סנפיר וקשקשת

דוד170

New member
בתורה. אתה רציתי להביא

בתורה. אתה רציתי להביא הפרכה לתורה בכך שאמרת שחז"ל לא ידעו שכוכבים לא יכולים לקרר את כדור הארץ. הראתי לך שלא מדובר במקרר, אלא בכוחות רוחנים ומזלות. לכן ההפרכה שלך נפלה. ואתה גם עומד לחזור בתשובה.

G o v er n o r

New member
המבול לא התרחש כלל ולכן "הסברך"

מתעקר משרשו. אין די מים למבול אין סמנים למבול "סילוק שני כוכבין ממנו החליש את כוח ואיפשר את ביאת המבול" איך? על איזה כוח מדובר? כוח זו לטאה גדולה. האם האמינו חז"ל שב"כימה" מצויה לטאה גדולה הנושפת ומצננת את כדה"א? "יש עוד הסבר של דף שלם בנושא המזל של כוכבי כימה" ההסבר אידיוטי ומחברו אידיוט. הסבר לנו איזו "השפעה רוחנית" יכולה להיות על כדה"א למאסות מימן במרחק 380 שנות אור, ההופכות להליום בתהליך תרמוגרעיני. עליך לספק הסבר לפני שנסכים להקשיב ליתר שטויותיך. האם חז"ל היו עכו"ם? לסכום: טענתך נפלה וההפרכה שלי תקפה ובלתי מעורערת...

דוד170

New member
בורא העולם קבע שיש לכוכבים כוחות

רוחניים ומזלות והוא מסר זאת למשה רבינו ולדורות הבאים. לא ענית איך ידוע חז"ל שיש בכוכבי כימה יותר ממאה כוכבים. מאזנים) אמרו חכמי הגוים שעגלה ה.יא משור. ה) אלו שנים עשר מזלות ברא הקב"ה והסדירן ברקיע להודיע כוחו לבאי העולם ולהודיע כח נבורותיו, לקיים מה שנאמר השמים מספרים כבוד אל, ואומר כי אראה שמיך וגו´(תהל´ם י"ט ב´, ח´ ד´), ואומר עשה ארץ וגו´ ואומר לקול תתו וגו´(ירמיה י´). ואומות העולם שהן משתחוין לשמש ולירח ולמזלות ולכל צבא השמים מה נאמר בהן נבער וגו´ הבל וגו´ כדנה וגו´(שם) אבל ישראל אינו כן אלא עובדין הן ומשתחוין לאדון הכל בורא שמים וארץ שנאמר לא כאלה חלק יעקב וגו´(שם). וכשם שהשמים והארץ מעשי ידיו של הקב"ה, ושמו ומעשיו מעידין עליו שהוא מושל בעולמו... כך הוא משתבח על ידן שנאמר ויודו שמים וגו´ מושל בגבורתו וגו´ )תהלים פ"ט ו´, ס"ו- ז´). ו) חמשה דברים חביבין לפני הקב"ה יותר ממעשה שמים וארץ, ואלו הן ישראל ומילה ובית המקדש וירושלים וישוב ארץ ישראל. ישראל מנין דכתיב כה אמר ה´ גואלך וגו´ נטה שמים וגו´(ישעיה מ"ד כ"ד) מלמד שיצירתן של ישראל חביבה לפני הקב"ה יותר ממעשה שמים וארץ, ואומר כה אמר ה´ נותן שמש לאור יומם וגו´ אם ימושו וגו´(ירמיה ל"א ל"ה) מלמד שחיבב הכתוב יצירתן של ישראל יותר ממעשה ,שמים וארץ. והמילה מנין שנאמר כה אמר ה´ אם לא בריתי וגו´(שם ל"ג, כ"ה) מלמד שחיבב הקב"ה את המילה יותר מבריאת שמים וארץ. בית המקדש מנין,כשברא ן הקב"ה שמים וושמי ה השמים כאילו לא בראן אלא באצבעו, שנאמר כי אראה שמיך וגו´(ההל´ם ח´) כשהוא בא אצל בית המקדש מה הוא אומר מקדש ה´ כוננו ידיך(שמות ט"ו) כביכול בשתי ידיו מלמר שחיבב הקב"ה את המקדש יותר מבריאת שמים וארץ. ירושלים מנין כשברא הקב"ה את עולמו כאילו לא בראו אלא במאמר, שנאמר אף ידי יסדה ארץ וגו´(ישעיה מ"ח י"ג) כשהוא בא אצל בנינה של ירושלים מה הוא אומר הנה אנכי מרביץ בפוך וגו´ ושמתי וגו´(שם נ"ד י"א). ישוב ארץ ישראל מנין שנאמר אנכי ה´ עושה כל נטה שמים, ואחריו מה הוא אומר מקים דבר עבדו וגו´(ישעיה מ"ד כ"ד), מלמד שכולן חביבין לפני הקב"ה יותר ממעשה שמים וארץז) שבעה שמשין ברא הקב"ה והסדירן ברקיע שיהיו רצין ובאין בי"ב מזלות אלו, ואלו הן: חמה נוגה כוכב לבנה שבתאי צדק מאדים, וסימנך שנכ"ל שצ"ם. ואלו שבעה שמשין: שני מאורות חמה ולבנה וחמשה כוכבים הסובבים את הרקיע ומשמשין לשנים עשר מזלות כל אחד ואחד כחשבון סידורן. שבעה שמשין אלו לא כאורו של זה אורו של זה, ולא כהילוכו של זה הילוכו של זה, ולא ביתו של זה ביתו של זה, ולא מעונו של זה מעונו של זה, ולא גבולו של זה בבולו של זה, ולא מקום נבהו של זה גבהו של זה, ולא מקום שפילתו של זה שפילתו של זה, ולא כמלאכתו של זה מלאכתו של זה. לא כאור החמה אור הלבנה, ולא כאור חמה ולבנה אורן של חששה כוכבים. אור הלבנה פעמים נכסה ופעמים נגלה ואור החמה וכוכבים אינן נכסין לעולם. http://www.shevanet.org.il/11/11-13.htm http://www.edu-negev.gov.il/eilatftp/rikyamar/%D7%A9%D7%9C%D7%95%D7%A9%D7%94%20%D7%9E%D7%98%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%AA%20-%20%D7%A9%D7%A7%D7%99%D7%9C%D7%94%20%D7%90%D7%97%D7%AA.doc

