סיפור רע על מעבר לארצות הברית - צריך את עצתכם

זוכה001

New member
תקרית דיפלומטית אחת כבר נוצרה

אם ארה"ב תדחה אותו בתור מהגר בגלל הסיבה הזאת היא תיצור עוד תקרית דיפלומטית, וזאת יכולה להגיע גם למזכיר המדינה האמריקאית שיצטרך להתערב בעניין וסביר להניח שיחליט לטובת המהגר כדי למנוע את התקרית הזאת.

אתה זוכר שהייתה את התקרית שמאבטחים סמויים במטוס בטיסה פנימית בארה"ב התנפלו על נוסע חרדי כשהוא רצה להניח תפילין? משרד החוץ בישראל מיד הגיש דרישה לחקירה של העניין ובקשה להתנצלות. אם אני לא טועה גם ראש הממשלה והנשיא העירו על המקרה הזה.

naf86

New member
ארה"ב לא חייבת לקבל אותו בתור מהגר

כי הם יכולים לשלוף את הסיפור הזה בתור עבירת הגירה.

אז נכון, היה פקיד שהיה קצת בוטה ומגעיל. זה עבירת משמעת קלה. יגיע מישהו רשמי ויתנצל.
אבל בסופו של דבר זה קרה בגלל עבירת הגירה. זה שהפקיד היה מגעיל לא בהכרח אומר שארה"ב חייבת למחול על העבירת הגירה.

זוכה001

New member
אתה שוכח שמנעו מהילדים שלו אוכל ומים

הוא היה תקוע שם שעה וחצי וכיוון שלא ציפה את זה לא הגיע עם מזון בהתאם, ולא כל כך נתנו להם לצאת, ככה שאני בטוח שיעשו יותר מהתנצלות על כזה דבר.

אבל אתה צודק, הם יכולים לשלוף את זה נגדו, אבל השאלה היא באיזה הקשר? יאסרו כניסה לצמיתות? זה עונש שאני די בטוח שלדברים נוראים משל הבחור כאן לא משתמשים, ככה שעדיין יש עוד סיכוי, גם אם קטן..

ושוב, הוא לא רוצה להיות צודק, הוא רוצה להיות חכם ככה שזה קצת חסר טעם..

naf86

New member
האם החזיקו את הילדים שלו בחדר סגור?

ממה שנראה מהסיפור, אישתו והילדים חופשים ללכת ולהכנס לארה"ב. הוא היחיד שעוכב לחקירה.
נכון שהוא לא רצה שהם יעזבו אותו שם, אבל זה כבר בעיה שלו.

naf86

New member

Boston Guy

New member
למיטב הבנתי הבחור אינו דיפלומט

אני חושש שאינך מבין נכון את המושג תקרית דיפלומטית

הבחור אינו נציג רשמי של מדינת ישראל. מעצר, גירוש או "השפלה" של אזרח מן השורה של מדינה א' בעודו מנסה לעבור על החוקים של מדינה ב' - אינו עונה להגדרה "תקרית דיפלומטית".

זוכה001

New member
חובת ההוכחה שהוא מנסה לעבור על החוקים

חלה עליך. בארה"ב, כמו גם בישראל, אחריות משפטית לא יכולה לחול ב-100% על אזרח מן השורה אלא אם הוא עו"ד.

האדם כן תמיד יכל לטעון שעשה זאת בתום לב ולא היה מודע להשלכות המשפטיות שכן אינו בקיא בחוק ואינו עו"ד. זאת טענה שלקח המשפט הישראלי מהמשפט האמריקאי.

לכן, בהחלט יש כן אפשרות לתקרית דיפלומטית.

אם כן חשוב לי להבהיר שהכוונה במקרה לתקרית כאן היא לא למה שביצע הבחור אלא לעובדה שפקיד הגירה ניצל את סמכותו כדי להטיף ולגנות אזרח על פעולות שביצע בשירות המדינה, וזאת התקרית.

Maya651

New member
מאיפה אתה שואב את זה? זה לא נכון?

לפקיד ההגירה יש 100 אחוזי סמכות לגרש אנשים שלדעתו עוברים או יעברו על חוקי ההגירה. גם אם הוא טועה לחלוטין (מה שלא קרה במקרה הזה, כאן הוא צדק ואכן היו עבירות הגירה), עדיין הוא יכול לסרב לאדם שאינו אזרח ארה"ב ולא לתת לו להכנס, ולא צריך לחכות לעו"ד או לשום גורם אחר. יש לו את כל הסמכות לכך.
תום לב לא קשור, אני יכולה להגיד שבתום לב גנבתי משהו, זה עדיין לא הופך את זה לפחות עבירה על החוק.
אתה כנראה מאוד לא מבין את החוק האמריקאי בנושא. החוק כאן לא משתמע לשתי פנים. אדם שהודה לפקיד הגירה שהוא עבר על חוקי הגירה - האם פקיד ההגירה אמור להכניס אותו?
אז הוא עשה טעות ולא בירר עד הסוף ולא הבין שהיה צריך לעשות את התהליך מישראל (כי "אמרו לו", איזה גורם מסתורי אמר לו שאי אפשר למרות שבמאה אחוזים זה לא נכון), למה רשויות ההגירה צריכים לסלוח לו כי הוא התעצל לברר את החוקים? הוא זה שרמס את החוקים ולא אף אחד אחר, ואין לו על מי להלין אלא על עצמו.

