור ביקור זמני, ולא הגירה.
בעצם הכניסה לארה"ב עם ויזת תייר, אתה בעצם מצהיר שכוונתך היא לתייר, ולא להגר.
אז נכון שבארה"ב מכירים באפשרות שאדם ישנה את דעתו, ולכן קבעו נוהל שאומר שבקשה שהוגשה לאחר 60 ימים (או יותר) מרגע הכניסה, תטופל בנוהל רגיל.
לעומת זאת, אדם שבקשת ההגירה שלו הוגשה מיד לאחר הכניסה , או פחות מ 60 ימים ממועד הכניסה לארה"ב, ייחשב לאדם שעבר על תנאי ויזת התייר.
במקרה שלך- היה עליך לחכות לפחות 60 ימים מרגע הכניסה לפני שבכלל יעלה בדעתך לחשוב על הגירה, וגם אז היה אסור לך לצאת מארה"ב עד שהתהליך יסתיים (או לפחות עד שתקבל אישור יציאה מארה"ב).
היות ולא עשית זאת, ובכניסתך לארה"ב מקנדה נשאלת למטרת ביקורך, וטענת שאתה מתגורר בארה"ב, בעצם הפרת את תנאי הויזה.
אם באמת לא קיבלת חותמת שחורה, או ששמך לא נמצא במערכת- אז יש לך הרבה מזל.

כאמור, אני מצטער לשמוע על ההתנהלות המבישה של פקיד ההגירה, אבל הסיבה שאתה נמצא כרגע בישראל ואישתך בארה"ב, היא אתה בלבד.
תהליך הגירה הוא דבר רציני, וכשהחלטת לוותר על שירותיו של איש מקצוע, היה עליך לעשות את שיעורי הבית כראוי.

אני מקווה לקרוא בקרוב הודעה שהתהליך הסתיים, ושהתאחדת עם אישתך בארה"ב.

למנהלים ולבחור.

1. אני חושב שכדאי לטגלן. מדובר פה במקרה מקיף של חוסר הבנה וחוסר התאמה שהובילו לסיבוך מהסרטים. טוב לטגלן כדי שאולי אחרים יימנעו מהסיטואציה.

2. אני באמת מאמין שהבחור עשה הכל בתום לב ותוך חוסר הבנה מוחלט של התהליך והבירוקרטיה הכרוכה בו. אני ממליץ לחזור לארץ, לקחת נשימה עמוקה, להבין שהחיים לא תמיד הוגנים, ולקחת עורך דין שישב ויעביר את התהליך מבלי ליפול לבורות שנוצרים מחוסר הבנת הנקרא או מהסתמכות על הבטחת שבעל פה.
אני לא יכול לדמיין עד כמה זה קשה לחיות רחוק מהילדים, ואני מאחל לך שהתהליך יארך מה שפחות וששוב תוכל לחזור לחיי השגרה המבורכת.

doronf65

New member
מנהל
מצטער לשמוע, וואו, סיפור קשה

אין לי מילים לתאר כמה אני מצטער בשבילך, ובטחו מאוד קשה לך רחוק מהמשפחה.
לא קראתי את כל ההודעות, אבל אני מבין שהסבירו לך מה הטעויות שלך. אמנם עד כה יכולת לעשות הכל לבד עם הנחיה שלנו, אבל מרגע שהכל התחיל להסתבך - אתה צריך עו"ד.
בגדול, אני מקווה שמה שהיה לא גרם לך להערה רעה מדי במחשבים, ולא תצטרך לעבור תהליך של WAIVER, שיעלה הרבה כסף וזמן.
לדעתי כרגע תצטרך לעבור תהליך מארץ (שזה אפשרי מאוד מאוד, ומי שאמר לך אחרת בתחילה התחיל כנראה את כדור השלג האומלל הזה).
התהליך הסטנדרטי יכול לקחת סביב שנה, אולי עו"ד טוב יכול להאיץ חלק מהשלבים.