G o v er n o r

New member
"בורא העולם קבע שיש לכוכבים כוחות

רוחניים ומזלות" אז בורא עולם הוא עובד כוכבים ומזלות "לא ענית איך ידוע חז"ל שיש בכוכבי כימה יותר ממאה כוכבים" הם לא ידעו והנה עוד הוכחה להלן (_תודה_ _רבה_ לך, ישר כח!!!): ´שבעה שמשין ברא הקב"ה והסדירן ברקיע שיהיו רצין ובאין בי"ב מזלות אלו, ואלו הן: חמה נוגה כוכב לבנה שבתאי צדק מאדים´ voila! הנה שבעה העצמים השמימיים הבולטים ברקיע הקדום. זה האמא של ההוכחה שמספר ימי השבוע נקבע לפי שבעה אלה, על פי המסורה האשורית, לפיה כל פלנטה השפיעה על יום מסוים, היא והאל שלה. אז אתה מספר לנו שהקב"ה ידע על שבע פלנטות? רק שבע? אתה יודע שיש קצת יותר משבע. זאת אומרת שהטקסט חובר ביד אדם ולא מקור שמימי. הנה עוד הוכחה _מוחצת_ שחז"ל _לא_ הכירו את גרמי השמים. הם ידעו רק מה שידעו השומרים! תודה, תודה, תודה, מה הייתי עושה בלעדיך?

G o v er n o r

New member
אה, זה חמק מעיני "אור הלבנה פעמים

נכסה ופעמים נגלה ואור החמה וכוכבים אינן נכסין לעולם" חז"לינו לא הכירו לקוי חמה? זו עוד הוכחה שלא הבינו דבר בגרמי השמים!!!

דוד170

New member
במסכת ראש השנה כתוב בדיוק על לקוי

חמה. וכל הפרטים בנושא זה. מי שיקרא שם יראה עוד ראיות מוחצות לתורה.

דוד170

New member
אתה לא רוצה ללמוד . אלא רק לקנטר.

