סליחה על ההפרעה

Caligola

New member
האם ידועים לך מה הם ההבדלים בין

ה-spliceosome בין המינים השונים? כי אם לא, אינך יכול לקבוע שה-spliceosome הוא זהה עקרונית, ואולי הוא ברובו שונה? ספק בבקשה קישור למחקר שבדק מה הם ההבדלים ב-spliceosome בין מינים שונים. 'ואם תניח, שעד אבות היונקים, המנגנון היה עדיין פרמיטיבי ופשוט, דהיינו אינטרונים שנחתכים מעצמם, אתה מבין מה שזה אומר?' למה עד אבות היונקים? הרי באבות היונקים אנחנו עוסקים. ולא הנחתי שבאבות היונקים היו אינטרונים שנחתכים מעצמם, אלא ולפי הצעתי באבות היונקים היו אינטרונים שהיו מסוגלים לסלק עצמם אך הם עשו זאת בסיוע spliceosome פרימטיבי, ולכן אין לנו כאן שום בעיה. 'זה אומר, שכל היצורים האוקריוטיים המודרנים של היום, החל משמרים, המשך ברכיכות, דגים, זוחלים, עופות, יונקים - כולם פיתחו את מנגנון הספלייסינג המודרני, על חלבוניו וספליסוזומיו, מנגנון שהינו זהה עקרונית בכולם - ב נ פ ר ד!!!' המילה 'עקרונית' היא מילת המפתח במשפט שרשמת, ושוב לא הנחתי שלא היה קיים שום spliceosome אלא רק שהוא היה חלק מסייע ולא חלק הכרחי ונחוץ במערכת בה האינטרונים מסוגלים לסלק עצמם.

כן. ידוע לי

שם באותו פרק: "The nucleus contains many types of small RNA molecules with fewer than 300 nucleotides, referred to as snRNAs (small nuclear RNAs). A few of them designated U1, U2, U4, U5, and U6 are essential for splicing mRNA precursors. The secondary structures of these RNAs are highly conserved in organisms ranging from yeast to human beings. " אתה מבין מה פירוש שה secondary structures הוא highly conserved ? פירושו הוא ש U1, U2, U4, U5, and U6 הם כולם הומולוגיים. הם היו קיימים כבר באב המשותף של האדם והשמרים. ומאז הם לא השתנו הרבה. ומדוע הם לא השתנו הרבה? כי הם essential for splicing mRNA precursors. אז מה אתה מציע? שכבר באב המשותף היו קיימים הגנים המקודדים את קומפלקסי החלבונים U1, U2, U4, U5, and U6 , ולמרות שהם לא ממש נצרכו, כי עד אבות היונקים, עדיין היתה היכולת המופלאה להחתך גם בלעדם. סתם כך הם הופיעו ונשמרו. ומתישהו, מאבות היונקים עד היום, איבדו כל המינים, בנפרד, את יכולת החיתוך בלי U1, U2, U4, U5, and U6 ? זה מה שהצעת? ומה בדיוק פתרת עם הצעה מופקרת זו?

Caligola

New member
האם תוכל להסביר לי דבר מה שאני לא

בטוח אם הבנתי נכון? שם באותו פרק: רשום שם --- "The nucleus contains many types of small RNA molecules with fewer than 300 nucleotides" --- מה הכוונה כאן? האם הכוונה היא של-spliceosome יש RNA משלו? וכיצד נוצר ה-spliceosome? האם הוא נוצר כתוצאה מהשתרבבות של חלבונים אלה באלה? והאם אותם החלבונים המרכיבים את ה-spliceosome נוצרים כתוצאה מפיענוח ה-RNA המתרחש מחוץ לגרעין התא? "A few of them designated U1, U2, U4, U5, and U6 are essential for splicing mRNA precursors." -- ומדוע רשמת למטה ש-U1, U2, U4, U5, U6 הם חלבונים? הרי רשום שהם snRNA. ולעניין שאר הודעתך - 'ומדוע הם לא השתנו הרבה? כי הם essential for splicing mRNA precursors.' -- כרגע הם essential for splicing, אך לפי ארבעת השלבים שהצעתי בהודעה הקודמת כאשר היו אינטרונים המסוגלים לסלק את עצמם, וכאשר תפקיד ה-spliceosome היה מסייע בלבד הם לא היו essential for splicing מאחר וה-spliceosome היה חלק מסייע בלבד.

