סיפור רע על מעבר לארצות הברית - צריך את עצתכם

naf86

New member
נכון, אבל הוא ירגיש יותר טוב להגיש תלונה

נכון, הוא לא הולך לקבל כותרות ענק בעיתון עם פיצויי ענק והתנצלות של ראש ההגירה האמריקאי.
לכן כתבתי שאולי עדיף לו לחכות עד שהתיק ההגירתי שלו מחוץ לסיפור.

Boston Guy

New member
"אי ידיעת החוק אינה פוטרת מעונש"

למיטב זכרוני, גם במערכת החוקים הנהוגה בישראל המשפט הזה ידוע היטב.

ilanvag

New member
אלוהים ישמור, מאיפה אתה שואב את השטויות שאתה

פולט פה בשרשרת?

אפילו סטודנט שנה א' למשפטים, אלא אם הוא טמבל מוחלט, לא פולט שטויות שכאלה. וזה לא השרשור הראשון שבו אתה מביע את דעתך "המלומדה" בנושאי משפט, כאשר ברור לכל שאין לך מושג קלוש על מה אתה מדבר (ולמרבה הצער, יש פה בפורום כמה וכמה עורכי דין ומשפטנים...).

תעשה טובה לכולנו, ותחסוך מאיתנו את ההערות הללו בענייני חוק ומשפט. הן לא תורמו מאומה לפורום, ובוודאי ובוודאי שלא תורמות לכבודך.

זוכה001

New member
מנהלים - הודעה עם העלבות אישיות! לטיפולכם

להזכיר את חוקי תפוז והתקנון שאוסרים התעסקות בגופו של כותב ובייחוד העלבות? אתה לא חייב להסכים אבל להעליב זה ממש לא במקום!

ורק אגיד לך שבמקרה שאירע בתל אביב שמתאמן נכנס לשטח אימון ללא רשות המאמן וללא הסכמתו עדיין קיבל 40% פיצויים מסך כל התביעה לאחר שנפצע כיוון שהשופט קבע שאותו אדם לעולם לא יוכל לדעת את ההשלכות המשפטיות של כניסה לשטח אימון ללא אישור.
אפילו עו"ד היה יכול לקבל 20% פיצויים מסך התביעה שלו כיוון שאם הוא לא מתעסק בדיני ניזקין, הוא עדיין לא מבין את החוק המלא.

אז אם זה מה שקבע אדון שופט בבית משפט השלום, כאשר המחוזי קיבל את הפסיקה הזאת ולא שינה אותה, מה לי יש להגיד?

איזה סלט אתה עושה...

בלגן של דיני חוזים (ת"ל), נזיקין, עוולות אזרחיות באופן כללי, וסתם חוסר הבנת הנקרא.
ולא בפעם הראשונה.

אילן צודק ב-100%, וחבל שאנשים שאינם בקיאים בתחום המשפטי יסתמכו על הדברים המוטעים שאתה כותב פה פעם אחרי פעם.

Boston Guy

New member
אני חושב שזיהיתי במי מדובר - זמן לחסום...

חוששני שמדובר במשתמש שכבר הסתובב כאן בפורום (ובקומונה) תחת שם אחר די הרבה זמן - עד שבאיזושהיא נקודת זמן האינטראקציות גלשו למקומות לא נעימים, ובסופו של דבר המנהלים נאלצו לחסום אותו.
נראה כאילו אנחנו מתחילים לגלוש באותו מדרון שוב. אולי שווה לעצור את זה לפני ששוב ימחקו שרשורים עם אינפורמציה חשובה מהפורום.

זוכה001

New member
אני רק שואל - מה הטעות?

האם אתה טוען שאדון שופט טועה? כי אם כן, למה הלכת מעבר לים במקום לנסות להוכיח זאת?

לי יש את פסק הדין ביד, מה לך יש? מילים של משתמש בפורום? מעניין איזה בית משפט בעולם יקבל אותם כאמינות.

תודה

השאלה היא האם פניה לשגריר האמריקאי או לכל גורם דיפלומטי אחר - עלולים לסכן את ההמשך. אני מאד רוצה להגיש תלונה מסודרת, יש לי קשרים טובים מאד ויכול להגיע למקומות גבוהים מאד.

זוכה001

New member
שווה לנצל אותם בשביל להגיש תלונה

אומנם זה לא מבטיח כלום על הגרין קארד, אבל אותו פקיד יטופל כנראה, וסביר שגם יפוטר כדי למנוע סכסוך אפשרי.

ולפני שקופצים עליו, פקיד הגירה תפקידו כשמו הוא - הגירה, ולא לשפוט אדם אם הוא רוצח ואם הוא לא, ובטח שלא למנוע מאדם אוכל ומים. מה שקרה כן בהחלט עובר כל חוק בינלאומי אפשרי כמעט, ודורש טיפול מיידי.

Maya651

New member
מציעה לך לא להמליץ המלצות שיכולות לסבך אנשים

אחרים ולפגוע להם בתהליך ההגירה.
הגשת התלונה תמשוך אש לכיוון עבירות ההגירה של אותו בחור ועלולות מאוד לסבך את תוכניותיו להגר לארה"ב עם אשתו ומשפחתו, ולעלות לו כספים רבים.
יתכן שכדאי לחכות עם הנושא עד שכל תהליך ההגירה יושלם.

naf86

New member

זוכה001

New member
ברמה העקרונית אני מסכים

פשוט דיברתי על הצד הצודק ולאו דווקא החכם.