תהיה איתנו בקשר ודווח מה קורה. ננסה לעזור ככל שנוכל.

דורון

BlueAlert

New member
איזה אומץ לצאת מארה"ב לפני שסיימת את התהליך

בתוך תוכי פחדתי אפילו לטוס דומסטיק, אז לצאת מהגבול ולתת לאיש אקראי בכניסה לארה"ב לבחור אם אכנס או לא?

שיהיה בהצלחה והפעם כל צעד שתעשה תגגל חמש פעמים לפני שתחליט שלא יהיה "לא ידעתי והייתי תמים", זה לא עובד עליהם.

SpiceMan

New member
חזרת מקנדה בסוף שבוע במקרה?

הייתי ב Q&A עם עו"ד הגירה אמריקאי ומישהו שאל אותו על בעיות מיותרות שעשו לו בגבול הקנדי.
העו"ד אמר לו שבסופי שבוע יש יותר פקידי הגירה פחות מנוסים וזה גורם להם להיות פחות גמישים מחשש לטעויות מצדם ובנוסף הם לא תמיד מכירים את כל החוקים והתקנות האיזוטריים יותר וסתם גורמים בעיות לאנשים.

טל ר

New member
עצוב ומיותר

כפי שנכתב לעיל, נכנסת למלכודת קשה ולא נעימה שכעת יהיה קשה (אולם אפשרי) לצאת ממנה. נכתב כבר מה עליך לעשות (תהליך GC מהארץ - ההמלצה החמה היא כנגד ויזות ה-K למיניהן).

כניסה על ויזת תייר (ולאחר מכן שינוי סטטוס) היא משחק אפשרי אבל עדין, צריך מאוד להיזהר, ניסית להיכנס באופן זה פעמיים בלי הזהירות הנדרשת, ועבד 50% מהמקרים...

רבים מנושאי ההגירה בארה"ב מלאים בתושב"ע שקשה עד בלתי אפשרי למצוא בהוראות הטפסים ובתקנות. לכן, למשל, תמיד בקשות ל-GC מבוסס עבודה תהיינה באמצעות עו"ד, מאחר ושם רב הנסתר על הנגלה. הגירה מבוססת משפחה היא ברורה יותר, ולכן גם בני תמותה רגילים יכולים להגיש בקשות בעצמם אם הם בודקים היטב מה התושב"ע ויודעים להימנע מהפחים שהמערכת טומנת, נפלת עמוק באחד מהם. לפחות רק סורבת כניסה ולא גורשת, לכן כנראה תוכל להימנע מהצורך ב-Waiver (שהוא עונש שלא תואר בתורה).

לגבי ההאשמה בפשעי מלחמה, אכן זכית ליחס לא ראוי. חבל שאלו האנשים שארה"ב מעמידה מול הנכנסים לתחומה, אולם עליך לבחור את הקרבות אותם אתה נלחם. עצתי היא - עזוב את זה כרגע, אם אתה רוצה שוב לקרב הנפרד הזה אחרי שתהיה בארה"ב עם GC. כרגע התמקד במה שחשוב. זה לא אומר שאתה מקבל את הטענה שאתה פושע מלחמה, אלא שאתה שם את זה בצד על מנת לעבור את המשוכה שעומדת לפניך.

בהצלחה. התחל בתהליך מישראל, סקור את כל התהליך המצפה לך מראש, קרא במאמרים, אם יש לך שאלות ממוקדות אל תהסס לשאול כאן.
ניתוח מעמיק (ציני או לא) של השגיאות במה שעברת לא יעזור לך עכשיו, גם את זה שווה לשים בצד. קבל שהאמריקאים רואים את פעולותיך אחרת מאיך שאתה רואה אותן ושאם המערכת מנווטת אותך לפינה, היא עדיין רואה בך אחראי לזה שנכנסת לפינה הזו. אל תנסה לשנות את המערכת אלא תראה איך אתה יוצא מהפינה בלי להיכנס לפינות אחרות.

טל

איי ל

New member
מנהל

למעלה