כן

"האם הכוונה היא של-spliceosome יש RNA משלו?" ------ כן. זו הכוונה. ה spliceosome, כפי שכבר הראתי גם בתמונות הוא קומפלקס של שרשרות רנ"א וחלבונים. אצרף כאן שוב את התמונה המראה את היווצרות ה spliceosome. "ומדוע רשמת למטה ש-U1, U2, U4, U5, U6 הם חלבונים? הרי רשום שהם snRNA." ------- snRNA הם שרשרות רנ"א בנות כ 300 נוקלאוטידים. רנ"א האלו מתקשרים עם חלבונים ואח"כ מתקשרים אלו באלו ליצירת ה spliceosome. הנה: "The nucleus contains many types of small RNA molecules with fewer than 300 nucleotides, referred to as snRNAs (small nuclear RNAs). A few of themdesignated U1, U2, U4, U5, and U6are essential for splicing mRNA precursors. The secondary structures of these RNAs are highly conserved in organisms ranging from yeast to human beings. These RNA molecules are associated with specific proteins to form complexes termed snRNPs (small nuclear ribonucleoprotein particles); investigators often speak of them as "snurps." Spliceosomes are large (60S), dynamic assemblies composed of snRNPs, other proteins called splicing factors, and the mRNA precursors being processed" "'ומדוע הם לא השתנו הרבה? כי הם essential for splicing mRNA precursors.' -- כרגע הם essential for splicing," ------- אתה ממש לא מעוניין להבין, הא? אתה מבין מה זה highly conserved? פירושו שרצף הנוקלאוטידים ב U1-U6 הוא שמור מאוד. דהיינו, ללא הרבה שינויים משמרים לאדם. והסיבה היא כי הם essential for splicing mRNA precursors. וכך הוא תמיד. כל חלבון או רנ"א אשר מבנהו שמור ולא משתנה כמעט מחיידקים לאדם, אי ההשתנות מוסברת מפני גודל הנחיצות והדיוק בהינדוס שלא יכל היה להשתנות הרבה משמרים לאדם. "כרגע הם essential for splicing," ------ כרגע הם essential for splicing, בכל האוקריוטים משמרים לאדם. וכבר מן השמרים הם essential for splicing ולכן נשמר מבנם השניוני (רצף הנוקלאוטידים). עושה רושם שנדרת ונשבעת שלא להבין לעולם. הצעתך, שבאבות היונקים, עדיין לא היה הספליסוזום הכרחי, והאנטרונים היו יכולים להחתך מעצמם, מלבד שנסתרת מן הכתוב, מחמירה את הבעייה פי אלף. כי כיום, בכל האוקריוטים, מבנה הספליסוזום זהה ואלגוריתם הספלייסינג זהה והאינטרונים אינם נחתכים בפני עצמם ללא ספליסוזום. גם המקור שהבאת שישנם כמה אינטרונים בשמרים אשר in some cases נחתכים מעצמם, לא עלה על דעתו לומר אלא שאולי כל המנגנון הוא פיתוח אבולוציוני של אוקריוטים שקדמו לשמרים, אשר באותם אוקריוטים דמיוניים היה החיתוך מבוצע בעצמו ואח"כ התפתחו הספליסוזומים ואלגוריתם החיתוך האוניברסלי המשותף לכל האוקריוטיים. אבל אם המבנה והאלגוריתם וההכרחיות בספליסוזומים הם שמורים משמרים לאדם זאת אומרת שהוא קיים כפי שהוא, עם מעט שינויים, לפחות מאז השמרים. ואילו אתה מציע שעד היונקים עדיין היו האינטרונים מסוגלים להחתך מעצמם ומאז היונקים, כל האוקריוטים בעולם, איבדו יכולת זו ורכשו בנפרד את אלגוריתם הספליסוזום המודרני. אז מלבד שהצעתך נסתרת נכל המקורות שהבאנו, מלבד שהיא חסרת שחר, מלבד שהיא רק מחמירה את הקושיה פי אלף, לא ברור לי איזו קושיה אתה מנסה לפתור בהצעתך זו מלבד להמשיך להוליך שולל.

אני אגיב לכך מחר

אין לי מושג איך פיספסתי את התשובה שלך שם, אני זוכר שדווקא דיי חיכיתי לה, יכול להיות שמרוב הודעות באותה תקופה פשוט פיספסתי אותה, או שבאותו יום היתה לי במקרה איזו בעייה עם המחשב, אני מתנצל, זה באמת לא היה מתוך כוונת זדון, בכל מקרה אני אגיב מחר, אני פשוט חייב לסגור עכשיו, וכבר אכלתי גלידה היום אבל תודה על ההצעה. משתמש בצלילים