אם יהיה מישהו אחר שירצה, בלי נדר אני אשלח לו.

דוד170

New member
G o v er n o r

"אז בורא עולם הוא עובד כוכבים ומזלות" ת. שטויות. ואתה יודע שזה שטויות, לכן זה לא שווה תגובה. "הם לא ידעו" ת. לא ענית איך הם ידעו שיש בכימה יותר אני חוזר שוב יותר ממאה כוכבים. לא כתוב שיש מאה כוכבים כתוב שיש מאה כוכבים שמהווים את כוחה של כימה מתוך יתר הכוכבים, כלומר חז"ל ידעו שיש יותר ממאה כוכבים למרות שאז לא ראו כל כך הרבה כוכבים בעין רגילה. אלא ראו רק שמונה כוכבים. "האשורית, לפיה כל פלנטה השפיעה על יום מסוים, היא והאל שלה." ת. כל העמים לקחו את האמונה והמסורות שלהם מהעם היהודי או חיקו את העם היהודי. הנה עוד הוכחה _מוחצת_ שחז"ל _לא_ הכירו את גרמי השמים. הם ידעו רק מה שידעו השומרים!

דוד170

New member
עוד דבר. לא עניתי לי איך ידעו חז"ל

שבכוכבי כימה יש יותר ממאה כוכבים. תשובה למבול. הכל היה נס. כך כתוב בספר מעם לועז.

G o v er n o r

New member
הם _לא_ידעו. הכל מוסבר

כאן!!! "הכל היה נס" אם זו התשובה שלך, אז נדפקת שוב. "נס" אינו מענין חילונים. שכחת שאינך דובר אל קהל מאמיני גרוש דיבוק, מאמיני קמיעות, מאמיני קומקומים של הבאבא סאלי, משתטחים על צדיקות. אתה מדבר אל אנשים חושבים ובקורתיים. אם ההסבר היחיד שלך הוא "נס" אזי _נכשלת_!!!

דוד170

New member
תיקון

במקום המשפט הזה. אכל מאה כוכבים בכימה הם שמשפיעים על הקור וזה נעשה בגלל כח המזל של הכוכבים האלה. צריך להיות כתוב: אבל מאה כוכבים יש בין הכוכבים של כימה שהן כחה של כימה. והוצאת שני כוכבים מתוכם גורם לקור.

G o v er n o r

New member
אידיוט, אידיוט, אידיוט, אידיוט,

וגם עכו"ם. ב"כימה" יש כחמש מאות כוכבים. שמשות "כימה" מרוחקות מאתנו 380 שנות-אור. אינך מבין מה פרוש הדבר, נכון? הן אינן יכולות לחממנו, או לקררנו...

דוד170

New member
G o v er n o r

"אידיוט, אידיוט, אידיוט, אידיוט, " זה ראיה מספיקה לאמיתות התורה. כתוב מראש אם אין תורה אין דרך ארץ. למה את לא עונה לראיה הזאת? "מאתנו 380 שנות-אור." ת. זה אני מבין. אני לא מרגיש שום רגשי נחיתות שאני לא מבין מדע. אני טכנאי אלקטרוניקה. ואני חושב שההשכלה רק קלקלה את העם היהודי ולא תרמה לו. "לחממנו, או לקררנו" ת. אם בורא העולם רוצה, הוא יכול גם לעשות את זה. אם היה כתוב בגמרא שלכוכבים יש חומרים גשמיים שגורמים לקור היה זה הפרכה לתורה. מדובר שם על דברים רוחניים לכן אין הפרכה לתורה. צריך להודות על האמת. ואין טעם לכתוב שום על כך.

G o v er n o r

New member
אידיוט, אידיוט, אידיוט, אידיוט,

"ואני חושב שההשכלה רק קלקלה את העם היהודי ולא תרמה לו" גדול. עכשיו אתה מתגאה בבורותך/בערותך. אכן, רק בישראל יש למלה "אינטליגנט" משמעות שלילית. אני שואל שוב: איך יכולה להיות למאסת מימן, ההופכת להליום בתהליך תרמוגרעיני, השפעה רוחנית עלינו?

