סנפיר וקשקשת

דוד170

New member
סנפיר וקשקשת

בס"ד ליאור חניך הקיבוץ, חזר בתשובה. התהליך נמשך, לא שבוע, לא חודש ולא שנה. שלוש שנים עברו עד שליאור השתכנע סופית באמת. כבר בהתחלה החליט לא להאמין לשום דבר בלי בדיקה מקיפה לעומק. "לי לא ישטפו את המוח", אמר,"לי לא ימכרו לוקשים" בדיקה ביקורותית דורשת זמן. לדוגמה: כאשר אמר לו הרב כי לפי המסורת היהודית העתיקה הכתובה בגמרא, כל דג שיש לו קשקשת יש לו סנפיר, אבל יש דגים שיש להם סנפיר ואין להם קשקשת, החליט ליאור לבדוק את הדבר. הרי מאז נכתבה הגמרא הגיע האדם למרחבי האוקיינוסים ולימים שמעולם לא נחקרו, וחדר למעמקי הים, בהם נתגלו אלפי סוגים של דגים לא ידועים כלל. כיצד יכלו חכמי התורה, לפני שנים רבות, לכתוב בפסקנות כזאת קביעה נחרצת על כל הדגים שבעולם? ליאור סרק אנציקלופדיות ובדק באינטרנט, אך לא מצא סתירה למה שנקבע בגמרא, אפילו לא דג אחד. רק מקור עליון השולט על כל הבריאה יכול היה לגלות לחכמי התורה את הידע הזה הנוגע לכשרות הדגים (רק דג שיש לו סנפיר וקשקשת כשר לאכילה). http://www.hidabroot.org/c11.htm טענה התורה אמרה לחינם גם סנפיר וגם קשקשת שהרי לדעת הגמרא בחולין סו: לכל מי שיש קשקשת יש סנפיר. ולכן מה שאמרה התורה נאמר סתם כדי להגדיל תורה ולהאדירה. תשובה יש מקום לסברה שד"א בעצמו לא הבין את האמור בגמרא שם. לפי מהלך הסוגיה בדף ואף דברי התוס´ ד"ה יגדיל, משמע ,שהסיבה לנתינת שני הסימנים היא כדי להבטיח הבנה מלאה לכך שמדובר בשתי תופעות שונות: לבוש הדג היינו קשקשת, משוטי הדג היינו סנפיר. http://www.beith-din.com/fish.htm

L7

New member
מדוע לא סיפק אלוהים הוכחה טובה

וחזקה יותר מסנפיר וקשקשת? זה לא נראה קצת דל ושולי?

דוד170

New member
האינזימים בטלים בשישים .

חז"ל ידעו את מספר הכוכבים בכימה. הם ידעו שיש שק דבש נפרד לדבש. ואלה ראיות מוחצות.

L7

New member
ואנחנו יודעים לייצר מעבד של מחשב

גם זוהי ראיה מוחצת? והסינים יצרו כתב בעל אלפי סימנים ובנו חומה ארוכה- גם זו ראיה מוחצת? חז"ל התבוננו בסביבתם ולמדו - מה על טבעי כאן?

דוד170

New member
יש לך מחלוקת עם עמלק . הוא טוען

שגם היום לא ניתן לדעת מה יש בכל העולם. וחוץ מזה איך הם ידעו מה מספר הכוכבים? לא היה מכשירים לדעת זאת.

preacher

New member
ומה עם "צינה של כימה"?

אכן רגע מדהים בתולדות הידע האנושי, השמש מחממת ואילו הכוכבים מקררים.

דוד170

New member
preacher

בגמרא מוסבר שהפעולה שעשה בורא העולם היא רוחנית. הוא נטל שני כוכבים ומבחינה רוחנית שקשורה למזל של הכוכבים נגרם המבול. אם לא עניתי לשאלה שלך זה בגלל שאתה צריך לפרט יותר.

G o v e rn o r

New member
מה זאת אומרת רוחנית? האם נפח

נפיחה באחוריו? "הוא נטל שני כוכבים ומבחינה רוחנית שקשורה למזל של הכוכבים נגרם המבול" אינך מבין את אשר אתה מדקלם, אידיוט. כוכב הוא שמש בה הופכת מאסת מימן להליום בתהליך תרמוגרעיני. אין בו שום רוחניות, אלא אם כן אתה עובד כוכבים ומזלות. האם אתה עכו"ם? האם אלוהים נפח באחוריו?

דוד170

New member
בס"ד. כך העולם מורכב מחומר ורוח.

דברים אלה לא צריך להבין. צריך לקבל. מי שמאמין שיש בורא מקבל כל מה שנאמר בגמרא.

G o v er n o r

New member
אני לא מאמין וצריך לשכנעני. האם אתה

מודה עכשיו שאין אפשרות לשכנע, אלא צריך להאמין? על מה בזבזת את זמננו היקר? חשבתי שיש לך הוכחות...

דוד170

New member
בכדי לקבל אמונה צריך גם לרצות

להאמין.אם לא תרצה לא תאמין. צריך גם להתפלל על כך. תתחיל מרגע זה ותראה.

L7

New member
דוד , מה יגרום לך לחזור בשאלה?

למשל לי - התגלות אלוהית תגרום לחזרה בתשובה. לך- אם יתגלה אליך אלוהים ויאמר שכל המיצוות מיותרות ואינן דרכו של ה ´, האם אז תחזור בשאלה?

למעלה