I S A A K

New member
רגע,לאט לאט

יהודי יקר. מסתמן שהנך בדרך הנכונה להגיע אל יעד חקירתך ולכל המשמעויות הנלוות מכך. יישר כוח. קח נא מעט אויר לנשימה והתכונן לצלילה העמוקה... אצייד אותך בזוג סנפירים ובבלון חמצן חדש ומרענן, ומכאן מובטח (בעהי``ת) שתגיע בשלום למעוז חפצך האמיתי... דרך צלחה. כעת, נא אחוז מהשאלה לקמן לעניין כל ההתעסקות הלוגית בנוגע לתפיסת היסוד (או להפיכין, מעניין אי היכולת האנושית לתפוס) מציאות של בורא לעולם: נשאל: האם ייתכן שבורא עולם הוא מוגבל? יהיה זה שיאמר: כמובן שאינו מוגבל! הרי הוא כל יכול, בורא עולם ומלואו! נענה לאותו האחד: האינך חושב שאתה מגביל במחשבתך את בורא-העולם בכך שקבעת שאינו יכול להיות מוגבל? משמע: בתור הכל-יכול, הקב``ה מוגבל ואינו מוגבל גם יחד... אינו מוגבל במוגבלותו, ומוגבל באי מוגבלותו. אינו מוגבל באי מוגבלותו, ומוגבל במוגבלותו. הקב``ה הוא הכל והכל הוא, ואין עוד מלבדו בכל הרבדים של היקום, והכל עומד כלא חשוב בהשוואה אליו יתברך: אחד! אלופו של עולם בכל ח` הרקיעים, הארץ וארבע רוחות שבעולם. ``אל עולם``: שהוא העולם והעולם זה הוא!, ואין שום דבר נפרד ממנו; שגם הנבראים הם אחד עמו. ולא חלילה וחס, ``אל העולם``, לאמור: שיש עולם וישנו הקב``ה, ושהוא האל (מלכו) של העולם המופרד כביכול ממנו... ורק הוא להחליט האם לחשוף את הדרו בפני יצירי כפיו או להיות נמצא ואך בהסתר מהם! נבין: א.למי שיש סוֹף -- יש לו התחלה •התחלה שהייתה מאז ומעולם -- לא הִתחילה את עצמה -- שהרי כבר הייתה קיימת מלכתחילה ואין צורך בּהתחלתה •התחלה שמעולם לא הייתה-- לא התחילה את עצמה -- שהרי לא הייתה קיימת מלכתחילה כדי להתחִיל את עצמה » אין התחלה שהתחילה את עצמה » כל התחלה החלה ע``י מתחִיל (שקדם לה) » למתחיל אין התחלה -- שאם לא כן, יהיו מוּתחלִים בלי מתחיל » למי שאין התחלה -- אין לו סוף ב.למי שהוא נִברא -- יש לו בּרִיאה •בריאה שהייתה מאז ומעולם -- לא בּראה את עצמה -- שהרי כבר הייתה קיימת מלכתחילה ואין צורך בּברִיאתה •בריאה שמעולם לא הייתה -- לא בראה את עצמה -- שהרי לא הייתה קיימת מלכתחילה כדי לִברוא את עצמה » אין בריאה שבראה את עצמה » כל בריאה החלה ע``י בּוֹרא (שקדם לה) » לבורא אין בריאה -- שאם לא כן, יהיו בּרוּאים בלי בורא » למי שאין בריאה -- אינו נברא ג.למי שהוא מוּגבל -- יש לו מוּגבלוּת •מוגבלות שהייתה מאז ומעולם -- לא הִגבילה את עצמה -- שהרי כבר הייתה קיימת מלכתחילה ואין צורך בּהגבלתה •מוגבלות שמעולם לא הייתה -- לא הגבילה את עצמה -- שהרי לא הייתה קיימת מלכתחילה כדי להגבִּיל את עצמה » אין מוגבלות שהגבילה את עצמה » כל מוגבלות החלה ע``י מגבּיל (שקדם לה) » למגביל אין מוגבלות -- שאם לא כן, יהיו מוּגבלים בלי מגביל » למי שאין מוגבלות -- אינו מוגבל כל טוב...

זה הסבר שאולי ילד בגנון יקבל....

