אפשר לערב את משרד החוץ בקשר ליחס
בכניסה לארה"ב, אבל ההחלטה לא להכניס אותו לארה"ב, מבחינת האמריקאים - מוצדקת.
אדם שנכנס על ויזת תייר אמור רק לטייל. מקום מגוריו צריך להיות בישראל ולא בארה"ב, כי זאת עבירה על חוקי ההגירה של ארה"ב. הייתי מצפה מאדם שמעביר את כל חייו לארה"ב שיעשה שיעורי בית מינימליים ויגלה שבהחלט ניתן להוציא גרין קארד מישראל ושזאת דרך המלך לתהליך, ואם הוא החליט לעשות את זה בדרך העקומה, שלפחות יבין מה הוא עושה.
תדמיין ילד בן 21 שעושה טיול אחרי הצבא על ויזת תייר ואומר לפקיד בקנדה שהוא גר בארה"ב - האם הפקיד צריך להכניס אדם שמצהיר במפורש שהוא עובר על חוקי ההגירה? אז מה אם לאדם יש משפחה, אין חוקים שונים לאנשים עם ילדים ואנשים בלי ילדים, החוק צריך להיות עיוור לכך, ובצדק.
אם אני אלך לתחמת משטרה ואצהיר שגנבתי תכשיט, אבל זה בסדר, אני מתכננת בעתיד לשלם עליו, אתה מצפה שיגידו לי "אין בעיה, תודה"? אין הבדל כאן.
אבל אני מסכימה לגבי היחס של פקיד ההגירה והתלונה לגבי השאלות שלו והאמירות שלו. ההחלטה שלו היתה מוצדקת לפי חוקי ההגירה, אבל השאלות וההצהרות היו בהחלט מחוץ לתחום.