זוכה001

New member
אני לא יודע איזה מסמכים יש לו אצלו

אם יש לו מסמך רשמי מהקונסוליה? זה מספיק טוב כדי להמחיש את טענת תום הלב.
ובאשר לגניבה, זה מעשה פלילי שלא יכול להיעשות בתום לב.

דוגמה לתום לב - רופא שצועק על משפחה של מטופל שצריך טיפול מיידי לעזוב את החדר וגורם להם לעוגמת נפש. הוא לא עשה זאת בכוונה, הוא היה תוך כדי טיפול חירום, ולכן יש כאן סעיף תום לב. אם, לעומת זאת, הוא עשה זאת כאשר היה מחוץ לחדר ולא במהלך טיפול - אין תום לב. פשוט לא?

ilanvag

New member
תגיד לי, אתה יודע בכלל מה זה "תום לב" ?

אתה מכיר את החקיקה והפסיקה בנושא? את הפרשנויות של העליון בנושא?

ובכלל, כל הסיפור המטומטם על הרופא שצעק על המשפחה - על איזה סעיף חוק בדיוק הוא עבר? חוק ספציפי וסעיף ספציפי, בבקשה!
(ובכלל לא ברור מה הקשר ל"תום לב", אבל זה כבר סיפור אחר...)

רבאק, קרא את מה שכתבתי לך למטה, וחסוך מאיתנו את השטויות שלך

זוכה001

New member
זה מה שהשופט קבע

שהצעקה לא בוצעה בתום לב כי היא בוצעה מחוץ לחדר. הוא לא הביא שום ציטוט לשום חוק, ככה הוא קבע והערעור של הרופא נדחה על ידי בית המשפט המחוזי, ולעליון הוא כבר לא טרח לעתור.

זה לא שטות, ואתה לא אדון שופט, וזה מה שכבודו אמר.

naf86

New member
אפילו אם הוא ינפח את זה

זה עדיין יכול להגמר בהתנצלות ו"דיברנו עם הפקיד, חידדנו את הנהלים. הוא מתנצל על הדברים ולא יחזור על זה שוב".
אולי בלחץ מסיבי הפקיד יאבד את העבודה שלו.

אבל זה לא סותר את העובדה שפותח השרשור עבר עבירת הגירה. גם אם זה בתום לב, זה לא פותר אותו מאחריות.
מחלקת ההגירה יכולים לוותר על הסיפור הזה אם הוא יגיש את המסמכים כמו שצריך. מקסימום יציקו לו עם שאלות בראיון. אבל אם הוא גורם ל"תקרית בינלאומית", הם אולי לא יהיו כל כך נחמדים בטיפול בתיק שלו וידקדקו על כל דבר קטן.

זוכה001

New member
מסכים איתך, ולכן אמרתי שהוא צריך לבחור

פשוט נתתי לו אפשרות אחת, לא אמרתי שהייתי בוחר בה..

naf86

New member
כשהולכים ראש בקיר עם האמריקאים

כדאי להכין קסדה טובה.
כמובן שאין לו ממש הוכחות שאותו פקיד אמר את הדברים האלו...

זוכה001

New member
למדתי בחיים שאם אני לא בטוח במשהו, אני

לא אומר אותו, אף על פי שאני חושב כמוך
(ואם אתה חושב שצריך קסדה טובה, אז הנה לך אנקדוטה: עליתי על הרכבת הרים החדשה ב-Seaworld ולידי ישב לוחם במארינס (כבר 10 שנים). כמה שניות לפני שהוא עלה הוא אומר לי "Dude dont laugh at me if I'll scream like a little girl"

eladts

New member
רוב הסיכויים שהפקיד יכחיש מכל וכל

ויאמר שזו תלונה קנטרנית כי הנתחונן לא הוכנס לארה"ב. בהעדר הוכחה מוקלטת, זו מילה של עובד של הממשל הפדרלי מול מילה של עבריין הגירה. למי אתה חושב שיאמינו?

eladts

New member
וגם אחרי שיהיה לו GC

הסיכוי שיאמינו לתלונה קטן, כי זה עדיין מילה מול מילה. רק אם הצטברו תלונות נוספות על אותו פקיד יש סיכוי שיעשו לו משהו. אבל לפחות אז יהיה לו פחות מה להפסיד.

למעלה