ההסבר הזה מוכר ונדוש, שים לב שכבר בתחילת ההסבר אתה יוצא מתוך נקודת הנחה שבורא עולם קיים! - "נשאל: האם ייתכן שבורא עולם הוא מוגבל?" אז על מה אנחנו מדברים בכלל? אולי תסביר לי מדוע אלוהים ברא אותנו עם עצם זנב? מדוע אלוהים ברא אותנו עם שיער דליל חסר כל שימוש על גופנו? אם אלוהים ברא את כל בעליי החיים יחד איך תסביר את העובדה שככל שחופרים בשיכבת אדמה עמוקה וקדומה יותר מוצאים מאובנים של בעלי חיים פחות ופחות מפותחים? מדוע אלוהים ברא ציפורים כמו בת יענה שיש להם כנפיים אך הן אינן יכולות לעוף? איך תסביר את הדמיון המדהים ביננו לבין קופיי האדם מסוג שימפנזה? גם להם וגם לנו שתי ידיים ושתי רגליים, 5 אצבעות בכל כף יד ורגל, שלד ועצמות כמעט זהים לחלוטין, אותם מפרקים, אותם איברים פנימיים בגוף (לב, ריאות, כבד, כליות, מעי גס, מעי עיוור, תחול...) אשר מסודרים באותו סדר בדיוק בחלל הבטן, וזהות כמעט מוחלטת מבחינה גנטית! איך אתה מסביר לעצמך את הדמיון המדהים הזה? האם השימפנזים הם בדיחה של אלוהים שרצה לצחוק עלינו וברא בעל חיים שכל כך כל כך דומה לנו? כיצד יתכן שסיפור מופלא כל כך בעל סדר גודל עצום כמו 10 מכות מצרים שהיו אמורות למוטט את הכלכלה המצרית של אותה תקופה + יציאה המונית של יותר מ 2 מיליון עבדים עם רכוש רב וכסף ממצרים, איך יתכן שסיפור כזה מדהים לא מוזכר בשום מקום לא בתרבות המצרית וגם לא אצל עמים שכנים שחיו סביב למצרים? הייתי מבין אם המצרים היו מעוניינים למחוק כל זכר להשפלה הזאת, אבל מה עם העמים שחיו לידה? גם להם היה אינטרס להסתיר כזה דבר? 40 שנה בני ישראל נדדו במדבר שאפשר לחצות ללא שום בעייה תוך פחות מחודשיים בהליכה איטית, איך יתכן שמעולם לא נתגלה לכך שום זכר? לא שלדים, לא בגדים, לא אוהלים, לא יתדות, שום זכר למסע שנמשך 40 שנה של 2.5 מיליון בני אדם! לא קצת מוזר לך? התשובה פשוטה, רוחות רפאים, אלוהים, דרקונים, פיות, מכשפות, גמדים, בתולות ים... כל אלו הן המצאות מטופשות של בני אדם קדמונים, ההמצאות המטופשות האלו נועדו לספק לבני האדם הקדמונים הסבר עבור כל תופעה שראו סביבם ולא היה להם הסבר לגביה, מחלות ומוות, היתפרצויות של הרי געש, סופות ברקים ורעמים, רעידות אדמה, סערות בים... כל פעם שבני האדם ראו תופעה כלשהי שהם לא יכלו להסביר (המדע אז ממש לא היה ממש מפותח...) הם החליטו שחייבת להיות איזו יישות בעלת תבונה שגורמת לכל זה... בכל ערב כשהשמש נעלמה באופק והיה להם קר ורטוב וחיות טרף שרצו סביבם הם היתפללו ל"אל השמש" שיחזיר להם את השמש חזרה.... וכשהיא חזרה בבוקר הם כמובן הסיקו מזה שאותו אלוהים שמע את התפילות שלהם.... אלוהים קיים רק באגדות, רק האוויר שומע את התפילות של הדתיים, עצוב אבל עצוב זו האמת, יהודי יקר. ושוב, עדיין לא הסברת לי, איך יישות כל כך מדהימה כמו אלוהים קיימת בלי שאף אחד יצר אותה? סתם ככה הוא פתאום הופיע? נשמע לך יותר הגיוני מאשר היווצרות ספונטאנית של התא האורגני הראשון? משתמש בצלילים