דוד170

New member
ההשכלה

ולצערינו, דורות שקדמונו, ולו גם האדם הפשוט, אמונתו היתה כה יצוקה ואיתנה, עד כדי שהיה מוכן למסור את נפשו, ולהשליך את עצמו מנגד למען דתו ותורתו, אולם מאז דור ההשכלה נחסרה האמונה ונתקטנה, ולא מתוך יחס שלילי לאמונה, אלא מתוך חוסר תחושה במציאות האלוקית. כך רואים: שבדורינו כל אחד צריך ללכת בכוחות עצמו לשאול ולדעת על אמונה. http://www.hidabroot.org/cat_bethoven2.htm גם אם לא נוסיף את אווירת המתירנות שבימינו, ושעליה נתעכב בהמשך, הרי רוח ההשכלה שנעצה בכח את טלפיה בכל פינה לטמא את כרם ישראל, אף היא "תרמה" לטשטש את יופי בהירות המנהגים שהביא כל אחד מבית אבא בארץ מוצאו. ואף גם באותם מקומות בודדים ששם לא הצליחו במעלליהם, גם שם נפגמה הבהירות. שהרי אינו דומה עוצמת הרבים הנלחמים במשותף בעד מסורת אבותם כנגד הרוחות הרעות המנסות לפגוע בהם. כיחודים הצריכים ללחום מלחמתם. ובמלחמת היחידים נגד רבים כמעט וברורה התוצאה מראש. האויב עומד בגלוי עם כל כלי מלחמו בשער, גם אז ההכנה http://www.shevanet.org.il/01/01-12.htm http://216.239.51.100/search?q=cache:KoGzOp6P2nsC:www.shevanet.org.il/07/07-11.htm+%D7%93%D7%95%D7%A8+%D7%94%D7%94%D7%A9%D7%9B%D7%9C%D7%94&hl=iw&ie=UTF-8 בתקופה האחרונה קמו על תורת ישראל תנועת ההשכלה ודומותיה ומטרתן היתה להרחיק את עם ישראל מהתורה והאמונה. בלב קטני האמונה התעורר החשש, שהפעם יעלה הדבר בידם, ובעוד דור או שנים לא ישארו ח"ו יהודים שומרי תורה ומצוות. אולם הקב"ה שמר על תורת ישראל. מול תנועת ההשכלה קמה תנועה חדשה, היא תנועת החסידות, שיסד רבי ישראל בעל שם טוב. היא עצרה בעד הרוחות הזרות, שנשבו מגרמניה, לבל ישטפו גם את אירופה המזרחית. יחד עם זאת, בליטא, בהשפעת הגאון מוילנא, גבר והתחזק לימוד התורה, ותלמידו, רבי חיים, הקים את הישיבה הגדולה בוולוז´ין, שהיתה "אם הישיבות". היא ויתר הישיבות שקמו בעקבותיה היו למגן בפני ההשכלה הברלינאית. בקירוב לאותה תקופה זרחה בפרשבורג שמשו של החת"ם סופר זצ"ל. הוא לחם את מלחמתה של תורה וביצר את חומות היהדות הנאמנה בהונגריה ובסביבותיה, ומרבית היהודים שם אכן נשארו חרדים לדבר ה´. גם בגרמניה, ערש ההשכלה, קם מושיע לתורת ישראל בדמותו של רבי שמשון רפאל הירש זצ"ל, שהחזיר עטרה ליושנה והוכיח שאין כל סתירה בין המדע לאמונה. arachim http://www.arachim.co.il/ArticlePrivet.asp?tid=42&page=25 "ההופכת להליום בתהליך תרמוגרעיני, השפעה רוחנית עלינו" ת. עניתי כתוב על כך הסבר רוחני. יש גם עוד הסבר, אני מחכה לתשובה של הרב בלי נדר כשאקבל אני יתן אותו. בכבוד רב ואהבה רבה דוד

preacher

New member
אז בוא נסכם

חז"ל אמרו משהו וצדקו -> התכוונו למה שאמרו חז"ל אמרו משהו וטעו - > התכוונו באופן מטאפורי/רוחני/משמעות המלה השתנתה וכו´. אוקיי, זה מסביר הכל, בצורה כזו אכן חז"ל לא מסוגלים לטעות.

למעלה