סנחריב

vizini

New member
אני לגמרי לא מסכים.

אתה מתבלבל בין מציאות ובין תפישת מציאות. אף אחד לא טוען שיש זהות בין שני המושגים. לכן אם קיים הסבר במציאות, לא בהכרח יהיה אותו ההסבר בתפישת המציאות. אתה תופש את המציאות בחושיך, אבל זו אינה כל המציאות. לכן הסבר שאתה נותן למציאות בעזרת שפה שבנית לפי תפישת המציאות שלך, לא בהכרח תתאר את המציאות (בעצם, בהכרח היא לא תתאר את המציאות). לכן"הסבר" בשפה שלך לא קיים. כל הסבר צריך להתבסס על השפה האמיתית המתארת את המציאות. וזו לא המתמטיקה. המתמטיקה רק קובעת את חוקי התחביר של השפה, אך לא את השפה עצמה.

רון סי

New member
תפישת המציאות

היא לא רק באמצעות החושים, אלא גם באמצעות השכל. מה אם השכל מותנה ומוגבל לפיתוח של תפישות מציאות מסויימות בלבד, למשל כאלה שמזהות חוקיות? מה אם ל"מציאות" אין למעשה שום חוקיות, אבל אנחנו מצליחים איכשהו להלביש עליה חוקיות דוקא, משום שאחרת אנחנו פשוט עוורים למה שמתרחש?

preacher

New member
סביר להניח שלא.

המדע כבר העלה כמה תאוריות שנוגדות את השכל הישר אבל מתאימות לתצפיות, ככה שלא נראה לי שאתה צודק. תורת הקוונטים אומר לך משהו?

vizini

New member
העובדה היא שהמציאות הנתפסת אכן

מגלה חוקיות. אני מניח שאלמלא כן, ואם היינו בכלל קיימים, היינו כולנו דתיים...

רון סי

New member
המציאות הנתפסת

אכן מגלה חוקיות מסויימת, אבל אנחנו אמורים להתעניין במה שמעבר למציאות הנתפסת, לא? אם נעסוק רק במציאות הנתפסת, אז אנחנו עלולים לפספס משהו אמיתי וחשוב מאד, לא? האם לא יתכן, למשל, שהמציאות "יושבת" על איזו סקלה, שעליה שנתות במרחקים שווים, חוקיים. אם נלמד מה המרחק בין שנתה אחת לרעותה, נוכל לצפות היכן השנתה הבאה. זו החוקיות שאנחנו מזהים. אבל, באותו זמן, בין השנתות מתנהל בלגן אימים, בלי שום חוקיות ושום כלום. מציאות מטורפת. אלא מה, המבנה שלנו הוא כזה שאנחנו עוורים למה שקורה באמצע. לא רק עוורים - גם בלתי מושפעים. האם המשל הזה יכול להתקיים?

vizini

New member
בוא נניח לרגע שכן.

האם זה משפיע עלינו באיזו דרך שהיא? אם לא, אז מאי נפקא מינא? ואם כן, אז ברור שזו חלק מתפיסת המציאות ומוטב לה שתגלה חוקיות...

vizini

New member
שמתי לב שהשתמשתי גם ב"נתפסת"

וגם ב"נתפשת". והשאלה היא: מה הנכון?

vizini

New member
עכשיו אתה שואל מה המנגנון?

נו, זה ברור - המנגנון הוא של ההסתדרות. יש פקידים קטנים ובלתי נראים, שבכל פעם שאתה משמיט חפץ, הם מייד קופצים עליו ודוחפים אותו לרצפה.

רון סי

New member
זה מה שאני אמרתי!

לא בקשר לזה, אלא בקשר לאנשים הקטנים בטלויזיה שעושים לנו הצגות. אבל כולם צחקו עלי. עכשיו אני יכול לתת להם לינק להודעה שלך שיראו שלא טעיתי.

vizini

New member
לא אמרתי אנשים.

אני מבקש לדייק. אמרתי פקידים. פקידים הם לא בהכרח אנשים. יש אנשים שהם פקידים, אבל לא כל הפקידים הם אנשים.

preacher

New member
אתה מתבלבל

זה שלתופעות הטבע שפועלות בצורה עקבית קוראים "חוק" וגם לכללים האנושיים שבני אדם המציאו קוראים "חוק" לא אומר שאלו שני דברים זהים. רק המלה שמתארת אותם זהה. החוק לא כופה על האובייקט לנוע בצורה מסוימת - האובייקט נע וה"חוק" רק מתאר את התנהגותו.

למעלה