I S A A K

New member
תשובה חלקית,אלוהים קיים רק באגדות

אי``ה שלום רב. לריענון, נא קרא שוב בעיון רב יותר את פרק א`, ומשם נמשיך בקצרה... נקודת המוצא בדיון היא בהשגת המושג: ``כל-יכול``. מאוחר יותר ננסה להבין, מה הוא בכלל רוצה מאיתנו? בשביל מה הגענו לעולם הזה בכלל? שהרי למעשה בכלל לא בחרנו להגיע לכאן מלכתחילה... הרי שפשוט ``הנחיתו`` אותנו כאן... ``כל יכול``= הכל הוא יכול. אם ``הכל-יכול`` יכול הכל, מהגדרתו מובן יהיה שאין לו כל בעייה של ממש ``בלהזיז אבנים``! רק שהשאלה היחידה היא: האם הוא חפץ בכך? מסתבר שלא! מכאן נגזרת שאלה מציקה עוד יותר והיא: מדוע אם כך, או איך זה שהוא אינו מראה לנו את ``יכולתו המופלאה`` בלהזיז אבנים? או: האם ישנה דרך בה נוכל להייטיב להשיג את שיעור גדולתו ``ככל יכול`` בדרכים אחרות? או: שמא, ואין לנו כל יכולת, אפשרות או סימנים כלשהם להשיג בנוגע ליכולתו? ... היה אחד שבא לאחד מחכמי התלמוד ואמר לו: ``תראה לי את הקדוש- ברוך-הוא. נו, תראה!`` אמר לו: ``אין בעיה, בו איתי...`` לקח אותו החוצה. אמר לו: ``אתה רואה את השמש? תביט עליה``. הסתכל למעלה, הסתנוור ולא יכול היה להביט בה. אמר לו: ``תסתכל טוב``. אמר לו: ``לא יכול להסתכל...`` אמר: ``אם על אחד הַשַׁמַשִׁים שלו אתה לא יכול להסתכל, אותו אתה רוצה לראות?`` נתחיל דווקא בעדותם הדוממת של גרגרי החול... מה הקשר בין לוגיקה- רציונל- מדע למושג אמונה? כדי להבין זאת צריך קודם כל להגדיר מהי אמונה. אמונה: נגזרת בין היתר מהמושג אמון/ אמינות (עניין של חוזק). מילים אלו אינן מרמזות ועוסקות באמונה ערטילאית. הטענה שלנו היא שדווקא הבסיס לאמונה הוא הכיוון הרציונאלי- מדעי. זהו השלב הראשון בסולם. ביהדות, הסולם הזה תחתיתו על הארץ וראשו עד השמיים... נמצא שהמצווה הראשונה שמונה הרמב``ם ב- ``יד החזקה`` היא: דע את ה`! לא להאמין כי אם לידע (לדעת) את השם. והוא פותח את ספרו במשפט הבא: ``י-סוד ה-יסודות ו-עמוד ה-חכמות לידע שיש שם מצוי ראשון, והוא ממציא לכל נמצא, וכל הנמצאים בשמים ובארץ ומה שביניהם לא נמצאו אלא מחמת אמיתת המצאו, והוא לבדו האמת! ואין לאחר אמת כאמיתתו!...`` מה זה לדעת? לדעת- זה קודם כל משהו לוגי... שהאמונה היא נכונה. אחרי שהשתכנענו (אחרי שהשתמשנו בשכל) רק אז אפשר לעלות בשלבים בסולם האמונה. זוהי גישת היהדות. והאדם המצוי בדרגה מאוד גבוהה של אמונה בבורא, האמונה הגבוהה היא תוצאה של תהליך ארוך של עבודת השם. נשאל: אבל היכן היא מתחילה? האמונה צרכה לבוא מאיזשהו בסיס! קודם כל צריך להתחיל עם השכל הישר. צריך קודם כל להכיר את נושא האמונה מבחינה שכלית (את האמיתות של התורה בצורה שכלית). ואז, אם השתכנענו אפשר לעלות למעלה בדבקות, ע``י למידה, עשייה, תפילה, תיקון מידות וכו`... רק אז מגיעים לדרגות מאוד גבוהות של אמונה. אך אם אדם לא איכפת לו בכלל למה הוא פה. זה פשוט לא מעניין אותו. על אף שיהיה מוזר הדבר ולא טבעי מבחינת תפיסה בסיסית של בן- אנוש, אי אפשר להתווכח עם אדם כזה. זהו רצונו. שהרי אי אפשר להכריח אדם להתעסק בשאלות מפתח אלמנטאריות המתבקשות של האם יתכן שישנו בורא לעולם? ; ``מאין באתי ולאן אני הולך?``; ומה אני בכלל עושה בעולם הזה (או אמור לעשות...?) כל אותם ``120-80-70 שנה`` עד מתי `שיקחו אותי` מפה?! שאם סוגייה זו אינה מעניינת כלל את בן- האנוש, אזי מה מבדיל אותנו משאר בעלי- החיים או גרגירי החול...

SilentMike

New member
טוב, די.