Maya651

New member
אפשר לערב את משרד החוץ בקשר ליחס

בכניסה לארה"ב, אבל ההחלטה לא להכניס אותו לארה"ב, מבחינת האמריקאים - מוצדקת.
אדם שנכנס על ויזת תייר אמור רק לטייל. מקום מגוריו צריך להיות בישראל ולא בארה"ב, כי זאת עבירה על חוקי ההגירה של ארה"ב. הייתי מצפה מאדם שמעביר את כל חייו לארה"ב שיעשה שיעורי בית מינימליים ויגלה שבהחלט ניתן להוציא גרין קארד מישראל ושזאת דרך המלך לתהליך, ואם הוא החליט לעשות את זה בדרך העקומה, שלפחות יבין מה הוא עושה.
תדמיין ילד בן 21 שעושה טיול אחרי הצבא על ויזת תייר ואומר לפקיד בקנדה שהוא גר בארה"ב - האם הפקיד צריך להכניס אדם שמצהיר במפורש שהוא עובר על חוקי ההגירה? אז מה אם לאדם יש משפחה, אין חוקים שונים לאנשים עם ילדים ואנשים בלי ילדים, החוק צריך להיות עיוור לכך, ובצדק.
אם אני אלך לתחמת משטרה ואצהיר שגנבתי תכשיט, אבל זה בסדר, אני מתכננת בעתיד לשלם עליו, אתה מצפה שיגידו לי "אין בעיה, תודה"? אין הבדל כאן.

אבל אני מסכימה לגבי היחס של פקיד ההגירה והתלונה לגבי השאלות שלו והאמירות שלו. ההחלטה שלו היתה מוצדקת לפי חוקי ההגירה, אבל השאלות וההצהרות היו בהחלט מחוץ לתחום.

BW37

New member
למה עזבתם אתם ארצות הברית ???

זה אומר שבכל מקרה הייתם דוחים בחודשיים את הבקשה לגרין קארד...

תמימות

עזבנו לקנדה בשביל לילה אחד, טיול קטן כל המשפחה זה הכל. לא חשבנו לרגע שתהיה בעיה לחזור, שוב, כי כשנכנסתי לארצות הברית הודעתי שאני עובר לגור שם ולא הייתה שום בעיה. קיבלתי שישה חודשים בשביל לסדר את הגרין קארד ופעלתי בהתאם לזה. לא עבדתי, לא חיפשתי שום דבר לא חוקי, רק נרשמתי לבצע התנדבות עם נוער בסיכון (זה המקצוע שלי בישראל בעשר שנים האחרונות) והתכוונתי ללכת למפגש הדרכה ראשון שייערך בסוף החודש הזה. הכל חוקי, תקין, תמים, ללא שום כוונה אחרת מלבד להיות עם כל המשפחה ביחד במקום אחד.

Maya651

New member
כאן הטעות שלך. לא קיבלת 6 חודשים בשביל לסדר

את הגרין קארד. קיבלת 6 חודשים בשביל לטייל. ההצהרה שלך בכניסה בעת שאתה נכנס על ויזת תייר זה שאתה נכנס לטייל ובתום הזמן המוקצב לך, או לפניו, תעזוב את ארה"ב. אתה ניסית ללכת על התחום האפור של הגשה אחרי חודשיים בטענה ש"שינית את דעתך", אבל מי שרוצה לעשות את זה שלא בדרך המלך ובדרך הנכונה צריך להבין את התהליך ואת השלכותיו. מבחינת ההגירה, אין הבדל בינך לבין כל תייר אחר בעולם, מכל מדינה כלשהי. שום הבדל בינך לבין ילד בן 16 שטס עם ההורים או בן 25 שטס לטיול בחופשת הקיץ באוניברסיטה. מכולכם מצופה שלא תנסו להגר כשאתם מצהירים, בעצם הכניסה על ויזת *תייר*, שמטרתכם האחת והיחידה היא לטייל.
אני מציעה לך לקרוא את מאמרי הפורום כדי להבין את התהליך בצורה נכונה ולהבין מה הטעויות הרבות שביצעת.

לא

לא ניסיתי ללכת על שום תחום אפור, לא הייתה לי שום תכנית איך אני מסדר את האמריקאים ומצליח להשתחל לשם. ביקשתי את כל ההנחיות, אמרו לי שאני לא יכול להגיש מישראל וחייב להכנס בויזת תייר ומשם לסדר הכל. אמרתי בכניסה שאני עובר לגור בניו יורק עם משפחתי והפקיד הכניס אותנו וביקש שלא אשאר שם יותר מהזמן שהוקצב ושאגיש מה שצריך.
לא חשבתי על שום שינוי דעת ומשחקים עם החוק. הלכתי ישר לגמרי, אמרתי רק אמת לכל אורך הדרך ולא ניסיתי שום עניינים כי אין שום עניינים. יש סיפור משפחתי שהיה חייב להפתר וזה מה שאנחנו עשינו.

BW37

New member
תקרא ,מאתר USCIS

"
Can my relative wait in the United States until becoming
a permanent resident?
No. If your relative is outside the United States, filing an I-130 doe
not allow your relative to live or work in the United States. An I-13
petition only establishes your relationship with your relative. Your
relative should wait outside the United States to immigrate legally.
If your husband or wife, unmarried child under 21 years, or parent
is already in the United States after having entered legally, they ca
apply to adjust their status to permanent resident at the same time
you file their I-130 petition.
"

Boston Guy

New member
רגע אחד... אתה יכול להבהיר לנו משהו?

"הוצאתי ויזה ב2010, ואז נסעתי רק בשביל לטייל ולחזור ובכל פעם שהייתי שם (שלוש פעמים)."
על ציר הזמן, בין 2010 והיום - כמה חודשים נמצאת בתוך גבולות ארה"ב?

דבר שני: אני מבין שהביקור האחרון שלך בארה"ב היה של חדשיים. האם שלחתם להגירה בקשה לגרין קארד? ממה שכתבת נוצר הרושם שלא.

למעלה