שיטת הפעולה שלך פשוטה. אתה קורא כמה פיסקאות (או כמה עמודים) של חומר מקצועי בנושא "כבד" מסויים, מבין מה שמתאים לך, ואז בא לחלוק את חוכמתך. בשלב ראשון אתה חולק עמנו את מה ש-"למדת". ואחרי שסיימת את תפקידך כמורה, אתה מוכן לשלב השני, שהוא העלאת הטיעון, שבהתחשב בעובדות הנ"ל לא יתכן כי X התפתח באבולוציה נעדרת מתכנן (חשוב לציין זאת, משום שהטיעון המולקולרי כלל אינו מועמד להפיל את תיאוריית המוצא המשותף, הנתמכת בשלל ראיות אחרות, אלא רק את הברירה הטבעית והמוטציה האקראית כגורמים היחידים המעורבים בה). והנה הבעיה. הרי אנחנו, כפי שציינת בדיוק רב, חובבי אבולוציה ולא מומחים. בשביל לדבר שטויות מספיק לקרוא חצי מאמר ולהבין רבע ממנו (ואפילו את זה להבין לא ממש נכון לא יזיק בכלל), אבל בשביל לחקור ולגלות את המצב לאשורו צריך ללמוד כמה שנים מדעי החיים, דבר שרובנו איננו פנויים עבורו כרגע. הנסיונות של קליגולה הם הירואים אומנם, אבל הוא נעדר את מכלול הידע הרלוונטי בביולוגיה ובכימיה הדרוש כדי לחקור את הנושא. אותו מכלול ידע שגם אתה חסר אותו, למרות תדמית המורה שלקחת על עצמך. הרי ההגיון הפשוט הוא שאם ניתן לסתור את הניאו-דרוויניזם בצורה כל-כך טריוויאלית הוא היה נופל כעלה נידף, ומכאן נובעת טענתך העיקשת שהביולוגים מאמינים בצורה דתית עיוורת באבולוציה, ובכך שהם למעשה לא יודעים ולא חושבים על הפתרונות הפשוטים העומדים לנגד עיניהם המוכיחים שכל ההתפתחות עורבא פרח. אלא שזה כמובן לא המקרה, ולכן יש להסיק שההוכחה שהאבולוציה היא שטות למעשה מורכבת יותר, אבל, אם אתה משוכנע שהיא אכן נמצאת שם, כל שעליך לעשות הוא להשקיע את העשור (תן או קח כמה שנים) הנדרש ללימודי מדעי החיים, לנתצה באופן סופי ומוחלט, ובכך לזכות בכבוד ויקר, וגם לחזק את מעמדה של תורת ישראל הנצחית. לחליפין, בהנחה שתהילת העולם אינה מדברת אליך, תוכל לשלוח את תגליתך המרעישה לאחד החוקרים בתחום המורכבות הבלתי פריקה, בהה למשל, והוא יזכה סוף-סוף בכלי המשחית הדרוש לו בכדי להפיל את אליל השקר הדרוויניסטי על פניו. אבל לגשת לכאן לאנשים שרמת הידע הזו מעל לראש שלהם, טוב, זה נראה קצת כאילו אתה מפחד לפנות למישהו שיודע דבר או שניים על אינטרונים. בסדר, אז ירדתי עליך, אבל מה אני עושה עכשיו כדי לשלול בכל זאת את טיעונך כאילו יש מערכת מורכבת בתוככי התא שלא יכולה היתה להתפתח ללא מעצב, והממסד הביולוגי עיוור לחלוטין לבעיה זו? ובכן ניסיתי לחפש משהו מוכן באתר TlakOrigins.org אבל העלתי בעיקר חרס. כל האיזכורים לאינטרונים שבדקתי לא היו ממש רלוונטיים. נראה היה כאילו הכותבים מודעים לקיומם של אינטרונים, ולא רואים בהם בעיה מיוחדת, אבל זה לא מספיק עדיין. ללמוד את הנושא לעומק (כי כאמור כדי לטעות לא צריך ללמוד הרבה, אבל כדי לתקן טעויות מתוך הבנה, צריך לפעמים להשקיע קצת יותר) אני לא יכול, פשוט מקוצר זמן. אז בחרתי בדרך אחרת. הלכתי לי לגוגל וחיפשתי מאמרים, תקצירי מאמרים וכו', כאלה הנוגעים לנושא כמובן. הנה כמה כותרות של מה שהעליתי (מציאת מאמר לפי הכותרת היא טריוויאלית למדי. אני סומך עליך שאם תרצה לקוראם תצליח למוצאם לבדך).
Features of spliceosome evolution and function inferred from an analysis of the information at human splice sites. Prevalence of intron gain over intron loss in the evolution of paralogous gene families Evolutionary connections to spliceosomal introns and non-LTR retroelements Introns: evolution and function Rates of intron loss and gain: Implications for early eukaryotic evolution​
וזוהי רק דגימה חלקית מאוד כמובן. חלק מהמאמרים אינם נגישים במלואם ברשת האינטרנט, אך כל מאמר ודאי נגיש בדרך זו או אחרת (עם או בלי תשלום). ומה זה אומר? האם יש בידי את ההוכחה והפיתרון לקושייתך? ודאי שלא, משום שלא קראתי את המאמרים הנ"ל. מה שזה אומר הוא שתחום האינטרונים והספלייסומים, אינו חור שחור אבולוציוני, אלא שקיים שפע של מחקרים בנושא האינטרונים והתפתחותם. כלומר נושא האינטרונים אינו איזה נושא עובדתי יבש במיקרוביולוגיה המאיים על הניאו-דרוויניזם אשר איש אינו מודע אליו, אלא נושא, ככל הנושאים בביולוגיה, שהוא בשר מבשרו של המחקר הביולוגי המבוסס על הפרדיגמה הניאו-דרוויניסטית. נראה כי יש חוקרים העוסקים בכך, כותבים מאמרים, ובכלל אינם סבורים שיש איזו "בעיה בלתי פתירה" עם האינטרונים. ודאי שחוקרים אלה יודעים על הנושא הרבה יותר ממך, ובכל זאת הם ישבו וכתבו מחקרים על "האבולוציה של האינטרונים", דבר שלא יכלו לעשות אם המערכת שתיארת אכן מלמדת בצורה כל-כך טריוויאלית על כך שלא יכולה היתה להתפתח באבולוציה. מכאן יוצא שהבעיה שאותה הבעת אינה כל-כך טריוויאלית למרות הכל. או במילים אחרות הטיעון שלך מבוסס כנראה על הבנה חלקית או לא נכונה של הנושא, או שהלוגיקה בה השתמשתה אינה כה מושלמת. כל זה אינו אומר שלא יכול להיות שימצא בנבכי הביולוגיה המולקולרית איזה משהו שיפיל את האבולוציה, אלא רק שתיאלץ ללמוד יותר, לחפור יותר, והכי חשוב, להתמודד בהצלחה עם אותם המומחים שכנראה חושבים אחרת. לא אדון דב שכול, זו לא חוכמה לבוא לחובבים עם אינטרונים. התכבד נא ולך עם האינטרונים למי שמבין באינטרונים.

דבש מצאת אכול דייך

"לא אדון דב שכול, זו לא חוכמה לבוא לחובבים עם אינטרונים. התכבד נא ולך עם האינטרונים למי שמבין באינטרונים. " ---------- אני איני מחפש להיות חכם על חובבים. אני מציג עובדות כהוויתן ומוכיח מהן מה שמוכח מהן. בדרכי הסקה, הבנת דבר מדבר והגיון. ככל אשר חנני אלוקי. הכל פתוח לפני הקורא. יכול הוא שלא להבין מילה מדברי ולהתעלם. יכול הוא לסתור את העובדות. יכול הוא לפרוך את ההסקות. ויכול הוא גם להרים גבה ולשאול את עצמו מדוע לפחות השאלות אינן נשאלות. מנטרות האבולוציה ודברי הרהב של תומכיה, כל סיסמאותיה הנבובות התלושות מהמציאות, כל אלו מצויים כיום בכל ספר וחוברת. החובבנים קוראים ואומרים אמן על כל שטות שאין לה שחר. החל מחוברות ביבים כנשיונאל ג'אוגרפיק שפרסמו לא מזמן מאמר מרכזי באמירת הן לאבולוציה תוך השתמשות במנטרות כגון "עובדה", "הוכחה", כאשר הכל בנוי על הבל, אלא שהקורא החובב בולע ומפנים. והמשך גם בספרים מדעיים מקצועיים. אני קורא בספר Biochemistry, נפשי כמעט יוצאת מכל חלבון וכל אתר פעיל וכל מנגנון בקרה וכל אלפי הפלאים המתוארים שם. ואין אפילו דף אחד שעובר חלק ללא ערבוב המנטרות האנטי-מדעיות של האבולוציה. משהו כואב לך ללא ספק. וזה הדבר הברור היחידי העולה מהודעתך זו. ואני שמח על כך. אני שמח שהצלחתי להכאיב לך. תאמין או לא, כוונתי היא לטוב. ולא. לא אלך למומחי האינטרונים. ספריהם לפני. התעלמותם ואי ראייתם את הקושיות כלל, הגיונם בכל הקשור לאבולוציה, פתיחותם, הביקורת עצמית שלא שמעו עליה כלל, חזקם איש את רעהו במנטרות נטולות יסוד, כל אלה גלויים לפני. אין לי שום עניין בהם. יש לי עניין דוקא בחובבים ודוקא בתמימים ההולכים שולל. ואני אמשיך, ככל שאראה לנכון, לתת כאו מעט משקל נגד לאיוולת. מי שירצה יתעלם או יבוא בטענות או יקרקר כחפצו. ומי שירצה לראות יראה. תאוריית האבולוציה, למרות היותה התאוריה המופרכת ביותר שהומצאה מאז היות האדם, לא תופרך בקרוב ב"ממסד הביולוגי" ואף אם אביא את הראיות הברורות ביותר בעולם לא אוכל "לזכות בכבוד ויקר" בכתלי הממסד. אמר לי פעם איש מדע, שגם לו יוכח באופן חותך נניח, שכשבוע אחר יצירת כדה"א, כבר היו בו פילים, וגם אם יוכח נניח שהם לא באו מן החלל, עדיין הוא יאמין שהם נוצרו באבולוציה כלשהי. וזאת מדוע? כי "בורא ברא" אינו נכלל בפרדיגמה המדעית. נו, אז אם זו הפרדיגמה, אז מה הפלא שאנשי המדע ממשיכים להאמין בהבל? אם בריאה היא מחוץ לתחום, בשום פנים ואופן, לא יראה ולא ימצא, אם הלחץ האקסיומטי שעליו גדל האתאיסט אופף את כל ישותו ולא נותן לו לראות כל אמת שנוגדת את אמונתו באקראי ובכלום ובחידלון, אז אין שום פלא שאין הוא רואה. אבל אם יש איזה חובבן שטרם הפנים בכל נימיו את פרדיגמת השקר, אולי אם יראה את דברי יחשוב פעמיים לפני כל עניית אמן.

SilentMike

New member
לא מדובשך ולא מעוקצך.

יפה שאתה מתעלם לחלוטין וממשיך בטענתך. העניין הוא כזה: אתה לא מציג עובדות כהוויתם אלא את מה שהבנת מקריאה מרפרפת בספר מקצועי כזה או אחר. ובכן הרמתי את גבתי ושאלתי, ומסתבר שהתפתחות האינטרונים באבולוציה היא נושא לכמה וכמה מאמרים מדעיים. בסופו של דבר אתה אומר כי האבולוציה היא "מנטרה אנטי מדעית" ו-"התאוריה המופרכת ביותר שהומצאה מאז היות האדם", אבל כל שיש לנו הוא את מילתך, אדם בעל אינטרס מובהק, שהוא בעצמו חובבן למעשה, על אף התחפושת הידענית שהוא עוטה על גופו (או שמא על פרוותו, אם נמשיך במשל הדב). אכן נוח לך מאוד שכל אותם חוקרים מצטיינים לאלפיהם הם כל-כך עוורים, ורק אתה רואה. יותר מדי נוח. זה פותר אותך מהתמודדות עמם. אך ברצינות, מה שאתה למעשה עושה הוא לשטוף את המוח של החובב לפני שיעשה זאת הביולוג (לשיטתך). וזאת מפני שאתה מסתמך בעצם לא על חוסר הנעילות שלו, אלא על חוסר הידע. מכיוון שאותם חובבים לא יודעים את הפיתרון לבעית האינטרונים, למשל, אולי הם יתפתו לרשתך במקום זאת. ולמה אני אומר שאתה בכל זאת שרלטן, משום שאינך ביולוג ואינך מומחה, בניגוד לביטחון העצמי שלך הידע שלך מבוסס על קריאה חובבנית של חומר מקצועי, בדיוק כמו הידע שלי או של קליגולה, והוא צפוי להיות בלתי מדויק ולא אמין. אם תביא את הראיות הברורות ודאי וודאי שתזכה ביקר, כפי שזכו איינשטיין ודרווין לפניך (וגם אם זכייתך תתעכב עשורים מספר, הרי לך המאמין בחשיבותה של אמת זו אין הכבוד בעודך בחיים העיקר, אלא הצלת נפשות בישראל). אלא שאתה יודע שהפיתרון אינו כה פשוט ואלגנטי, ובכל זאת אתה הולך וממשיך להקשות קושיות היכן שאתה יודע שהתשובה כנראה לא תימצא, ושטעויותך, אם קיימות, סביר שלא יתוקנו. אינך מכאיב לי במיוחד, אך אם זה מעודד אותך אתה אכן טרחה מסויימת עבורי, משום שחשתי בצורך לטרוח יותר משעה על התגובה הקודמת, שאגב, לא ממש השבת על עיקריה בצורה משכנעת.

לדעתי

אתה על סף יציאה מדעתך. "אינטרסים", "שרלטנות", אלו מושגים מעולמך הצמוק בלבד. אני כאן כדי להיטיב עמך. להראותך את האמת בניגוד לכל העובש שאכלת עד היום. עכשיו תשמע. כאן זה פורום לדיון אודות אבולוציה. לא ראיתי איזה תנאי המגביל השתתפות בפורום למטרות מחיאת כפי עוורים בצבתא לאבולוציה. אמנם זה מה שקורה כאן בד"כ אבל ראיתי לנכון להפריע את מנוחת הישנים. באתי והצגתי כמה פלאים וטענתי מה שטענתי. תרצה תאכל, לא תרצה תשאר רעב. ובתור אתאיסט אתה מוזמן להמשיך לקרוא לי ללכת מכאן. גם זה חלק מהעניין.

SilentMike

New member
דעתך רחוקה מרלוונטיות.

לא ראיתי ממך מי יודע מה אמת. המדיניות שלך (לצטט מעל לראש הקוראים ולקוות שלא יתפסו אותך) די שקופה. אני יודע את זה כי כבר תפסתי אותך בעבר בטעות מתמטית בפורום אחר. אמת, אל נא תצחיק. איני בעמדה למנוע ממך לכתוב כאן. על אף שחצנותך הממאיסה את עצמה אחרי כמה הודעות של גרימת שעשוע, בוחר המנהל משום מה לתת לך וליתר הפסולת הבריאתנית להישאר כאן. רצונו כבודו. אני פשוט מתפלא על כך שאתה נמנע בעקביות מלהתמודד ברמה שראויה למורכבות טיעונך. זה פשוט נראה לי מוזר שאתה בוחר להתגושש רק עם מי שלא יכול לדעת אם אתה באמת יודע על מה אתה מדבר. אפשר ממש לחשוב שאתה לא.

ודעתך פרחה לה

לא תפסת אותי בשום פורום בטעות מתמטית. לא ראית ממני מי יודע מה כי אתה עם הארץ וחשוך מבט. העצלנות, הבטלה, ומעשים חשוכים שעשית, שאינם ידועים לבאי הפורום, הם ורק הם הביאוך לרמת כיעור זאת.

SilentMike

New member
אתה בסדר.

תשמע, אם אתה לא במקרה אלוהים, אני לא חושב שאתה יוכל לכנות אותי עם הארץ. למרות שעם השחצנות הבלתי נגמרת שלך סביר למדי להניח שאתה באמת מתחיל להאמין שאתה כן.

למעלה